اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

منظور منم همون پست 140 بود دایی جان.
    وقتی روی فیبر سوراخدار بستی و جواب داد باید روی فیبر واقعی بهتر کار کنه!
    تنها نکاتی که قبلا هم گفتم و گوش نکردی اینه که بهتره از فیبر جنس فایبرگلاس استفاده کنی و روغن لحیم رو با تینر+مسواک تمیز کنی.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام دوستان . من هم مشکلی مشابه این دوست عزیز دارم .من یک منبع تغذیه برای led با نرم افزار طراحی و ساخت .
      برای 8 تا led ولی مثل اینکه این نرم افزار در واقع همون منبع ولتاژ رو طراحی کرده .با اتصال led برای چند دقیقه مشکل وجود نداره ولی کم کم جریان میره بالا و بعد صدای ترانس در می یاد و بعد led خاموشروشن میشه .
      ن ترانس رو خوب پیچیدم و از نظر ولتاژ هیچ مشکلی ندارم ولی محدود کننده جریان مناسب عمل نمیکنه . یعنی باید توی 320 میلی آمپر عمل کنه ولی توی 290 میلی جریانرو قطع میکنه . من هم led درایور و هم منبع ولتاژ معمولی ساختم و همین مشکل رو داشتم . از tny274 استفاده کردم . همچنین ic زیادی گرم میشه در هالی که من یه تکه فلز کوچیک هم روی پایه s لحیم کردم و pcd رو هم در نقطه اتصال این پایه بزرگ کشیدم .

لطفا کمک کنید .
      :sad: :sad: :sad: :sad:

دیدگاه

احتمالا فاصله هوایی کمه ، چون محدود کننده جریان این ای سی ها معمولا به جریان اولیه بستگی داره و بخاطر کم بودن فاصله هوایی جریان از حد مجاز رد میشه و خروجی قطع میشه.البته صدا دادنش هم فکر میکنم بیشتر بخاطر این باشکه که شارلاک استفاده نکردی ، البته مربوط به فیدبک هم هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hpmahmood
          سلام دوستان . من هم مشکلی مشابه این دوست عزیز دارم .من یک منبع تغذیه برای led با نرم افزار طراحی و ساخت .
          برای 8 تا led ولی مثل اینکه این نرم افزار در واقع همون منبع ولتاژ رو طراحی کرده .با اتصال led برای چند دقیقه مشکل وجود نداره ولی کم کم جریان میره بالا و بعد صدای ترانس در می یاد و بعد led خاموشروشن میشه .
          ن ترانس رو خوب پیچیدم و از نظر ولتاژ هیچ مشکلی ندارم ولی محدود کننده جریان مناسب عمل نمیکنه . یعنی باید توی 320 میلی آمپر عمل کنه ولی توی 290 میلی جریانرو قطع میکنه . من هم led درایور و هم منبع ولتاژ معمولی ساختم و همین مشکل رو داشتم . از tny274 استفاده کردم . همچنین ic زیادی گرم میشه در هالی که من یه تکه فلز کوچیک هم روی پایه s لحیم کردم و pcd رو هم در نقطه اتصال این پایه بزرگ کشیدم .

لطفا کمک کنید .
          :sad: :sad: :sad: :sad:
          سلام دوست عزیز مشکل من این نیست که شما داری من ریپ های ریزی مثل دل زدن تو ال ای دی ها دارم که دارم روش کار میکنم که با کمک خدا و یاری اساتید اینجا مشکلم حل بشه.ولی من حالتی که شما میگی رو آزمایش کردم و دیدم. من میدونم مشکل شما چیه.
          وقتی نرم افزار برای شما منبعی رو طراحی میکنه حتی اگه تیک قسمت ال ای دی رو هم زده باشین بازم فیدبک ولتاژ طراحی میکنه ولی شما باید برای درایو ال ای دی از فیدبک جریان استفاده کنی وقتی که از فیدبک جریان استفاده بشه میتونی جریان رو روی همون 320 یا هر چقدر خواستی نگه داری برای دیدن مدارش هم برو به تاپیک فیدبک جریان که من باز کردم و استاد احمد نمونه ای رو از مثال های خود سایت نرم افزار PI و همچنین یک دو تا مدار فیدبک جریان خودشون گذاشتن که جواب میده. در اینجا واقعا از کمکهای استاد احمد متشکرم.
          دوست عزیز من متوجه این قسمت نوشته شما نشدم که گفتید:" ولی محدود کننده جریان مناسب عمل نمیکنه . یعنی باید توی 320 میلی آمپر عمل کنه ولی توی 290 میلی جریانرو قطع میکنه ."
          مگه شما از نمونه های فیدبک جریان استفاده کردین؟ اگه اینطوره مدار فیدبک جریانتون رو میشه بذارین؟
          من یک چیز دیگه هم متوجه نشدم شما هشت تا ال ای دی احتمالا یک وات رو با آی سی tny274 روشن کردین پس خروجی 8 وات گرفتین پس از حالت اپن فریم استفاده کردین (در گزینه های انتخابی اول) و خازن پایه دو آی سی و منفی رو نرم افزار 10 میکرو نوشته و احتمالا شما هم ده میکرو گذاشتین و احتمالا (مطمئن نیستم) گرم شدن زیاد آی سی مربوط به همونه
          ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

من قبلا یه تغذیه 18V-6A با همین نرم افزار طراحی کردم و ساختم و مشکلش این بود که روی 4.5 آمپر پروتکت میکرد ، با افزایش فاصله هوایی ، 6.3 آمپر با 0.5 ولت افت ولتاژ در خروجی رو گرفتم.

البته این LED درایور هست و دقیقا نمیدونم...

اضافه شده در تاریخ :
            سلام

یه سوال داشتم از دوستانی که با PI Expert کار کردن و تجارب مختلفی دارن..

میخواستم بپرسم اگر ما یه منبع تغذیه با PI طراحی کنیم ، مدار فیدبک و زمین ثانویه کاملا از اولیه جداست..

آیا ما میتونیم زمین اولیه رو به زمین ثانویه اتصال بدیم ؟ یعنی از حالت ایزوله درش بیاریم ؟

قطعه مورد استفاده در منبع TNY274 هست و توان منبع هم چیزی حدود 9 وات.

پیشاپیش ممنون

دیدگاه

سلام من تعداد 100 عدد tny274 و 50 عدد tny280 موقتی خریدم.
              راستش من خیلی وقت پیش یک مدار بستم روی این بردهای سوراخ دار که آی سیش رو سوکته و خوب جواب میده خروجی این مدار 3 وات و دارای فیدبک جریان و بر پایه آی سی tny274 است. خب من 274 قبلی رو برداشتم و چند دونه از 274 ها رو برای چند دقیقه تست کردم که جواب داد ولی وقتی اومدم بجای tny274 روی سوکت tny280 رو گذاشتم بلافاصله بعد از اتصال به برق آی سی ترکید و فیوز هم قطع شد مگه نمیشه بجای 274 موقتا از 284 استفاده کرد؟ کار من اشتباه بوده یا آی سی مشکل داشته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                یه سوال داشتم از دوستانی که با PI Expert کار کردن و تجارب مختلفی دارن..
                میخواستم بپرسم اگر ما یه منبع تغذیه با PI طراحی کنیم ، مدار فیدبک و زمین ثانویه کاملا از اولیه جداست..
                آیا ما میتونیم زمین اولیه رو به زمین ثانویه اتصال بدیم ؟ یعنی از حالت ایزوله درش بیاریم ؟
                قطعه مورد استفاده در منبع TNY274 هست و توان منبع هم چیزی حدود 9 وات.
                هیچ مشکلی نداره دایی جان. فقط باید مواظب باشی که برق نگیردت.

دیدگاه

هیچ مشکلی نداره دایی جان. فقط باید مواظب باشی که برق نگیردت.
                  ممنون دایی ، مثل همیشه بازم شما به دادم رسیدید :redface:

یه سوال دیگه و اونهم اینکه گر فیدبک توسط اپتو + زنر باشه ، بعد زمین ثانویه و اولیه رو به هم وصل کنیم ، بازم مشکلی پیش نمیاد ؟ یعنی فیدبک نباید حتما مقاومتی باشه و به پایه EN/UV وصل بشه ؟

در این حالت خازن Y که از + اولیه به زمین ثانویه وصل میشه لازم نیست ، درسته ؟ آخه چند تا از Design Example هارو دیدم که نداشتند.

ممنون دایی جان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                    سلام من تعداد 100 عدد tny274 و 50 عدد tny280 موقتی خریدم.
                    راستش من خیلی وقت پیش یک مدار بستم روی این بردهای سوراخ دار که آی سیش رو سوکته و خوب جواب میده خروجی این مدار 3 وات و دارای فیدبک جریان و بر پایه آی سی tny274 است. خب من 274 قبلی رو برداشتم و چند دونه از 274 ها رو برای چند دقیقه تست کردم که جواب داد ولی وقتی اومدم بجای tny274 روی سوکت tny280 رو گذاشتم بلافاصله بعد از اتصال به برق آی سی ترکید و فیوز هم قطع شد مگه نمیشه بجای 274 موقتا از 284 استفاده کرد؟ کار من اشتباه بوده یا آی سی مشکل داشته؟
                    ترانس ایندو باهم فرق داره دایی جان. چون جریان ماکزیمم دو آی سی باهم فرق داره.
                    پس اگه بخوای TNY280 استفاده کنی باید بری توی نرم افزار تا ترانس جدیدی براش طرح کنه.

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط محمد.ح
                    ممنون دایی ، مثل همیشه بازم شما به دادم رسیدید :redface:

یه سوال دیگه و اونهم اینکه گر فیدبک توسط اپتو + زنر باشه ، بعد زمین ثانویه و اولیه رو به هم وصل کنیم ، بازم مشکلی پیش نمیاد ؟ یعنی فیدبک نباید حتما مقاومتی باشه و به پایه EN/UV وصل بشه ؟

در این حالت خازن Y که از + اولیه به زمین ثانویه وصل میشه لازم نیست ، درسته ؟ آخه چند تا از Design Example هارو دیدم که نداشتند.

ممنون دایی جان
                    وقتی دو مدار ایزوله داریم می تونیم هر نقطه از مدار اول رو به هر نقطه از مدار دوم وصل کنیم. خازن Y هم دیگه نیاز نداره.
                    برای مدار TNY274 بهترین نقاط برای اتصال بهم، دوسر خازن Y است. این اتصال باعث کاهش شدید نویز هم میشه.
                    در واقع خازن Y هم کاری مشابه انجام میده.

دیدگاه

راستش دایی جان مشکل اینجاست که شاید بخواهم با یه منبع تغذیه 15 ولت که توسط TNY274 کنترل میشه ، ولتاژ تغذیه SG3525 رو تامیین کنم ، مثلا توی همچین مداری :

http://www.img9.org/uploads/c32352d98af1712f7a19c993ceaed5df.jpg

اگر بخواهیم اون ترانس 15 ولت رو حذف کنیم و بجاش سوئیچینگ قرار بدیم ، ممکنه که تغذیه TNY274 رو از خازنهای اصلی تغذیه بگیریم ؟ (یعنی بخش فیلترینگ و یکسوساز طراحی شده توسط PI-Expert رو حذف کنیم).

برای انجام کار بالا لازمه که علاوه بر اون مطلب داخل پرانتز ، زمین خروجی TNY274 با زمین SG3525 و زمین خازنها یکی بشه.

منظورم رو توی این شماتیک نشون دادم :

http://www.img9.org/uploads/90bd2a8bf5d5e8935e1781cd5e02bc61.jpg

دیدگاه

توی این مدار زمین ورودی و خروجی TNY بهم وصله. اشکالی هم پیش نمیاد.
                        فقط اندکی نویز ترانس زیاد میشه که چون این مدار ابزار دقیق نیست ابدا مشکلی پیش نمیاد.
                        تازه منم توی درایو موتورهام همین کارو کردم و تابحال مشکلی پیش نیومد.

دیدگاه

سلام و عرض تشکر از استاد احمد و سایر دوستان.
                          سوالی داشتم که چطوری میشه تلفات رو در ترانس به حداقل رسوند.وقتی من منبع تغذیه ای میبندم ترانسش داغ میشه چکارهایی بکنیم که این حرارت کمتر بشه و به حداقل برسه؟

دیدگاه

دمت دایی
                            متاسفانه تلفات ترانس چندان دست ما نیست. چون اصلی ترین تلفات ترانس مربوط به جنس هسته و فرکانسه.
                            توی وطن جنس هسته که ماشالله فقط توسط چشم بادمی ها تعیین میشه و اگه هسته درست و حسابی بخوای باید وارد کنی.
                            فرکانس هم معمولا به ای سی سوئیچینگ ما ربط داره. بدتر اینکه اگه بخوای بخاطر تلفات فرکانس رو کم کنی مجبوری هسته بزرگتری بزاری.
                            تاثیر پارامتر های دیگه اونقدر زیاد نیست. مثلا سیم ها هرچی قطورتر باشن، تلفات اهمیشون میاد پایین. هرچی فاصله سیم ها از هم بیشتر باشه اثر خازنی و تلفات مربوط به اون پایین تر میاد. هرچی سیم ها و هسته محکم تر باشن، سر و صدا کمتر و تلفات مکانیکی کمتر میشه و...

دیدگاه

سلام و با تشکر از دوستان که در این سایت زحمت میکشند میخواستم ببینم میشه به جای دیود اسنابر از 1n4148 استفاده کرد؟ اگه اشتباه نکنم استاد احمد در جایی نوشته بودند که نه نمیشه و تحملشو نداره میخواستم بپرسم پس چرا نرم افزار این اجازه رو میده؟

دیدگاه

از نرم افزار نمیشه انتظار داشت تجربه کسب کنه و دیود سوخته بشماره
                                اگه توی محاسبه ولتاژ و جریان دیود کمتر از مقادیر دیتاشیت بشه مسلما مشکلی نداره. باید فایلشو بزاری تا علت انتخا 4148 رو بهت بگم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X