اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ms2000
    سلام مهله جان. من احتمال میدم که شما یکی از سوئیچینگ بند های بزرگ در آینده بشی خوشم میاد که پشت کار داری.
    در مورد اینکه نوشتی نشتی رو بیخیال شدی این اشتباهه نشتی خیلی خیلی مهمه کلی از مشکلات سوئیچینگ از همین نشتیه زیاده.
    در مورد دیود خروجی تو جریان های بالا خودمم باهش یکم مشکل دارم. اگه پست های منو خونده باشی این مشکل رو نوشتم. یک تکه فیلم دارم مال همین سایت powerint هست و در مورد داغ شدن بیش از حد هر قطعه توضیحات داده. قسمت توضیح دیود خروجی اولش نوشته معمولا یکی از گرم ترین قطعه روی برده برای راه حلهای رفعش اول نوشته چک کنید که مشخصات دیود با اونی که نرم افزار خونده میخونه؟ دوم گفته از دیود آلترا فست یا شاتکی استفاده کنید و گفته که از دو تا دیود موازی هم استفاده کنید و از دیودی که جریان بیشتری رو تحمل میکنه استفاده کنید و گفته که هیت سینکشو بزرگ تر کنید (از اون مدلهایی استفاده کنید که شبیه رگولاتوره دوپایه است) و بین دیود و هیت سینکش خمیر سیلیکون بزنید و خوب قسمت فلزیش به هیت سینگ بچسبه و اینکه قسمت هیت سینک پی سی بیه روی برد رو بزرگ کنید یا مسش ضخیم باشه(فیبرهای با مس ضخیم استفاده بشه).
    اینها چیزهایی بود که کم و بیش در اون تکه فیلم در باره حرارت زیاد دیود خروجی گفته بود.
    و اما من هم چند وقت پیش مجبور شدم تعدادی منبع تغذیه 12 ولت حدود 3 یا 4 آمپر بسازم که وقتی که تمام توان رو از منبع میکیشدم دیود خروجی به شدت داغ میکرد که من از mbr10100 که دیود شاتکی است و ده آمپر و صد ولته استفاده کردم تازه براش هیت سینک هم گذاشتم که مشکلم حل شد.
    سلام مسعود جان من کوچیک شما هستم هرچقدر بیشتر تو ECA میگردم بیشتر به شما و امثال شما افتخار میکنم که اینقدر متواضع اطلاعاتتونو به بقیه منتقل میکنید واقعا جای تحسین داره =D>پشتکار رو هم باید از شما تو تاپیک درایورهای ال ای دی یاد گرفت. :smile:
    نشتیو که ول نمیکنم فقط چون ال سی متر پیدا نکردم فعلا...
    اما برا یه برد 5ولت 3امپر گذاشتن mbr10100 حیف نیست؟ قیمتش چقدره؟ تو نت یه کمی گشتم قهطی شده بود.
    مدار من توی جعبه هست به نظر شما هیت سینگ توی یه فضای بسته چقدر تاثیر داره؟
    مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
    یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
      سلام مسعود جان من کوچیک شما هستم هرچقدر بیشتر تو ECA میگردم بیشتر به شما و امثال شما افتخار میکنم که اینقدر متواضع اطلاعاتتونو به بقیه منتقل میکنید واقعا جای تحسین داره =D>پشتکار رو هم باید از شما تو تاپیک درایورهای ال ای دی یاد گرفت. :smile:
      نشتیو که ول نمیکنم فقط چون ال سی متر پیدا نکردم فعلا...
      اما برا یه برد 5ولت 3امپر گذاشتن mbr10100 حیف نیست؟ قیمتش چقدره؟ تو نت یه کمی گشتم قهطی شده بود.
      مدار من توی جعبه هست به نظر شما هیت سینگ توی یه فضای بسته چقدر تاثیر داره؟
      سلام جناب مهله.خوبی عزیز؟ خواهش میکنم انجام وظیفه میکنم. خب به نظر منم گذاشتن 10100 برای سه آمپر حیف بود ولی وقتی دیدم حرارت sb540 بالاست و چند راه هم امتحان کردم که حرارت بیاد پایین ولی زیاد نیومد پس به 10100 عوضش کردم و یک هیت سینگ هم براش گذاشتم.مدار منم تو جعبه بسته بود ولی خب سعی کردم یک جوری چند تا سوراخ بذارم توش البته به نظر من حتی اگه سوراخ هم روی جعبه نزاری گذاشتن 10100 با هیت سینک خیلی بهتر از دیودهای کوچکه. حتی من اومده بودم موقعی که sb540 روی منبع بود اومده بودم یک تکه فویل مس به قسمت هیت سینک پی سی بیه دیود لحیم کرده بودم وآورده بودمش بالا ولی بازم گرما فوق العاده زیاد بود. راستی دیروز خیلی یادت کردم. یک منبع 25 وات ساختم که نشتیشو نرم افزار PI گفته بود 14 میکرو که من ترانسی که بستم با همون مشخصات نشتش شد حدود 6 میکرو یعنی کمتر از نصف اونی که نرم افزار گفته. انتخاب نوع هسته هم مهمه مثلا وقتی که اولیه تعدادش زیاد نیست استفاده از ترانس خوابیده خیلی بهتره چون اگه مثلا یک دور تموم میشه و تعداد پیچیدن هم تموم میشه اگه بخواهیم سیم رو روی سیم پیچ ها بیارم اندوکتانس نشتی زیاد میشه و اگه بذاریم آخر از بالای همه سیم ها بیارم هم دردسرش زیاده. پس با توجه به مقدار سیم پیچی استفاده از خوابیده و ایستاده مهمه.کلا تجربه و تجربه و تجربه خیلی مهمه در ترانس پیچی.موفق باشی دوست عزیز.
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام جناب مهله.خوبی عزیز؟ خواهش میکنم انجام وظیفه میکنم. خب به نظر منم گذاشتن 10100 برای سه آمپر حیف بود ولی وقتی دیدم حرارت sb540 بالاست و چند راه هم امتحان کردم که حرارت بیاد پایین ولی زیاد نیومد پس به 10100 عوضش کردم و یک هیت سینگ هم براش گذاشتم.مدار منم تو جعبه بسته بود ولی خب سعی کردم یک جوری چند تا سوراخ بذارم توش البته به نظر من حتی اگه سوراخ هم روی جعبه نزاری گذاشتن 10100 با هیت سینک خیلی بهتر از دیودهای کوچکه. حتی من اومده بودم موقعی که sb540 روی منبع بود اومده بودم یک تکه فویل مس به قسمت هیت سینک پی سی بیه دیود لحیم کرده بودم وآورده بودمش بالا ولی بازم گرما فوق العاده زیاد بود. راستی دیروز خیلی یادت کردم. یک منبع 25 وات ساختم که نشتیشو نرم افزار PI گفته بود 14 میکرو که من ترانسی که بستم با همون مشخصات نشتش شد حدود 6 میکرو یعنی کمتر از نصف اونی که نرم افزار گفته. انتخاب نوع هسته هم مهمه مثلا وقتی که اولیه تعدادش زیاد نیست استفاده از ترانس خوابیده خیلی بهتره چون اگه مثلا یک دور تموم میشه و تعداد پیچیدن هم تموم میشه اگه بخواهیم سیم رو روی سیم پیچ ها بیارم اندوکتانس نشتی زیاد میشه و اگه بذاریم آخر از بالای همه سیم ها بیارم هم دردسرش زیاده. پس با توجه به مقدار سیم پیچی استفاده از خوابیده و ایستاده مهمه.کلا تجربه و تجربه و تجربه خیلی مهمه در ترانس پیچی.موفق باشی دوست عزیز.
        سلام مسعودجان ممنون. امروز برد رو گذاشتم تو ماکزیمم توان ببینم اگه داغ بشه کدوم قطعه اول دار فانی رو وداع میگه :twisted: خیلی صبر کردم تا خروجی صفر شد (:| بعد شروع به عیب یابی کردم و مجبور شدم یکسری از قطعات رو عوض کردم اما وقتی ای سی رو عوض کردم و تست کردم ای سی پوکید(الان توش پیداس ) اما چرا این اتفاق افتاد :question:طرف ثانویه هر طور بشه این اتفاق نمافته درسته؟ باید طرف اولیه دنبال جواب بگردم نه؟
        مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
        یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
          سلام مسعودجان ممنون. امروز برد رو گذاشتم تو ماکزیمم توان ببینم اگه داغ بشه کدوم قطعه اول دار فانی رو وداع میگه :twisted: خیلی صبر کردم تا خروجی صفر شد (:| بعد شروع به عیب یابی کردم و مجبور شدم یکسری از قطعات رو عوض کردم اما وقتی ای سی رو عوض کردم و تست کردم ای سی پوکید(الان توش پیداس ) اما چرا این اتفاق افتاد :question:طرف ثانویه هر طور بشه این اتفاق نمافته درسته؟ باید طرف اولیه دنبال جواب بگردم نه؟
          سلام. اسنابر و ترانس و اتصالی به نظرم اکثرا اینها باعث میشن آی سی بترکه. مشکل ترانست حل شد؟ بلاخره اندوکتانسها رو درست درآوردی خود اشتباه در اندوکتانس ممکنه آی سی رو بترکونه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
            سلام. اسنابر و ترانس و اتصالی به نظرم اکثرا اینها باعث میشن آی سی بترکه. مشکل ترانست حل شد؟ بلاخره اندوکتانسها رو درست درآوردی خود اشتباه در اندوکتانس ممکنه آی سی رو بترکونه.
            سلام. دلیل پرسیدن سوالم این بود که وقتی قطعات مدار رو بررسی کردم فقط یکی از دیود شاتکی های خروجی(به خاطر جریان دوتا موازی کرده بودم)سوخته بود. هر چقدر فکر کردم دلیلی براش پیدا نکردم چون به محض اتصال به برق پوکید! oo:
            ال سی متر هم هنوز پیدا نکردم اینجا حتی الکترونیکی ها هم ندارند که بخام بخرم :cry:بدبختی دانشگاهم که نمیرم تا...
            فردا نتیجه ی کنکور میاد ببینم کجا قبول میشم با این رتبه ی درخشان شاید تو دانشگاه بشه یه کار درست و حسابی کرد التماس دعا از همه.

دیدگاه

سلام
              دوستان من یه سوال ذهنمو در گیر کرده میخواستم نظر دوستان دیگر رو هم بدونم
              خیلی وقتا به خاطر موجود نبودن قطعه و ... میایم دو یا چند تا دیود شاتکی رو موازی میکنیم
              ولی وقتی دیود بایاس مستقیم بشه ولتاژ دو سرش میشه vf
              و همه دیود ها هم که vf دقیقا یکسانی ندارن
              پس در تئوری باید یکی از دیود ها که vf پایین تری داره زود تر روشن بشه و اون یکی خاموش بمونه
              البته از یک نظر دیگه هم میشه گفت به خاطر ظرفیت خازنی دیود ها هر دو دیود فرصت روشن شدن پیدا میکنند
              نظر شما چیه؟
              با سپاس

دیدگاه

به نظر من خیلی نکات وجود داره که همیشه باعث عدم ایده ال بودن میشه بنابراین فقط در سطح تئوری میمونه . (البته وقتی دیود ها متفاوت باشن محسوسه و حرف شما صحیح ) و منم که تست کردم حداقل از گرم شدن جفتشون معلومه که روشن میشن
                در ضمن این کارو تو نمونه بازاری هم دیدم . یه مدل رسیور قدیمی جنس خوب برای هر ولتاژ 2 تا دیود موازی کردن
                بعد فکر کنم اگر هم احیانا یکی روشن نشه با گرم شدن و پایین اومدن سد شکستشون با هم بالانس میشن :biggrin:

دیدگاه

سلام مسعودجان یه سوال دیگه داشتم اگه لطف کنید جواب بدین.اگه برای یه سیستمی که دقیقا 5امپر میکشه بخواهید یه منبع سوئیچینگ بسازید دقیقا همون 5امپر میسازید یا یکم بیشتر از اون؟

دیدگاه

سلام
                    بزرگترین و مهمترین علت سوختن آی سی هایی که حفاظت داخلی دارند مثل همین آی سی های کمپانی پاور اینتگریشن و غیره (سایر آی سی هاعلاوه بر موارد پاییین موارد دیگری هم هستند) وجود اندوکتانس خیلی کم در مسیر ماسفته که باعث میشه کنترل جریان به سرعت نتونه جوابگو باشه و جریان هجومی ماسفت باعث ترکیدن میشه . اما ایجاد اندوکتانس پایین در چند مورد بوجود میاد :
                    1 . سوختن دیود خروجی که جناب mohele عزیز هم به چشم خودش این مورد رو دید . موقعی که دیود خروجی میسوزه (اکثرا اتصال کوتاه میشه اما اگه اتصال باز هم بشه بازم باعث سوختن آی سی میشه که توی مورد 2 توضیح می دم) و اتصال کوتاه میشه توی ورودی فقط اندوکتانس نشتی دیده میشه بنابراین اندوکتانس اولیه به شدت کاهش پیدا میکنه و جریان ماسفت به صورت هجومی زیاد شده طوری که کنترل جریان احساس هم نمیکنه و ماسفت میترکه
                    2. نبود دیود خروجی که ممکنه به علت بی دقتی در مونتاژ باشه یا قلع مردگی یا سوختن به صورت اتصال باز( که خیلی بعیده) . در این مورد هم به دلیل اینکه انرژی ترانس تخلیه نمی شه و فقط ماسفت اونو شارژ میکنه (چون دیود خروجی نداریم فیدبک کار نمیکنه) ترانس کاملا به حالت اشباع میره و موقعی که کاملا اشباع شد در ورودی ترانس اندوکتانسی وجود نداره و انگار که اولیه اتصال کوتاه که در اینجا باز هم فیدبک جریان قبل از اینکه احساس کنه ماسفت ترکیده .
                    3 . اتصال کوتاه در سیم پیچ اولیه که باعث بشه مقدار اندوکتانس دیده شده در اولیه خیلی کم بشه
                    دو نکته در مورد بالا اضافه کنم :
                    اول اینکه موقعی که سیم های خروجی یه منبع سالم رو اتصال کوتاه میکنیم به دلیل وجود دیود و اختلاف فاز 180 که بین اولیه و ثانویه در فلای بک داریم فیدبک داخلی آی سی فرصتی به دست میاره تا عمل کنه . بنابراین در این مورد معمولا منبع به حالت چشمک زن میشه و آی سی نمی سوزه چون فیدبک جریان فعال میشه و ماسفت رو قبل از سوختن خاموش میکنه
                    دوم یه مورد دیگه که باعث سوخت میشه هم اضافه کنم که زمانی که اسنابر قطعه اگه ولتاژ خروجی بالا باشه و اندوکتانس نشتی ترانس هم زیاد باشه باعث ایجاد اسپایکهای بالا میشه که اگه بره بالای ولتاژ قابل تحمل ماسفت (حدود 700 ولت ) باعث سوختن میشه .

اما در مورد سوالی که ذهن علی آقا رو درگیر کرده :
                    اگه به منحی تغیرات ولتاژ فوروارد به جریان فوروارد در دیتاشیت یک نمونه دیود نگاه کنید می بینید که ولتاژ فورواد تغییرات محسوسی نسبت به جریان اون داره . به همین خاطر وقتی یه کم جریان یه دیود زیاد بشه ولتاژ فورواردش هم زیاد میشه بنابراین اگه مثلا دو تا دیود موازی(باشماره یکسان) داشته باشیم همین که یه ذره یکی از دیودها جریانش بیشتر شد به دلیل افزایش ولتاژ فوروارد اون یکی مجبور میشه روشن شه و نسبت به هم به تعادل خوبی میرسن . اما دقت کنید که در اینجا عامل گرما داره برعکس این موضوع عمل میکنه و تناسب رو به هم میزنه اما باز هم تاثیر افزایش ولتاژ فوروارد به نسبت جریانش تاثیر منفی گرما رو خنثی میکنه . (هر چی یه دیود گرمتر شه (جریانش بیشتر باشه )ولتاژ فورواردش کمتر میشه که در اینجا باعث برهم زدن تعادل میشه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voroojak_52000
                      در این مورد معمولا منبع به حالت چشمک زن میشه و آی سی نمی سوزه
                      سلام
                      اینم دلیل روشن خاموش شدن اون موتوری که گفتم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
                        سلام مسعودجان یه سوال دیگه داشتم اگه لطف کنید جواب بدین.اگه برای یه سیستمی که دقیقا 5امپر میکشه بخواهید یه منبع سوئیچینگ بسازید دقیقا همون 5امپر میسازید یا یکم بیشتر از اون؟
                        سلام. خب بذارین کلی بهتون بگم اگه از آی سی ای استفاده بشه که توان بالاتری داره خیلی بهتره یعنی مثلا اگه شما 10وات توان خروجی میخواهید اون آی سی بتون 15 وات رو بده در این صورت در ده وات خیلی بهش فشار نمیاد.این از انتخاب آی سی. و در مورد ساخت هم اگه کم تجربه هستین کمی بالاتر توان خروجی رو بگرین نسبت به اونی که میخواهین ولی من خودم بالاتر نمیگیرم.ولی عموما منبعی که نرم افزار گفته 5 آمپر رو در یک ولتاژ معین میده اگه آی سی قدرت داشته باشه کمی بیشتر هم میده.

دیدگاه

سلام
                          من می خواهم یک منبع تغذیه سوئیچینگ طراحی کنم که خروجی های زیر داشته باشد
                          36 ولت 5 آمپر
                          24 ولت 3 آمپر
                          15 ولت 3 آمپر
                          12ولت 3 آمپر
                          5 ولت 3 آمپر
                          ایا امکان طراحی این منبع با نرم افزار pi expert هست؟؟؟
                          البته من می خواهم گراند 36 ولت جدا باشد

اضافه شده در تاریخ :
                          البته من موارد بالا را در نرم افزار اعمال کردم ولی متاسفانه ارو میده

دیدگاه

بیچاره حق داره ارور میده اخه واسه این توان ها این شرکت محصولی نداره و همچنین با این ولتاژ های مختلف در قسمت فیدبک دچار مشکل میشین
                            باید ولتاژ ها رو دسته بندی کنید و واسه هر دسته یه مدار جدا ببندید
                            با سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bnmo
                              سلام
                              من می خواهم یک منبع تغذیه سوئیچینگ طراحی کنم که خروجی های زیر داشته باشد
                              36 ولت 5 آمپر
                              24 ولت 3 آمپر
                              15 ولت 3 آمپر
                              12ولت 3 آمپر
                              5 ولت 3 آمپر
                              ایا امکان طراحی این منبع با نرم افزار pi expert هست؟؟؟
                              البته من می خواهم گراند 36 ولت جدا باشد

اضافه شده در تاریخ :
                              البته من موارد بالا را در نرم افزار اعمال کردم ولی متاسفانه ارو میده
                              سلام.اگه بخواهین همه اینها رو با هم استفاده کنید و منظورم اینه که اگه شما یک منبع تغذیه حدود 350 وات توان خروجی میخواهین که از فلایبک استفاده نکنید ولی اگه توان کم میخواهین و با چند خروجی میخواهین میشه یک خروجی رو درست کرد و با آی سی های سوئیچینگ یا ... خروجی های دیگه رو بدست آورد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                                سلام.اگه بخواهین همه اینها رو با هم استفاده کنید و منظورم اینه که اگه شما یک منبع تغذیه حدود 350 وات توان خروجی میخواهین که از فلایبک استفاده نکنید ولی اگه توان کم میخواهین و با چند خروجی میخواهین میشه یک خروجی رو درست کرد و با آی سی های سوئیچینگ یا ... خروجی های دیگه رو بدست آورد.
                                سلام مسعود جان برای این توان از چه ای سیی میشه استفاده کرد؟ اصلا ای سی داره یا باید با مدار با درستش کرد؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X