اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام
    تا احمد آقا بیان ما هم یه جوابی داده باشیم.
    یکی از مهم ترین قسمت های این منابع ترانسشونه. در صورتی که شما شل و یا نامنظم پیچیده باشید حاصلی جز افت توان و گرم شدن آی سی و صدای سوت ندارید.
    نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم

دیدگاه

سلام
      درسته ولی تا اونجا که میشده ( با دست ) سفت پیچیدم. ولی .... :question:
      اما دارم از نو میپیچم. با دقت بیشتر و رعایت کامل نکات.
      بزودی جواب کارو میگم. فعلا با اجازه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ساناز.پارســا
        سلام
        تا احمد آقا بیان ما هم یه جوابی داده باشیم.
        یکی از مهم ترین قسمت های این منابع ترانسشونه. در صورتی که شما شل و یا نامنظم پیچیده باشید حاصلی جز افت توان و گرم شدن آی سی و صدای سوت ندارید.
        سلام یک روشی که کمک میکنه آدم ترانسو منظمتر بپیچه استفاده از دستگاه ترانس پیچه اگه مشهدی بیا با دستگاه من بپیچ
        ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

ممنون عزیزم.
          خودم باید یه بوبین پیچ بگیرم در اسرع وقت!
          چون اولین مدارم بود هزینه نکردم.

دیدگاه

سلام در نرم افزار یک هسته هست که با عنوان EE28 نوشته شده.در بازار که میگشتم دو نوع هسته پیدا کردم یکی EE28/28 که از نوع R بود یعنی EER28 و یک نوع دیگه که از نوع E و I بود که که من اندازه گرفتم وقتی E و I روی هم دیگه قرار میگیرن میشه 28/21 و عمقش حدود ده میلیمتره یعنی تقریبا A=28 C=10
            میخواستم بپرسم EE28 که در نرم افزار ذکر شده کدوم یکی از اینهاست یا هیچکدوم نیست؟ با تشکر

دیدگاه

دایی جان سلام مجدد. ببخشید اگه این همه سوال ازتون میپرسم.
              من ترانسو باز کردم، دوباره پیچیدم.این بار با دقت بیشتر ( سیم ها رو محکمتر و نزدیکتر، بدون فاصله اضافی )
              فاصله هوایی رو هم روی اندوکتانس اولیه 148uH تنظیم کردم.( تو طرح 150 بود ) اما این مقدار تو حالت نشتی ( اتصال کوتاه ثانویه ها ) فقط 20uH کم شد ( مثل دفعه پیش ).
              من برای اتصال کوتاه کردن ثانویه ها از گیره سوسماری سیم دار استفاده میکردم. به ذهنم رسید که سیم کوتاه لحیم کنم.
              اصلا فکر نمیکردم اینقدر تغییر کنه!( شایدم LCRمتر من جالب نیست! ) اما بعد از این کار، اندوکتانس نشتی از صفر هم کمتر شد oo: ( حدوده 6uH- )
              به نظرتون درسته؟ اگه درست باشه که ممکنه ترانس قبلی هم اینطوری بوده باشه!!!! ( چون اون موقع هم از سیم بلند برای اتصال کوتاه کردن استفاده کرده بودم!)
              راستی من سیم پیچ بایاسو این بار کنار اولیه ( قسمت اولش ) روی قرقره پیچیدم، نه روی اون! این اشکال ایجاد میکنه؟ آخه بعد از 11 دور اولیه، هنوز رو قرقره فضای خالی داشتم!
              نظرتون چیه ؟

دیدگاه

پس ترانس دفعه قبل هم مشکلی نداشت.
                اتصال کوتاه باید واقعی باشه. یعنی اگه یه منبعی 100 آمپره، اتصال کوتاهش یعنی حداقل 100 آمپر ازش رد بشه.
                جای سیم پیچ بایاس مشکلی ایجاد نمی کنه. البته قاعدتا نباید جا اضافه می آوردی!!!
                دایی مسعود: هسته EI28 رو گاهی EE28 هم میگن. ابعادش توی کاتالوگ e140 شرکت TDK هست.
                با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

آخه دایی رو قرقره خوابیده ETD39 ، وقتی 11 دور سیم 0.55 (3 لایه) میپیچی و فاصله سیم ها رو کم میکنی، ته قرقره نیم سانت جای خالی میمونه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElecPress
                    آخه دایی رو قرقره خوابیده ETD39 ، وقتی 11 دور سیم 0.55 (3 لایه) میپیچی و فاصله سیم ها رو کم میکنی، ته قرقره نیم سانت جای خالی میمونه!
                    سلام یکبار هم دو قسمت اولیه رو چند دور بیشتر بپیچ و تست کن مثلا مدار زیر رو یک نگاهی بنداز:
                    http://www.4shared.com/file/qmiPDPgm/top.html
                    راستی استاد احمد هسته EI28 که من خریدم با مشخصاتی که برای EI28 در کاتالوگ e140 شرکت TDK هست میخونه ولی میخواستم بدونم EE28 که تو نرم افزار هست همون EI28/21 هست یا نه؟ با تشکر

دیدگاه

آقا مسعود مرسی عزیز جان.
                      این طرحو خودم امتحان کردم. چون ثانویه فویل 125u نیاز داره، منم گیر نیاوردم و منصرف شدم.

چطور میشه محاسبه کرد که مثلا بجای فویل مسی با عرض 2cm و ضخامت 125um ، چه نوع سیم و چندتا نیاز میشه؟
                      دوستان عزیز دایی جان هر کی میدونه راهنمایی کنه.
                      ممنون

دیدگاه

ابتدا به دایی مسعود عزیز بگم که EI28 کاتالوگ TDK دقیقا همون EE28 نرم افزار PIexpert است. دو پارامتر اصلی یک هسته AE و LE هستند که در هردو یکسان بودند.
                        دایی ElecPress جان
                        اصلا نیاز نیست مطابق میل نرم افزار فویل مسی بزاری. شاید باورت نشه که من چند ماهه که تمام ترانسامو رو با سیم قطر 0.16 میلیمتر ساختم و همشون عالی بودند!
                        مثلا اگه نرم افزار قطر سیم اولیه رو 0.32mm حساب کنه من 4 تا سیم 0.16mm موازی می پیچیم و ثانویه رو قطر 1mm حساب کنه من 40 تا سیم 0.16mm رو موازی هم می پیچم. اینجوری کیفیتی ترانسم بهتر از نرم افزار میشه چون اثر پوستی تقریبا صفر میشه.

در ضمن اگه قراره چند دور سیم روی بوبین پیچم و جا اضافه میارم، سیمها رو باز باز می پیچم تا کل عرض بوبین رو پر کنند. اینجوری اثر خازنی بین سیمها به حداقل میرسه و کیفیت کار بسیار بالا میره.

توی PCB تراکهای آمپر بالا رو بسیار قطور می گیرم و کل تراکها رو قلع اندود می کنم.

جالبه که چندین بار شده نرم افزار بازده منبع رو یه عددی حساب کرده و من بعد از اندازه گیری متوجه شدم بازده بدست اومده خیلی بیشتر از محاسبه نرم افزاره! حتی خیلی وقتا هیتسینک رو باز کردم چون آی سی اصلا داغ نمیشد!

اینها و خیلی نکات دیگه ای که با تجربه بدیت میاد، بنظر ساده هستنداما تاثیر بسیاری در کیفیت مدار دارند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                          مثلا اگه نرم افزار قطر سیم اولیه رو 0.32mm حساب کنه من 4 تا سیم 0.16mm موازی می پیچیم و ثانویه رو قطر 1mm حساب کنه من 40 تا سیم 0.16mm رو موازی هم می پیچم. اینجوری کیفیتی ترانسم بهتر از نرم افزار میشه چون اثر پوستی تقریبا صفر میشه.
                          سلام با تشکر از شما. چرا بجای سیم 0.32 چهار تا سیم 0.16 موازی میپیچید؟ مگه 4تا0.16 تقریبا نمیشه 0.64؟
                          و چرا بجای سیم قطر 1 میلیمتر 40 تا 0.16؟ مگه چهل تا 0.16 تقریبا نمیشه 6.4؟؟؟؟؟؟؟ اینها که خیلی ضخیمتر از مقداری است که نرم افزار گفته. در ضمن مگه اصلا روی هسته جا میشه؟؟

دیدگاه

دمت دایی جان
                            یادت باشه که مساحت با توان دوم قطر دایره رابطه داره. پس سطح مقطع 4 تا سیم با قطر 0.16 مساوی سطح مقطع یه سیم با قطر 0.32 است. پس از نظر جا شدن روی بوبین فرقی ندارن.
                            اما فرق اساسی بین ایندو محیطشونه. اگه اثر پوستی رو مطالعه کرده باشید می دونید که الکترون ها توی فرکانس بالا از سطح سیم عبور می کنند نه از مرکز سیم. پس هرچه محیط سیم بیشتر باشه راه عبور الکترونها بازتره. یعنی مقاومت سیم توی فرکانس بالا کمتره.
                            محیط یه سیم با قطر 0.32 میشه 0.32*pi اما محیط 4 سیم با قطر 0.16 میشه 0.16*pi*4 یعنی دوبرابر تک رشته
                            pi=3.14
                            یعنی با استفاده از 4 رشته سیم نازک، ما همونقدر مس مصرف کردیم اما مقاومت فرکانس بالای سیم نصف شد.

دیدگاه

سلام سه تا سوال داشتم
                              1- فرق اندوکتانس نامی و اندوکتانس مینیمم که در قمست شماتیک با کلیک بر روی هسته میاد چیه؟
                              2- اندوکتانس نشتی چیه و چکار کنیم که کم بشه؟
                              3- من یک هسته رو سیم پیچی کردم که در نرم افزار نوشته اندوکتانس نشتی باید حدود 26 میکروهانری باشه ولی مال هسته من 59 میکروهانریه چه مشکلی پیش میاد اگه از این هسته استفاده کنم و راه کم کردنش و رسیدن به 26 میکروهانری یعنی عددی که نرم افزار گفته چیه؟
                              با تشکر

دیدگاه

1- اندوکتانس مینیم در شرایط خاصی بوجود میاد. مثلا وقتی دما خیلی بالا میره یا شرایط دیگه که دست ما نیست. کافیه ما در شرایط عادی اندوکتانس نامی روی بدست بیاریم تا وقتی دما بالا میره اندوکتانس کمتر از مینیم نشه. اندوکتانس اولیه نباید از مینیم کمتر بشه تا در توان خروجی افت نکنه.
                                2- اندوکتانس نشتی یا ناخواسته یکی از پارامترهای مهم ترانسه. وقتی خروجی رو اتصال کوتاه کنی می تونی اندوکتانس نشتی رو اندازه بگیری. پس این قسمت از اندوکتانس ترانس در القای مغناطیسی نقشی نداره. مقداری از شار اولیه همیشه به بیرون نشت می کنه و از ثانویه نمی گذره و همین باعث اندوکتانس نشتی می شه.
                                3- هرچی سیم پیچ های اولیه و ثانویه بهم نزدیکتر باشن اندوکتانس نشتی کمتر میشه. می تونی از روش ساندویچی هم استفاده کنی و ثانویه رو بین دوقسمت اولیه بپیچی. کاهش فاصله هوایی و...
                                ممکنه مثل ElecPress ثانویه رو درست اتصال کوتاه نکرده باشی. درضمن ویکتور88 توی میکروهانری اونقدرا دقت نداره. اول بای یه سیم کوتاه دوسر سلف متر ویکتور رو اتصال کوتاه کن و مقدار اندوکتانس رو بخون. مثلا میشه 15- میکروهانری. بعد اندوکتانس مورد نظرتوی اندازه بگیر. مثلا میشه 35 میکروهانری. بنابراین اندوکتانس واقعی 50 میکروهانریه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X