اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام دوست عزیز مطمئنید که این کار درسته؟ آخه من چند وقت پیش اینو از یکی از دوستانم سوال کردم گفت وقتی زنر ها رو با هم موازی میکنی هر کدام رو با یک مقاومت سری کن و بعد با هم موازی کن و گفت البته باز هم اینکار درست و اصولی نیست نظر شما چیه؟اگه مثلا دو تا زنر رو با هم موازی کنیم حالا با مقاومت یا بدون مقاومت ممکنه یکی عمل نکنه؟
    بحث موازی کردن فرق میکنه ، اون موقع تفاووت پارامترهای دیود ها ، روی عملکردشون تاثیر میزاره. در حالت سری ، شما فقط داری ولتاژ شکست رو بالا میبری ، من قبلا این کارو انجام دادم.اگر اینطور نبود ، باید برای کلیه ولتاژ ها زنر ساخته میشد ! که البته ای سی هایی مثل TL431 هستند که میتونید به نرم افزار بگید براتون با اونها طراحی کنه.

به قسمت Transformer constraction رفتم و شکل زیر رو بهم نشون داد پس اول قسمت اول اولیه رو بپیچم بعد ثانویه و بعد قسمت دوم اولیه با توجه به عکس زیر درست گفتم؟
    بله ، لطفا قسمت Winding Instruction رو با دقت بخونید.کاملا توضیح داده.

در آخر هم متوجه نشدم با توجه به ایزوله بودن خروجی 90 ولت دی سی آدم رو میگیره یا نه؟
    شما میدونید برای چی وقتی دستتون رو به فاز میزنید ، برق میگیردتون ؟ بخاطر اینکه زمین زیر پاتون و در نتیجه کل بدنتون نول هست ! بنابرین اختلاف پتانسیل باعث برق گرفتگی میشه.

حالا چون خروجی منبع تغذیه شما از برق شهر و نول و فاز و... کاملا ایزوله هست ، با گرفتن یکی از اون سیمها ، چون اختلاف پتانسیلی ایجاد نشده ، برق گرفتگی در کار نیست ، اما اگر + و - رو با هم بگیرید ، جیزززز :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
      سلام دوست عزیز مطمئنید که این کار درسته؟ آخه من چند وقت پیش اینو از یکی از دوستانم سوال کردم گفت وقتی زنر ها رو با هم موازی میکنی هر کدام رو با یک مقاومت سری کن و بعد با هم موازی کن و گفت البته باز هم اینکار درست و اصولی نیست نظر شما چیه؟اگه مثلا دو تا زنر رو با هم موازی کنیم حالا با مقاومت یا بدون مقاومت ممکنه یکی عمل نکنه؟
      بله موازی کردن زیاد کار خوبی نیست ولی من چون توی مدارایی که خیلی دقت بالایی نداشتن استفاده کردم مشکلی نداشتم

دیدگاه

سلام با تشکر از همه دوستان که کمک کردن و نظر شما و یا اساتید دیگه درباره:
        سوال دومم اینه که نرم افزار ترانس رو (E25/13/7(EF25 برام انتخاب کرد میخواستم بپرسم این ترانس گیر میاد و چی باید بگم تا این ترانس رو بهم بدن؟
        ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

http://www.ferroxcube.com/prod/assets/e25137.pdf

فایل بالا رو دانلود کن ، بعد پرینت بگیر و به چند تا از فریت فروش های جمهوری نشون بده ، احتمالا کمکت میکنن.

از لحاظ ساختار مثل ETD ها هست ، ولی استوانه ی وسطی ، یک مکعب مستطیله.احتمالا بتونی یه معادل براش پیدا کنی ، ولی اول تو نرم افزار تغییرات بده ، ببین چی میگه.

دیدگاه

اساتید اگه میشه اینجا نظرشون رو بدن
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=53145.0

دیدگاه

سلام

کسی از دوستان در مورد سیم Litz و اینکه از کجا میشه تهیه کرد اطلاعی داره ؟

Litz Wire
              شاد و تندرست باشید
              دوستدارتان
              مهدی حریری

دیدگاه

اگه نمیخای از زندگی کردن پشیمون بشی خودت بساز

چند رشته معادل سیمی که نیاز داری رو البته قطر کم تر به هم بتابون و استفاده کن

http://en.wikipedia.org/wiki/Litz_wire

دیدگاه

سلام به همه دوستان بویژه دایی جان
                  من یه منبع 24 ولت با این نرم افزار طراحی کردم ولی خروجی بیشتر از 12 ولت نمیشه :sad: و اگه جریان هم حدود 50میلی آمپر بکشم ولتاژ صفر میشه :cry2:
                  فقط تغییری که من دادم اینه که بجای LTV817 از SFH6156-2V استفاد کردم .
                  این هم مداری هست که نرم افزار داده:
                  http://www.4shared.com/file/IWPQ45it/TOPSwitch-HX_PIDesign2.html
                  لطفاً راهنمایم کنید :nerd: :nerd:

دیدگاه

سلام دایی جان
                    بعید میدونم مشکل از نوع اپتوکوپلر باشه.
                    البته باید ولتاژ بایاس رو هم اندازه می گرفتی.
                    حدس من اینه که پایه های اولیه ترانس رو برعکس به مدار وصل کردی. جای پایه هاشو عوض کن و خبر بده. منظورم اینه که پایه 1 رو به آیسی بده و پایه 2 رو به VCC
                    یک راه اینکار اینه که با کاتر اون قسمت از PCB رو قطع کنی و با سیم ایندوپایه رو جابجا کنی.
                    راه دیگش اینه که سیم پیچ اولیه رو بجای اینکه از 1 شروع کنی و به 2 ختم کنی، از 2 شروع کن و به 1 ختم کن. اما جهت باید همون باشه.
                    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام علت اشکال زیر چیه؟ برای رفعش باید چکار کرد؟ با تشکر

دیدگاه

خودش گفته که دایی جان
                        میگه این آی سی برای کار دائم در این توان مناسب نیست.
                        راه حل هایی هم که گفته: از آی سی بزرگتر استفاده کنید، ولتاژ ورودی رو بیشتر کنید، خازنهای ورودی رو زیادتر کنید، ولتاژ برگشتی رو بیشتر کنید.
                        ولتاژ برگشتی رو میشه براحتی زیاد کرد. معمولا خود نرم افزار ولتاژ 135 ولت رو بعنوان پیشفرض در نظر گرفته که خیلی هم کمه. برای تغییر دستی ولتاژ برگشتی وارد منوی active design بشید و روی optimize with fixed parameters کلیک کنید. پارامتر VOR رو تا 300 ولت می تونید زیاد کنید. چون آی سی های PI معمولا تا 700 ولت کار می کنند.

دیدگاه

سلام.با تشکر از استاد احمد و سایر دوستان.یک سوال دیگه داشتم در جدولی که در دیتاشیت آی سی tny گذاشته شده توان آی سی tny280 رو در حالت adapter در حالت ولتاژ یونیورسال و 230 ولت به ترتیب 14 و 20 وات ذکر کرده ولی در جدولی که در همین حالت adapter در خود نرم افزار داده این عداد کمتره چرا؟ کدوم درسته؟
                          آیا میشه با tny280 در حالت adapter توانن20 وات گرفت؟
                          لینک دیتاشیت:
                          http://home.comet.bg/datasheets/Voltage%20regulators%20PWM/tny274-280.pdf

دیدگاه

این باگ نرم افزاره دایی جان
                            منم قبلا دیده بودم
                            بهتره بصورت open frame طراحی کنی اما جریان بالاتر در نظر بگیری تا در عمل که جریان کمتر میشه مشکلی پیش نیاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                              سلام دایی جان
                              بعید میدونم مشکل از نوع اپتوکوپلر باشه.
                              البته باید ولتاژ بایاس رو هم اندازه می گرفتی.
                              حدس من اینه که پایه های اولیه ترانس رو برعکس به مدار وصل کردی. جای پایه هاشو عوض کن و خبر بده. منظورم اینه که پایه 1 رو به آیسی بده و پایه 2 رو به VCC
                              یک راه اینکار اینه که با کاتر اون قسمت از PCB رو قطع کنی و با سیم ایندوپایه رو جابجا کنی.
                              راه دیگش اینه که سیم پیچ اولیه رو بجای اینکه از 1 شروع کنی و به 2 ختم کنی، از 2 شروع کن و به 1 ختم کن. اما جهت باید همون باشه.
                              آخرین بار دو روز پیش روش کار کردم ولی یک دفعه بدون اینکه قطعه ای بسوزه خروجی کمی هم که میداد به کلی قطع شد :cry2: :cry2:احتمال میدادم که قطعه ای بسوزه برا همین قطعاتش رو عوض کردم ولی به کل کار نمی کنه کاری رو که گفتید رو هنوز تست نکردم فردا اون رو هم تست می کنم .
                              در ضمن یه سوال داشتم اگه فاصله هوایی هسته بیشتر باشه (یعنی باعث بشه اندوکتانس اولیه از مقداری که تو نرم افزار گفته کمتر بشه) میشه باعث بشه موقع جریان کشی (در حد 50میلی آمپر) افت ولتاژ تاحد صفر بشه؟
                              مرسی از راهنماییهاتون

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط ms2000
                              سلام کار با این نرم افزار سخت نیست گام به گام پیش برین و همه چیز رو چک کنید در ضمن آی سی top256YN رو از ایران خریدی؟ اگه بله میشه لطفا بگید از کجا؟ (اگه مقررات سایت اجازه نمیده که اینجا بنویسین بهم پیام خصوصی بدین) با تشکر
                              تا حدی که چک کردم البته فقط با نگاه کردن مشکلی نبود ولی باز دوباره از فردا روش کار می کنم . این آی سی رو هم از ایران نخریدم تو یه خرید از چین 50-60تا هم از این آی سی فرستادن الان هم شدیدا لازمه راش بندازم ولی مشکلی رو که گفتم رو داده و الان هم که به کل خروجی صفر شده. :cry2: :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط samse
                                تا حدی که چک کردم البته فقط با نگاه کردن مشکلی نبود ولی باز دوباره از فردا روش کار می کنم . این آی سی رو هم از ایران نخریدم تو یه خرید از چین 50-60تا هم از این آی سی فرستادن الان هم شدیدا لازمه راش بندازم ولی مشکلی رو که گفتم رو داده و الان هم که به کل خروجی صفر شده. :cry2: :sad:
                                سلام قطعات و طرز قرار گیری پایه ها رو خوب چک کن مخصوصا اینکه میگی بدون بار هم 24 ولت نداری یادمه یکبار زنر رو اشتباه وصل کرده بودم و ولتاژ خروجی بسیار کم بود.
                                ترانس رو هم یادت باشه که پایه ای که در نرم افزار نقطه داره سر ابتدا در نظر بگیری و سیم رو ابتدا به اون لحیم کنی و سیمها رو هم جهت بپیچی (من با این روش میرم)

اضافه شده در تاریخ :
                                نوشته اصلی توسط ahmadmn
                                این باگ نرم افزاره دایی جان
                                منم قبلا دیده بودم
                                بهتره بصورت open frame طراحی کنی اما جریان بالاتر در نظر بگیری تا در عمل که جریان کمتر میشه مشکلی پیش نیاد.
                                سلام ممنون از پاسختون ولی مدار من در محفظه کوچک دربسته قرار میگیره اگه با open frame طراحی بشه زود نمیسوزه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X