اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام

من میخوام برای یک پروژه بجای اینکه از لامپهای هالوژن و یا کم مصرف استفاده کنم ترکیب سه تایی یا پنج تایی از power led یا super high bright به عنوان لامپ روشنایی استفاده کنم.
    در هر طبقه حدود 16 تا از این لامپها باید کار گذاشته شود.
    سوال من اینه:
    1-اگر برای هر کدام از این لامپها یک منبع تغذیه با PI EXPERT طراحی کنم ، آیا تعداد بالای این منابع تغذیه سوئیچینگ باعث بالا رفتن هارمونی و آسیب به وسایل الکترونیکی دیگر مثل کامپیوتر ، تلویزیون و .... در ساختمان نمیشود ؟
    2-اگر برای کل لامپهای هر طبقه یک منبع تغذیه طراحی کنم و به شکل DC به بقیه لامپها انتقال بدم آیا وضعیت هارمونی و نویز بهتر میشود؟
    3-امکان اینکه بتونم منبع تغذیه بدون ترانس و غیر سوئیچینگ برای این مقدار جریان بسازم هست؟

در ضمن فکر میکنم ماژولهای آماده تو بازار برای Power led با حداقل وسایل ساخته شده و ارزانترین شکل ممکن هستند بنابراین بعید بدونم که چیز بدرد بخور و کم هارمونی و کم نویزی باشند.

دوستان لطفا راهنمایی کنند که خیلی حیاتیه

با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nanocycle
      سلام

من میخوام برای یک پروژه بجای اینکه از لامپهای هالوژن و یا کم مصرف استفاده کنم ترکیب سه تایی یا پنج تایی از power led یا super high bright به عنوان لامپ روشنایی استفاده کنم.
      سوال من اینه:
      1-اگر برای هر کدام از این لامپها یک منبع تغذیه با PI EXPERT طراحی کنم ، آیا تعداد بالای این منابع تغذیه سوئیچینگ باعث بالا رفتن هارمونی و آسیب به وسایل الکترونیکی دیگر مثل کامپیوتر ، تلویزیون و .... در ساختمان نمیشود ؟
      2-اگر برای کل لامپهای هر طبقه یک منبع تغذیه طراحی کنم و به شکل DC به بقیه لامپها انتقال بدم آیا وضعیت هارمونی و نویز بهتر میشود؟
      3-امکان اینکه بتونم منبع تغذیه بدون ترانس و غیر سوئیچینگ برای این مقدار جریان بسازم هست؟

در ضمن فکر میکنم ماژولهای آماده تو بازار برای Power led با حداقل وسایل ساخته شده و ارزانترین شکل ممکن هستند بنابراین بعید بدونم که چیز بدرد بخور و کم هارمونی و کم نویزی باشند.

با تشکر
      وات مصرفیت رو مشخص نکردی! مشکل نویزی که از این منابع به بیرون نشت میکنه با یه جفت سلف که فکر کنم اسمش بالن هستش برطرف میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElecPress
        سلام به همه دوستان
        با تشکر از تمام تلاش های دوستان تو همیاری و کمک های استاد احمد عزیز
        قرار بود وقتی دیود شاتکی گرفتم و جای دیود خروجی گذاشتم نتیجه رو بگم که زیاد تغییری نکرد.حتی خازن 22p - 1000V هم برای اسنابر استفاده کردم. مدار جدید اینه :
        http://www.4shared.com/file/8BzkOL1o/undefined.html
        که با وصل شدن به بار مثل مدار آقا مسعود افت ولتاژ داره و بعداز چند دقیقه خودشو به ولتاژ مورد نظر میرسونه. ولی ترانس حسابی داغ میکنه و آی سی هم حرارت بیشتری تولید میکنه! به یه چیزی برخوردم، اینکه وقتی مدار کار میکرد با فن ترانسو خنک کردم و دیدم ولتاژ دوباره داره کم کم افت میکنه! این سوال برام پیش اومد که حتما یکی از مشخصه های مهم ترانس به دما خیلی وابسته ست که با تغییرش مدار به توان طرح شده خودش میرسه!
        واقعا اینطوره؟ چه پارامتری به دما حساستره تو ترانس؟
        دمت دایی جان
        اصلی ترین پارامتر یک ترانس میو است که تابع دماست.
        راستی مقاومت R6 رو چطور تنظیم کردی؟
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
          دمت دایی جان
          اصلی ترین پارامتر یک ترانس میو است که تابع دماست.
          راستی مقاومت R6 رو چطور تنظیم کردی؟
          سلام و وقت بخیر
          خوشبختانه مقاومت 7.5K داشتم ولی 1% نیست.
          مدار کار میکنه. الان اطمینان دارم که وضعیت ترانس خیلی خوبه، چون مقادیر اندکتانس نامی و نشتی به مقدار طراحی خیلی نزدیکه!
          قبلا سرهای ترانسو با سیم 4 سانتی از زیر برد لحیم میکردم ( چون رو ترانس مانور داده میشه ) که با اتصال مدار به بار اول با 20 ولت جریان میداد و بعد از چند دقیقه به 31 ولت میرسید ولی الان اون سیم هارو کوتاه کردم که با 29 ولت استارت میکنه (با بار)
          ولی در هر صورت مدار داغ میکنه هنوز :angry:
          از آی سی و دیود خروجی بگذریم، ترانس، قطعات قسمت کلمپ و خازن صافی خروجی هم داغ میشن!
          حتی خازن صافی ورودی هم گرم میشه! که از همه مهمتر برام ترانسو مقاومت و دیودهای کلمپه.

به نظرتون کجای کار اشکال داره هنوز؟
          نکنه PCB رو مناسب نکشیدم؟ ( برد مدار همونی که دفعه اول پ کرده بودم )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arad_na64
            سلام دوستان و ممنون بابت پستهای خوبتون
            من میخوام led driver با IC link swith-ph درست کنم ولی متاسفانه فکر کنم piexpert نمیتونه شماتیک و دیگر جزئیات رو بده. کسی تجربه ای داره در این زمینه؟
            نظرتون در مورد استفاده از top switch چیه؟
            و اینکه چطور میشه برای خروجی ولتاژ در جریان ثابت بازه تعریف کرد؟ مثلا 20~40 ولت 1 آمپر؟ مرسی دوستان
            سلام دوست عزیز چند سال پیش منم مثل شما یکسری مدار دستم بود.مدارهایی که ال ای دی درایور بودن و بر پایه همین آی سی های LNK طراحی شده بودن و هی از این مغازه به این مغازه میرفتم که آی سی های سری LNk رو پیدا کنم ولی متاسفانه پیدا نکردم و بعدا هم که چند تایی پیدا کردم به نظرم کمی گران بود مثلا به نظر شما lnk306 حدود دو هزار تومان نسبت به مقدار خروجی که داره میارزه؟؟ البته اگه شما از جایی دسترسی به این آی سی دارین جریانش فرق میکنه. خلاصه بلاخره من برای ساخت ال ای دی درایور به سمت آی سی های سری fsd و tny و بعضا تک ترانزیستوری رفتم و در خروجی از فیدبک جریان استفاده کردم.

اضافه شده در تاریخ :
            سلام

سوال من اینه:

با تشکر
            سلام دوست عزیز بذارین من نظر خودمو در این رابطه بدم البته بعدا تحقیق کنید که نظر من درسته یا نه.
            اول اینکه بین گزینه 1 و 2 کدوم یک نویز و مشکل بیشتری تولید میکنه رو دقیق نمیدونم و باید اساتید نظر بدن.
            شما سه تا راه دارین.
            راه اول اینه که از فریمهای آماده داخل بازار استفاده کنید و خودتون روی این فریمها ال ای دی و منبع تغذیه بگذارین حالا یا خودتون منبع تغذیه شو میسازید یا آماده شده شو میخرید.
            راه دوم اینه که همونطور که خودتون گفتین همه ال ای دی ها رو با هم سری یا یا سری موازی میکنید و برای همه یک منبع تغذیه میسازید
            راه سوم اینه که از ال ای دی های معمولی (مثلا کلاهی برای نور پخش یا بیضوی برای نوع نور جمع) به جای ال ای دی پاور استفاده کنید.
            بین راه اول و راه دوم من راه دوم رو پیشنهاد میکنم به این علت که به نظر من هم هزینه کمتری داره و هم اینکه شما دستتون بازه که یک محلی رو که هوا درش خوب جریان داره رو انتخاب کنید و یک منبع تغذیه برای کل لامپها بسازید و بعد هم با دست باز نویز گیر های ورودی و خروجی مناسب رو استفاده کنید.
            ولی در راه اول اگه بخواد در محفظه پشت لامپ قرار بگیره مشکل جا دارین. مثلا در اکثر درایورهای 3 تایی که من تو بازار (آماده) دیدم نویز گیر ورودی و خروجی نداشتن(شاید به خاطر مشکل جا) البته یک نوع رو دیدم که برای نویز گیری ورودی از یک سلف مقاومتی استفاده کرده بود که چقدر تاثیر داره رو نمیدونم.
            در ضمن اگه منظورتون از منبع بدون ترانس و سوئیچینگ منابع تغذیه خازنیه بله میشه ولی از اونها بیشتر برای راه سوم که گفتم استفاده میشه یعنی ال ای دی های معمولی چون اگه بخواهیم از منابع تغذیه خازنی برای ال ای دی پاو استفاده کنیم خازن مورد نیاز خیلی بزرگ میشه چون جریان بالایی طلب میکنن. ولی در ساخت منابع تغذیه خازنی باید بشتر ایمنی رو رعایت کنید چون با سوختن خازن پلی استر ورودی اتصال کوتاه میشه گذاشتن فیوز حتما توصیه میشه و خروجی های این منابع هم ایزوله نیست و باید مواظب باشین که دستتون رو برق نگیره و حتما با خازن پلی استر ابتدایی و خازن الکترولیت انتهایی مقاومت موازی کنید چون ممکنه وقتی لامپ رو از برق جدا کردین برق رو رو دستتون تخلیه کنه. یکی از خوبیهای این منابع اینه که منابع سردی هستن (منظورم اینه که داغ نمیکنن)
            کلا در مورد این سه تا راهی که من گفتم من راه سوم بعد راه دوم و بعد راه اول رو میپسندم چون ال ای دی های معمولی خیلی گرم نیستن و مثل پاورها گرمای زیاد تولید نمیکنن.
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
              سلام دوست عزیز چند سال پیش منم مثل شما یکسری مدار دستم بود.مدارهایی که ال ای دی درایور بودن و بر پایه همین آی سی های LNK طراحی شده بودن و هی از این مغازه به این مغازه میرفتم که آی سی های سری LNk رو پیدا کنم ولی متاسفانه پیدا نکردم و بعدا هم که چند تایی پیدا کردم به نظرم کمی گران بود مثلا به نظر شما lnk306 حدود دو هزار تومان نسبت به مقدار خروجی که داره میارزه؟؟ البته اگه شما از جایی دسترسی به این آی سی دارین جریانش فرق میکنه. خلاصه بلاخره من برای ساخت ال ای دی درایور به سمت آی سی های سری fsd و tny و بعضا تک ترانزیستوری رفتم و در خروجی از فیدبک جریان استفاده کردم.
              سلام مسعود جان
              مرسی از توجهت- آی سی که میشه جورش کرد یکی از دوستام اونجاست شاید 2 یا 3 هفته دیگه بیاد ایران
              tny منظورت tiny switch هست؟ توان خروجیش زیر 20 وات هست درسته؟ نظری در مورد تاپ سوئیچها(PI) نداری؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                سلام دوست عزیز بذارین من نظر خودمو در این رابطه بدم البته بعدا تحقیق کنید که نظر من درسته یا نه.
                اول اینکه بین گزینه 1 و 2 کدوم یک نویز و مشکل بیشتری تولید میکنه رو دقیق نمیدونم و باید اساتید نظر بدن.
                شما سه تا راه دارین.
                راه اول اینه که از فریمهای آماده داخل بازار استفاده کنید و خودتون روی این فریمها ال ای دی و منبع تغذیه بگذارین حالا یا خودتون منبع تغذیه شو میسازید یا آماده شده شو میخرید.
                راه دوم اینه که همونطور که خودتون گفتین همه ال ای دی ها رو با هم سری یا یا سری موازی میکنید و برای همه یک منبع تغذیه میسازید
                راه سوم اینه که از ال ای دی های معمولی (مثلا کلاهی برای نور پخش یا بیضوی برای نوع نور جمع) به جای ال ای دی پاور استفاده کنید.
                بین راه اول و راه دوم من راه دوم رو پیشنهاد میکنم به این علت که به نظر من هم هزینه کمتری داره و هم اینکه شما دستتون بازه که یک محلی رو که هوا درش خوب جریان داره رو انتخاب کنید و یک منبع تغذیه برای کل لامپها بسازید و بعد هم با دست باز نویز گیر های ورودی و خروجی مناسب رو استفاده کنید.
                ولی در راه اول اگه بخواد در محفظه پشت لامپ قرار بگیره مشکل جا دارین. مثلا در اکثر درایورهای 3 تایی که من تو بازار (آماده) دیدم نویز گیر ورودی و خروجی نداشتن(شاید به خاطر مشکل جا) البته یک نوع رو دیدم که برای نویز گیری ورودی از یک سلف مقاومتی استفاده کرده بود که چقدر تاثیر داره رو نمیدونم.
                در ضمن اگه منظورتون از منبع بدون ترانس و سوئیچینگ منابع تغذیه خازنیه بله میشه ولی از اونها بیشتر برای راه سوم که گفتم استفاده میشه یعنی ال ای دی های معمولی چون اگه بخواهیم از منابع تغذیه خازنی برای ال ای دی پاو استفاده کنیم خازن مورد نیاز خیلی بزرگ میشه چون جریان بالایی طلب میکنن. ولی در ساخت منابع تغذیه خازنی باید بشتر ایمنی رو رعایت کنید چون با سوختن خازن پلی استر ورودی اتصال کوتاه میشه گذاشتن فیوز حتما توصیه میشه و خروجی های این منابع هم ایزوله نیست و باید مواظب باشین که دستتون رو برق نگیره و حتما با خازن پلی استر ابتدایی و خازن الکترولیت انتهایی مقاومت موازی کنید چون ممکنه وقتی لامپ رو از برق جدا کردین برق رو رو دستتون تخلیه کنه. یکی از خوبیهای این منابع اینه که منابع سردی هستن (منظورم اینه که داغ نمیکنن)
                کلا در مورد این سه تا راهی که من گفتم من راه سوم بعد راه دوم و بعد راه اول رو میپسندم چون ال ای دی های معمولی خیلی گرم نیستن و مثل پاورها گرمای زیاد تولید نمیکنن.
                ممنون از راهنماییتون.خودم هم دارم به این نتیجه میرسم که استفاده از تغذیه بدون ترانس شاید بهترین راه باشه و نتیجه دوم هم که گرفتم اینه که بجای پاور ال ای دی از ال ای دی هایبرایت استفاده کنم که نیاز به هیت سینک پیدا نکنم و کلی در جا هم صرفه جویی میشه.
                فقط تنها مشکلی که وجود داره اینه که برای سه تا پنج تا ال ای دی های برایت جریان دهی این منابع کفایت میکنه یا نه؟ تا جایی که من دیدم این منابع توانایی حداکثر 100 میلی آمپر جریان را دارند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElecPress
                  سلام و وقت بخیر
                  خوشبختانه مقاومت 7.5K داشتم ولی 1% نیست.
                  مدار کار میکنه. الان اطمینان دارم که وضعیت ترانس خیلی خوبه، چون مقادیر اندکتانس نامی و نشتی به مقدار طراحی خیلی نزدیکه!
                  قبلا سرهای ترانسو با سیم 4 سانتی از زیر برد لحیم میکردم ( چون رو ترانس مانور داده میشه ) که با اتصال مدار به بار اول با 20 ولت جریان میداد و بعد از چند دقیقه به 31 ولت میرسید ولی الان اون سیم هارو کوتاه کردم که با 29 ولت استارت میکنه (با بار)
                  ولی در هر صورت مدار داغ میکنه هنوز :angry:
                  از آی سی و دیود خروجی بگذریم، ترانس، قطعات قسمت کلمپ و خازن صافی خروجی هم داغ میشن!
                  حتی خازن صافی ورودی هم گرم میشه! که از همه مهمتر برام ترانسو مقاومت و دیودهای کلمپه.

به نظرتون کجای کار اشکال داره هنوز؟
                  نکنه PCB رو مناسب نکشیدم؟ ( برد مدار همونی که دفعه اول پ کرده بودم )
                  دمت دایی جان
                  راستش من تمام PCB هامو قلع اندود می کنم بخاطر همین تابحال مشکلی از بابت PCB نداشتم تا بخوام راهنماییت کنم. تراکها باید دقیقا متناسب با جریان عبوری ضخیم بشن ولی خیلی موقع ها نمیشه تراک رو به قدر کافی ضخیم گرفت. با قلع اندود این مشکل رفع میشه. هرتراکی که جریان بیشتری داره قلع بیشتری روش اندود می کنم.
                  داغ شدن قطعات کنار ترانس ممکنه از خود ترانس باشه و از راه تراکهای PCB به اونها هدایت بشه. راستی خازنهایی که توی سوئیچینگ استفاده میشه باید مخصوص سوئیچینگ یا اقلا جنس خوب باشند. من تابحال چندین مدل خازن رو یکجا ریختم دور چون بدرد اینکار نمی خوردند. یه کار دیگه هم می کنم و اون استفاده از خازن ولتاژ بالاتره. مثلا اگه خروجی 24 ولت داشته باشم نرم افزار خازن 35 ولت پیشنهاد می کنه اما من خازن 50 یا 100 ولت میزارم. هرچی ولتاژ خازن بیشتر باشه ESR اون کمتره. متاسفانه خازنهای LOW ESR توی بازار خیلی کم اند.
                  یه راه دیگه خازنهای موازیه. برای جاهای حساس و جریان بالا بجای اینکه یه خازن بزارم چندین خازن رو باهم موازی می کنم. اینجوری ESR بشدت پایین میاد.
                  وقتی هم که جا کم باشه و مجبور به استفاده از یک خازن باشم، یه خازن کوچیکتر باهاش موازی می کنم تا جریانهای ناگهانی از اون خازن کوچیک رد بشه. مثلا خازن یه منبع 36 ولتی رو که نرم افزار 470 میکروی 50 ولت محاسبه کرد، من 470 میکرروی 100 ولت رو با 4.7 میکروی 200 ولت موازی می کنم. این خازن کوچیک می تونه جریانهای لحظه ای رو جذب کنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    دمت دایی جان
                    راستش من تمام PCB هامو قلع اندود می کنم بخاطر همین تابحال مشکلی از بابت PCB نداشتم تا بخوام راهنماییت کنم. تراکها باید دقیقا متناسب با جریان عبوری ضخیم بشن ولی خیلی موقع ها نمیشه تراک رو به قدر کافی ضخیم گرفت. با قلع اندود این مشکل رفع میشه. هرتراکی که جریان بیشتری داره قلع بیشتری روش اندود می کنم.
                    داغ شدن قطعات کنار ترانس ممکنه از خود ترانس باشه و از راه تراکهای PCB به اونها هدایت بشه. راستی خازنهایی که توی سوئیچینگ استفاده میشه باید مخصوص سوئیچینگ یا اقلا جنس خوب باشند. من تابحال چندین مدل خازن رو یکجا ریختم دور چون بدرد اینکار نمی خوردند. یه کار دیگه هم می کنم و اون استفاده از خازن ولتاژ بالاتره. مثلا اگه خروجی 24 ولت داشته باشم نرم افزار خازن 35 ولت پیشنهاد می کنه اما من خازن 50 یا 100 ولت میزارم. هرچی ولتاژ خازن بیشتر باشه ESR اون کمتره. متاسفانه خازنهای LOW ESR توی بازار خیلی کم اند.
                    یه راه دیگه خازنهای موازیه. برای جاهای حساس و جریان بالا بجای اینکه یه خازن بزارم چندین خازن رو باهم موازی می کنم. اینجوری ESR بشدت پایین میاد.
                    وقتی هم که جا کم باشه و مجبور به استفاده از یک خازن باشم، یه خازن کوچیکتر باهاش موازی می کنم تا جریانهای ناگهانی از اون خازن کوچیک رد بشه. مثلا خازن یه منبع 36 ولتی رو که نرم افزار 470 میکروی 50 ولت محاسبه کرد، من 470 میکرروی 100 ولت رو با 4.7 میکروی 200 ولت موازی می کنم. این خازن کوچیک می تونه جریانهای لحظه ای رو جذب کنه.
                    خیلی ممنون استاد
                    دقیقا زدین به هدف
                    چون زمان کار کردن مدار حتی برد هم داغ میکنه! oo: منم خازن رو برای خروجی 31 ولت ، 50V انتخاب کردم که حجمش نسبت به بقیه خازنها بیشتره ( طرف میگفت ژاپنیه ) اما حق با شماست باید ولتاژشو بالاتر بگیرم.
                    الان مسیرهایی که باقی مونده بود رو قلع اندود کردم ( مدار با بار وصل شده وقتی روشن میشه ، افت ولتاژ نداره ) مرسی دایی جان
                    ولی اولش جریان 5.3 آمپره ، بعد به مرور میرسه به 4.9A ! فکر میکنم دیود خروجی تا خنکه خوب جریان میده ولی وقتی حرارتش میره بالا جریانش کم میشه! درسته استاد؟ ( البته یه هیت سینک بزرگتر میبندم و امتحانش میکنم )
                    ولی هنوز ترانس داغه!؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arad_na64
                      سلام مسعود جان
                      مرسی از توجهت- آی سی که میشه جورش کرد یکی از دوستام اونجاست شاید 2 یا 3 هفته دیگه بیاد ایران
                      tny منظورت tiny switch هست؟ توان خروجیش زیر 20 وات هست درسته؟ نظری در مورد تاپ سوئیچها(PI) نداری؟
                      سلام دوست عزیز بله همون tiny سوئیچ که در بازار تهران هم چند نوعش فراوانه مثلا 274 و 280 و جدول توان دهیش در صفحه اول همین تاپیک هست.274 تا حدود 11 وات و 280 تا حدود 36 وات طبق گفته جدول خروجی میده. من با همین tny کلی ال ای دی درایور درست کردم مساله اینه که جریان خروجی رو کنترل کنی (مثلا با فیدبک جریان). هنوز یا تاپ سوئیچها کار نکردم اگه عمری بود به زودی اینکار رو میکنم.

اضافه شده در تاریخ :
                      ممنون از راهنماییتون.خودم هم دارم به این نتیجه میرسم که استفاده از تغذیه بدون ترانس شاید بهترین راه باشه و نتیجه دوم هم که گرفتم اینه که بجای پاور ال ای دی از ال ای دی هایبرایت استفاده کنم که نیاز به هیت سینک پیدا نکنم و کلی در جا هم صرفه جویی میشه.
                      فقط تنها مشکلی که وجود داره اینه که برای سه تا پنج تا ال ای دی های برایت جریان دهی این منابع کفایت میکنه یا نه؟ تا جایی که من دیدم این منابع توانایی حداکثر 100 میلی آمپر جریان را دارند.
                      سلام با یک خازن حدود 1 میکروفاراد میشه بیشتر از 70 یا 80 ال ای دی رو با نور خوب روشن کرد. ولی به نظر من استفاده از منابع تغذیه بدون ترانس (البته منظورم خازنیه) بهترین راه نیست از این منابع بیشتر در قسمت محفظه زیر لامپهای ال ای دی (ال ای دی های نوع معمولی) استفاده میکنن شاید بعلت کمبود جا و سرد بودن این منابع و اینکه احتمال دست خوردن به خروجی ها کمه (دقت کنید خروجی ایزوله نیست و مرگ آوره).
                      من خیلی زیاد درباره کیفت این منابع نمیدونم البته خیلی دوست دارم استاد احمد نظرشون رو درباره ایمنی و کارکرد این منابع بگن
                      به نظر من خیلی بهتره که تعداد زیادی (هر تعداد که لازم میدونی) ال ای دی رو سری یا سری موازی کنی و براش یک منبع تغذیه سوئیچینگ (با کنترل جریان) بسازی و بعضی ها هم دیدم که از یک پاور کامپیوتر استفاده میکنن البته هم از 12 ولت و هم از 5 ولتش بهتره استفاده بشه و حتما جریانش کنترل بشه.
                      اگر هم ال ای دی معمولی میخوای و میخوای نور در محیط پخش بشه و نمیخوای نور رو به یک محدوده کوچک بتابونی خیلی بهتره از ال ای دی های به اصطلاح کلاهی و از نوع mcd 2000-2500 استفاده کنی که واقعا نور بسیار خوبی دارن.

اضافه شده در تاریخ :
                      با تشکر از استاد احمد و سایر اساتید و دوستان لطفا میشه بگید که برای اپتوکوپلر منابع تغذیه بر پایه آی سی tny به ترتیب کدوم اپتوکوپلرها توصیه میشه؟و چرا؟
                      EL817- LTV817 -PC817 -TLP521-PS2501

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                        با تشکر از استاد احمد و سایر اساتید و دوستان لطفا میشه بگید که برای اپتوکوپلر منابع تغذیه بر پایه آی سی tny به ترتیب کدوم اپتوکوپلرها توصیه میشه؟و چرا؟
                        EL817- LTV817 -PC817 -TLP521-PS2501
                        من از LTV817 استفاده میکنم. راضیم ولی یک اتصال ولتاز نابجا خرابش میکنه! من فقط این تیپو مصرف کردم و تجربه م همین قدره.

دیدگاه

هرکدوم از این اپتوها یه پسوند هم دارند که معمولا پسوند A بهتره.
                          بهترین مارک هم کارک شارپه که خیلی هم کم گیر میاد.
                          درباره درایو LEDآ‌ بدون منبع هم باید بگم علاوه بر خطر برق گرفتگی، یه اسپایک قوی برق شهر می تونه کل LED ها رو دود کنه.
                          هرچند چشم بادمی ها از این روش زیاد استفاده می کنند اما من توصیه نمی کنم.

دایی ElecPress
                          داغ شدن ترانس و دیود چندان غیر منطقی نیست. اگه بازده مدار 80 درصد هم باشه پس 20 درصد تلفات داری که میشه 34 وات. یعنی گرمای یه هویه معمولی! پس باید این حرارت دفع بشه.

دیدگاه

سلام میشه از یک ترانس برای دو مدار کاملا مشابه استفاده کرد؟ مثلا دو منبع کاملا مشابه روی یک فیبر ببندیم و هر دو از یک ترانس در آن واحد استفاده کنند و به این ترتیب هم هزینه کمتری رو پرداخت نمودیم و هم جای کمتری رو پر کردیم و در نهایت خروجی های این دو رو سری کنیم و توان بیشتری در خروجی بگیریم میشه یا نه؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                              سلام میشه از یک ترانس برای دو مدار کاملا مشابه استفاده کرد؟ مثلا دو منبع کاملا مشابه روی یک فیبر ببندیم و هر دو از یک ترانس در آن واحد استفاده کنند و به این ترتیب هم هزینه کمتری رو پرداخت نمودیم و هم جای کمتری رو پر کردیم و در نهایت خروجی های این دو رو سری کنیم و توان بیشتری در خروجی بگیریم میشه یا نه؟؟
                              مسعود جان اگه دوتا خروجی میخوای، میشه با یه ترانس طرح کرد وگرنه اصلا امکانش نیست که دوتا مدار با یک ترانس کار کنند.

دیدگاه

سلام مجدد دوستان
                                من با نرم افزار منبع 50 ولت 0.34 آمپر طراحی کردم ولی تو جالت LED و CC و یا cc/cv مدار هیچ فرقی نمیکنه
                                گیج شدم یعنی واقعا هیچ فرقی نمیکنه؟ من مدار رو برای LED driver میخوام و باید بتونه تو ولتاژهای مختلف جریان ثابت بده
                                مثلا 35~50 ولت با جریان ثابت
                                یه جای نرم افزار یه همچین تنظیمی دیدم که بیشتر از 5 ولت نمیذاره تغییرش بدم- منظورم cc threshold,v هستش.
                                آقا یه همفکری بدید
                                در ضمن از top switch-gx استفاده کردم
                                مرسی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X