اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط زوار
    با سلام دایی جان میشه در مورد این خازن Y یکم توضیح بدید مگه جنسش سرامیکی نیست؟میشه از خازن سرامیکی استفاده کرد؟مزیت این خازن چیه؟تو بازار به همین اسم میشناسند؟ممنون از پاسختون
    این قصه سر دراز دارد دایی جان
    http://my.execpc.com/~endlr/line-filter.html
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
      با سلام دایی جان میشه در مورد این خازن Y یکم توضیح بدید مگه جنسش سرامیکی نیست؟میشه از خازن سرامیکی استفاده کرد؟مزیت این خازن چیه؟تو بازار به همین اسم میشناسند؟ممنون از پاسختون
      سلام هم لینکی که استاد احمد در تاپیک بالا دادن که در اون هم از لاین فیلتر و Y-cap و غیره بحث شده.
      و هم در پاسخ 5 همین تاپیک دوست عزیز با آی دیه ecar از قول استاد احمد مطالبی رو در مورد Y-cap نوشتن
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.0
      متاسفانه اکثرا تو بازار به این اسم نمیشناسن و کمی هم کمیابه ولی پیدا میشه
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام
        من 2تا سوال دارم
        1: آیا آی سی های سری TNY و TOP دارای محافظت در برابر اتصال کوتاه هستند؟ یعنی اگه خروجی مثلا 5ولت اتصال کوتاه بشه منبع تغذیه نمیسوزه؟
        2: آیا میشه به جای آی سی TNY276 که نرم افزار پیشنهاد داده از یه آی سی دیگه از همون خانواده مثلا TNY280 استفاده کنیم بدون اینکه تغییری در ترانس و قطعات بدیم؟

راستی این لینک کار نمیکنه www.tdk.de/productsearch/e140.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شازده
          سلام
          من 2تا سوال دارم
          1: آیا آی سی های سری TNY و TOP دارای محافظت در برابر اتصال کوتاه هستند؟ یعنی اگه خروجی مثلا 5ولت اتصال کوتاه بشه منبع تغذیه نمیسوزه؟
          2: آیا میشه به جای آی سی TNY276 که نرم افزار پیشنهاد داده از یه آی سی دیگه از همون خانواده مثلا TNY280 استفاده کنیم بدون اینکه تغییری در ترانس و قطعات بدیم؟

راستی این لینک کار نمیکنه www.tdk.de/productsearch/e140.pdf
          سلام دوست عزیز
          جواب سوال 1: تا جایی که منم میدونم بله
          جواب سوال 2: بهیچ وجه نباید همچین کاری کنید و باید در ترانس و مدار تغییر ایجاد بشه. حتی یکبار که به اشتباه من اینکار رو کردم آی سی و چند قطعه ترکید.
          لینک زیر مشخصات یکسری از هسته هاست.اگه هسته ای دیگه هم مد نظرته بگو که اگه مشخصاتش رو پیدا کردم بذارم
          http://www.tdk.com.tw/ctl_pdf/ctl_2.1.2.pdf

دیدگاه

با تشکر از دایی مسعود
            کافیه روی آی سی TNY276 کلیک کنید و از توی جدول TNY280 رو انتخاب کنید. بعد روی آیکون Optomize کلیک کنید تا نرم افزار دوباره محاسبات انجام بده.
            لینک زیر سالمه:
            http://www.tdk.co.jp/tefe02/e140.pdf

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز، بخصوص دایی جان که کمک زیادی می کنند.
              من یک تغذیه 31 ولت 5 آمپر نیاز داشتم که با استفاده از آی سی TOP250YN و با توجه به اون نکته دایی که ؛ تو نرم افزار مقدار جریان رو 7.7 آمپر انتخاب کردم که بیشتر از مقدار نیازم بود.( حداکثر جریانی بود که با ولتاژ 31 میشد از TOP250YN روی هسته ETD39/20/13 طرح کرد)
              مدارو تقریبا عین خودش بستم ( حتی ثانویه رو فویل مس گذاشتم) و فاصله هوایی رو طبق اندکتانس اولیه تنظیم کردم و درحال حاضر هم خوب کار میکنه. فقط چندتا سوال برام پیش اومده :
              1- هیت سینک آی سی یه کم بیش از حد داغ میشه و باید از فن استفاده کرد.با توجه به اینکه از ماکزیمم توان استفاده نمیشه، چرا؟ آیا راهی هست که بدون فن هم کار کنه؟
              2- خازن اسنابر موازی با دیود خروجی رو مثل خودش پیدا نکردم ( 22PF 1KV ) و از 2.2nF - 1KV استفاده کردم.( چون تو پاور کامپیوتر این مقدار بود، فکر کردم شاید مناسب باشه) که اگه این خازن نباشه جریان خروجی به نصف کاهش پیدا میکنه. ممکنه این عیب مدار باشه؟ضمنا استفاده از دیودهای موازی جریان پایین بهتر جواب میده، چرا؟
              3- هسته ترانس هم داغ میکنه، عادیه یا مشکل محسوب میشه؟
              در کل مدار خوب کار میکنه و تنها عیبش اینه که بدون فن آی سی میسوزه!
              اگه میشه راهنماییم کنید. ممنونم
              عکس مدار و ترانسو آوردم :
              http://0000.2.img98.net/out.php/i253...-pidesign2.jpg

http://0000.2.img98.net/out.php/i25336_tr.jpg

دیدگاه

ای ول دایی جان
                خود من جرات نمی کنم توی این توان بالا فلایبک کار کنم و هاف بریدج می بندم.
                مهمترین عامل گرم شدن آی سی ترانسه. ترانس باید بسیار خوب ساخته شده باشه و اثر خازنی و اندوکتانس نشتی پایین داشته باشه. توصیه می کنم یه بار اندوکتانس نشتی ترانس رو اندازه بگیری و با مقدار محاسبه شده توسط نرم افزار مقایسه کنی. برای اندازه گیری باید تمام ثانویه ها رو اتصال کوتاه کنی و اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیری.
                اگه اندوکتانس نشتی بیشتر باشه باید اسنابر بهتری بزاری یا ترانس رو از اول بپیچی.
                علت داغ شدن ترانس هم اثر پوستی و اثر خازنیه. بخاطر همین توصیه کرده اولیه رو چندتایی بپیچی.
                نکته بعدی اینه که نرم افزار توصیه کرده اولیه رو بصورت ساندویچی ببندی. یعنی نصف اولیه رو بپیچی و بعد ثانویه و بعد باقی اولیه. آیا این نکته رو رعایت کردی؟
                درکل اگه یه ترانس خوب بپیچی نه ترانس داغ میشه نه آی سی.
                خود نرم افزار هم مقدار هیتسینک مورد نیاز رو محاسبه می کنه. آیا همون مقدار گذاشتی؟
                اگه میتونی فایل محاسبه نرم افزار و عکس بردتو بزار. اینجوری راحتتر میشه عیب یابی کرد.
                برای یکسوسازی خروجی دیود های شاتکی بهتر از دیودهای فست هستند و مقدار خازن اسنابر هم بسیار مهمه.
                جوان الکترونیک چند دیود شاتکی بروز داره که مناسب کار خودته.

دیدگاه

آخه دایی جان توان آی سی بالاست، منم که طراحی هاف بریج بلد نیستم. نرم افزارم که فقط فلای بک طرح میکنه!
                  در مورد اولیه هم اون مورد دو قسمتی بودن سیم پیچ اولیه رو رعایت کردم. طبق نرم افزار : 1- قسمت اول اولیه 2- بایاس 3- ثانویه 4- قسمت دوم اولیه رو پیچیدم! الانم اندوکتانس نشتی رو اندازه گرفتم ( با اتصال کوتاه کردن ثانویه و بایاس ) که صفر نشون میداد! oo: البته ترانسو از مدار خارج نکردم، بخاطر اینه؟
                  هیت سینک نرم افزارو کجا اعلام میکنه؟ البته اینی که تو عکس برد هست فقط امتحانیه.
                  شماره دیودهای شاتکی که فرمودید رو هم بگید بی زحمت؟برای جریان مناسب خروجی
                  فایل طراحی و عکس پشت و روی مدارو گذاشتم:
                  البته فراموش کردم بگم؛ با دیود زنر قسمت کلمپ یه مقومت 47 اهم 3 وات سری کردم، اخه زود میسوخت! و جای FR257 از دوتا FR307 موازی استفاده کردم که کمتر داغ کنه! البته میدونم که یه جای کار میلنگه وگرنه نیازی به این کارا نیست!
                  تو عکس برد خازن اسنابر و هیت سینک دیود خروجی وجود ندارن ولی در عمل میذارم. خازن صافی خروجی هم تو عکس مقدارش کمه چون زیاد توفیری نمیکرد که 5 تا 330 میکرو باشه یا 1 دونه!

http://www.4shared.com/file/5tw2xgTA/undefined.html

بازم ممنونم از لطفتون.

اضافه شده در تاریخ :
                  دایی جان روم سیاه! :rolleyes:
                  الان ترانسو از مدار خارج کردم. با اتصال کوتاه کردن ثانویه و بایاس، اندوکتانس نشتی اولیه 133 میکرهانری بود. خیلی زیاده نه؟ اشکال کارم کجاست؟ تو پیچیدن ترانس از چسب کاغذی برای عایق بین هر قسمت استفاده کردم! دو قسمت اولیه رو هم روی PCB به هم وصل کردم.برای فاصله هوایی هم 3 لایه چسب کاغذی رو سرهای کناری فریت زدم. خود فریتها هم محکم شدن ( از قرقره خوابیده که بست فلزی فریت داره استفاده کردم)
                  ضمنا عرض فویل مس مصرفی تو ثانویه رو بیشتر کردم. چون ضخامت فویل کمتر از مقدار طراحیه.( پیدا نکردم )
                  دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه که از ترانس بگم
                  2 تا عکس از ترانس هم میذارم :

http://0000.2.img98.net/out.php/i26822_tr-1.jpg

http://0000.2.img98.net/out.php/i26823_tr-2.jpg

دیدگاه

سلام دوست عزیز تا موقی که استاد احمد بیاد و جوابتون رو بده نوع پیچیدن ترانس و نقاط ابتدایی سیم و جهتشون و هم چک کنیم که طبق نقشه باشه.
                    لازم به توضیحه که برای باز کردن فایلی که دوستمون گذاشته اول باید پسوند اون زیپ بشه و بعد باز بشه.
                    در ضمن یک ارور هم که پایین نقشه هست اون مروبط به چیه؟

دیدگاه

خب آره نقطه شروع و پایان سیم پیچ هارو اگه رعایت نمیکردم که اصلا مدار کار نمیکرد!
                      اون اروره؟ فکر کنم فقط احتیاط باشه؟ گفته ولتاژ درین سوییچ آی سی نزدیک BVDSS هستش؟ نمیدونم چطور باید اصلاحش کنم!؟ البته میگه با کاهش VUVON_MAX یا VOR میشه درستش کرد، ولی من نمیدونم از کجا بایستی اقدام کنم؟

دیدگاه

یه جای کار می لنگه دایی جان!
                        توی نرم افزار اندوکتانس اولیه رو 150 میکروهانری نوشته و اندوکتانس نشتی (L_LKG) فقط 2.3 میکروهانریه!
                        راستی دایی مسعود گلم: هرکاری می کنم هیچ پیام خصوصی نمی دونم بفرستم!!!

دیدگاه

سلام دوست عزیز (آی دی ElecPress) برای خرید هسته ETD39/20/13 چی گفتی که فروشنده متوجه بشه؟ همین شماره رو گفتی یا گفتی ETD39/40 ؟ موضوع این فویل برای ثانویه چیه؟ باید بگیم فویل با ضخامت فلان مقدار میخواهیم؟از سیم ترانس فروشها باید بخریم؟با تشکر

دیدگاه

دایی جان فکر میکنید ایراد ترانسم چیه؟

سلام به آقای ms2000 عزیز. اون هسته رو با اسم ETD39 میشناسن.( از سلف الکترونیک گرفتم)
                            برای فویل مس هم رفتم پامنار از سیم لاکی فروشیها خریدم. اندازه ای که لازم داشتم.

دیدگاه

سلام دایی جان
                              به عکس زیر نگاه کن:

دوتا اندوکتانس نوشته:
                              LP_nom یعنی اندوکتانس نامی اولیه. برای اندازه گیری باید ثانویه ها رو ول بزاری و اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیری.
                              L_LKG یعنی اندوکتانس نشتی اولیه. برای اندازه گیری باید ثانویه ها رو اتصال کوتاه کنی و اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیری.
                              اگه بتونی ایندو مقدار رو بهم بگی ایراد ترانس مشخص میشه.

دیدگاه

دایی جان متوجه منظورتون شدم. عرض کردم، اندوکتانس اولیه ( بدون اتصال کوتاه ثانویه ها ) حدودا 148 میکرو هانریه. اما با اتصال کوتاه ثانویه ها ( واسه نشتی ) تقریبا 130 میکرو نشون میده! oo:
                                الان که اندازه میگرفتم ، متوجه شدم که با فشار روی سیم پیچ ها ( متراکم کردنشون ) اندوکتانس نشتی کم میشه روی LCR متر! حتی تا کمتر از 50 میکر هم رسید! یعنی شل سیم پیچی کردم؟
                                میتونه از فاصله سیم ها از هم باشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X