اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام
    اول از همه برو سراغ ترانس که نشتیش رو بگیری (اندازه بگیری) به ما هم بگو؟
    دوم اینکه بعد از دو ساعت چه اتفاقی می افته؟

دیدگاه

oo:ببخشید اصلا در مورد گپ هیچی که نفهمیدم. اصلا این ALG چیه؟ مگه هسته خودش اندوکتانس داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط firstlast
        سلام
        اول از همه برو سراغ ترانس که نشتیش رو بگیری (اندازه بگیری) به ما هم بگو؟
        دوم اینکه بعد از دو ساعت چه اتفاقی می افته؟
        سلام
        با تشکر از توجه دوستان
        نشتی انزه گرفتم نرم افزار میگه47.8 ترانس من 70 هست
        بعد 2 ساعت هم اتفاقی نمی افتاد نه افت ولتاژ نهنوسان فقط گرما بالاست
        یک سوال دیگه داشتم ایم محدود کننده جریان که با مقاومت روی پایه x بسته میشه چطور عمل میکنه من الان روی ki 0.73 گذاشتم نرم افزار ilimitext میگه 1.83 امپر ولی مدار با خروجی 2 امپر خاموش نشد حتی با 3 امپر هم قطع نکرد
        با تشکر

دیدگاه

سلام
          درست متوجه نشدم 47.8 میکرو میخاسته شما 70 میکرو بستی؟ اگر اینطوره که اول ترانس رو اصلاح کن.
          در ضمن دما بالاست یعنی چقدر؟ مدار داخل کیس با هوای بیرون در ارتباط هست؟

دیدگاه

سلام
            درست متوجه نشدم 47.8 میکرو میخاسته شما 70 میکرو بستی؟ اگر اینطوره که اول ترانس رو اصلاح کن.
            در ضمن دما بالاست یعنی چقدر؟ مدار داخل کیس با هوای بیرون در ارتباط هست؟
            سلام
            بله 70 میکرو در لیکیج
            نمی دونم چطور باید اصلاح کنم این مشکل تو پست های قبلی دیدم دوستان با شل پیچیدن مشکل داشتن ولی ترانس سفت پیچیدم لطفا راهنمایی کنید
            دما در حدود 70 درجه و تست داخل جهبه بسته بود
            با تشکر

دیدگاه

سلام
              یک مدار استاندارد از خود PI دیدم کهت قریبا 18 ولت 4 آمپر بود. در داخل جعبه با کلی ملاحظات هیت سینک و طراحی برد و ... دمای آیسی شده بود 115 و دیود خروجی 100 . با این شرایط دمای شما معقول به نظر میرسه. دست بهش نزن بگذار کارشو بکنه

دیدگاه

سلام بر همگی
                از دوستان و اساتید کسی نیست منو راهنمایی کنه. دوباره مشکلمو مطرح میکنم بلکه یه نفر توجه بکنه. دوتا مشکل تو منبع تغذیه سویچینگ دارم:
                1- اول ریپل و نویز و یا بهتره بگم اسپایک هایی هست که منبع تغذیه داره. یعنی ولتاژ 5 ولتی که دارم اسپایک ها و ریپل هایی در حدود 0.5 ولت داره و این اسپایک ها خیلی تو مدارم تاثیر میذاره. البته باید بگم وقتی باری به منبع تغذیه وصل نیست این ریپل ها خیلی کمه ولی وقتی بار وصل میشه خیلی زیاد میشه. چیکار کنم کمتر بشه؟

2- من منبع تغذیه رو بصورت جداگانه روی یک برد درست کردم و این برد باید روبروی یک برد دیگه نصب بشه. وقتی روبروی برد نصب میکنم(با فاصله نزدیک) عملکرد برد روبروییش کمی مختل میشه ولی وقتی کنارش قرار میدم و با سیم وصل میکنم دیگه تاثیری نداره. به نطرتون چیکار میتونم بکنم که تاثیر این امواج الکترومغناطیسی کم بشه؟

کسایی که منبع تغذیه سویچینگ درست کردن با اسیلوسکوپ نگاه کردن ببینن چقدر ریپل داره؟
                خواهش میکنم افراد باتجربه راهنمایی کنن مشکلم حل بشه هرچقدر بررسی میکنم متوجه نمیشم.

دیدگاه

سلام
                  یک مدار استاندارد از خود PI دیدم کهت قریبا 18 ولت 4 آمپر بود. در داخل جعبه با کلی ملاحظات هیت سینک و طراحی برد و ... دمای آیسی شده بود 115 و دیود خروجی 100 . با این شرایط دمای شما معقول به نظر میرسه. دست بهش نزن بگذار کارشو بکنه
                  :job:]
                  با سلام
                  حالا خیلی امیدوار شدم به مدار خودم

فقط یک چیزنگرانم میکنه عملکرد مقاومتی که به پایه X وصل میشه چون اصلا نمیدونم کیو چه جوریباعث قطع مدار میشه
                  لطفا دوستان توضیح بدن در مورد عملکرد external current limit

با تشکر

دیدگاه

نمیدونم تا حالا در مورد این موضوع صحبت شده یا نه
                    ولی من الآن یه مدار ساختم با سه تا خروجی 2 تا 5 ولت و یه 15 ولت
                    حالا مشکل اینجاس که ولتاژ رفرنس فقط از یکی از 5 ولت ها گرفته میشه که به نظر من اصلا جالب نیست
                    چون وقتی رو خروجی که ازش رفرنس گرفته شده بار قرار میدم ولتاژ دو تا خروجی دیگم میره بالا مثلا با یه بار در حد 0.1 آمپر که از 5 ولتم میگیرم 15 ولتم میشه 22 ولت! که طبیعیه دیگه ولی اون 5 ولتی که رفرنس ازش گرفته شده ولتاژش تغییر نمیکنه
                    حالا اگرم از 15 ولت یا اون 5 ولتی که ازش رفرنس گرفته نشده جریان بکشیم افت ولتاژ پیدا میکنن که بازم طبیعی هستش ، پس نتیجه میگیریم اصلا مدار خوبی نیست
                    حالا به نظرتون چکار کنم که هر 3 خروجی ولتاژ ثابت بدن؟
                    نــــ_ـــمـــ_ــــیــــ_ـــدونـــــ_ــم.....

دیدگاه

سلام به همه ی دوستای عزیز..منم یه مدته که دارم روی منابع تغذیه سوئیچینگ کار میکنم ..یدونه ساختم ..12 ولت 3 امپر..اما این مدار وقتی زیر بار قرار میگیره یکامپر بیشتر نمیده و ولتاژش به 9 ولت میرسه ..عیبش از کجاست ؟ چیکار باید بکنم؟

اضافه شده در تاریخ :
                      راستی با ایسی top 244 ساختم و با نرم افزار pi expert ..هسته ترانس من هم ee28-28 هستش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی جباری
                        نمیدونم تا حالا در مورد این موضوع صحبت شده یا نه
                        ولی من الآن یه مدار ساختم با سه تا خروجی 2 تا 5 ولت و یه 15 ولت
                        حالا مشکل اینجاس که ولتاژ رفرنس فقط از یکی از 5 ولت ها گرفته میشه که به نظر من اصلا جالب نیست
                        چون وقتی رو خروجی که ازش رفرنس گرفته شده بار قرار میدم ولتاژ دو تا خروجی دیگم میره بالا مثلا با یه بار در حد 0.1 آمپر که از 5 ولتم میگیرم 15 ولتم میشه 22 ولت! که طبیعیه دیگه ولی اون 5 ولتی که رفرنس ازش گرفته شده ولتاژش تغییر نمیکنه
                        حالا اگرم از 15 ولت یا اون 5 ولتی که ازش رفرنس گرفته نشده جریان بکشیم افت ولتاژ پیدا میکنن که بازم طبیعی هستش ، پس نتیجه میگیریم اصلا مدار خوبی نیست
                        حالا به نظرتون چکار کنم که هر 3 خروجی ولتاژ ثابت بدن؟
                        سلام
                        بهتره مثل پاور کامپیوتر از روش هسته راکتوری در ثانویه استفاده کنید یا از روش باک از ا5 ولت 5 ولت رو بسازید.
                        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
                          سلام تو این پست میخوام شرح تقریبا مفصلی از ساخت یه منبع تغذیه 150 واتی رو که خودم ساختم، توسط نرم افزار قرار بدم.
                          البته روش طراحی با نرم افزار رو دوستان میدونن و من قصد توضیح مراحل ساخت ترانس رو با تعدادی عکس دارم:
                          مشخصات مدار:
                          ولتاژ ورودی : 230VAC
                          خروجی : 31V - 4.5A
                          اندوکتانس نامی اولیه : 227uH
                          اندوکتانس نشتی اولیه : 3.3uH
                          خطای اندوکتانس : %10
                          تعداد دور اولیه ، ثانویه و بایاس مدنظر نیست و صرفا نحوه پیچیدن و آماده کردن ترانس مورد بحث می باشد.
                          ثانویه مدار هم فویل مسی است. قابل توجه دوستانی که با این قسمت دچار مشکل میشوند.

عکس اول :
                          ابتدا طبق عکس زیر، قسمت یکم سیم پیچ اولیه رو میپیچیم. نظم رو رعایت کرده و جهت پیچیدن رو به خاطر میسپاریم :

عکس دوم:
                          بعد از قسمت اول اولیه، حدود 2 تا 3 دور چسب زرد سیم پیچی( مخصوص این کار که سلف الکترونیک داره ) یا 2 دور چسب کاغذ میپیچیم :

عکس سوم:
                          بعد نوبت سیم پیچ بایاسه ، فراموش نکنید که جهت پیچیدن رو باید به خاطر بسپارید وگرنه مدار شما روشن نخواهد شد.

عکس چهارم:
                          زدن چسب عایق بعد از سیم پیچ بایاس :

عکس پنجم:
                          حالا میرسیم به اون قسمتی که باعث گمراهی خیلی از دوستان میشه. این عکس فویل مس 125um هستش که میتونید از پامنار تهران تهیه کنید :

عکس ششم:
                          نواری از فویل مس رو همونطور که نرم افزار خواسته میبریم و روی چسب کاغذ قرار میدیم. باید از دو طرف حداقل 2 میلی متر چسب پهنتر باشه تا در هنگام پیچیدن فویل، اتصالی پیش نیاد :

عکس هفتم:
                          لحیم کردن سیمهای سر و ته فویل برای اتصال به پایه های قرقره. قطر سیم رو باید برای حداقل 2 برابر جریان خروجی انتخاب کنید.سعی کنید تا اونجا که امکان داره، لحیم رو پهن ، کم ارتفاع و سیقلی انجام بدید. لحیم بزرگ و ناصاف باعث نفوذ از روی چسب کاغذ میشه و دور آخر سیم پیچ ثانویه رو اتصال کوتاه میکنه و مشکلات زیادی رو بوجود میاره :

عکس هشتم:
                          سیم ابتدای فویل رو به یکی از پایه های قرقره لحیم کرده و با دقت شروع به پیچیدن فویل چسب خورده کنید. مراقب باشید که لایه های مس در هر دور باید بواسطه اضافه چسب کاغذ به یکدیگه اتصال نکنن. ضمنا جهت پیچیدن رو هم یادداشت کنید :

عکس نهم:
                          بعد از پیچیدن ثانویه، سیم انتها رو هم به یکی از پایه های قرقره لحیم کرده و 1 تا 2 دور چسب عایق بپیچید:

قسمت دوم سیم پیچ اولیه رو هم با توجه به جهت پیچیدن قسمت اول بپیچید و چسب زده و لحیم کنید.

عکس دهم :
                          خطای دستگاه اندازه گیری خودتون رو با اتصال کوتاه کردن پروبهاش بدست بیارید و یادداشت کنید. مقدار مثبت این عدد رو باید به اندازه گیری هاتون اضافه کنید :

عکس یازدهم:
                          مقدار اندوکتانس اولیه، در حالت عادی و بدون فاصله هوایی رو اندازه بگیرید. در حالتی که هسته ها کاملا به هم اتصال دارن، این مقدار باید چند برابر مقدار خواسته شده برای اندوکتانس اولیه تو نرم افزار باشه که بعد از تنظیم فاصله هوایی اونرو به عدد خواسته شده کاهش میدیم:

عکس دوازدهم:
                          تو این عکس فاصله هوایی تنظیم شده و مقدار اندوکتانس به عدد خواسته شده نزدیکه. عدد 9 رو به مقدار 221 اضافه میکنیم. با توجه به محدوده خطای اندوکتانس اولیه که %10 برای 227 میکرو هستش( بین 204.3 تا 249.7 میکرهانری ) مقدار 230 میکرو هنری عالیه:

عکس سیزدهم:
                          با اتصال کوتاه کردن ثانویه و بایاس، اقدام به اندازه گیری اندوکتانس نشتی اولیه میکنیم.دقت کنید که برای اتصال کوتاه کردن از سیم های کوتاه استفاده کنید. با اضافه کردن عدد 9 به 5- به مقدار 4 میکروهانری برای نشتی میرسیم که عدد مناسبی هستش :

عکس چهاردهم:
                          تو این تصویر ترانس تنظیم شده و آماده رو میبینید که بست های قرقره اون هم بسته و محکم شدن. ( بست قرقره برای بعضی از قرقره ها، از جمله خانواده ETD خوابیده وجود داره ) :

عکسهای پانزدهم ، شانزدهم و هفدهم:
                          نمایی از برد مدار که با فیبر فایبرگلاس طراحی شده :

عکس هجدهم:
                          اینم عکسی از مدار در حالت تست. ولتمتر سمت چپ و آمپرمتر سمت راست مدار قرار گرفته. بار 6 اهم 150 واتی هستش که با افزودن مقاومت پروب و آمپرمتر به مقدار 6.4 اهم میرسه. همونطور که مشاهد میکنید با جریان بیشتر از 4.5 آمپر ( بیشتر از مقدار طراحی ) فقط 0.3 ولت افت ولتاژ تو خروجی ایجاد شده :

امیدوارم کمکی شده باشه.
                          دوستان هر سوالی دارن مطرح کنن.

''''''''&# 039;'''''''&#03 9;'''''''' ''''''''&# 039;'''''''&#03 9;
                          سلام دوست عزیزی که این منبع 150 واتی رو درست کردی
                          من تو نرم افزار PI 9 همین مشخصات شما رو می زنم آی سی رو Top 250 نمیده از طرفی وقتی می خوام آی سی رو هم تغییر بدم تا Top252 و top262 (اگه اشتباه نکنم) بهم حق تغییر میده
                          خلاصه این که من هر کاری می کنم نمیتونم PI رو راضی کنم با Top250 که تو بازار ما گیر میاد طراحی کنه برام!
                          شما چطور این کارو کردی؟
                          ورژن نرم افزار من 9 هستش
                          با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
                          دوستان لطف کنن پیشنهاداتشونو بگن. ممنون میشم :agree:

دیدگاه

ممنون از زحماتت دوست عزیز..خیلی کمکون کردی..موفق و سربلند باشی..

دیدگاه

سلام
                              با این مشخصات که شما گفتید 31 ولت 4.5 آمپر سی رو TOP255YN پیشنهاد میکنه و برا تغییرش به TOP250YN هر کار می کنم نمیشه
                              البته من با ورژن 9 کار می کنم
                              یعنی میاره که تغیرش بدم اما باند تغییرات از TOP252 هست تا TOP262
                              چکار کنم؟

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط behzadaghaei
                              سلام
                              با این مشخصات که شما گفتید 31 ولت 4.5 آمپر سی رو TOP255YN پیشنهاد میکنه و برا تغییرش به TOP250YN هر کار می کنم نمیشه
                              البته من با ورژن 9 کار می کنم
                              یعنی میاره که تغیرش بدم اما باند تغییرات از TOP252 هست تا TOP262
                              چکار کنم؟
                              جواب سوال خودم رو پیدا کردم باید از همون اول TOPswitch GX (اگه اشتباه نکنم) بزاریم و نه TOPswitch YN

دیدگاه

سلام
                                یه سوال دارم کسی می تونه کمکم کنه
                                منابع تغذیه سوئیجینگی که مثلا دو خروجی 5 و 12 دارن و از 5 فیدبک گرفته می شه وقتی بار روی 5 ولت قرار بگیره برای این که افت ولتاژ جبران بشه دیوتی سایکل افزایش پیدا میکنه و در این صورت ولتاژ 12 ولت دیگه 12 باقی نمی مونه و بسته به بار 5 ولت افزایش پیدا میکنه حتی تا 20 ولت و بیشتر
                                چطوری این مشکل رو حل کنم که خروجی 12 ولت 12 باقی بمونه
                                چون ما فقط می تونیم از یکیشون فیدبک بگیریم
                                آیا با همین نرم افزار PIexpert هم میشه یا آیسی چیزی داره و یا ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X