اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط armin_gera
    پس با این تفاسیر استفاده از ایسی tl494 یا sg3525 بهتره درسنه؟
    بله درسته. بطور کلی ایسی هایی که رنج تغییر ولتاژ تغذیه بالایی دارند.مثل همون دوتا.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام.میشه بفرمایید توپولوژی فلای بک و فوروارد چیه؟قسمتای اول تایپیک و موارد کاربردشون رو خوندم.ولی اینکه این توپولوژی ها چی هستند رو نمیدونم.تایپیک هم عالیه ممنون از همه :smile:

دیدگاه

سلام وتشکر فراوان
        میخوام بدونم کجا مینویسه مشخصات
        سیم پیچ

دیدگاه

با سلام
          خاستم ببینم اگر برای یه ترانس محاسبات رو انجام بدم و تعداد دور سیم پیچ اولیه وثانویه رو بدست بیارم .اونوقت بیام تعداد سیم پیچ ها رو 30 درصد زیاد کنم چه اتفاقی برای ترانس میافته؟ اگرتعداد دورها رو 30 درصد کم بکنم چطور؟ اگر محاسبه بگه مثلا برا سیم پیچ اولیه 5 دور سیم 0.5 چهار لا بپیچ بعد من بیام 5 دور سیم 0.7 چهار لا بپیچم.یعنی قطر سیم رو افزایش بدم چه تاثیری روی تلفات ترانس و افت ولتاژ داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali4716
            با سلام
            خاستم ببینم اگر برای یه ترانس محاسبات رو انجام بدم و تعداد دور سیم پیچ اولیه وثانویه رو بدست بیارم .اونوقت بیام تعداد سیم پیچ ها رو 30 درصد زیاد کنم چه اتفاقی برای ترانس میافته؟ اگرتعداد دورها رو 30 درصد کم بکنم چطور؟ اگر محاسبه بگه مثلا برا سیم پیچ اولیه 5 دور سیم 0.5 چهار لا بپیچ بعد من بیام 5 دور سیم 0.7 چهار لا بپیچم.یعنی قطر سیم رو افزایش بدم چه تاثیری روی تلفات ترانس و افت ولتاژ داره
            سلام
            افزایش یا کاهش تعداد دور سیم پیچ اولیه باعث افزایش یا کاهش دیوتی سایکل خواهد شد.
            کاهش تعداد دور اولیه خطر به اشباع رفتن هسته را خواهد داشت( با توجه به جنس هسته و Bmax محاسبه شده).
            افزایش قطر سیم هم باعث کاهش تلفات سیم خواهد شد.
            من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

با سلام
              مشکل داغ کردن (1) سوییچ (2) دیود خروجی (3) ترانس منبع تغذیه 22 ولت 4 آمپر را چطور حل کنم؟ دمای ترانس به حدود 70 درجه هم میرسه اما دمای اون دوتای دیگه خیلی بیشتر میشه.
              1) طبق طراحی نرم افزار باید اندوکتانس نشتی 5 میکرو بدست می آمده که من تقریبا به 9 میکرو رسیدم. روش من هم اینطوره که بعد از اتمام سیم پیچی، فاصله هوایی را طوری تنظیم میکنم که به اندوکتانس اولیه 317 میکرو (که نرم افزار خواسته) برسم.
              2) این مقادیر رو با دستگاه معتبر تو 1KHz و هم 125KHz اندازه گرفتم.
              3) چند مدل تغذیه (با همین ولت آمپر) با استفاده از top249 250 و فریتهای EER28 EER28L ETD3417 و دیودهای MUR820 860 BYV32-200 طراحی کردم و ساختم.
              4) مشکل مشترک همگی همین مورده. داغ شدن بیش از اندازه !!!!!! اونقدر که تو بعضی 30دقیقه بعضی 45 دقیقه مدار کار میکنه بعد در اثر داغی خاموش میشه بعد از خنک شدن به کارش ادامه میده و دوباره بعد از 30 دق......
              5) در ضمن تو ساخت ترانس اونجاییکه لازمه بشتر از یک سیم استفاده کنم (بایاس و ثانویه) سیمها رو یکبار کنار هم کنار هم پیچیدم هم یکبار تابوندم. هیچ مدل ترانسی باعث خنکی نشد.
              6) عایق بین لایه ها رو هم چسب برق میگذاشتم که اخیرا بجای اون از چسبهای زرد استفاده میکنم
              7) تو فریت EER28L یه چیزی در مورد margin خونده بودم که رعایت کردم بازم نشد
              8) مدارم با 431 و 817 بسته شده جنس PCB هم فیبرگلاسه هیت سینک هم از پروفیل آلومینیومی بوده تا شاخ گوزنی !
              9) البته یه نکته ای که مونده اینه که نرم افزار فرمایش کرده جنس فریت NC-2H باشه که من ندارم. همشون بی هویت هستند. چند تاشون هم PC-40 از آب در اومدند.
              10) اگر از مدار 2 یا 3 آمپر بکشم اوضاع خیلی بهتر نمیشه
              11) پشتکارم خوبه بگید چه کارهایی مونده که نکردم تا مشغول شم. من باید پوز این فلای بک رو میزدم که نزدم
              12) خودم فکر میکنم فرکانس 132KHZ خیلی زیاده باید تو 30Khz ببندیم که این آیسیها قابلیت اونو ندارند. بعبارت دیگه داغی جز ذات این آی سی هست.
              زبون روزه سرتونو درد آوردم. ببخشید.
              والسلام

دیدگاه

سلام
                یه اتفاق جدیدی که امروز افتاد این بود که رفتم دنبال over design یعنی 22 ولت 6 آمپر (2 آمپر بالاتر از نیازم) با ترانس ETD3417
                با ثانویه از جنس فویل مسی، .... چشمتون روز بد نبینه، top250 از وسط قـــــــــــــــــــــــــــــــــاچ خورد (تا حالا پیش نیومده بود)
                PCB مدار همون قبلیه که مدارش داغ می کرد که تقریبا 16 تا قطعش عوض شده، اما کار نکرد. جهت سیم پیچی رو چند بار چک کردم. درسته. راستی دیود مدار بایاس هم سوخته !!!
                والسلام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط firstlast
                  سلام
                  یه اتفاق جدیدی که امروز افتاد این بود که رفتم دنبال over design یعنی 22 ولت 6 آمپر (2 آمپر بالاتر از نیازم) با ترانس ETD3417
                  با ثانویه از جنس فویل مسی، .... چشمتون روز بد نبینه، top250 از وسط قـــــــــــــــــــــــــــــــــاچ خورد (تا حالا پیش نیومده بود)
                  PCB مدار همون قبلیه که مدارش داغ می کرد که تقریبا 16 تا قطعش عوض شده، اما کار نکرد. جهت سیم پیچی رو چند بار چک کردم. درسته. راستی دیود مدار بایاس هم سوخته !!!
                  والسلام
                  سلام
                  شاید دلیل سوختن ایسی افزایش ولتاژ اگزیلاری در اثر افزایش جریان ثانویه و باالطبع افزایش دیوتی بوده.

دیدگاه

سلام
                    ممنون که جواب دادید.
                    1) مگر این آی سی در برابر چنین حالتی (افزایش بیش از حد جریان ثانویه) از خودش محافظت نمیکنه؟تا اونجاییکه من میدونم وقتی ولتاژ بایاس از حد بالا هم بالاتر رفت (5.6 ولت) باید خاموش میشه. اینطور نیست؟
                    2) به هر حال یکبار دیگه مجبور شدم اکثر قطعات رو عوض کنم (سوخته بودن) این دفعه مدار روشن نشد (که بخواد بسوزه). ولتاز پایه C شده 7 ولت. سیم پیچ بایاس و ثانویه هم خروجی نمیدن. من موندم که اگر بایاس خروجی نداره پس این 7 ولت پایدار پایه C از کجاست؟
                    3) سوال اینکه در جریان سوختن قیلی آیا ترانس مشکلدار شده که مدار کار نمیکنه؟
                    4) در ضمن من هنوز تو جبهه مقابله با داغ شدن (پست قبلی) دارم می جنگم؟ نیروی کمکی بفرستید.
                    والسلام

دیدگاه

سلام علیکم
                      از تمام دوستانی که در این مجموعه نظراتشان را می نویسند تشکر می نمایم و از خداوند متعال برایشان تندرستی و موفقیت روز افزون را خواستارم انشاءالله

نماز و روزهایتان قبول باشد انشاءالله
                      اللهم عجل لولیک الفرج

برادر کوچک شما : مسعود قاسم زاده

دیدگاه

سلام دوستان
                        مرسی از اینکه این همه زحمت می کشید...
                        راستشو بخواین یه پروژه باید به استادم تحویل بدم که از تیتر تا ساخت رو اعصابمه.... تقویت کننده توان 100 وات با تغذیه سوئیچینگ...
                        تقویت کننده ای که در نظر گرفتم نیاز به ولتاژهای +47ولت و -47ولت داره،هرکدومشم 3آمپر میخاد....
                        دیدم این پست 92 صفحه شده،گفتم اگه کل پستو بگردم استاد نمره صفرو رد کرده و ترم تموم شده :mrgreen:
                        میشه دوستان راهنمایی کنن باید از کجا شروع کنم و کجاهای پست رو بخونم تا تکرار مکررات نشه...
                        اصلا با یه منبع میشه هردوتا ولتاژرو گرفت یا باید دوتا ساخت؟؟؟
                        در ضمن هر کاری میکنم نمیتونم نرم افزار PI Expert Suite رو دانلود کنم
                        من آن گلبرگ مغرورم که میمیرم ز بی آبی
                        ولی با منت و خواری پی شبنم نمی گردم

دیدگاه

سلام
                          1) در مورد این آی سی top250 که اولیش ترکید و بعدیش که کار نمی کرد، رسیدیم به سومی که هیچ اما بالاخره چهارمی کار کرد. مشکل چی بود: خراب بودن آی سی !!! همین.
                          2) برای همین اگر دوستی بتونه راهنمایی کنه یه آی سی (گرون و به اصطلاح نو !!) که می خریم چه جوری چکش کنیم که حداقل مثل من دو روز سر کار نباشیم ؟
                          3) اگر وقتتون رو میگیره به سوال قبل جواب ندید در مورد داغ کردن اظهارنظر کنین، چون حالا که با Top250 مدار ساختم (22 ولت 6 آمپر) بازم اگه ازش 3 آمپر بکشم بعد از یک ساعت داغ میشه و برای 5 دقیقه خاموش میشه و بعد دوباره روشن میشه مگر اینکه یه هیت سینک خفن روش ببندم که لااقل کار بکنه که در این صورت هم دیود خروجی داغه.
                          4) دمای دیود 66 (با هیت سینک خفن) ترانس 70 درجه

دیدگاه

سلام
                            بنظرم بهتره تو این توان از توپولوژی فوروارد استفاده کنی (160وات در ورودی).ترانس رو بصورت فوروارد به پیچ و سیم پیچ ریست هم به پیچ. اینطوری جریان پیک اولیه رو نداری و ایسیه سوییچ خنکتره.همچنین ولتاژ اسپایک سیم پیچ اولیه روی سوییچ هم خیلی کم میشه.

دیدگاه

سلام
                              منظرتون اینه که میشه با PI EXpert فوروارد بست؟ یا اینکه خودم آستین بالا بزنم و نرم افزار رو بگذارم کنار.
                              والسلام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط firstlast
                                سلام
                                منظرتون اینه که میشه با PI EXpert فوروارد بست؟
                                والسلام
                                نمیشه .
                                [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
                                درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X