اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تعمیر و عیب یابی قدم به قدم پاور !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تعمیر و عیب یابی قدم به قدم پاور !

سلام
    پاور من ولتاژاش کم شده خازنای ورودی وخروجی رو عوض کردم فایدهای نداشت
    دیود دو طرفه ای که روی سینک هستن باز کردم بزرگه روی دو تا پایه کناری(وقتی پراپ مثبت وصله بهشون)140 نشون میده تو تست دیود ولی دیود کوچیکتره 500 رو نشون میده.برعکسش(وقتی پراپ منفی وصله بهشون) هر دو یک رو نشون میدن بقیه دیودا معمولی هم بالای 400 نشون میدن حالا به نظرتون خرابه بزرگه.راستی یه دیود قوی نزدیک ای سی ایتو کوپلر هست(1n5822)اون هم 136 رو نشون میده خرابه به نظرتون؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aligh2
      سلام
      دیود دو طرفه ای که روی سینک هستن باز کردم بزرگه روی دو تا پایه کناری(وقتی پراپ مثبت وصله بهشون)140 نشون میده تو تست دیود ولی دیود کوچیکتره 500 رو نشون میده.برعکسش(وقتی پراپ منفی وصله بهشون) هر دو یک رو نشون میدن بقیه دیودا معمولی هم بالای 400 نشون میدن حالا به نظرتون خرابه بزرگه.راستی یه دیود قوی نزدیک ای سی ایتو کوپلر هست(1n5822)اون هم 136 رو نشون میده خرابه به نظرتون؟

خب اگه از خازن ها نیست یا از دیود ها هست یا از ترانس که بعیده.
      خب وقتی پراب منفی رو روی پین وسط میگیره باید از هر دوطرف مقاومت یکسان نشون بده
      اگه پراب قرمز رو روی وسطی گذاشتی اصلا نباید نشون بده.
      http://image.kocholo.ir/user/Sana/tazin/khat_gher.gif

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aligh2
        سلام
        سلام.
        136 درسته(برای شاتکی) برای غیر شاتکی ها هم حول و حوش همون 400 که فرمودید. اگر ولتاژ پاورتون پایینه TL431 هارو عوض کنید شاید درست شه خودم سال ها پیش یه پاور داشتم ولتاژ 12 ولتش حدود 10.5 ولت بود که زیر بار هم افت میکرد تقریبا همه قطعات رو تست کردم ولی حوصلم سر رفت اوراقش کردم . گمون میکنم مشکل از 431 بود ولی اون موقع گیرم نیومد
        لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
          سلام.
          136 درسته(برای شاتکی) برای غیر شاتکی ها هم حول و حوش همون 400 که فرمودید. اگر ولتاژ پاورتون پایینه TL431 هارو عوض کنید شاید درست شه خودم سال ها پیش یه پاور داشتم ولتاژ 12 ولتش حدود 10.5 ولت بود که زیر بار هم افت میکرد تقریبا همه قطعات رو تست کردم ولی حوصلم سر رفت اوراقش کردم . گمون میکنم مشکل از 431 بود ولی اون موقع گیرم نیومد
          این tl431 چیه و کجاست ؟

دیدگاه

سلام دوستان یه پاور دارم که همه چیزش درست کار میکنه البته به ظاهر ولی یه صدای صوت فرکانس بالا از تغذیه استندبای میده که خیلی رو اعصابه از اینجا فهمیدم این صدا از تغذیه کوچیک استندبای هست که همیشه این صدا وجود داره حتی زمانی که پاور خاموشه و فقط زمانی صدا قطع میشه که کلید اصلی رو قطع کنم که اونم آروم آروم بعد از 4-5 ثانیه قطع میشه.
            دو تا خازن خروجی تغذیه استندبای رو عوض کردم که یکی 2200 میکرو بود که به خاطر نبود نمونش تو بازار 1000 میکرو گذاشتم و به جای اون یکی دیگه خازن 470 میکروش هم یه دونه 470 میکروی دیگه گذاشتم و مابقی قطعات به ظاهر سالمن به نظرتون باید مشکل رو از کجا پیدا کنم؟
            در ضمن ولتاژ 5VSB یه مقدار بالا هستش یعنی 7.5 ولت به نظرتون تو مسیر فیدبک نمیتونه مشکلی به وجود اومده باشه؟
            همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan.astinhost
              خب اگه از خازن ها نیست یا از دیود ها هست یا از ترانس که بعیده.
              خب وقتی پراب منفی رو روی پین وسط میگیره باید از هر دوطرف مقاومت یکسان نشون بده
              اگه پراب قرمز رو روی وسطی گذاشتی اصلا نباید نشون بده.
              سلام.

سلام
              ممنون که جواب دادید.اینطور که فرمودید سالمن دیودای دو طرفه اما چرا بزرگه شاتکیه ولی کوچیکه معمولی؟(تو عکس )
              بعد میشه طرز امتحان ترانسا مخصوصا بزرگه رو بفرمایید؟
              TL431رو پیدا نکردم اگه منظورتون ای سی هست نداره اینو .فقط یه ایسی داره SG6105d ممکنه از ایسیش باشه؟این ایسی تو بازار هست چند قیمته؟
              ممنون اگه سوالارو جواب بدید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aligh2

سلام
                ممنون که جواب دادید.اینطور که فرمودید سالمن دیودای دو طرفه اما چرا بزرگه شاتکیه ولی کوچیکه معمولی؟(تو عکس )
                TL431رو پیدا نکردم اگه منظورتون ای سی هست نداره اینو .فقط یه ایسی داره SG6105d ممکنه از ایسیش باشه؟این ایسی تو بازار هست چند قیمته؟
                ترانسه دی اولیش دوتا پین داره که باید مقاومتی 1 تا چند کیلو اهمی داشته باشه ، اگه اتصال کوتاه یا مقاومت بینهایت بود اولیش خرابه.
                برای ثانویه باید یکی از پراب رو روی پین اولی بگذارید. و اون پراب رو روی دومی که باید مقاومت کمی نشون بده بعد در حالتی که پراب اول روی پین اول هست ، پراب دوم رو روی پین سوم و تا آخر ادامه بدید ،مقدار مقاومت ها باید به تدریج زیاد شن و اگه بین هر کدومشون اتصال کوتاه و مقاومت بی نهایت بود یعنی خرابه . ولی بعید به نظرم میرسه که ترانس بسوزه چون من شاید 10 تا پاور تعمیر کرده باشم ولی توی هیچ کدومشون ترانس مشکلی نداشت.

دیدگاه

این tl431 چیه و کجاست ؟
                  یه جور زنر هست که با دو مقاومت میشه ولتاژ رفرنسش رو تععین کرد و تو پاپر ازش برای مدار اپتوکپلر و فیدبک استفاده میشه و مثل یه ترانزیستور کوچیک هستش
                  نوشته اصلی توسط aligh2

سلام
                  خوب دیود شاتکی برای ولتاژ های پایین استفاد. میشهه بزرگ و کوچیکشون هم که به جریان بستگی داره اون ی ال 431 هم مثل ترانزیستور سه پایه هست آی سی هم سراغ ندارم قیمتشونو. همون 431 ها رو عوض کنید(دوتا هست احتمالا) اگر نشد آیسی هم عوض کنید
                  لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

ترانسه دی اولیش دوتا پین داره که باید مقاومتی 1 تا چند کیلو اهمی داشته باشه ، اگه اتصال کوتاه یا مقاومت بینهایت بود اولیش خرابه.
                    برای ثانویه باید یکی از پراب رو روی پین اولی بگذارید. و اون پراب رو روی دومی که باید مقاومت کمی نشون بده بعد در حالتی که پراب اول روی پین اول هست ، پراب دوم رو روی پین سوم و تا آخر ادامه بدید ،مقدار مقاومت ها باید به تدریج زیاد شن و اگه بین هر کدومشون اتصال کوتاه و مقاومت بی نهایت بود یعنی خرابه . ولی بعید به نظرم میرسه که ترانس بسوزه چون من شاید 10 تا پاور تعمیر کرده باشم ولی توی هیچ کدومشون ترانس مشکلی نداشت.
                    یه جور زنر هست که با دو مقاومت میشه ولتاژ رفرنسش رو تععین کرد و تو پاپر ازش برای مدار اپتوکپلر و فیدبک استفاده میشه و مثل یه ترانزیستور کوچیک هستش خوب دیود شاتکی برای ولتاژ های پایین استفاد. میشهه بزرگ و کوچیکشون هم که به جریان بستگی داره اون ی ال 431 هم مثل ترانزیستور سه پایه هست آی سی هم سراغ ندارم قیمتشونو. همون 431 ها رو عوض کنید(دوتا هست احتمالا) اگر نشد آیسی هم عوض کنید
                    ممنون
                    -ولی بقیه ترانسا چطور امتحان میشن؟خرابی اونا باعث افت ولتاژ میشه؟در اوردنشون خیلی سخته :sad:
                    -این ترانزیستورو پیدا نکردم یعنی نداره یه ترانزیستور هست(8050ss d331) که به یکی از پایه های ایتوکوپلر وصله تو قسمت ولتاژ بالا سالم بود با اهم متر تست کردم البته اگه ترانزیستور باشه!همه قطعات ولتاژ بالا رو جدا تست کردم جز ترانسا سالم بودن فردا بقیشونو امتحان میکنم.
                    -دو تا ترانزیستور مشابه هست کنار هم (K-340 C945Pتو عکس زیر سیم بنفش)ممکنه همینا باشن؟
                    -خود ایتوکوپلر ممکنه خرابیش این حالتو بده؟

ممنون اگه هر 4 سوالو جواب بدید :agree: :redface: :rolleyes:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تعمیر و عیب یابی قدم به قدم پاور !

نوشته اصلی توسط aligh2
                      ممنون
                      -ولی بقیه ترانسا چطور امتحان میشن؟خرابی اونا باعث افت ولتاژ میشه؟در اوردنشون خیلی سخته :sad:
                      -این ترانزیستورو پیدا نکردم یعنی نداره یه ترانزیستور هست(8050ss d331) که به یکی از پایه های ایتوکوپلر وصله تو قسمت ولتاژ بالا سالم بود با اهم متر تست کردم البته اگه ترانزیستور باشه!همه قطعات ولتاژ بالا رو جدا تست کردم جز ترانسا سالم بودن فردا بقیشونو امتحان میکنم.
                      -دو تا ترانزیستور مشابه هست کنار هم (K-340 C945Pتو عکس زیر سیم بنفش)ممکنه همینا باشن؟
                      -خود ایتوکوپلر ممکنه خرابیش این حالتو بده؟

ممنون اگه هر 4 سوالو جواب بدید :agree: :redface: :rolleyes:

کجایید عزیزان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aligh2

کجایید عزیزان
                        عزیز ، اونایی که گفتید به سختی خراب میشن و حتی اگه خراب بشن ، به جریان دهی پاور ربط داره یا از دیود های شاتکی هست یا از ترانزیستور های خروجی و یا از ایسی که خیلی کم. اتفاق میفته که اگه خراب شده باشه باید پاورتو بندازی دور چون اصلا گیر نمیاد. شما دیود های شاتکی رو همون جور که گفتم تست کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aligh2

کجایید عزیزان
                          با سلام شما بهتره خازن های قسمت 5 ولت استند بای رو دوباره چک کنید و یا تعویض نمایید مشکل از همین قسمت میباشد به خصوص خازنهای الکترولیت کوچک .
                          خواستن توانستن است !

دیدگاه

سلام دوستان
                            یک پاور صفر خریدم برای تست کامپیوترهایی که مشکل سخت افزاری دارن تا باهاش پاورشون هم تست کنم و ببینم مشکل از پاوره یا جای دیگه
                            شانس نداشتم و اولین سیستمی که میخواستم با این پاور تستش کنم فیوزش ترکید!
                            حالا سوالم اینه که فیوز سوخته بخاطر منفجر شدن سیاه شده و مشخصات فیوز اصلا مشخص نیست و میخواستم ببینم مشخصات فیوز پاور چه مقدار هستش (مدل پاور هم next 2000w هست)
                            راستی دوستان فیوزها همشون 250 ولت هستند؟ و فقط در جریان تحملی فرق دارن؟ آخه توی خیلی از فروشگاه ها فقط جریان قابل تحمل فیوز مینویسن و از ولتاژ چیزی نمی نویسند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidelectroniic
                              سلام دوستان
                              یک پاور صفر خریدم برای تست کامپیوترهایی که مشکل سخت افزاری دارن تا باهاش پاورشون هم تست کنم و ببینم مشکل از پاوره یا جای دیگه
                              شانس نداشتم و اولین سیستمی که میخواستم با این پاور تستش کنم فیوزش ترکید!
                              حالا سوالم اینه که فیوز سوخته بخاطر منفجر شدن سیاه شده و مشخصات فیوز اصلا مشخص نیست و میخواستم ببینم مشخصات فیوز پاور چه مقدار هستش (مدل پاور هم next 2000w هست)
                              راستی دوستان فیوزها همشون 250 ولت هستند؟ و فقط در جریان تحملی فرق دارن؟ آخه توی خیلی از فروشگاه ها فقط جریان قابل تحمل فیوز مینویسن و از ولتاژ چیزی نمی نویسند
                              سلام.
                              فیوز های شیشه ای اکثرا 220 ولت هست و تو امپر با هم فرق دارن.
                              فیوز 12 ولت هم داریم از اینهایی که توی ماشینه.
                              بسته به وات پاور فیوزش رو انتخاب میکنن.
                              شما چون تو کار تستی ، فیوز امپر پایین بذار که در مواقع اتصالی پاورت نترکه.فیوزت بسوزه.
                              فیوز 2 یا 3 امپر خوبه.
                              ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط -LEON-
                                سلام.
                                فیوز های شیشه ای اکثرا 220 ولت هست و تو امپر با هم فرق دارن.
                                فیوز 12 ولت هم داریم از اینهایی که توی ماشینه.
                                بسته به وات پاور فیوزش رو انتخاب میکنن.
                                شما چون تو کار تستی ، فیوز امپر پایین بذار که در مواقع اتصالی پاورت نترکه.فیوزت بسوزه.
                                فیوز 2 یا 3 امپر خوبه.
                                ممنون دوست عزیز
                                با توجه به وات رمولی هست برای محاسبه جریان فیوز؟ اگر داره ممنون میشم بزارید
                                و اینکه آمپر خود این پاور در اصل چقدره؟ برای وقتی که پاوردر یک سیستم استفاده کنم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X