اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه ای برای آمپلی فایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه ای برای آمپلی فایر

دوستان من یه هسته ERL40 از قبل داشتم که فاصله پین هاش مثل ERL35 هست ولی گپ داره. میشه استفاده کرد یا اصلا نمیشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saman.flyer
      :biggrin:
      آرمین راستش رو بگو چند دقیقه رو حمزه کلا" مونده بودی
      نه داداش حسین هم استانی هستیم ولی هم شهری نیستیم , من بچه تنکابن هستم ولی دانشگاه امام صادق میام. از فردا کلاسم شروع میشه :angry: :angry:
      برادرا سر اولیه ثانویه دعوا نکیین هر دو تاشون رو ضعیف گرفته بودم تازه حوصله پل دیود نداشتم یه دونه 5804 سر راه سیم گذاشتم نیم پل dc کنه. گفته بودم که فقط برای تست این کارو کردم
      و ارزم به حضورتون که یوک به سیم پیچ انحراف عمودی و افقی تلویزیون های crt میگن که رو گردن لامپ تصویر قرار میگیره و داخلش یه هسته هست که اگر از زاویه ی 12 درجه بهش نگاه کنید شبیه هسته تروئیدی میشه . شعاع بالاش 10cm و شعاع پایینش 5cm. ولی من بهش امید دارم که کار کنه :biggrin:
      یه چند لحظه کلا" خوندم :P
      مامانم شمالیه دیگه اون حدم پرت نیستم بابا کلا هارو میشناسم :P
      شمال خیلی جا باحالیه شهرا نزدیک فاصله زیاد نیست که )
      از ee44 هم میتونی استفاده کنی من 6000 تومن خریدم خودتو زیاد با هسته درگیر نکن
      ای کاش از این سیمای مخصوص ترانس پیچی که مثلا 20 رشته سیم 0.1 هست و به هم تابونده شده تو ایرانم بود :( من تو خارج دیدم از این سیما ولی اینجا...

مهدی جان برا دوبل 12 ولت تونستی پیدا کنی چجوری و چند دور باید پیچید؟ منم تو خروجی به 12 برا فیلتر نیاز دارم
      عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
      مخترع برتر شمال غرب سال 96
      مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

متاسفانه سیم لیتز تو ایران پیدا نمیشه وگرنه خیلی کار رو راحت میکرد :sad:
        برای دوبل 12 باید 2 تا 4 دور پیچید انگار. من هنوز گیر هستم! یه پاور پیدا کردم که erl35 داره اما خیلی هستش داغونه بدرد نمیخوره. هسته erl40 هم دارم ولی گپ داره نمیدونم میشه استفاده کرد یا نه

(الان داشتم تاپیک های خارجی رو میخوندم ; نمیشه از هسته گپ دار استفاده کرد کلی اتلاف توان پیش میاد. با اون اوصاف باید برم دنبال هسته بگردم...)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          برای دوبل 12 باید 2 تا 4 دور پیچید انگار. من هنوز گیر هستم!

(الان داشتم تاپیک های خارجی رو میخوندم ; نمیشه از هسته گپ دار استفاده کرد کلی اتلاف توان پیش میاد. با اون اوصاف باید برم دنبال هسته بگردم...)
          این سیم لیتز رو میشه از تو سلفای تغذیه تلویزیون و مانیتوز در آورد البته بیشتر از سه متر نیست.
          هسته ی گپ دار رو جایی استفاده میکنن که نباید هسته به اشباع بره.
          شاید جواب بده. در مورد اونی که از فروم های خارجی گذاشتی مطمئن نیستم .
          یوک؟ هه هه هه! بابا اون کجاش توروئیده؟ حالا چطور جا گذاشتیش!
          نوشته اصلی توسط armin_gera
          ثانویه یا اولیه ضعیف؟
          هردو اما بیشتر ثانویه
          تازه نیم پل دیسی کرد که ...
          به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
          الکترونیک قدرت
          الکترونیک آنالوگ
          طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
          ---------------------BMCELEC@-------------------
          ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
          ---------------www.bmc-elec.com--------------
          ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

دوستان این شماتیک رو ببینید:

چرا با این که با مقاومت 100 کیلو و دیود زنر ولتاژ تغذیه 2153 رو تامین کرده اومده چند دور روی ترانس پیچیده (سر های v و p ) و یکسو کرده و به ای سی وصل کرده؟
            اومده با ترانس CT محافظ اتصال کوتاه هم درست کرده. بنظرم قابلیت خوبیه منم اضافه میکنم...
            یه مطلب دیگه این که در منابع بدون فیدبک و رگوله نشده نیازی به گذاشتن فیلتر سلفی نیست چون تاثیری نداره و راندمان رو میاره پایین. این رو طراح همین مدار بعدا گفته بود و میگفت وقتی سلف هارو روی یک هسته پیچیده بودم صدای نویز داشتم تو امپ بعد سلف هارو جدا کردم نویز قطع شد و وقتی سلف هارو برداشتم کارایی منبع بهتر شد و راندمان بالاتر رفت و مدار کمتر گرم شد. کسی میتونه بگه دلیلش چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
              برای دوبل 12 باید 2 تا 4 دور پیچید انگار. من هنوز گیر هستم! یه پاور پیدا کردم که erl35 داره اما خیلی هستش داغونه بدرد نمیخوره. هسته erl40 هم دارم ولی گپ داره نمیدونم میشه استفاده کرد یا نه

اره بابا از این سیما لگه بود محشر میشد!! با مهندس بلورچیان بحرفم ببینم وارد میکنن از همین سایت بخریم خدا کنه بشه
              منظور از گپ یعنی کجاش فاصله داره؟

اون شماتیکم شاید خواسته از خروجی ولتاژ ایسی رو تامین کنه تا جریان کشی رو مقاومت کم شه و داغ نکنه مقاومتی من که شدید داغ میکردن

نیاز به فیلتر سلفی نیست؟چرا؟پس جریان نویز و... ؟!!
              عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

سیم لیتز و چند تا قطعه سوییچینگ خوب اگه وارد بشه که خیلی عالیه...
                پایه وسط هسته من حدود 3 میلی متر از هم فاصله داره (گپ) نمیدونم حالا این گپ به این بزرگی به چه دردی میخوره برای هسته به این بزرگی (فلایبک عمرا با این ببندن!)
                در این که خواسته ولتاژ تغذیه ای سی رو با خود ترانس تامین کنه شکی نیست اما هنوز مطمئن نیستم (قانع نشدم!) چرا دقیقا این کارو کرده! اخه منم دارم PCB میزنم سر دوراهی موندم از اون روش ترانزیستور 13007 استفاده کنم یا این روش

این قضیه سلف خروجی بازم منو تو دوراهی و شک انداخته! نمیدونم حرفاش درست بود یا نه کاش یکی از اساتید که تو سوییچینگ تجربه داره بیاد ابهامات مارو رفع کنه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                  سیم لیتز و چند تا قطعه سوییچینگ خوب اگه وارد بشه که خیلی عالیه...
                  پایه وسط هسته من حدود 3 میلی متر از هم فاصله داره (گپ) نمیدونم حالا این گپ به این بزرگی به چه دردی میخوره برای هسته به این بزرگی (فلایبک عمرا با این ببندن!)
                  در این که خواسته ولتاژ تغذیه ای سی رو با خود ترانس تامین کنه شکی نیست اما هنوز مطمئن نیستم (قانع نشدم!) چرا دقیقا این کارو کرده! اخه منم دارم PCB میزنم سر دوراهی موندم از اون روش ترانزیستور 13007 استفاده کنم یا این روش

این قضیه سلف خروجی بازم منو تو دوراهی و شک انداخته! نمیدونم حرفاش درست بود یا نه کاش یکی از اساتید که تو سوییچینگ تجربه داره بیاد ابهامات مارو رفع کنه!
                  3 میل؟! چرا؟ تا حالا متوجه نشده بودم )
                  روش دوم بهتره من که همچین از 13007 خوشم نمیاد خودم یه ترانس جدا برا تغذیه ایسی گذاشتم به نظر من از خروجی تغذیه ایسی رو تامین کنی بهتره , خوب چرا نکنه یه ترانزیستور 13007 که 1500 تومنه صرفه جویی میشه بعد مدار ایزوله میشه دیگه مقاومت و خازن نداری که داغ کنه فقطظ تنها مشکل افت ولتاژ خروجی هست اونم مثلا 30 ولتو بدیم یه 7515 تحت 10 ولتم مشکلی نداره ولی اگه سیم بپیچیم برا تغذیه ایسی احتمالا از خروجی جریان بکشیم ولتاژ برا ایسی هم افت کنه و ایسی درست کار نکنه

با مهندس میحرفم ببینم چی میگه خیلی چیزا وارد کردن انواع ماژولا همه چی تو فروشگاه پیدا میشه میکروسکوپ و ...

سلف رو جاشو تو pcb بزار نهایت سلف خروجی رو نمیزاری جاش سیم میزنی
                  ولی همه سویچینگا سلف خروجی و صافی و کلی خلاصه سلف میزارن تا نویز کم شه! بهنام اطلاعاتش خوبه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                    چرا با این که با مقاومت 100 کیلو و دیود زنر ولتاژ تغذیه 2153 رو تامین کرده اومده چند دور روی ترانس پیچیده (سر های v و p ) و یکسو کرده و به ای سی وصل کرده؟
                    اومده با ترانس CT محافظ اتصال کوتاه هم درست کرده. بنظرم قابلیت خوبیه منم اضافه میکنم...
                    یه مطلب دیگه این که در منابع بدون فیدبک و رگوله نشده نیازی به گذاشتن فیلتر سلفی نیست چون تاثیری نداره و راندمان رو میاره پایین. این رو طراح همین مدار بعدا گفته بود و میگفت وقتی سلف هارو روی یک هسته پیچیده بودم صدای نویز داشتم تو امپ بعد سلف هارو جدا کردم نویز قطع شد و وقتی سلف هارو برداشتم کارایی منبع بهتر شد و راندمان بالاتر رفت و مدار کمتر گرم شد. کسی میتونه بگه دلیلش چیه؟
                    اولش با مقاومت کار میکنه (کسری از ثانیه) بعد با اون سیم پیچ اضافی اینطوری هم تلفات کم میشه هم نیاز به مقاومت به اون بزرگی نیست(که بازم داغ میکنه)
                    این تلفاتو دیگه نمیدونم اما اگه دقت کرده باشید تو پی سی بی هم سلفا جدا از هم اند.
                    و چون میدانشون بازه و مثل هسته های توروئید میدان بسته نیستن به اشباع نمیرن و داغ نمیکنن و تلفات رو اون بوجود نمیاد .
                    نوشته اصلی توسط mahdi.7

اتفاقا با این فلایبک میبندن چون گپ داره. این هسته هارو یا شاید بزرگترش رو تو تغذیه تلویزیونای سی ار تی پیدا میشه.
                    من باشم از 13007 استفاده میکنم چون پیچیدن ترانس یکم حال گیره.
                    در مورد سلف هم ناصر منتظری میگفت اگه باشه بهتره و هارمونیک ها و نویزا حذف میشه حالا این طراح رو چه حسابی این حرفو زد نیمیدونم.
                    به قول آرمین جاشو تو پی سی بی بزار فوقش میخای اونو از جاش در بیاریو جامپر بزاری دیگه.
                    کاش زود تر میگفتی داری پی سی بی جدید میزنی چون من دیروز پی سی بی رو چاپ کردم و امشب مونتاز میکنم.

الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

بنظرم بهتره با همون 13007 بزارم چون طراح گفته بود توی توان های بالا ولتاژ افت میکنه و 2153 کلیپ میکنه. پس بهتره از ترانس مستقل باشه با 13007 هم که دیگه زیاد داغ نمیکنه
                      جای سلف هم میزارم...
                      hoseyni imeni جان شما همون PCB اماده رو جاپ کردی یا یکی کشیدی؟ PCB که من دارم میزنم دارم یکم تغییرات میدم و طول میکشه چون وسواس دارم رو pcb کشیدن!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                        hoseyni imeni جان شما همون PCB اماده رو جاپ کردی یا یکی کشیدی؟ PCB که من دارم میزنم دارم یکم تغییرات میدم و طول میکشه چون وسواس دارم رو pcb کشیدن!
                        ورودی همونه فقط چندتا قطعه جابجا شده و مقاومت دشارژ اضافه شده.
                        خروجی کلا تغییر کرده یه آمپ هم کنارش زدم با 4 فیلتر پسیو تو ورودی.
                        همین وسواسه که باعث میشه پی سی بی هات خوب دربیاد.
                        الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

منم مقاومت دشارژ رو اضافه میکنم. اصولا از half bridge تا 600 استفاده میشه اما مبنع با همین 2153 تا 1.2 کیلو وات هم ساختن تو فروم های خارجی و به خوبی کار میکنه و همه هم راضین!
                          دوستان به فروم های خارجی هم سر بزنین و تاپیک هاشون رو بخونین مطالب خیلی خوبی دارن. برای مثال diyaudio.com فروم جالبیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                            منم مقاومت دشارژ رو اضافه میکنم. اصولا از half bridge تا 600 استفاده میشه اما مبنع با همین 2153 تا 1.2 کیلو وات هم ساختن تو فروم های خارجی و به خوبی کار میکنه و همه هم راضین!
                            دوستان به فروم های خارجی هم سر بزنین و تاپیک هاشون رو بخونین مطالب خیلی خوبی دارن. برای مثال diyaudio.com فروم جالبیه
                            اره بعضی فرومای خارجی واقعا مطالبشون در سطح لالیگاست من خیلی ازشون استفاده میکنم

اقا یه مساله ای من برا دشارژ خروجی 4.7 کیلو 5 وات رو + و - گذاشتم (اختلاف پتانسیل 60 ولت) بعد این مقاومت با اینکه 5 واته داغ میکنه!!! طبیعیه؟!

دیدگاه

واقعا عالیه مطالبشون چیزایی ساختن که ادم اینجوری میشه میبینه : oo:
                              4.6 کیلو برای 60 ولت کمه 10 کیلو 3 وات بزار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                                واقعا عالیه مطالبشون چیزایی ساختن که ادم اینجوری میشه میبینه : oo:
                                4.6 کیلو برای 60 ولت کمه 10 کیلو 3 وات بزار
                                والا قطعات در دسترسشونه خوب میسازن دیگه! من علاف سیم لیتز :(

چرا کمه؟! :O
                                v=ir
                                60/4700=0.012
                                12 میلی امپر!! ( چرا باید با جریان کشیه 12 میلی 5 وات داغ کنه؟ )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X