اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال برای ساخت سوییچینگ 800 وات امپلیفایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چند سوال برای ساخت سوییچینگ 800 وات امپلیفایر

سلام
    نه داداش این چه حرفیه شما استادی
    نه من 2 بار اومدم جواب بدم کلی هم نوشتم بعد برای ارسال ارور میداد پاک میشد اعصابم خورد شد :angry:
    دانشگاه و اینها هم زمان خالی زیادی نمیزاره واسه ادم. شرمنده

مطالب رو که خیلی ساده گفتم هرجاشو نفهمیدی بگو دقیق تر بازش کنم در حد سوادم.
    برای اتصال کوتاه همین ترانس CT خوبه که توی همین مدار هم استفاده شده. اون پتانسیومتر هم برای تنظیم ماکزیمم جریانه.
    داداش مشکل افت ولتاژی که داری اشکال از مدار نیست اشکال از قطعات و PCB هست. اول این که PCB مدار یکم بد طراحی شده. (عکس پشت PCB رو هم میزاشتی خوب بود)
    بیشترین دلیل افت ولتاژ میتونه برای ترانس پیچی مدار باشه. برای کم کردن اثرپوستی توی فرکانس بالا حتما باید از چند رشته سیم عایق به جای یه رشته ضخیم تر استفاده کنی (مثلا برای این مدار 3 رشته 0.6 موازی مناسبه) توی ترانس پیچی این مدار این کار رو کردی؟ ترانس پیچی خیلی مهمه
    دلیل بعدی میتونه ضعیف بودن ترک های جریان بالای PCB باشه که با قلع باید تقویت شه.
    من توی مداری که با 2153 ساختم با ترانس پیچی صحیح و مطمئن و PCB خوب توی حداکثر جریان بیشتر از 5 ولت افت نداشتم که برای منابع بدون فیدبک کاملا مناسبه.
    سوییچینگ بدون فیدبک مثل ترانس هسته اهنی میمونه تقریبا. ترانس معمولی هم فیدبک نداره و اگه خوب پیچیده شده باشه در جریان حداکثر طراحی حدودا همین افت رو داره. توجه کن که چون برای امپ استفاده میکنیم و امپ ها دامنه ورودی ولتاژشون اکثرا میتونه 10% کم یا زیاد تر باشه و به تغذیه خیلی خطی نیاز ندارن پس نیاز حتمی به ولتاژ دقیق بدون افت نیست.
    دلیل این که با تغییر اون پتانسیومتر چیزی تغییری نمیکرده کاملا واضحه! بخاطر این که شما حداکثر توان رو از منبع نگرفتین که اتصال کوتاه عمل کنه. برای دوبل 35 ولت از 2 سر کناری که 70 ولت میشه 5 امپر که بکشی میشه 350 وات. یا از هر سر که 2.5 امپر باهم بکشی میشه 350 وات. برای تست حداکثر جریان و تنظیمش باید ترانس خوب پیچیده شده باشه تا بتونه این جریان رو بده و بقیه مدار خوب باشن بعد با یه بار اهمی که توان موردن نظر رو بکشه تست کنی منبع رو (مثلا چند تا مقاومت 10 وات اجری رو توی یک لیوان اب بزار) و پتانسیومتر رو تنظیم کنی

دیدگاه

سلام به مهدی جان
      نه عزیز استاد کجا بود خدا وکیلی هنوز چیزی بلد نیستم در برابر علم الکترونیک
      این عکس پشت مدار

من همون موقع که ساختم مدار رو کلا قلع کشی کردم مسهاشو اونم تقریبا ضخیم ولی اون موقع این مدار رو من شهرستان که بودم درست کردم و هسته گیرم نمیومد
      هسته ها رو از تو پاورها در اوردم اونم چند تا هی بازشون که میکردم میشکستن تا چند تا شون درست دراومد ترانسها همونی هستن که نقشه گفته
      ولی ترانس اصلی مدار یعنی t1 سیمی که خودش گفته بود رو که میپیچیدم دور ترانس دیگه نمیشد فریتش رو بست تو هسته مجبور شدم سیم رو نازک تر ببندم و
      سیم پیچ ثانویه رو 2 3 دور هر سر رو بیشتر که ولتاژ بره بالاتر الان هر سر 41 ولت دارم حالا میرم سیم میخرم همینی که گفتی موازی میبندم
      بعد جالبه فقط روی دو تا امپ که وصل کردم بهش افت دارم رو یکی 3 ولت هر سر و روی کلاس d که الان ساختم تو انجمن مدارات گسسته بیشتر بچه ها الان ساختن روی اون هر سر 15 ولت افت دارم نمیدونم چرا
      شما میگی که ترانس t2 و t3 واسه اتصال کوتاه هست؟
      بعد مهدی جان شما میگی که واسه امپلی نیازی به سافت استارت ورودی نیست همون ntc جواب کار ما رو میده درسته؟
      من مورد 4 و 5 رو درست متوجه نشدم
      ببخشید خیلی صحبت کردم ممنون ازت

دیدگاه

سلام و عرض معذرت بابت دیر جواب دادن
        پس مشکلت حتما از ترانس بوده داداش. ترانس رو با مشخصاتی که گفتم ببندی راحت توان مورد نظر رو میگیری. البته PCB رو عوض کنی بهتره نیازی نبوده این همه قلع اندود کنی!
        چون مدار بدون فیدبکه نسبت تبدیل ثابتی مثل ترانس داره برای همینه برای گرفتن ولتاژ های مختلف میشه مقداری سیم پیچ ثانویه رو کم و زیاد کرد. برای همین به راحتی تونستی 41 ولت بگیری.
        شما میگی که ترانس t2 و t3 واسه اتصال کوتاه هست؟
        نه داداش ببین : به T2 توی این مدار میگن ترانس پالس. یعنی ترانسی که وظیفه درایو کردن ماسفت هارو داره. دقیقا همون کاری رو میکنه که ای سی IR2110 توی شماتیک اول تاپیک میکنه. با این تفاوت که نیازی به تغذیه شناور برخلاف 2110 نداره و همچنین ضریب اطمینان بیشتری نسبت به اون داره چون هم ایزولاسیون بالایی داره هم برخلاف ای سی مشکل تقلبی و اورجینال و... نداره. نسبت این ترانس رو توی شماتیک ببینی 1 به 1 هست. فقط موج رو منتقل میکنه.
        اما به ترانس T3 توی این شماتیک میگن ترانس CT ; یعنی ترانسی که برای سنس جریان استفاده میشه. طرز کارش هم اینجوریه که یه اولیه داره با دور پایین (توی این مدار 3 دور) یه ثانویه با دور بالاتر. وقتی جریان از اولیه رد میشه توی ثانویه ولتاژی القا میشه که میان یکسو و صافش میکنن و به مقایسه کننده میدن تا اگر جریان از یه حدی بیشتر شد (ولتاژ القا شده از یه حدی بیشتر شد) با مقایسه کننده که توی این مدار داخل 494 وجود داره ای سی رو خاموش کنه و نتیجتا منبع خاموش شه موقتی. این خلاصه کار این 2 تا ترانس بود.
        بعد مهدی جان شما میگی که واسه امپلی نیازی به سافت استارت ورودی نیست همون ntc جواب کار ما رو میده درسته؟
        داداش من سافت استارت نگفتم که! سافت سوییچ شدن رو گفتم! پیام های قبلیم رو با دقت بخون. این 2 تا هم ارتباطی نداره به هم. برای توان حدودای 300 تا 500 وات NTC کفایت میکنه برای منبع امپ . برای بیشترش یه رله با NTC موازی میکنن یه چند لحظه بعد از روشن شدن منبع رله روشن شه و NTC اتصال کوتاه شه.

برای مورد 4 که بالا توضیح دادم ترانس پالس رو. برای شماره 5 قسمت تغذیه ای سی این شماتیک رو نگاه کن ; تغذیه ای سی اینجوری فراهم میشه که اول ولتاژ برق که یکسو و صاف شده توسط مقاومت های 51 کیلو 2 واتی که باهم موازی شده به ورودی رگولاتور 15 ولت داده و توی لحظه اول تغذیه ای سی اینجوری فراهم میشه. تا مدار روشن شد و نوسان کرد ولتاژی که از چند دور روی ترانس مدار بسته شده به ورودی رگولاتور میرسه و از اون به بعد تغذیه ای سی از خود منبع گرفته میشه و دیگه جریانی از مقاومت های 51 کیلو نمیگذره و تقریبا از مدار خارج میشن. همچنین چون توان این منبع بالاس اومده یه رله رو با NTC (توی این شماتیک مقاومت 47 اهم گذاشته به جای NTC) موازی کرده که قضیش رو توضیح دادم واست

دیدگاه

ممنون مهدی جان خیلی خوب توضیح دادی فقط یه سوال اگر پتانسیومتر رو به سمت بالا یعنی بیشترین مقدار سیم پیچی قرار بدیم
          در زمان بیشتری ای سی مدار رو خاموش میکنه منظورم یعنی اتصال کوتاه که رخ داد در مقدار جریان بیشتری مدار خاموش میشه
          درست فهمیدم یا غلط؟
          بعد این نقشه ای که گذاشتی واقعا 1000 وات هست؟
          میشه این رله رو واسه همون مدار 700 واتی گذاشت؟

دیدگاه

خواهش میکنم
            بله درسته حد ماکزیمم جریان با پتانسیومتر تنظیم میشه. فقط نباید بیشتر از مقدار طراحی شده تنظیم بشه چون قطعات میسوزن. این مدار اگه ترانسش رو خوب بپیچی و از قطعات اورجینال استفاده کنی (و 100 البته PCB خوبی داشته باشه) بدون مشکل 1000 وات رو میده. البته خود مدار برای ترانس از هسته های حلقوی استاندارد روسی استفاده کرده که باید برای هسته ی دیگه دوباره محاسبه بشه تعداد دور و ضخامت سیم ها
            بله رله رو میشه گذاشت. از همین قسمت شماتیک این مدار الهام بگیر و مداری که میخوای بسازی رو درش تغییر ایجاد کن

دیدگاه

ممنون مهدی عزیز
              میگم میشه اگه از این مدار 1000 واتی اطلاعات دیگه ای داری مثل pcb عکس از ساخته شده مدار و چیزای دیگه برام بفرستی
              ممنون میشم

دیدگاه

سلام علیکم
                اول یه چیزی بهتون بگم که من هسته ETD59رو از نوبل الکترونیک گرفتم آلمانی10ت چند روز پیش :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
                بعدش یه سوال از دوستان
                اگه من فقط بخوام از یه ولتاژ مثل+42ولت وگراند مدار استفاده کنم که در آن صورت -42ولت غیر استفاده میمونه که حیفه معطلی :mrgreen:میتونم تو سیم پیچی ترانسش نیمه دوم سیم پیچ ثانویه رو با اولیه موازی کنم که ولتاژ نصف (در اینجایه 40ولت وصفر مدار میمونه)بشه وجریان 2برابر بشه :twisted:که در قدرت ترانس تغییری حاصل نشه مشکلی پیش میاد :question:
                بگذارید و بگذرید
                ببینید و دل مبندید
                چشم بیاندازید ودل مبازید که
                دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

سلام مهدی جان
                  من این مدار رو ساختم ولی تو خروجی ولتاژ ندارم
                  میگم اگر اپتو کوپلر رو نزاریم و یا اشتباه وصل شده باشه مدار کار میکنه یا نه؟
                  از همه دوستانی که در زمینه سویچینگ تخصص دارند لطف میکنم کمک کنن

دیدگاه

ممنون مهدی عزیز
                    میگم میشه اگه از این مدار 1000 واتی اطلاعات دیگه ای داری مثل pcb عکس از ساخته شده مدار و چیزای دیگه برام بفرستی
                    ممنون میشم
                    اطلاعات زیادی از این مدار نیست چیز خاصی هم نداره اخه. من انجمن روسی که این مدار توش بود پیدا کردم چیز خاصی نگفته بودن مثل بقیه مدارات هست. اطلاعات رو خودم از شماتیک و ترجمه زبان روسی پیدا کردم.
                    سلام علیکم
                    اول یه چیزی بهتون بگم که من هسته ETD59رو از نوبل الکترونیک گرفتم آلمانی10ت چند روز پیش :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
                    بعدش یه سوال از دوستان
                    اگه من فقط بخوام از یه ولتاژ مثل+42ولت وگراند مدار استفاده کنم که در آن صورت -42ولت غیر استفاده میمونه که حیفه معطلی :mrgreen:میتونم تو سیم پیچی ترانسش نیمه دوم سیم پیچ ثانویه رو با اولیه موازی کنم که ولتاژ نصف (در اینجایه 40ولت وصفر مدار میمونه)بشه وجریان 2برابر بشه :twisted:که در قدرت ترانس تغییری حاصل نشه مشکلی پیش میاد
                    من 2 سال پیش این هسته رو گرفتم به 18 هزار وجه رایج مملکت! از سلف الکترونیک
                    مدار فیدبک نداشته باشه شما میتونی اصلا یه سر 42 ولت بپیچی بدون مشکل. با ضخیم تر کردن سیم ها تا 2 برابر برای 42 ولتی که میگی میشه جریان گرفت چون ولتاژ نصف شده توان همونقدر میمونه
                    سلام مهدی جان
                    من این مدار رو ساختم ولی تو خروجی ولتاژ ندارم
                    میگم اگر اپتو کوپلر رو نزاریم و یا اشتباه وصل شده باشه مدار کار میکنه یا نه؟
                    از همه دوستانی که در زمینه سویچینگ تخصص دارند لطف میکنم کمک کنن
                    مصطفی جان همونطور که تو پیام خصوصی گفتم عکس مدار رو بزار و بگو از کدوم شماتیک ها استفاده کردی؟

دیدگاه

سلام
                      دوستان میشه لطفا pcb این منبع 1000 وات رو بذارین؟
                      مزیت این مدار نسبت به مدار اول تایپیک چیه البته بجز توان بالاترش

دیدگاه

اون منبع PCB نداره باید خودتون بکشین. البته باید ترانس برای هسته های EE دوباره محاسبه بشه خود مدار با هسته های حلقوی استاندارد روسیه هست که پیدا نمیشه اینجا
                        مزیت خاصی نداره فقط خودش محافظ اتصال کوتاه با ترانس CT رو گذاشته و همچنین برای تغذیه قسمت کنترل هم از روش تغذیه مقاومتی هم از سیم پیچ اضافی روی ترانس بهره برده که روش خیلی خوبیه
                        این امکانات رو اگه کمی تو سوییچینگ وارد باشین میشه به شماتیک های دیگه اضافه کرد و تغییرشون داد

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان
                          لطفا کسانی که این منبع رو ساختن بگن که زیر بار نامی چند ولت افت داششته و حداکثر چه توانی تونستن ازش بگیرن؟
                          مورد بعد اینکه اگر بخوام از این مدار 1800وات توان بگیرم آیا با بزرگتر کردن هسته و افزایش تعداد خازن ورودی وهمچنین دوبل کردن ماسفتهای قدرت یا استفاده ازigbt امکان چنین کاری هست یانه.
                          نهایتا سری کردن خروجی دو مدار 900وات باهم برای بدست آوردن دوبل 80ولت 1800 وات که مشکلی نداره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali4716
                            با سلام خدمت تمامی دوستان
                            لطفا کسانی که این منبع رو ساختن بگن که زیر بار نامی چند ولت افت داششته و حداکثر چه توانی تونستن ازش بگیرن؟
                            مورد بعد اینکه اگر بخوام از این مدار 1800وات توان بگیرم آیا با بزرگتر کردن هسته و افزایش تعداد خازن ورودی وهمچنین دوبل کردن ماسفتهای قدرت یا استفاده ازigbt امکان چنین کاری هست یانه.
                            نهایتا سری کردن خروجی دو مدار 900وات باهم برای بدست آوردن دوبل 80ولت 1800 وات که مشکلی نداره؟
                            بله میشه این توان رو هم دریافت کرد اما کار اصولی این هست که مدار از هالف به فول بریدج تبدیل بشه.....

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : چند سوال برای ساخت سوییچینگ 800 وات امپلیفایر

..........
                              جدیدترین ویرایش توسط mojtabama2000; ۱۶:۵۸ ۱۳۹۶/۰۴/۲۰.

دیدگاه

..........
                                جدیدترین ویرایش توسط mojtabama2000; ۱۷:۰۰ ۱۳۹۶/۰۴/۲۰.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X