اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت شارژر 1 تا 100امپر 12ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در ساخت شارژر 1 تا 100امپر 12ولت

نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
    با سلام وتشکر
    خوب اونکه شما میگید درست و ورودی 7815 باید بالا باشه و میتونیم با مدارات خاص تا 30 امپر هم ازش کشید و اما ایا روش محدود کننده ماسفتی میتونه جریان را خوب کنترل کنه و افت ولتاژ زیادی ایجاد نکنه یعنی من ولتاژ را روی 14.4 تنظیم کنم البته به قول شما ورودی مدار رگوله را از محدود کننده بگیرم ... بعد با تنظیم ولتاژ گیت جریان را محدود کنیم (البته جریان بین 0 تا 10 امپر) این ماسفت تحملش را داره) ایا میتونم با pwm هم ولتاژ گیت را تنظیم کنم این راهی که گفتم درست
    ضمنا اگه مداری داری که تو عمل جواب گرفتی و خوب محدود میکنه دستتت درد نکنه واسم بزار
    درود مجدد. مدار که عالی کار میکنه. ماسفت خیلی راحت میتونه جریان بالا و توان بالا رو تحمل کنه ولی به شرطی که خوب خنکش کنی. من خودم چون به یه مدار احتیاج داشتم که هم منبع تغذیه باشه هم برای شارژ خوب باشه اومدم با دو تا ترانس 16 وات موازی بعد از پل دیود و خازن منفی (چون ماسفت های p کانالم رو سوختم مجبور شدم 3205 بذارم) رو وصل کردم به سورس. درین رو دادم به ورودی رگولتاتور lm317 و 2955 و مثبت رو هم زدم به ورودیش. یه خروجی جداگونه هم مخصوص برای شارژ باتری 12 ولت گذاشتم که اونو مستقیم و بدون 317 استفاده کنم یعنی فقط با محدود کننده جریان سر و کار داریم. شما هم که میخوای باتری 12 ولت شارژ کنی نیازی به رگولاتور ولتاژ نداری. فقط جریان رو با ماسفت تنطیم کن. ماسفت 3205 تحمل 200 وات توان رو هم داره جریان هم که مشکلی نداره تا 110 آمپر(البته خیلی زیاده دیگه) مهم توانشه. من خودم تا 8 آمپر و توان 80 وات گذاشتم آخ هم نمیگه.
    برای کنترل ولتاژ گیت نه نمیشه از pwm استفاده کرد چون خروجی هم میشه pwm با جریان بالا. باید ولتاژ گیت رو کنترل کنی. من ماسفتم رو بین 0 تا 8 آمپر قابل تنطیم گذاشتم و حتی باهاش ال ای دی 3 میل هم روشن میکنم :mrgreen:. من تو دو مرحله تقسیم ولتاژ با مولتی ترن ولتاژ مناسب رو تو محدوده 4 و خورده ای تا اگه اشتباه نکنم تا نزدیک 5 ولت گذاشتم و راحت با ولوم کنترلش میکنم. در مورد مدارش هم خیلی سادس آخر دیتاشیتش یه مدار کشیده بعد یه قسمت رو با نقطه چین دورش کشیده نوشته current regulator منم همینو استفاده میکنم ولی اومدم با تقسیم ولتاژ برای ولوم کاری کردم که مثلا ولوم تو محدوده مثلا 4.2 تا 4.7 باشه. ولتاژ برای گیت هم با یه ترانس 12 ولت کوچیک جدا میذارم.
    مدار من هم اگه خواستی حدود یه هفته دیگه میتونم بذارم چون باید منبع رو بازش کنم تا قادیر دقیق رو بذارم :mrgreen:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      درود مجدد. مدار که عالی کار میکنه. ماسفت خیلی راحت میتونه جریان بالا و توان بالا رو تحمل کنه ولی به شرطی که خوب خنکش کنی. من خودم چون به یه مدار احتیاج داشتم که هم منبع تغذیه باشه هم برای شارژ خوب باشه اومدم با دو تا ترانس 16 وات موازی بعد از پل دیود و خازن منفی (چون ماسفت های p کانالم رو سوختم مجبور شدم 3205 بذارم) رو وصل کردم به سورس. درین رو دادم به ورودی رگولتاتور lm317 و 2955 و مثبت رو هم زدم به ورودیش. یه خروجی جداگونه هم مخصوص برای شارژ باتری 12 ولت گذاشتم که اونو مستقیم و بدون 317 استفاده کنم یعنی فقط با محدود کننده جریان سر و کار داریم. شما هم که میخوای باتری 12 ولت شارژ کنی نیازی به رگولاتور ولتاژ نداری. فقط جریان رو با ماسفت تنطیم کن. ماسفت 3205 تحمل 200 وات توان رو هم داره جریان هم که مشکلی نداره تا 110 آمپر(البته خیلی زیاده دیگه) مهم توانشه. من خودم تا 8 آمپر و توان 80 وات گذاشتم آخ هم نمیگه.
      برای کنترل ولتاژ گیت نه نمیشه از pwm استفاده کرد چون خروجی هم میشه pwm با جریان بالا. باید ولتاژ گیت رو کنترل کنی. من ماسفتم رو بین 0 تا 8 آمپر قابل تنطیم گذاشتم و حتی باهاش ال ای دی 3 میل هم روشن میکنم :mrgreen:. من تو دو مرحله تقسیم ولتاژ با مولتی ترن ولتاژ مناسب رو تو محدوده 4 و خورده ای تا اگه اشتباه نکنم تا نزدیک 5 ولت گذاشتم و راحت با ولوم کنترلش میکنم. در مورد مدارش هم خیلی سادس آخر دیتاشیتش یه مدار کشیده بعد یه قسمت رو با نقطه چین دورش کشیده نوشته current regulator منم همینو استفاده میکنم ولی اومدم با تقسیم ولتاژ برای ولوم کاری کردم که مثلا ولوم تو محدوده مثلا 4.2 تا 4.7 باشه. ولتاژ برای گیت هم با یه ترانس 12 ولت کوچیک جدا میذارم.
      مدار من هم اگه خواستی حدود یه هفته دیگه میتونم بذارم چون باید منبع رو بازش کنم تا قادیر دقیق رو بذارم :mrgreen:
      با سلام وتشکر از شما دوست عزیز خیلی کمک کردی
      بنده هم حداکثر جریانی که قرار بکشم حدود 10 امپر و ولتاژ هم که 12 ولت خوب شما میگی از 3205 استفاده کنم واز محدود کننده جریان هم واسه اون استفاده کنم یعنی ولتاز بعد از عبور از محدود کننده وارد حالا مدار رگولاتور بشه( درصورت وجود رگولاتور) واز اون بره واسه شارژ خوب حالا اون مقاومت و اون ولتاژی که گفتی واسه گیت ماسفت یعنی باید ولتاز گیت تو این محدوده تغییر کنه با توجه به عکس دقیقا من باید درین وسورس را بدم کجا یعنی از درین سورس فقط واسه سوئیچ استفاده کنم یعنی مثبت تغذیه اصلی (نه تغذیه ماسفت) باید از درین سورس عبور کنه
      دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
      بانک اطلاعاتی سنسورها
      ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
      تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
      [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

با سلام وتشکر از شما دوست عزیز خیلی کمک کردی
        بنده هم حداکثر جریانی که قرار بکشم حدود 10 امپر و ولتاژ هم که 12 ولت خوب شما میگی از 3205 استفاده کنم واز محدود کننده جریان هم واسه اون استفاده کنم یعنی ولتاز بعد از عبور از محدود کننده وارد حالا مدار رگولاتور بشه( درصورت وجود رگولاتور) واز اون بره واسه شارژ خوب حالا اون مقاومت و اون ولتاژی که گفتی واسه گیت ماسفت یعنی باید ولتاز گیت تو این محدوده تغییر کنه با توجه به عکس دقیقا من باید درین وسورس را بدم کجا یعنی از درین سورس فقط واسه سوئیچ استفاده کنم یعنی مثبت تغذیه اصلی (نه تغذیه ماسفت) باید از درین سورس عبور کنه
        سلام خواهش میکنم وظیفه است. راستی اگه ماسفتی باشه که جریان درین سورسش کمتر باشه بهتره چون تنظیم کردن ولومش راحت تره و حساسیت کمتری داره. مثلا حدود 30 آمپر بگیری بهتره. به جدولی که گفتم مگاه کنی برای ماسفت های مختلف متفاونه.
        رو کاغذ کشیدم شرمنده فعلا وقت پروتئوس رو ندارم :mrgreen:خوب حالا باید با مولتی تر ولتاژ دو سر ولوم رو تو مقدار دلخواه بذاری مثلا بین یه سر ولوم 4 ولت و سر دیگه 5 ولت. با تست گرفتن با آمپر متر میتونی ولتاژ گیت تو حالت صفر و 10 آمپر رو به دست بیاری. البته تو جدول هم هست ولی برای مطمئن شدن باید تست عملی هم بگیری. راستی هیتسینکو یادت نره ها :mrgreen: اگه جاییش ابهام داره درخدمتم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
          سلام خواهش میکنم وظیفه است. راستی اگه ماسفتی باشه که جریان درین سورسش کمتر باشه بهتره چون تنظیم کردن ولومش راحت تره و حساسیت کمتری داره. مثلا حدود 30 آمپر بگیری بهتره. به جدولی که گفتم مگاه کنی برای ماسفت های مختلف متفاونه.
          رو کاغذ کشیدم شرمنده فعلا وقت پروتئوس رو ندارم :mrgreen:خوب حالا باید با مولتی تر ولتاژ دو سر ولوم رو تو مقدار دلخواه بذاری مثلا بین یه سر ولوم 4 ولت و سر دیگه 5 ولت. با تست گرفتن با آمپر متر میتونی ولتاژ گیت تو حالت صفر و 10 آمپر رو به دست بیاری. البته تو جدول هم هست ولی برای مطمئن شدن باید تست عملی هم بگیری. راستی هیتسینکو یادت نره ها :mrgreen: اگه جاییش ابهام داره درخدمتم.
          با سلام خیلی کمک کردی ان شالله که بتونم جبران کنم تا همین جا فعلا بس تا کار های عملی اون را هم انجام بدم خوب باید یه ماسفت 30 امپرپیدا کنم ضمنا اون جدولی که گفتید را دقیقا نمیدونم کدوم :question:
          بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

سلام
            آقا محسن مدار ساده ولی خوبی رو طراحی کردند .البته نیاز به اون منبع جدا واسه گیت نیست و میشه از منبع اصلی گرفت
            واسه استفاده از pwm هم میشه استفاده کرد چون توی بیشتر مدارات فقط مقدار موثر اهمیت داره ولی اگر شما خیلی روی این موضوع ولتاژ تاکید دارید میتونی از یه فیلتر پایینگذر گذر استفاده کنید و میز تنش هم توی جریان بالا که تلفات رو کم میکنه نشون میده چون شما نیاز به 10آمپر داشته باشید و لحظه ابتدا شارژ 3ولت رو کم کنید یعنی 30وات تلفات
            که خودش میشه هیتر برقی الان هم تابستونه و هیتر به کار نمیاد😜 :mrgreen:

دیدگاه

با سلام خیلی کمک کردی ان شالله که بتونم جبران کنم تا همین جا فعلا بس تا کار های عملی اون را هم انجام بدم خوب باید یه ماسفت 30 امپرپیدا کنم ضمنا اون جدولی که گفتید را دقیقا نمیدونم کدوم :question:
              خواهش میکنم کاری نکردم. منظورم جدول Drain-to-Source Voltage با Drain-to-Source Current بود.
              نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
              سلام
              آقا محسن مدار ساده ولی خوبی رو طراحی کردند .البته نیاز به اون منبع جدا واسه گیت نیست و میشه از منبع اصلی گرفت
              واسه استفاده از pwm هم میشه استفاده کرد چون توی بیشتر مدارات فقط مقدار موثر اهمیت داره ولی اگر شما خیلی روی این موضوع ولتاژ تاکید دارید میتونی از یه فیلتر پایینگذر گذر استفاده کنید و میز تنش هم توی جریان بالا که تلفات رو کم میکنه نشون میده چون شما نیاز به 10آمپر داشته باشید و لحظه ابتدا شارژ 3ولت رو کم کنید یعنی 30وات تلفات
              سلام آره نیاز به منبع جدا هم نداره ولی من تو مدار خودم به خاطر اینکه برای مواردی غیر از باتری هم استفاده میکردم و افت ولتاژ خیلی زیاد بود این کارو کردم. در مورد مقدار موثر هم درسته ولی خوب مشکل اینه که همون جریان لحظه ای هم به باتری آسیب میزنه.
              بله توان زیادی روی ماسفت میفته.من خودم ماسفت رو تا توان 40 ازش به راحتی میگیرم رو یه هیتسینک 4.5 در 20 سانتی متر با آج مکعب مسطیل 0.5 سانت ارتفاع مشکی :mrgreen: . و تا حالا تو هوای گرم بوشهر که سیب زمینی رو بخار پز میکنه هیچ مشکلی براش پیش نیومده. :mrgreen: :mrgreen: اما نمیشه بهش زیاد دست بزنی ها! :mrgreen:
              راستی اینجا هم جناب جبراییلی در مورد انتخاب هیت سینک کامل توضیح دادن میتونیم اصولی تر هیتسینک بذاریم :mrgreen:
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=34028.15

دیدگاه

با سلاموتشکر از لطف دوستان
                اگر شما خیلی روی این موضوع ولتاژ تاکید دارید میتونی از یه فیلتر پایینگذر گذر استفاده کنید و میز تنش هم توی جریان بالا که تلفات رو کم میکنه نشون میده چون شما نیاز به 10آمپر داشته باشید و لحظه ابتدا شارژ 3ولت رو کم کنید یعنی 30وات تلفات
                خوب کاملا منظورتون را کامل نفهمیدم اما من ولتاز را روی 14.4 تنظیم میکنم و با مدار دوست عزیزمون جریان را بین 0تا 10 امپر بستگی به جریان شارژ تنظیم کنم مگه تو 10 امپر چه فشاری به ماسفت میاد :mrgreen:
                بله توان زیادی روی ماسفت میفته.من خودم ماسفت رو تا توان 40 ازش به راحتی میگیرم رو یه هیتسینک 4.5 در 20 سانتی متر با آج مکعب مسطیل 0.5 سانت ارتفاع مشکی
                خوب من یه فن هم واسش میزارم دیگه مشکل حل میشه
                بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

با سلام به همه دوستان
                  اقا وقتی از ماسفت به عنوان محدود کننده جریان استفاده میکنند در واقع داریم مقاومت ds را تغییر میدیم وخودش با عث ایجاد افت ولتاژ میشه خوب حالا با یه مشکل جدید روبرو شدم مثلا اگه تو 10 امپر مقاومت ds برابر 1 اهم باشه 30 ولت افت داریم (مثلا) ایا این تحلیل من درست :question:
                  بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

با سلام به همه دوستان
                    اقا وقتی از ماسفت به عنوان محدود کننده جریان استفاده میکنند در واقع داریم مقاومت ds را تغییر میدیم وخودش با عث ایجاد افت ولتاژ میشه خوب حالا با یه مشکل جدید روبرو شدم مثلا اگه تو 10 امپر مقاومت ds برابر 1 اهم باشه 30 ولت افت داریم (مثلا) ایا این تحلیل من درست :question:
                    سلام مقاومت درین سورس در ولتاژ گیت مشخص اگه جریان از حدی گذشت ثابت نیست و به همین خاطره که میتونیم با اون محدود کننده جریان بسازیم.اگه شما بخواید 10 آمپر باتری رو شارژ کنید با قرار دادن ماسفت رو این حالت 1 اهم نمیتونید این جریان رو بگیرید. اگه به اون جدول که گفتم نگاه کنی میبینی که مقاومت ماسفت که همون شیب خط باشه ثابت نیست و تغییر میکنه و شیب اون بعد از میره به حالت صفر یعنی چی؟ یعنی اگه ولتاژ گیت رو در یه مقادار دلخواهی بذاریم جریان درین نمیتونه از حدی بالاتر بره. مثلا به اون جدول 3205 نگاه کنی میبینی که در ولتاژگیت4.5ولت و محدوده ولتاژ درین سورس 1 تا 10ولت جریان درین محدود به 7 و 8 آمپره و حتی اگه 20 ولت هم رو درین سورس بیفته باز هم جریان درین نمیتونه از 9 آمپر بالا تر بره. معنی این چیه؟ یعنی محدود کنندگی جریان. یعنی ماسفت درحالت خطی(تلف کنندگی) متناسب با اختلاف ولتاژ بین منبع و باتری مقاومت خود رو چنان تغییر میده که جریان در محدوده خاصی باقی بمونه. پس مقاومت ماسفت بعد از یه حدی ثابت نیست . و افت ولتاژی که به وجود میاره لازمه ی محدود کنندگی جریانه یعنی تا زمانی که افت ولتاژ مناسب رو به وجود نیاره نمتونه جریان رو محدود کنه. زیادی سرتون رو درد آوردم :mrgreen:

دیدگاه

سلام به همه
                      من پستارو نخوندم بسکه ماشاالله زیاده :mrgreen:
                      دادا حمید اونجور که متوجه شدم یه شارژر باتری12 میخوای.حالا چکار جریان داری :biggrin:ببین اون طور که من اطلاع دارم.در شارز باتری هرچی شما زمان شارژ رو زیاد کنی دیر تر شارز میشه اما در عوض شارژ با کیفیتی داریم.برا همین ما فقط نیاز به یک محدود کننده جریان داریم.یعنی خواستی یه باتری 100امپری هم شارژ کنی مثلا 2امپر بدی نه 100امپر.
                      پس شما نیاز به یک رگولاتور ولتاز داری +همراه یک کنترل جریان.کنترل جریانم یدونه 2-3 امپری بسازی بسه.حالا کم بود بیشترش کن.
                      یه نمونه از شارز هم که من عکسشو دیدم با همین اگه اشتباه نکنمlm2576 بود.سرچ کن ببین چطوره
                      موفق باشید.
                      [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

سلام ah rad عزیز تو باز سرو کلت پیدا شد؟(شوخی میکنم ) حمیدرضا خان میخواد باتری رو بعد از پر شدن با میکرو اوتوماتیک از مدار قطع کنه به همین خاطر حتی نیازی به رگولاتور ولتاژ هم نیست. فقط محدود کننده جریان کافیه. یعنی مثلا درایور ال اید دی مثلا 3 آمپر 8 الی 16 ولت باشه که وقتی میزنیم به باتری جریان 3 آمپر رو بده به باتری و ولتاژ باتری بعد از پر شدن میرسه به بالای 14.4 و میکرو اوتوماتیک قطعش میکنه. 2 یا 3 آمپر برای باتری 100 آمپر ساعت که خیلی کمه دیگه. باتری ماشین سواری که مثلا 55 تا 75 آمپرساعته با جریان 25 آمپر شارژ میشه و مشکلی هم پیش نمیاد اگه جنسش خوب باشه تا 5 سال هم عمر میکنه. چیزی که بیشتر باتری های اسیدی رو خراب میکنه اینه که تو حالت دشارژ قرار بگیره و بمونه و همچنین overcharged کردن اون با ولتاژ بالاتر. همیشه باید اونارو تو حالت 100 درصد پر قرار بدیم.
                        حالا مثلا باتری 100 آمپر ساعت رو بزنیم به 2 آمپر بازده شارژ رو هم مثلا 70 درصد بگیرم 1.33 آمپر میره تو باتری. باید 75 ساعت منتظر بمونیم تا شارژ شه خوب باتری بدبخت علف زیر پاش سبز میشه خوب

دیدگاه

با سلام وتشکر از لطف دوستان
                          در شارز باتری هرچی شما زمان شارژ رو زیاد کنی دیر تر شارز میشه اما در عوض شارژ با کیفیتی داریم.برا همین ما فقط نیاز به یک محدود کننده جریان داریم.یعنی خواستی یه باتری 100امپری هم شارژ کنی مثلا 2امپر بدی نه 100امپر.
                          ارشد جان خوب بله 100 امپر را توحالت استاندارد با 1/10 امپر ساعتش یعنی 10 امپر شارژ میکنند ضمنا عکس شما فک کنم درست اپلود نشده من ندارمش
                          سلام مقاومت درین سورس در ولتاژ گیت مشخص اگه جریان از حدی گذشت ثابت نیست و به همین خاطره که میتونیم با اون محدود کننده جریان بسازیم.اگه شما بخواید 10 آمپر باتری رو شارژ کنید با قرار دادن ماسفت رو این حالت 1 اهم نمیتونید این جریان رو بگیرید. اگه به اون جدول که گفتم نگاه کنی میبینی که مقاومت ماسفت که همون شیب خط باشه ثابت نیست و تغییر میکنه و شیب اون بعد از میره به حالت صفر یعنی چی؟ یعنی اگه ولتاژ گیت رو در یه مقادار دلخواهی بذاریم جریان درین نمیتونه از حدی بالاتر بره. مثلا به اون جدول 3205 نگاه کنی میبینی که در ولتاژگیت4.5ولت و محدوده ولتاژ درین سورس 1 تا 10ولت جریان درین محدود به 7 و 8 آمپره و حتی اگه 20 ولت هم رو درین سورس بیفته باز هم جریان درین نمیتونه از 9 آمپر بالا تر بره. معنی این چیه؟ یعنی محدود کنندگی جریان. یعنی ماسفت درحالت خطی(تلف کنندگی) متناسب با اختلاف ولتاژ بین منبع و باتری مقاومت خود رو چنان تغییر میده که جریان در محدوده خاصی باقی بمونه. پس مقاومت ماسفت بعد از یه حدی ثابت نیست . و افت ولتاژی که به وجود میاره لازمه ی محدود کنندگی جریانه یعنی تا زمانی که افت ولتاژ مناسب رو به وجود نیاره نمتونه جریان رو محدود کنه. زیادی سرتون رو درد آوردم
                          بله اقا محسن من هم میدونم که این مقاومت ثابت نیست اما بلاخره یه افت ولتاژی ایجاد میکنه بنده توشارژ یا باید ولتاژ را ثابت کنم یا جریان چون هر دو هم زمان امکان پذیر نیست سوال من اینجاست که اگر از ماسفت استفاده کنم وقید تثبیت ولتاژ را بزنم افت ولتاژ ناشی از تثبیت جریان انقدر زیاد میشه که به باتری ولتاز پایینی برسه یا نه چون نمیخام مثلا یه باتری 12 ولت با 12.5 شارز بشه
                          فک کنم هنوز منظور هم را نفهمیدیم
                          بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

بله اقا محسن من هم میدونم که این مقاومت ثابت نیست اما بلاخره یه افت ولتاژی ایجاد میکنه بنده توشارژ یا باید ولتاژ را ثابت کنم یا جریان چون هر دو هم زمان امکان پذیر نیست سوال من اینجاست که اگر از ماسفت استفاده کنم وقید تثبیت ولتاژ را بزنم افت ولتاژ ناشی از تثبیت جریان انقدر زیاد میشه که به باتری ولتاز پایینی برسه یا نه چون نمیخام مثلا یه باتری 12 ولت با 12.5 شارز بشه
                            فک کنم هنوز منظور هم را نفهمیدیم
                            آها گرفتم خوب اینی که من میگم هم همون جریان ثابته. نه داری اشتباه میکنی :mrgreen:. باتری مثل ال ای دی میمونه با این تفاوت که ولتاژ فورواردش با گذشت زمان افزایش پیدا میکنه. خوب اگه با ولتاژ ثابت هم بخواید شارژ کنید مثلا 14 باز هم همون 12.5 ولت دو سر باتری میفته و اگه خودتون رو بکشید هم خیلی بالا تر نمیره شارژ با ولتاژ ثابت هم خودش یه محدودیت برای جریان داره. شما بیا یه سوییچینگ 14 ولت رو بزن به باتری تا منظور من رو متوجه بشی. به محض اینکه بزنی به باتری یا سوییچینگت میسوزه یا اگه محافظ داشته باشه خاموش میشه. :mrgreen:
                            هر شارژری هر نوعی که باشه وقتی به باتری خالی بزنی از ولتاژ پایین مثل 12.5 شروع میشه و همینطور بالا میره. و هر شارژری محدود کننده جریان داره خواه ولتاژ ثابت باشه خواه محمدود کننده جریان + قطع اوتوماتیک باشه و وقتی قطع اوتوماتیک داشته باشیم نیاز هم به محدود کننده ولتاژ نداریم. هر شارژری مثل ال ای دی درایوره.
                            شما اگه بیای بدون رگولاتور جریان ولتاژو بذاری رو 14 و بزنی به باتری باتری چی میشه؟ شارژر ترانسی(ترانس افت ولتاژ میکنه ولی سوییچینگ معمولی نه) تا حد توانش آمپر میده.
                            بازم تاکید میکنم باتری 12 ولت مثل 4 تا ال ای دی 3 ولته که ولتاژ فورواردش با گذشت زمان تغییر میکنه.
                            شارژر ولتاژ ثابت و جریان ثابت هر محدود کننده جریان دارن و محدود کنندگی جریان چیزی جز تغییر ولتاژ برای رسیدن به جریان ایده آل نیست :mrgreen:
                            نحوه عملکرد شارژر ولتاژ ثابت: با جریانی نسبتا ثابت باتری را شارژ و پس از پر شدن و رسیدن به 14 جریان شارژ کاهش یافته و به حالت شارژ معلق میرود و در اکثر وسایل که باتری سربی دارن استفاده میشه.
                            جریان ثابت و اوتوماتیک: مثل قبلی فقط وقتی به مثلا 14 رسید باتری از مدار خارج میشود و در وسایلی که مرتبا به شارژر متصل است استفاده میشه.
                            در روش دوم اگه مثلا یه دیود زنر14 ولت بذاری دوسر شارژر میشه روش اول :mrgreen:
                            ماسفت هم تا زمانی که از حد جریان تعیین شده ازش نگذشتیم تقریبا مقاومت قابل توجهی نداره. مثل ترانزیستور میمونه. مثلا اگه به یه ترانزیستور با بتای 10 بیایم 1 میلی آمپر بدیم تقریبا بیشتر از 10 میلی نمیذاره از کلکتور امیتورش رد بشه. تو ترانزیستور باید جریان بیس رو کنترل کنیم ولی تو ماسفت بولتاژ گیت.
                            بازم اگه متوجه نشدی تا توضیح بدم. راستی برای چی به ah rad میگی ارشد جان؟

دیدگاه

با سلام وتشکر فراوان
                              آها گرفتم خوب اینی که من میگم هم همون جریان ثابته. نه داری اشتباه میکنی :mrgreen:. باتری مثل ال ای دی میمونه با این تفاوت که ولتاژ فورواردش با گذشت زمان افزایش پیدا میکنه. خوب اگه با ولتاژ ثابت هم بخواید شارژ کنید مثلا 14 باز هم همون 12.5 ولت دو سر باتری میفته و اگه خودتون رو بکشید هم خیلی بالا تر نمیره شارژ با ولتاژ ثابت هم خودش یه محدودیت برای جریان داره. شما بیا یه سوییچینگ 14 ولت رو بزن به باتری تا منظور من رو متوجه بشی. به محض اینکه بزنی به باتری یا سوییچینگت میسوزه یا اگه محافظ داشته باشه خاموش میشه. :mrgreen:
                              هر شارژری هر نوعی که باشه وقتی به باتری خالی بزنی از ولتاژ پایین مثل 12.5 شروع میشه و همینطور بالا میره. و هر شارژری محدود کننده جریان داره خواه ولتاژ ثابت باشه خواه محمدود کننده جریان + قطع اوتوماتیک باشه و وقتی قطع اوتوماتیک داشته باشیم نیاز هم به محدود کننده ولتاژ نداریم. هر شارژری مثل ال ای دی درایوره.
                              شما اگه بیای بدون رگولاتور جریان ولتاژو بذاری رو 14 و بزنی به باتری باتری چی میشه؟ شارژر ترانسی(ترانس افت ولتاژ میکنه ولی سوییچینگ معمولی نه) تا حد توانش آمپر میده.
                              بازم تاکید میکنم باتری 12 ولت مثل 4 تا ال ای دی 3 ولته که ولتاژ فورواردش با گذشت زمان تغییر میکنه.
                              شارژر ولتاژ ثابت و جریان ثابت هر محدود کننده جریان دارن و محدود کنندگی جریان چیزی جز تغییر ولتاژ برای رسیدن به ولتاژ ایده آل نیست
                              بله دوست عزیز بنده هم میدونم که اگر لحظه اول به باتری وصل بشه ولتاز پایین میاد وهیچ وقت همون 14.4 نیست وبعد از گذشت زمان شارژ به این حد میرسه منظور من ولتاژ قبل از وصل به باتری هست چون ما اگه 20 ولت هم به باتری خالی بدیم موقعی که ولتاژ ولتاز را میگیریم در حد 11 تا 12 است (مثلا) منظور من ولتاز قبل از اعمال به باتری که خوب تا به باتری وصل نشه و امپر نکشیم چیزی معلوم نمیشه
                              منبع من ترانس24 ولت 12 امپر چون مجبورم در کنارش از 24 واسه یه کار دیگه استفاده کنم پس رگولاتور هم دارم
                              . راستی برای چی به ah rad میگی ارشد جان؟
                              این موضوع داره خودش بلد ایشون مثل شما سرور ماهستن
                              بانک اطلاعاتی سنسورها

دیدگاه

با سلام وتشکر فراوانبله دوست عزیز بنده هم میدونم که اگر لحظه اول به باتری وصل بشه ولتاز پایین میاد وهیچ وقت همون 14.4 نیست وبعد از گذشت زمان شارژ به این حد میرسه منظور من ولتاژ قبل از وصل به باتری هست چون ما اگه 20 ولت هم به باتری خالی بدیم موقعی که ولتاژ ولتاز را میگیریم در حد 11 تا 12 است (مثلا) منظور من ولتاز قبل از اعمال به باتری که خوب تا به باتری وصل نشه و امپر نکشیم چیزی معلوم نمیشه
                                منبع من ترانس24 ولت 12 امپر چون مجبورم در کنارش از 24 واسه یه کار دیگه استفاده کنم پس رگولاتور هم دارماین موضوع داره خودش بلد ایشون مثل شما سرور ماهستن
                                آها اوکی پس میخوای کاری بکنی که قبل از این که به باتری وصلش کنی بدونی قراره چقدر آمپر بکشه. ولتاژ قبل از اعمال به باتری هم مهم نیست. مهم اینه که ماسفت خودش جریانو محدود میکینه. من ترانسی که دارم و روش ماسفت هم هست دوتا ترانس 16 ولته که با یه کلید سری یا موازیشون میکنم. حتی موقعی که رو حالت سری هم میزارمش و ورودیش بالای 35 ولته باز هم همونقدر جریان به باتری میده و جریانی که ماسفت محدود میکنه به ولتاژ ترانس بستگی نداره. حتی با اتصال کوتاه کردن هم همونقدر جریان میکشه. حالا دقیقا مشکل چی هست؟
                                راستی چون منبعت 24 ولته توان زیادی هم رو ماسفت میفته ها!! مثلا اگه 10 آمپر بزاری 120 وات توان میفته رو ماسفت که خیلی زیاد میشه اونوقت حتما فن هیتسینک میخواد. و اگه رگولاتور ولتاژ هم بذاری قسمتیش از توان تقسیم میشه روش.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X