اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*آپدیت شد*[پروژه کامل شده] منبع سویچینگ 1.2 تا 50 ولت 8 آمپر با lm257X با محدود کننده جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار عملی و ویرایش شده منبع 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X برای ورودی >12

نوشته اصلی توسط rasoul20
    سلام مجدد
    میشه ازطریق مدار زیر بدون استفاده از مدل HV آیسی LM2576 رگولاتور عنوان شده در پست را ساخت؟
    یعنی با LM2576 معمولی رگولاتر باک تا 60 ولت!
    درواقع ترانزیستور و دیود زنر و مقاومت یک کیلو یه رگولاتور خطی هستند تا ولتاژ تغذیه LM2576 را کاهش بدن!
    بقیه مدار هم فرقی نمی کنه! :nerd:
    درود بر شما :biggrin:
    میدونید مشکل این کار چیه؟
    مشکل اینه که بستری که برای درایو ماسفت ساختیم(توسط مقاومت و زنر و خازن که تو پست اول هست) برای راه اندازی نیاز به ولتاژی نزدیک به VCC داره.یعنی درواقع وقتی شما تو ولتاژ رو برای 2576 روی مثلا 12 ولت محدود کنید و گراند آی سی هم به گراند اصلی وصله وقتی که بخواید BJT های درایورذ رو راه بندازید خروجی آی سی 12 ولت میشه هنگام روشنی در حالی که بستر درایور ماسفت ولتاژ یه سرش 60 ولت و سر پایینی 48 ولت هست . پس BJT که میخواید درایور کنید به ولتاژی بیشتر از 48 ولت نیاز داره تا بتونه بیس -امیترش تحریک بشه... باید یه راه دیگه ای پیدا کنید که وقتی 2576 که در سطح پایین قرار داره بتونه این BJT رو روشن کنه :redface:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

پاسخ : مدار عملی و ویرایش شده منبع 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X برای ورودی >12

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      درود بر شما :biggrin:
      میدونید مشکل این کار چیه؟
      مشکل اینه که بستری که برای درایو ماسفت ساختیم(توسط مقاومت و زنر و خازن که تو پست اول هست) برای راه اندازی نیاز به ولتاژی نزدیک به VCC داره.یعنی درواقع وقتی شما تو ولتاژ رو برای 2576 روی مثلا 12 ولت محدود کنید و گراند آی سی هم به گراند اصلی وصله وقتی که بخواید BJT های درایورذ رو راه بندازید خروجی آی سی 12 ولت میشه هنگام روشنی در حالی که بستر درایور ماسفت ولتاژ یه سرش 60 ولت و سر پایینی 48 ولت هست . پس BJT که میخواید درایور کنید به ولتاژی بیشتر از 48 ولت نیاز داره تا بتونه بیس -امیترش تحریک بشه... باید یه راه دیگه ای پیدا کنید که وقتی 2576 که در سطح پایین قرار داره بتونه این BJT رو روشن کنه :redface:
      خیلی ممنون از استاد محمد شاهی عزیز
      کاملا درسته. به اینجاش فکر نکرده بودم!
      حالا اگه مقاومتی که پایین BJT گذاشتیم (مقاومت R تو مدار خودتون) را بذاریم بالای BJT (یعنی به کلکتور وصل کنیم) و اتصال زنر و خازن را هم بزاریم بالای مقاومت چی؟ فک کنم درست بشه!
      سید علی لب تر کند جان را فدایش می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rasoul20
        ببینید اون رگولاتور خطیه فقط برای تغذیه LM2576 هست! اگه صفحه اول همین پست را ببینید آیسی LM2576 فقط داره بیس یه BJT را درایو میکنه. پس عملا حداکثر جریانی که می کشه زیر 50 میلی آمپر خواهد بود! حتی من میتونم بگم حداکثر جریانش زیر 10 میلی آمپره!
        جریان مبدل باک عنوان شده در این پست از ماسفت میگذره عزیز! :smile:
        :redface: :mrgreen:
        من فکر کردم منظورتون اونه،نمیدونستم منظورتون اینه!!! :surprised:
        بر هر صورت آقا محسن جوابتونو داد
        ما هم داریم بهره مند میشیم :agree:
        ................Fx7SAM................

دیدگاه

با سلام به همه....
          جناب محسن محمد شاهی یه سوال از شما دارم.....
          بنده یه ترانس 30 ولت 40 آمپر دارم .....میخوام تبدیلش کنم به یه ترانس متغییر ......مدار ارائه شده توسط شما کفایت میکند یا باید تغییراتی در آن صورت بگیرد؟؟
          یکی از دوستان در تایپیک دیگر این پیشنهاد را داد و گفت با شما هم مشورتی بکنم....
          نوشته اصلی توسط Nima200
          ببین
          اول از همه دوتا پل دیود 50 امپری میگیری ،ترانسو بهش وصل میکنی،دوتا پل دیود هارو هم موازی میکنی
          خروجی پل دیود هارو وصل میکنی به دوتا خازن 10000میکروفاراد که با هم موازی شدن یا سه تا خازن 6800میکرو که موازی شدن،ولتاژ دیود ها 80 باشه خوبه،البته اگه ظرفیت کمتر هم بزاری مدارت کار میکنه؛بعدش از خازن ها وصل میکنی به ورودی مدار تاپیک بالا که کامل شدش تو صفحه 4 هست
          بجای یدونه ماسفت 4905 ،دوتا 4905 رو با هم موازی میکنی میذاری روی بردت
          مداری که میخاستی امادس
          من با فرض اینکه شما اندکی با این مباحث اشنایی داری گفتم
          دیگه چیزایی مثل اینکه مثبت و منفی خازن رو درست بزنی و سیمت کلفت باشه و ...رو نگفتم
          قطعات مدار رو هم تو صفحه اول همون تاپیک نوشته
          سلف رو نباید تغییر بدم؟ برای 40 آمپر ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rasoul20
            خیلی ممنون از استاد محمد شاهی عزیز
            کاملا درسته. به اینجاش فکر نکرده بودم!
            حالا اگه مقاومتی که پایین BJT گذاشتیم (مقاومت R تو مدار خودتون) را بذاریم بالای BJT (یعنی به کلکتور وصل کنیم) و اتصال زنر و خازن را هم بزاریم بالای مقاومت چی؟ فک کنم درست بشه!
            نه این هم شدنی نیست. چون او زنر و خازنی که برای ساختن بستر گذاشتیم رو داری با پالس شارژ میکنی. الان تو مدار یه خازن 100 میکرو با گیت سورس موازیه که اصلا جالب نیست متاسفانه :biggrin:
            با یه کار هایی میتونی درستش کنی حتما :agree:

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط hosin2a
            با سلام به همه....
            جناب محسن محمد شاهی یه سوال از شما دارم.....
            بنده یه ترانس 30 ولت 40 آمپر دارم .....میخوام تبدیلش کنم به یه ترانس متغییر ......مدار ارائه شده توسط شما کفایت میکند یا باید تغییراتی در آن صورت بگیرد؟؟
            یکی از دوستان در تایپیک دیگر این پیشنهاد را داد و گفت با شما هم مشورتی بکنم....
            سلف رو نباید تغییر بدم؟ برای 40 آمپر ؟
            سلام
            مدار مورد نظر خوبه به شرطی که محدود کننده جریان مناسب داشته باشید. سلف که 100 درصد باید تغییر کنه. ولی من یه پیشنهاد دیگه ای دارم. بیاید از tl494 استفاده کنید. هم کنترل جریان دقیق میتونید داشته باشید هم ولتاژ.... دیگه مشکلات 2576 و ... رو هم ندارید و مطمین تر هم هست.(494 برای باک خوبه ولی برای بوست پیشنهاد نمیدم)
            منتها اگه نمیتونید همین مدار هم مشکلی نداره ... منتها از 5 تا IRF4905 که موازی شده استفاده کنید.... سلف که برای 40 آمپر مناسب باشه رو بهتون میگم چیکار کنید...در ضمن پی سی بی مدار هم خیلی قوی باید باشه... رو خان ها هم فشار زیادی خواهد بود... پس همه چیز رو به نسبت مناسب باید قوی تر کنید...
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
              hr]اضافه شده در تاریخ : [hr]سلام
              مدار مورد نظر خوبه به شرطی که محدود کننده جریان مناسب داشته باشید. سلف که 100 درصد باید تغییر کنه. ولی من یه پیشنهاد دیگه ای دارم. بیاید از tl494 استفاده کنید. هم کنترل جریان دقیق میتونید داشته باشید هم ولتاژ.... دیگه مشکلات 2576 و ... رو هم ندارید و مطمین تر هم هست.(494 برای باک خوبه ولی برای بوست پیشنهاد نمیدم)
              منتها اگه نمیتونید همین مدار هم مشکلی نداره ... منتها از 5 تا IRF4905 که موازی شده استفاده کنید.... سلف که برای 40 آمپر مناسب باشه رو بهتون میگم چیکار کنید...در ضمن پی سی بی مدار هم خیلی قوی باید باشه... رو خان ها هم فشار زیادی خواهد بود... پس همه چیز رو به نسبت مناسب باید قوی تر کنید...
              داداش گل من....من زیاد تو الکترونیک وارد نیستم....این 494 یا بوست و باک نمیدونم یعنی چی....شما برادری کن به من کمک کن و مرحله به مرحله بهم بگو چه کار کنم....
              اگر هم اینجا تو این تایپیک مزاحمتونم میتونید بیاد به این تایپیک و کمکم کنید
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=120145.0

دیدگاه

پاسخ : مدار عملی و ویرایش شده منبع سویچینگ 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X برای ورودی >12

یه حرکتی زدم pcb طراحی کردم باقلوا از بابت خازن و فیلتر lc هم کم نزاشتم ماسفت و دیودم هم خط شدن برا اتصال ب هیتسینگ اگه نیاز بود ابعاد pcb هم 11*6.5 سانته خیلی کوچیک
                و از همه مهم تر به این مدار محدود کننده جریان اضافه کردم و امروز ک تست گرفتم ب خوبی کار کرد و جریانو رو مقدار مورد نظر فیکس کرد
                فعلا این عکسو داشته باشید تا فردا فایلای تکمیلی رو بزارم
                فایل های پیوست شده
                جدیدترین ویرایش توسط armin_gera; ۰۲:۴۴ ۱۳۹۵/۰۵/۱۵.
                عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
                مخترع برتر شمال غرب سال 96
                مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

پاسخ : مدار عملی و ویرایش شده منبع سویچینگ 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X برای ورودی >12

استاد اوژن کی نژاد :(نقل قول )
                  معرفی یک رگولاتور ولتاژ بالا:

رگولاتور LM5010 یک رگولاتور ولتاژ بالای سوییچینگ از نوع Buck با خروجی قابل تنظیم و محدود ولتاژ ورودی 8 ولت تا 75 ولت است که حداقل تا 1 آمپر قابلیت جریان دهی دارد. بنابر اطلاع این قطعه در بازار موجود است.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

1 Features 1•
                  Input Voltage Range: 8 V to 75 V
                  • Valley Current Limit At 1.25 A •
                  Switching Frequency Can Exceed 1 MHz •
                  Integrated N-Channel Buck Switch •
                  Integrated Start-Up Regulator •
                  No Loop Compensation Required • Ultra-Fast Transient Response
                  • Operating Frequency Remains Constant With Load and Line Variations •
                  Maximum Duty Cycle Limited During Start-Up •
                  Adjustable Output Voltage • Precision 2.5-V Feedback Reference •
                  Thermal Shutdown • Exposed Thermal Pad for Improved Heat Dissipation
                  [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی نمایش پست ها
                    استاد اوژن کی نژاد :(نقل قول )
                    معرفی یک رگولاتور ولتاژ بالا:

رگولاتور LM5010 یک رگولاتور ولتاژ بالای سوییچینگ از نوع Buck با خروجی قابل تنظیم و محدود ولتاژ ورودی 8 ولت تا 75 ولت است که حداقل تا 1 آمپر قابلیت جریان دهی دارد. بنابر اطلاع این قطعه در بازار موجود است.
                    متاسفانه این ایسی در ایران موجود نیست
                    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

پایا داره تبریزدی قارداش
                      [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

پاسخ : [پروژه کامل شده] منبع سویچینگ 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X با محدود کننده جریان

دوستانی که این فروم رو پیگیری می کردند، مدار پست اول کار می کرد یا نیاز به ادیت داره؟ یا این وسط مسطا مدار اصلاح شده گذاشته شده؟
                        البته ظاهرا آقای آرمین گرامی پروژه رو تکمیل کردند اما هنوز فایلی دردسترس نیست.
                        البته من نیم آمپر جریان خروجی بیشتر لازم ندارم و می خوام 54 ولت رو به 12 ولت تبدیل کنم. اما به خاطر دیوتی سایکل پایین و رفتن تو مد دیسکانتینیوس، مدار استاندارد دیتاشیت با سلف های توروئیدی 100و 330 میکرو هانری جواب نمی ده و فرت و فرت آی سی می سوزونم. می خوام آی سی رو با فت ترانزیستورخارجی درایور کنم. (البته جریان خروجیم نیم آمپر بیشتر نیستا)
                        حالا مدار پست اول مشکلی نداره؟
                        ممنون
                        این که تعداد تشکر های اهدایی یه کاربر زیاده به این معنا نیست. که چیزی بلد نیست؛ بلکه نشانه اینه که به تلاش بقیه بچه ها احترام می گذاره

دیدگاه

پاسخ : [پروژه کامل شده] منبع سویچینگ 1.2 تا 35 و 50 ولت 8 آمپر با lm257X با محدود کننده جریان

نوشته اصلی توسط amirkhan_0o0 نمایش پست ها
                          دوستانی که این فروم رو پیگیری می کردند، مدار پست اول کار می کرد یا نیاز به ادیت داره؟ یا این وسط مسطا مدار اصلاح شده گذاشته شده؟
                          البته من نیم آمپر جریان خروجی بیشتر لازم ندارم و می خوام 54 ولت رو به 12 ولت تبدیل کنم. اما به خاطر دیوتی سایکل پایین و رفتن تو مد دیسکانتینیوس، مدار استاندارد دیتاشیت با سلف های توروئیدی 100و 330 میکرو هانری جواب نمی ده و فرت و فرت آی سی می سوزونم. می خوام آی سی رو با فت ترانزیستورخارجی درایور کنم. (البته جریان خروجیم نیم آمپر بیشتر نیستا)
                          ممنون
                          نقشه پست اول صحیحه و خوب هم کار میکنه
                          اما نقشه صفحه زیر قشنگ تره و من خودم هم ساختم...عالی کار میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirkhan_0o0 نمایش پست ها
                            ممنون
                            من فردا امتحان دارم فعلا نمیتونم فایلارو بزارم چون دسته بندی و... میخواد ک زمانبره ولی بعد از 10 ام فایلای جدیدو میزارم ک محدود کننده هم داره درضمن برای 0.5 امپر شما نیاز ب این همه دم دستگاه ندارید این مدار برای بالای 3 امپره شما با استفاده از ماژولش میتونید راحت 0.5 امپرو بگیرید

دیدگاه

اقا ارمین درست میگن.....برای نیم امپر این نیاز نیست
                              یادم نبود بگم برای 54 ولت بالکل باید این ایسی رو بیخیال شین
                              باید با 494 یه مدار طراحی کنین

دیدگاه

پاسخ : *آپدیت شد*[پروژه کامل شده] منبع سویچینگ 1.2 تا 50 ولت 8 آمپر با lm257X با محدود کننده جریان

فایل اصلاح شد و ب پست اول اضافه شد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X