اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط MOJTABAV
    سلام علیکم خدمت اساتید محترم
    من در مورد مدار زیر سوالی داشتم:
    http://s6.uplod.ir/i/00611/dhvsk23u67ig.png
    برای ترانس خروجی این جور شرح داده:
    اولیه:20دوربا20سیم0.6موازی
    ثانویه:14دوربا28سیم0.6موازی
    بعدش اومده این ترانس رو با2هستهEE5555 پیچیده که نتایجی مثل گرمای منتجه کمتر ازترانس واحدو....یعنی تبدیل به دو ترانس :eek:
    سوالم اینه که این تعداد دور رو چه جوری بین دو ترانس تقسیم کرده و همین جور تعداد سیم های موازی شده :smile:
    با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
    لطفا جواب دهید :cry:تمام قطعات رو گرفته ام :cry2:
    سلام داداش. اونی که گفته اولیه 20 دوره برا وقتی هست که هسته سطح مقطعش به اندازه دو تا ee55 باشه(که کنار هم گذاشته باشی) :biggrin: اگه بخوای رو دو تا Ee55 به صورت جدا از هم بپیچی باید اولیه هر کدوم رو دو برابر یعنی 40 دور بپیچی :biggrin: در ضمن اگه دقت کنی گفته که من این ترانسو آماده از یه منبع دیگه برداشتم نه این که پیچیده باشه :rolleyes:
    اگه هسته شما EE55 28 21 هست اولیه هر هسته رو 50 دور بزنین اگر هم هسته EE55 28 25 باشه 40 دور :biggrin: اگه از دو هسته استفاده میکنی میتونی برای هر هسته دیود و سلف خروجی مجزا هم بزاری :agree: بعد همه رو موازی کنی بدی به خازن خروجی :smile:
    این که گفته 20 لا سیم 0.5 استفاده بشه برای اولیه در واقع باید برای هر ترانس 10 لا باشه ولی در واقع خودت باید علاوه بر در نظر گرفتن چگالی جریان مناسب حساب کنی مثلا چه نمره ای و چه تعداد استفاده کنم که وقتی بخوام هسته رو ساندویچی بپیچم طوری باشه که مثلا قسمت اول اولیه کل طول هسته رو پوششس بده که منطم و تر و تمیز دربیاد :biggrin: ترجیها بین نمره 0.45 الی 0.7 باشه خوبه :biggrin:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

سلام
      بسیار ممنون و متشکرم :nice:
      آقا محسن دوتا سوال:
      1-میشه دلیل دو برابر کردنش رو لطف کنید :redface:چون بنا به تحلیل خودم :icon_razz:اگه طرف اولیه قراره بعدش دو ترانس باهم سری بشن که ولتاژ ورودی فوقشبین250تا مثلا310 ولته که براش20دور محاسبه شده :redface: واگه قراره باهم موازی بشن که من لطفا راهنمایی بفرمایید :rolleyes:من بنا به ترانسهای خطی که مشکلاتی زیادی ندارن این سوالو پرسیدم واز سوییچینگ و مشکلاتش زیاد نمیدونم :read:
      2-حالا این دو ترانس باید بصورت موازی باهم وصل بشن یا سری :question:
      بازم ممنونم :nice:
      بگذارید و بگذرید
      ببینید و دل مبندید
      چشم بیاندازید ودل مبازید که
      دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

2 برابر میشه چون سطح مقطع نصف شده.لازم نیست از 2 تا 55 استفاده کنی از یه هسته با سایز بزرگتر استفاده کن

دیدگاه

با تشکر آقایshork
          من همین سایزو دارمش :redface:و اگه بخوام رو این دو بپیچم در طرف اولیه باید با هم موازی کنم دیگه :question: :rolleyes:
          بعد از امتحانام شروع میکنم به ساختش :mrgreen:وشما رو از نتایج انفجارهای حتمی با خبر میکنم
          بگذارید و بگذرید
          ببینید و دل مبندید
          چشم بیاندازید ودل مبازید که
          دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MOJTABAV
            سلام
            بسیار ممنون و متشکرم :nice:
            آقا محسن دوتا سوال:
            1-میشه دلیل دو برابر کردنش رو لطف کنید :redface:چون بنا به تحلیل خودم :icon_razz:اگه طرف اولیه قراره بعدش دو ترانس باهم سری بشن که ولتاژ ورودی فوقشبین250تا مثلا310 ولته که براش20دور محاسبه شده :redface: واگه قراره باهم موازی بشن که من لطفا راهنمایی بفرمایید :rolleyes:من بنا به ترانسهای خطی که مشکلاتی زیادی ندارن این سوالو پرسیدم واز سوییچینگ و مشکلاتش زیاد نمیدونم :read:
            2-حالا این دو ترانس باید بصورت موازی باهم وصل بشن یا سری :question:
            بازم ممنونم :nice:
            خواهش. اگه میخوای اولیه هارو سری کنی هر کدوم همون 20 یا 25 که گفتم. اگه هم موازی میکنی 40 یا 50 هر کدوم :rolleyes:
            اگه من باشم اولیه هارو موازی میکنم و درصورتی که قرار باشه از 1 سلف خروجی استفاده کنم ثانویه رو سری میکنم :agree: اگه هم قرار باشه از 2 سلف خروجی و 2 دیود خروجی مجزا استفاده کنم ثانویه هارو بعد از یکسوسازی و عبور از سلف موازی میکنم :smile:
            حتما به نقاط شروع و انتهای سیمپیچی ها و تعداد دور ها دقت کن :rolleyes:

دیدگاه

تو منابع تغذیه ی در حد چند کیلو وات عادی معمولا فرکانس رو 50 کیلو میذارن در حالی که سوئیچ ها و هسته میتونن تا 100 کیلو هم جوابگو باشند
              حالا سوال من اینه عملا تا چقدر میتونیم فرکانس رو بالا ببریم (درسته که تلفات سوئیچینگ بالا میره ولی بعضی جاها چاره ای نیست)
              و به چه مسائلی باید توجه داشت؟
              ایا ارزشش رو داره؟
              سوال بعدی اینکه ماکزیمم فرکانس کاری igbt یا ماسفت رو چطوری محاسبه میکنند؟ ایا با جمع زمانهای رایز و فال و دوبرابر اونها فرکانس بدست میاد یا باید چیز دیگری رو هم در نظر گرفت؟ چون در بعضی دیتا شیت ها جریان بار رو بر حسب فرکانس رسم نکرده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
                تو منابع تغذیه ی در حد چند کیلو وات عادی معمولا فرکانس رو 50 کیلو میذارن در حالی که سوئیچ ها و هسته میتونن تا 100 کیلو هم جوابگو باشند
                حالا سوال من اینه عملا تا چقدر میتونیم فرکانس رو بالا ببریم (درسته که تلفات سوئیچینگ بالا میره ولی بعضی جاها چاره ای نیست)
                و به چه مسائلی باید توجه داشت؟
                ایا ارزشش رو داره؟
                سوال بعدی اینکه ماکزیمم فرکانس کاری igbt یا ماسفت رو چطوری محاسبه میکنند؟ ایا با جمع زمانهای رایز و فال و دوبرابر اونها فرکانس بدست میاد یا باید چیز دیگری رو هم در نظر گرفت؟ چون در بعضی دیتا شیت ها جریان بار رو بر حسب فرکانس رسم نکرده
                معمولا فرکانسهای چهل و پنجاه کیلو فرکانسهای رایجی هستن که توشون تلفات هسته خیلی مناسبه. میشه فرکانس رو بالاتر برد ولی خب این حدود فرکانس تو طراحی ها رایج شده. نکته اینجاست که فرکانس رو از یه حدی دیگه نمیصرفه بالاتر ببریم. وقتی بالاتر میبریم حداکثر تغییرات شار هسته کم میشه و یه جاهایی میبینیم فرکانس رو دو برابر کردیم. دنبالش تلفات سوییچ و هسته زیاد شده ولی هسته خیلی کوچیک نشده.

معمولا کل زمانی که نیاز داریم برای روشن شدن و خاموش شدن رو با هم جمع میکنیم و تقسیم بر ده میکنیم. قاعده خاصی وجود نداره ولی معمولا اینطور محاسبه میشه. این زمانی که به دست میاد میشه حداقل t. یا همون حداکثر فرکانس. هر چی از این فرکانس پایین تر بیایم بهتره. البته طرح تعیین میکنه.
                حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  معمولا فرکانسهای چهل و پنجاه کیلو فرکانسهای رایجی هستن که توشون تلفات هسته خیلی مناسبه. میشه فرکانس رو بالاتر برد ولی خب این حدود فرکانس تو طراحی ها رایج شده. نکته اینجاست که فرکانس رو از یه حدی دیگه نمیصرفه بالاتر ببریم. وقتی بالاتر میبریم حداکثر تغییرات شار هسته کم میشه و یه جاهایی میبینیم فرکانس رو دو برابر کردیم. دنبالش تلفات سوییچ و هسته زیاد شده ولی هسته خیلی کوچیک نشده.

معمولا کل زمانی که نیاز داریم برای روشن شدن و خاموش شدن رو با هم جمع میکنیم و تقسیم بر ده میکنیم. قاعده خاصی وجود نداره ولی معمولا اینطور محاسبه میشه. این زمانی که به دست میاد میشه حداقل t. یا همون حداکثر فرکانس. هر چی از این فرکانس پایین تر بیایم بهتره. البته طرح تعیین میکنه.
                  سلام
                  من الان یک سوییچینگ فوروارد ساختم فرکانسش 180 کیلو
                  روی هسته ee30
                  دور اولیه شده 40دور ثانویه شده 5
                  کار نمیکنه
                  هسته جیغ میزنه و ماسفت شدید داغ میشه
                  حالا مشگل از ترانسه یا فرکانس نمیدونم
                  نظر شما چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohamad_fbh
                    سلام
                    من الان یک سوییچینگ فوروارد ساختم فرکانسش 180 کیلو
                    روی هسته ee30
                    دور اولیه شده 40دور ثانویه شده 5
                    کار نمیکنه
                    هسته جیغ میزنه و ماسفت شدید داغ میشه
                    حالا مشگل از ترانسه یا فرکانس نمیدونم
                    نظر شما چیه؟
                    مشکل شما از کنترله. 180 کیلو شنیده نمیشه یعنی شما یک هارمونیک تو ناحیه شنوایی داری. تنها هارمونیکی که میتونه پیش بیاد دریفته. یعنی دیوتی سایکل شما داره تو یک فرکانس شنوایی کم و زیاد میشه. ترانس رو هم به شدت داغ میکنه
                    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                      مشکل شما از کنترله. 180 کیلو شنیده نمیشه یعنی شما یک هارمونیک تو ناحیه شنوایی داری. تنها هارمونیکی که میتونه پیش بیاد دریفته. یعنی دیوتی سایکل شما داره تو یک فرکانس شنوایی کم و زیاد میشه. ترانس رو هم به شدت داغ میکنه
                      منم دقیقان همین مشگل رو دارم تو فرکانس 100 کیلو
                      مقاوت جریان رو تغیر دادم
                      فید بک رو تغیر دادم
                      خازن و مقاومت بهره گین آی سی UC3845رو تغیر دادم
                      چند مدل ترانس بیچیدم و توش شارلام و چسب قطره ای زدم
                      خلاصه هر کاری به فکرم میرسید کردم امااااااا نشد که نشد
                      ینی حل این مشگل جیغ زدن حل نمیشه؟
                      جالبه مه این مشگل رو هم توی فلایبک و هم فوروارد تک سوییچ دارم
                      خواهشان اگه کسی ایده یا نظری داره بگه شاید حل بشه

دیدگاه

سلام دوستان تا حالا کسی نیم پل نامتقارن ساخته یا میدونه چطور میشه ترانسش رو طراحی کرد؟ چون ترانسش با حالت متقارن فرق داره و تب نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohamad_fbh
                          منم دقیقان همین مشگل رو دارم تو فرکانس 100 کیلو
                          مقاوت جریان رو تغیر دادم
                          فید بک رو تغیر دادم
                          خازن و مقاومت بهره گین آی سی UC3845رو تغیر دادم
                          چند مدل ترانس بیچیدم و توش شارلام و چسب قطره ای زدم
                          خلاصه هر کاری به فکرم میرسید کردم امااااااا نشد که نشد
                          ینی حل این مشگل جیغ زدن حل نمیشه؟
                          جالبه مه این مشگل رو هم توی فلایبک و هم فوروارد تک سوییچ دارم
                          خواهشان اگه کسی ایده یا نظری داره بگه شاید حل بشه
                          مدار فیدبکتون رو بزارین ببینیم چطوریه؟
                          من 4 نوع متفاوت به این مشکل برخوردم و حل شدن : 1-مقاومت های اوپتو کوپلر( سری با اپتو سمت فرستندش) 2- نامناسب بودن و طولانی بودن مسیر های اپتوکوپلر. به طوری که با تغییر دادنش حل شد. 3- استفاده نکردن از Y capacitor - از Y استفاده نکرده بودم باعث میشد حتی خروجی رو لمس کنم ترانس صدای تق تق و فیش فیش خاصی بده. 4- مقاومت و خازن گین
                          در مورد فیش فیش کردن ترانس هر کاریش بکنی اگر مدارت مشکل داشته باشه از بین نمیره صداش.( اگه یه مدار کنترل دستی duty cycle ببندی و بصورت دستی و با احتیاط ولتاژ خروجی(زیر بار) رو کنترل کنی مینیبی که ترانس هیچ صدایی تو فرکانس های بالای 20kHz نداره :agree: همین مورد رو تست کردم)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                            مدار فیدبکتون رو بزارین ببینیم چطوریه؟
                            من 4 نوع متفاوت به این مشکل برخوردم و حل شدن : 1-مقاومت های اوپتو کوپلر( سری با اپتو سمت فرستندش) 2- نامناسب بودن و طولانی بودن مسیر های اپتوکوپلر. به طوری که با تغییر دادنش حل شد. 3- استفاده نکردن از Y capacitor - از Y استفاده نکرده بودم باعث میشد حتی خروجی رو لمس کنم ترانس صدای تق تق و فیش فیش خاصی بده. 4- مقاومت و خازن گین
                            در مورد فیش فیش کردن ترانس هر کاریش بکنی اگر مدارت مشکل داشته باشه از بین نمیره صداش.( اگه یه مدار کنترل دستی duty cycle ببندی و بصورت دستی و با احتیاط ولتاژ خروجی(زیر بار) رو کنترل کنی مینیبی که ترانس هیچ صدایی تو فرکانس های بالای 20kHz نداره :agree: همین مورد رو تست کردم)
                            باسلام و تشکر از شما دوست عزیز
                            فیش فیش نیست باووووو--یک جیغ جیغی میکنه بیا و ببین-تو اتاق میزنم به برق همسایه کناری میترسه از صداش و میدونم اگه چند لحظه ب برق بمونه ماسفتم میترکه
                            ب جای خازن yهم از خازن 2.2 نانو و یا 1 نانو از اون آبیا که 1کیلو ولته استفاده کردم البته بدون اینام تست کردم و همین بوده جیییییییییییییییغ
                            من فکر میکنم مشگلم از همون مقاومت و خازن گین باشه-چون الان که تست کردم وقتی مقاومت گین رو خیلی کم گزاشتم صدا کامل قطع شد ولی بجاش دیگه رگلاسیون ولتاژ نداشتم و تو هر باری یک ولتاژی
                            من طبق گفته های نو بخش فلایبک با3845 به اعداد120کیلو اهم و 1نانو فاراد برای گین رسیدم درحالی که با مقادیر 220اهم و 820بیکو فارار صدا قطع شد
                            نحوه محاسبه صحیحش چجوریه؟آزمون و خزا که نیست؟برای فلایبک و فوروارد متفاوته؟من رو هردوش با این مشگل مواجهم
                            از اختشاشات خروجی هم فک نکنم باشه چون تو فلایبکم 5تا1000میکرو فاراد و فورواردم 2تا 1000میکرو فاراد خازن گزاشتم اما حل نشد
                            چه کنیم جناب استاد گرامی
                            کمک بلیز :angry:

دیدگاه

سلام. اول تشکر بابت آموزشی که قرار دادین. من اومدم محاسبات یه منبع 14 ولت 25 آمپر رو انجام دادم. سیم پیچ اولیه رو بدست آوردم 41 دور و دیگاوسینگ برابر با 68 دور تا بتونم از ماسفت 600 ولتی و دیود 1000 ولتی برای دیگاوسینگ استفاده کنم ولی یه سوالی برام پیش اومد. الآن که تعداد دور سیم پیچ دیگاوسینگ رو بیش تر از تعداد دور سیم پیچ اولیه در نظر گرفتم فکر میکنم که نتونه انرژی هسته رو در مدت زمان باقیمونده تخلیه کنه. مثلاً فرض میکنیم که دیوتی رفته روی حدود 50 درصد. وقتی سوییچ خاموش میشه ولتاژ کمتر از ورودی بر روی اولیه میفته ولی به اندازه ی 50 درصد دوره تناوب فرصت داره که خودش رو تخلیه کنه. پس به نظر میاد که مقداری انرژی توی هسته بمونه و به مرور با گذشت چند سیکل اشباع بشه. نظر شما چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی نمایش پست ها
                                توی یه مدل plc زیمنس دیدم ای سی top232 استفاده شده بود نکته جالب این بود که حتی ترانس سوچینگی نداشت(سلف تک سیم پیچ بود ) اپتو کوپلر نداشت
                                مدار غیر ایزوله
                                ولی خیلی ایمن
                                4تا دیود smd خازن 400 ولتی با چند تا قظعات smd جانبی ریز تغذیه plc مارک siemens بود بخواین عکسم میندازم میزارم

اضافه شده در تاریخ :
                                جالبش این بود رله های 24 ولتی 4 تا و میکرو و کلی ایسی درایور و حتی شبکه از همین مدار سویچینگ تغذیه میکرد :eek:
                                با سلام.جناب اقا حامد یا دوستان دیگر درمورد این ای سی TOP232 کسی اطلاعاتی داره کمکم کنه.چه جوری میشه تست نمود.اخه یه منبع ولتاژ دارم که داخلش از این ای سی استفاده کرده.ای سه هم عوض کردم.اما خروجی همچنان صفر است.
                                ممنون میشم کمکم کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X