اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

مهدی جان هر اتصال کوتاهی ممکنه باعث ترکیدن emi بشه. سوییچ هم بسوزه همچین اتفاقی میفته.
    حالا چی شده؟ emi اتیش گرفت؟
    راستی ترانس emi رو از کجا و چندمیخرین و چند امپریه؟
    من فقط سفارشی کار میکنم واسه اونا هم نمیصرف ترانس و ... جک برق emi دار میخرم.
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      مهدی جان هر اتصال کوتاهی ممکنه باعث ترکیدن emi بشه. سوییچ هم بسوزه همچین اتفاقی میفته.
      حالا چی شده؟ emi اتیش گرفت؟
      راستی ترانس emi رو از کجا و چندمیخرین و چند امپریه؟
      من فقط سفارشی کار میکنم واسه اونا هم نمیصرف ترانس و ... جک برق emi دار میخرم.
      سلام
      ماسفته به نظر میرسه سالم باشه. ولی پل دیود و دیود دیگاوسینگ سوخته بود!
      هنوز نزدم به برق ببینم چش شده!
      فعلا دارم باهاش سر و کله میزنم که چرا هر چقدر بار بهش وصل میکنم دیوتی سایکلش ثابته و زیر بار ولتاژ خروجیش میخوابه!(که یه دفعه این اتفاغ افتاد (مثل اینکه وسط کار اسنابر دیوده قطع شده بود چون از پشت لحیمشون کردم ) )
      ---
      من دونه 1500 خریدم ، جریانش رو ننوشته ولی سیماش حدودا 30 هست ، سلفشم گرفتم حدود 70 میلی هانری بود.من از اصفهان خریدم

دیدگاه

برای سلف خروجی هسته های با کد 26 (مثل kt184-26) بیشترین اندوکتانس بر دور رو دارن. و فرکانسشون هم برای سوییچینگ مناسبه. سلف این هسته رو با کد رنگ فکر کنم سبز ابی داره. برای محاسبه تعداد دور مشخصات هسته ای که خریدید رو تو نت سرچ بکنید جداولی پیدا میکنید که میگه چند نانو هانری بر دور سلف میتونید از این هسته بگیرید.
        معمولا برای فیلتر خروجی بهتره از ودر اهن استفاده بکنید تا فریت. (فریت زود تر اشباع میشه و با وجود فاصله هوایی که میزاریم تو فریت تعداد دورمون رو هم کاهش نمیده) پودر اهن ها هم سخت تر اشباع میشن هم تلفات کمتری تو فیلتر خروجی دارن.
        تقریبا میتونید از نرمافزار روسی inductor که در دو نسخه فریت و پودر اهن وجود داره استفاده بکنید.
        سلام مهندس این هسته های پودر آهن غیر از توروئید شکل دیگه ای تولید نمی شن؟؟

دیدگاه

به سکل eه هم فکر میکنم تولید میشن. ولی خیلی محدود. تو ایران اصلا پیدا نمیشه. حتی اونطرف هم به ختی پیدا میشه. ولی من یه دیتاشیت از یک شرکت دیدم یه بار که توش مشخصات هسته های ei پودر اهن نوشته بود.

K.Show

دیدگاه

سلام. سوالی دارم :biggrin:
            به نظرتون ساخت مبدل 12 به 300 ولت 0.7 آمپر به صورت فوروارد تک سوییچ منطقیه؟
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
              سلام. سوالی دارم :biggrin:
              به نظرتون ساخت مبدل 12 به 300 ولت 0.7 آمپر به صورت فوروارد تک سوییچ منطقیه؟
              وقتایی که ولتاژ ورودی کمه معمولا پوشپول انتخاب بهتریه. ولی میشه از فوروارد هم استفاده کرد.
              حال میکنی؟؟ شب و روز ندارم من ))

K.Show

دیدگاه

سلام و درود :applause:
                برای اینکه ولتاژ خروجی فوروارد تک سوئیچ متغییر بشه به نظرتون چه کاری انجام بدیم بهتره ؟ (مثلا تغییر ولتاژ نمونه برداری شده به نظر خودم)
                برای توان های بالا تر از چند وات اسنابر برای ماسفت و دیود دیگاوسینگ لازم هست ؟ چون در توان های پایین وجودش زیاد ضروری نیست.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                  سلام و درود :applause:
                  برای اینکه ولتاژ خروجی فوروارد تک سوئیچ متغییر بشه به نظرتون چه کاری انجام بدیم بهتره ؟ (مثلا تغییر ولتاژ نمونه برداری شده به نظر خودم)
                  برای توان های بالا تر از چند وات اسنابر برای ماسفت و دیود دیگاوسینگ لازم هست ؟ چون در توان های پایین وجودش زیاد ضروری نیست.
                  برای وقتی که ولتاژ خروجی رو میخواید خیلی کم کنید باید سلف خروجی بزرگ انتخاب بشه. (منابع متغیر همه سلف خروجی بزرگی باید داشته باشن) برای متغیر کردن خروجی باید مداری برای شبکه فیدبک طراحی کرد که اظافه جریانی که نداریم تو ولتاژ های پایین رو توسط اون به شبکه تزریق بکنیم. مثلا اگر منبع در حالت ازاد خروجی 40 ولت میده و با 40 ولت 4 میلی امپر تزریق داره اگر شما به شکلی با همون ضریب 3 میلی اپر به شبکه تزریق بکنید خروجی منبع (به ظرط خطی بودن و نداشتن افست) میشه 10 ولت.

اسنابر کاملا مرتبط با تمیز پیچیدن ترانسه. بد بپیچی تو توان 100 وات هم اسنابر نیاز داری. خوب بپیچی ممکنه تا 400 وات هم یاز پیدا نکنی.
                  راستی یه 12 ولت 10 امپر با هسته e25/13/7 یا همونی که سلف به اسم e25/25 میفروشه ساختم. 120 وات اسنابر هم نزاشتم. (یادم نیست کی ولی یکی بهم گفت نمیتونه این توان رو بده. از اونجایی که یادم نیست کی بود نوشتم که ببینه که کار نشد نداره )

K.Show

دیدگاه

برای متغیر کردن خروجی باید مداری برای شبکه فیدبک طراحی کرد که اظافه جریانی که نداریم تو ولتاژ های پایین رو توسط اون به شبکه تزریق بکنیم. مثلا اگر منبع در حالت ازاد خروجی 40 ولت میده و با 40 ولت 4 میلی امپر تزریق داره اگر شما به شکلی با همون ضریب 3 میلی اپر به شبکه تزریق بکنید خروجی منبع (به ظرط خطی بودن و نداشتن افست) میشه 10 ولت.
                    جناب وزیری خیلی ممنون
                    میشه این قسمت رو بیشتر توضیح بدید . :read: منظورتون کدوم شبکه هست و در مدار کجا میشه ؟
                    من این طور فهمیدم که باید جریان رو نیز محدود کنیم (حالا به طریقی) تا ولتاژ خروجی الکی زیاد نشه درسته ؟

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                      جناب وزیری خیلی ممنون
                      میشه این قسمت رو بیشتر توضیح بدید . :read: منظورتون کدوم شبکه هست و در مدار کجا میشه ؟
                      من این طور فهمیدم که باید جریان رو نیز محدود کنیم (حالا به طریقی) تا ولتاژ خروجی الکی زیاد نشه درسته ؟
                      خیر. منظور محدود کردن جریان نبود.
                      شبکه فیدبک از اونجایی که داری از ولتاژ خروجی نمونه میگیری تا اونجا که یه ولتاژی به ارور امپلیفایر میدی هستش. (البته ارور امپلیفایر هم جرئی از شبکه هستش ولی چون اینجا صحبت از uc ـه و اون اپ امپ خیلی دم دست ما نیست ما اون رو حساب نمیکنیم. و البته تو uc فیدبک خیلی پیچیده تره چون از جریان ورودی و ... هم اطلاعات میگیره.)
                      ببینید ما یه جریانی رو همیشه از ورودی به اپتوکوپلر تزریق میکنی دیگه. این جریان تابعی از ولتاژ خروجیه. اگر ولتاژ خروجی زیاد بشه این جریان هم زیاد میشه. پس جریان خروجی اپتو هم زیاد میشه و اپتو توسط یک مقاومت این جریان رو دوباره به ولتاژ تبدیل میکنه و به کنترلر تحویل میده. حالا شبکه قبل از اپتو (که معمولا زنر یا 431 میزاریم برای ولتاژ ثابت) رو باید تغییراتی توش ایجاد بکنیم. اون اپتو رو اگر فقط از خروجی تغذیه بشه و تنها جریانی که ازش داره جاری میشه از خروجی منبع باشه رو فرض بگیریم. و با این فرض که خروجی 40 ولته و از اپتو 4 میلی میگذره. این نشون میده (اب توجه به اینکه شبکه ها معمولا گین بالایی دارن) که نقطه ای که رگولاسیون داره تو اون مرز انجام میشه 4 میلی امپره. حالا اگر 2 میلی امپر رو خودمون تو اپتو جاری بکنیم از اونجایی که خروجی روی 4 میلی امپر فیکس شده بود برای جاری شدن 4 میلی امپر باید 2 میلی دیگه به اپتو وارد بشه. کنترولر خروجی رو بالا میبره. و وقتی خروجی به 20 ولت برسه 2 میلی جاری میشه. پس کنترولر خروجی رو روی 20 فیکس کرد. حالا اگر 3 میلی ما تزریق بکنیم خروجی باید 1 میلی تزریق بکنه تا 4 میلی پر بشه. پس خروجی میشه 10 ولت.
                      البته این یه روشه. هزاران روش دیگه میشه پیاده سازی کرد. ولی با این روش میشه منابع نوع فوروارد که با اپتو فیدبک میدن رو متغیر کرد.

K.Show

دیدگاه

سلام. سیم پیچ ریست بهتره کجای سیم پیچها بسته بشه؟وقتی سیم پیچ اولیه رو دوقسمت کردیم همراه ثانویه بسته بشه یا نه بعد اینکه سیم پیچ ثانویه و اولیه و تغذیه آی سی بسته شد روش بسته بشه؟ :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aaaaaaaab
                          سلام. سیم پیچ ریست بهتره کجای سیم پیچها بسته بشه؟وقتی سیم پیچ اولیه رو دوقسمت کردیم همراه ثانویه بسته بشه یا نه بعد اینکه سیم پیچ ثانویه و اولیه و تغذیه آی سی بسته شد روش بسته بشه؟ :rolleyes:
                          هیچ فرقی نمی کنه
                          اصلا نیازی هم نیست اولیه رو دوقسمت کنی
                          خیلی راحت و منظم بپیچ خیلی هم خوب کار می کنه

sigpic

دیدگاه

راستی یه 12 ولت 10 امپر با هسته e25/13/7 یا همونی که سلف به اسم e25/25 میفروشه ساختم. 120 وات اسنابر هم نزاشتم. (یادم نیست کی ولی یکی بهم گفت نمیتونه این توان رو بده. از اونجایی که یادم نیست کی بود نوشتم که ببینه که کار نشد نداره )
                            :surprised: آقا مهدی شما چه طور 120 وات گرفتی؟ الان من یه pdf دانلود کردم توش یه جدول برا هسته ها هست که توانی که هسته میتونه بده رو مینویسه.
                            تو فرکانس 100 کیلو زده 71 و تو 250 کیلو هم 137 :surprised: حالا منبع شما با تلفاتش توان کلش حدود 140 واته دیگه. میشه بپرسم چه فرکانسی هست؟ هسته زیر بار داغ نمیشه؟
                            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

با نرمافزار روسیه حساب کردم. تو 110 کیلو ریت توان شد 138 وات. 0.1 فاصله. ماگزیمم دیوتی سایکل 0.3. ولتاژ از 180 تا 260. فیل فکتور هم زدم 0.4. ولی به سختی تونستم قرقره رو جمع کنم. کلی فشارش دادم هسته رفت تو قرقره.بزن تو برنامه ببین جواب میده یا نه.
                              چند وقت پیش یه منبع 12 ولت 4امپر خریدم واسه یه کاری. بردش رو دراوردم گزاشتم تو دستگاه. این ترانسش یه ذرهس. سوال الان اینه که این چطوری داره 4 امپر میده با این هسته.
                              من 5 امپر رو با EI33 گرفتم. ولی اون دیگه نوبر بود.

K.Show

دیدگاه

اینم یه نسخه از منبع فوروارد در ابعاد : 5 در 5 در 4
                                دوازده ولت دو آمپر

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X