اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروارد سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
    با نرمافزار روسیه حساب کردم. تو 110 کیلو ریت توان شد 138 وات. 0.1 فاصله. ماگزیمم دیوتی سایکل 0.3. ولتاژ از 180 تا 260. فیل فکتور هم زدم 0.4. ولی به سختی تونستم قرقره رو جمع کنم. کلی فشارش دادم هسته رفت تو قرقره.بزن تو برنامه ببین جواب میده یا نه.
    چند وقت پیش یه منبع 12 ولت 4امپر خریدم واسه یه کاری. بردش رو دراوردم گزاشتم تو دستگاه. این ترانسش یه ذرهس. سوال الان اینه که این چطوری داره 4 امپر میده با این هسته.
    من 5 امپر رو با EI33 گرفتم. ولی اون دیگه نوبر بود.
    من همون منبع تفذیه فلایبک 4 آمپر رو روی یه هسته 28 پیچیدم مثل مردجواب داد!!!البته یکم داخلش اسپایک داره ولی زیاد نیست!

دیدگاه

مهدی جان هسته اون منبع چینیه که من خریدم خیلی کوچیک تر از این حرفا بود. اصن با 28 قابل مقایسه نبود.
      البته ناگفته نمونه واسه 3.7 امپری که ازش کشیدم مجبور شدم هیت سینک ترانزیستور و دیود رو بزرگ بکنم روی هسته هم یه هیتسینگ چسبوندم. خیلی گرم میشد ترسیدم بره دو روزه برگرده.
      4 امه تا الان کار کرده و برنگشته. 15 میلیون دستگاه فروختم 8تومن منبع تغذیه گزاشتم توش )))

اضافه شده در تاریخ :
      راستی ei28 رو از کجا چند تهیه کردی؟

------------------------
      من چرا این مرج پست رو پیدا نمیکنم؟ فقط مدیرا این قابلیت رو دارن؟

اضافه شده در تاریخ :
      یافتم لاصمب را )
      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

من کلا قطعاتم و از اصفهان میخرم ، هسته ei28/19 رو من 1000 تومان خریدم
        جالبه با فرکانس 80 کیلو تا 0.275 تسلا میره و مشکلی نداره!

دیدگاه

جون من؟
          من فردا طهرانم. اگه این هسته رو با این قیمت پیدا نکردم خبر میدم از اصفهان چند تایی برام بفرستید. من با این قیمت 2525 میخرم. ei 33 رو میخرم 3 تومن از سلف.

K.Show

دیدگاه

سلام به همگی دوستان.
            آقا من سرراست میرم سر اصل مطلب. دوستان و متخصصین گرامی میتونید به من بحث فیدبکهارو بفهمونید؟
            که هر فیدبکی باید کجا استفاده بشه و یا خودتون چه جوری فیدبکارو طراحی میکنید؟
            با تشکر پیشاپیش. :wow: :applause: :surprised: :smile: :question: :question: :question: :biggrin: :sad: :mrgreen: :redface: :rolleyes:

اضافه شده در تاریخ :
            سلام دوستان چرا پس جوابمو ندادین؟
            خیله خب باشه میدونم سوال سختی پرسیدم واقعا مبحث فیدبکارو کسی تسلط کامل نداره.
            اما یه سوال ساده تر دارم. و اون اینکه چرا توی این نرم افزار روسی که برای محاسبه ترانس فوروارده گزینه اولیش میزان گپ رو ازمون میخواد؟ مگه برای ترانس باید گپ بذاریم؟ من فورواردهایی رو دیدم که تا توان 1000 وات بدون گپ کار کردن و مشکلی هم نداشتن. و نکته خیلی جالب اینکه چرا با زیاد کردن گپ تعداد دور سیمپیچا کم میشه؟ oo: اینجوری که با کم شدن تعداد دور و همینطور افزایش گپ اندوکتانس دیده شده از طرف ماسفتها خیلی کم میشه و جریان بالا میزنه؟
            امیدوارم اینبار جوابمو بدین. :redface:
            همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

سلام
              برای فهمیدن قسمت فیدبک تاپیک فلای بک با uc3842 رو بخونید که اونجا کامل توضیح دادن دوستان
              بقیه سوالتتون در همین تاپیک پرسیده شده و پاسخ هم داده شده لطف کنید یک بار تاپیک رو کامل بخونید چون توضیح دوباره تاپیک رو الکی شلوغ می کنه.

sigpic

دیدگاه

سلام به جناب وزیری و جناب منتظری و بقیه دوستان.
                من به یه مشکلی برخوردم که ممنون میشم راهنماییم کنید. مدارم از نوع فوروارد دوسوییچ هست. هر کاری میکنم مدارم پایدار نمیشه نقشه مدار رو تو لینک زیر پلود کردم. تمامی مراحل محاسبه فیدبک رو هم طبق نمونه مدارهای طراحی شده توی ویرایش دوم کتاب مارتی براون -فصل سوم - مدار فلایبک 65 واتی انجام دادم. ترانسشم بدون گپ حساب کردم که تعداد دورها و سایز ترانس تو نقشه هست. مقدار سلف و خازن خروجی رو هم طبق کتاب مارتی براون فصل مربوط به طراحی فیلتر فوروارد حساب کردم. ولی وقتی با واریاک ولتاژ ورودی رو به 160 ولت AC میرسونم شروع میکنه به ویز ویز کردن که دقیقا توی همین لحظه فیدبک میخواد فعال بشه. مقدار ولتاژ ورودی 254Vdc-525Vdc هست. و در خروجی یک حداقل بار 0.5 آمپری رو هم قرار دادم که وقتی توی همین ولتاژ 160 ولت AC یه بار 0.5 آمپری دیگه هم به خروجی میدم صداش قطع میشه و باز ولتاژ واریاک رو که به 200VAC میرسونم دوباره شروع به ویزویز میکنه و تمام شکل موجها به هم میریزه در حدی که ولتاژ Isense به 1 ولت میرسه و پالس خروجی مدام قطع و وصل میشه. تو نمونه مثال محاسبات فیدبک-Fxo که فرکانس کراس اور هست رو 20KHz گذاشته اما توی فصل تدریس فیدبکاش گفته Fxo<0.2*Fsw که منم از همین مقدار استفاده کردم اما نمیدونم چرا توی مثال اومده بدون محاسبه مقدار 20KHz رو برای این پارامر انتخاب کرده با وجود اینکه فرکانس سوییچش 50 کیلو هرتز هست. به نظرم قطعات فیدبک رو درست محاسبه نکردم. به نظرتون با آزمون و خطا میشه پایدارش کرد؟ نمیدونم کجای محاسباتم اشتباست ممنون میشم راهنماییم کنید.با تشکر.
                اینم لینک نقشه مدار:http://cld.persiangig.com/download/AJdZTmUKqm/forward%202%20switch.pdf/dl
                همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

پاسخ : {ساخت} ساخت یک نمونه منبع تغذیه فوروار&#1583

سلام به همه ی دوستان و استادان گرامی.
                  ببخشید اگه سوال می پرسم ولی از صفحه ی 1 تا 18 رو خوندم تا به جوابهای مدنظرم برسم ولی به لطف شما اساتید تنها جواب بعضی هاشون رو گرفتم.

من میخوام یه منبع سوییچینگ فوروارد بسازم که بتونه دوتا خروجی داشته باشه: خروجی اصلی 33 ولت 4 آمپر و خروجی کمکی (تغذیه آی سی سوییچینگ) 20 ولت 1 آمپر. فرکانس سوییچینگ رو هم 25 کیلوهرتز درنظر گرفتم.
                  من می خوام این 33 ولت (با جریان 4 آمپر) رو بعد از رگوله شدن توسط آی سی UC3845 ، با یک ماسفت که توسط موج PWM تولید شده با میکروکنترلر کنترل میشه، ولتاژ متغیر از 0 تا 30ولت بسازم.
                  با توجه به نکته هایی که استاد عزیر، مهدی وزیری فرمودند، می خوام نسبت دور سیمپیچ دیگائوسینگ رو 1.5 برابر (دلخواه) سیمپیچ اولیه درنظر بگیرم.

نکات خیلی مهمی که می خوام قبل از طراحی بدونم موارد زیر هستند:
                  1- بار خروجی من به شدت متغیر هستش، این تغییر بار (یا همون تغییر ولتاژ خروجی) باعث ناپایداری توی ولتاژ سیمپیچ کمکی نمیشه؟ آخه من می خوام برای قسمت دیجیتالی مدارم (میکروکنترلر) و درایور ماسفتی که گفتم قرار ولتاژ متغیر 0 تا 30 ولت بسازه، یک ترانسفورماتور آهنی 12ولت نیم آمپر بذارم. اگه همونجور که آقای منتظری فرمودند، ولتاز سیمپیچ کمکی ناپایدار باشه، من دیگه دوست ندارم تا یه ترانس دیگه برای تغذیه آیی سی سوییچینگم بذارم!! اگه بخوام اینکارو بکنم مدارم میشه دارای 3تا ترانس که وزن، قیمت و حجمش خیلی میره بالا.

2- سیمپیچ طراحی شده توسط نرم افزار روسی رو هم توی عکس زیر براتون قرار دادم. نکته ای که می خوام بدونم اینه که آیا سیمپیچ دیگائوسینگ به DC LINK وصل میشه؟ یعنی به همون جایی که سیمپیچ اصلی وصله و تنها جهت سیمپیچیش معکوسه؟ دیگه اینکه من توی کتاب دکتر ابریشمی خونده بودم که اگه تعداد دورهای اولیه زیاد بشه، باید اون ها رو به صورت نصف نصف بست، یعنی مثلا سطح مقطع قرقره رو با دولایه پرکنیم بعدش عایقکاری کنیم و بعد ثانویه رو شروع کنیم و دوباره عایقکاری کنیم و ادامه ی اولیه رو بپیچیم. اگه بخوام این کار رو بکنم، پس وضعیت سیمپیچ دیگائوسینگ چی میشه که تعداد دورهاش بالاتره؟!!!!!
                  از اساتید خیلی خیلی ممنون میشم اگه کمکم کنید چون خیلی حیثییتیه، باورکنید کس دیگه ای ندارم تا ازش بپرسم. اگه توی طراحی ترانس هم توی عکسی که گذاشتم اشکالی میبینید لطفا دریغ نکنید.
                  http://upload7.ir/preview.php?user=&file=d8b112483769b0ef8fd4448 84a3250b28d72e9d7.png
                  http://upload7.ir/uploads//d8b112483769b0ef8fd444884a3250b28d72e9d7.png

دیدگاه

سلام به دوستان و اساتید گرامی!!

میگم این تاپیک خوابیده یا غیرفعال شده؟!!
                    یعنی بین همه ی اغضای این سایت، فقط منم که میخوام منبع سوییچینگ بسازم؟!! هیچکس مشکل و سوالی تو این زمینه نداره؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!

آقایون تو رو خدا اگه چیزی در این زمینه بلدید، در اختیار بقیه هم بگذارید!

دیدگاه

باز هم سلام به دوستان و اساتید گرامی.

من توی این تاپیک چندتا سوال پرسیدم ولی کسی جواب نداد. هرچند که با خوندن همه ی پست های این تاپیک توضیحات استاد وزیری و زیر رو کردن اینترنت چیزای خیلی خوبی دستگیرم شد! ممنون از همگی!

من محاسبات ترانسم رو انجام دادم و برای اینکه ببینم درسته یا نه فقط باید هسته شو بخرم و بپیچمش.

الان تنها مشکلی که ذهنمو درگیر کرده، طراحی مدار اسنابر RCD برای ماسفت هستش.

فرمولهاشو توی کتاب دکتر ابریشمی دراودم. الان تنها مشکل من اینه که منظور از Tf توی فرمول محاسبه ی خازن، همون زمان نزول ماسفت هستش یا اینکه باید زمان نزول رو به اضافه ی زمان تاخیر خاموش شدن (Tf + Tdoff) بکنم و توی فرمول بذارم؟!

همچنین برای محاسبه مقاومت اسنابر هم همون مشکل بالا رو دارم! منظور از Ton min توی فرمول محاسبه مقاومت اسنابر چیه؟ باید فقط T delay on رو بذارم توی فرمول یا بایدبه اضافه زمان صعود هم بکنم (T delay on + T rise) بعد بذارم توی فرمول؟؟؟

می دونید چرا این سوالات رو پرسیدم؟! آخه برای محاسبه مقاومت گیت ماسفت، زمان Ton رو مجموع زمان T rise و T delay on در نظر گرفتیم!! گفتم شاید برای اسنابر هم اینجور باشه!

راستی دیود اسنابر باید از چه نوع دیودی باشه و چه ولتاژ و امپری رو تحمل کنه؟ فقط اینو می دونم که باید di/dt بالایی داشته باشه، همین!!!!

نکته مهم: ماسفت من 800 ولتیه و می خوام ولتاژم رو روی 700 یا 730 ولت کلمپ کنم!! چقدر روی دیوده می افته؟!

آقا خداوکیلی دیگه این سوالها رو جواب بدید! هرکس بلده دریغ نکنه! کل اینترنت و سایتای ایرانی و خارجی رو گشتم و جواب سوالامو پیدا نکردم!!

پیشاپیش سپاسگزارم!

دیدگاه

rcd?
                        forward?
                        شیب؟
                        بام؟
                        چیزی پیدا نکردی چون فوروارد اصلا کلمپر rcd نداره
                        اون چیزی که باعث شده فکر کنی رو فوروارد rcd میزاریم چی بوده؟ نشونمون بده شاید تونستیم ازش یه چیز تازه در بیاریم !!!

K.Show

دیدگاه

rcd?
                          forward?
                          شیب؟
                          بام؟
                          چیزی پیدا نکردی چون فوروارد اصلا کلمپر rcd نداره
                          اون چیزی که باعث شده فکر کنی رو فوروارد rcd میزاریم چی بوده؟ نشونمون بده شاید تونستیم ازش یه چیز تازه در بیاریم !!!
                          سلام استاد گرامی!
                          ممنون که جواب دادی!
                          می گم شوخی میکنید یا جدی می گید؟!!
                          مگه میشه یه بار سلفی خالص (مثل اولیه ترانس) رو بخوای با یه سوییچ حال جامد قطع و وصل کنی و اسنابر نذاری؟!!!!!!!!!!
                          حالا اسنابر فعال یا غیرفعال!! با اتلاف یا بی اتلاف! در هرصورت باید بذاری! توی کتاب دکتر ابریشمی (که البته این کتاب بیشتر قسمتهاش ترجمه شده هستش و مال خود دکتر ابریشمی نیست!) هم یک فصل درباره اسنابرها هرچند مختصر آورده. من ترجیح میدم به جای اسنابر RC از RCD استفاده کنم. حالا کمکم می کنید تا منبعم رو بسازم؟!!!!!

دیدگاه

معمولا روی فوروارد از rc استفاده میشه.
                            سوالات خودتون رو توی انجمن بپرسید که اگر پاسخی داده شد برای همه قابل استفاده باشه.
                            مطمئنا سوالی که اینجا ازش گذشته بشه خصوصی هم ازش گذشته میشه.

اضافه شده در تاریخ :

1- مقدار مقاومت سنس جریان ورودی که روی سورس نصب میشه رو چطور پیدا کنم؟!! مقدار پیک جریانی که از درین به سورس ماسفت میگذره 1.22 آمپره و مقدار موثرش هم 0.866 آمپره! باید جریان موثر رو دنظر گرفت یا جریان پیک؟! مقاومت سورس رو چطور حساب کنم که آی سی بتونه اضافه جریانو تشخیص بده؟!

2- مکانیزم و مقادیر مقاومت های فیدبک از ولتاژ خروجی چطوره و باید چگونه حسابشون کنم؟! منظورم همون 3 تا مقاومت و یه خازنی هستش که دور و بر TL431 هستند!!!

3- منظور شما رو از لازمن نبودن اسنابرRCD برای فوروارد متوجه نشدم. میشه بگی منظورت چی بود؟

--------------------------------------------------
                            1- مقدار مقاومت بر اساس پیک جریان انتخاب میشه. حداکثر ولتاژ بشه 1 ولت. اگر میخواید از مقاومت مناسبی برای محدود کردن جریان استفاده بکنید باید طوری انتخاب بکنید که اور ولتاژ بشه از 1 ولت. ولتاژ از 1 ولت بیشتر بشه تحت هر شرایطی بدون در نظر داشتن فیدبک از خروجی وییچ خاموش میشه.

2- دو مقاومت تقسیم ولتاژ باید از ولتاژ خروجی یک ولتاژ 2.49 ولتی تهیه و به رفرنس 431 بدن. اون خازن برای پایین اوردن dv/dt هستش. یه مقاومت هم گاهی با اپتو سری میشه از همون استفاده بکن. شما فقط اون دو تا مقاومت تقسیم ولتاژ رو خودت انتخاب میکنی. طوری مقاومت ها تو انتخاب بکن که معادل توننشون با مقادیری که الان تو نقشه ت وجود داره تفاوت کمی داشته باشه. اینطوری نیازی به تغییر مقدار خازن نیست.

3- بالاتر گفتم. معمولا تو فوروارد از rc استفاده میشه. rcd گزاشتن لقمه دور سر چرخوندنه. انرژی تلف شده انقدری نیست که rc از پسش بر نیاد.

K.Show

دیدگاه

معمولا روی فوروارد از rc استفاده میشه.
                              سوالات خودتون رو توی انجمن بپرسید که اگر پاسخی داده شد برای همه قابل استفاده باشه.
                              مطمئنا سوالی که اینجا ازش گذشته بشه خصوصی هم ازش گذشته میشه.

اضافه شده در تاریخ :

1- مقدار مقاومت سنس جریان ورودی که روی سورس نصب میشه رو چطور پیدا کنم؟!! مقدار پیک جریانی که از درین به سورس ماسفت میگذره 1.22 آمپره و مقدار موثرش هم 0.866 آمپره! باید جریان موثر رو دنظر گرفت یا جریان پیک؟! مقاومت سورس رو چطور حساب کنم که آی سی بتونه اضافه جریانو تشخیص بده؟!

2- مکانیزم و مقادیر مقاومت های فیدبک از ولتاژ خروجی چطوره و باید چگونه حسابشون کنم؟! منظورم همون 3 تا مقاومت و یه خازنی هستش که دور و بر TL431 هستند!!!

3- منظور شما رو از لازمن نبودن اسنابرRCD برای فوروارد متوجه نشدم. میشه بگی منظورت چی بود؟

--------------------------------------------------
                              1- مقدار مقاومت بر اساس پیک جریان انتخاب میشه. حداکثر ولتاژ بشه 1 ولت. اگر میخواید از مقاومت مناسبی برای محدود کردن جریان استفاده بکنید باید طوری انتخاب بکنید که اور ولتاژ بشه از 1 ولت. ولتاژ از 1 ولت بیشتر بشه تحت هر شرایطی بدون در نظر داشتن فیدبک از خروجی وییچ خاموش میشه.

2- دو مقاومت تقسیم ولتاژ باید از ولتاژ خروجی یک ولتاژ 2.49 ولتی تهیه و به رفرنس 431 بدن. اون خازن برای پایین اوردن dv/dt هستش. یه مقاومت هم گاهی با اپتو سری میشه از همون استفاده بکن. شما فقط اون دو تا مقاومت تقسیم ولتاژ رو خودت انتخاب میکنی. طوری مقاومت ها تو انتخاب بکن که معادل توننشون با مقادیری که الان تو نقشه ت وجود داره تفاوت کمی داشته باشه. اینطوری نیازی به تغییر مقدار خازن نیست.

3- بالاتر گفتم. معمولا تو فوروارد از rc استفاده میشه. rcd گزاشتن لقمه دور سر چرخوندنه. انرژی تلف شده انقدری نیست که rc از پسش بر نیاد.

با سلام دوباره!!!
                              درود بر شما!! آفــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرین!!
                              تقریبا به به جواب همه سوالام رسیدم استاد!

1- به جز همون دو مقاومتی که گفتم به پایه ی وارونگر پ امپ داخلی آی سی متصل هستند! مقادیر اونها رو چی کار کنم؟!! بهره ی این انتگرالگیر باید چند باشه؟!!!

2- راستی من مدارم رو از روی نقشه طراحی نکردم، آخه نقشه ای از تو اینترنت پیدا نکردم!! از همون نقشه ای که آقای منتظری توی پست اول گذاشتن با کمی تغییرات و بهینه سازی ها استفاده کردم. دیگه نمیدونم درسته یا نه؟! چون کیفیت اسکرین شاتی که گرفته خیلی پایینه!

3- پس اینطور که شما می گید من از همون RC SNUBBER استفاده کنم؟! تلفاتش بیشتر نمیشه نسبت به RCD؟ آخه RCD کلمپ می کنه ولی RC تلف می کنه و بحث راندمان و تلفات و ....

4- راستی حالا که میگید از RC SNUBBER استفاده کنم. مقادیر مقاومت و خازن چطور محاسبه میشه؟ آیا فرمولهاش با RCD فرق داره؟! استاد من جوابم رو درباره زمان های Tf و Tdelay off و همچنین Tr و T delay on دریافت نکردم. برای محاسبه اسنابر باید هرکدوم از اینها رو باهم بگیریم یا فقط یکیشون رو استفاده کنیم؟!

پیشاپیش سپاسگزارم!

دیدگاه

1- اونجا به دو شکل استفاده میشه. بعضی وقتها موازی با rf یک خازن میزارن برای پایین اوردن تغییرات دیوتی سایکل بر زمان. عکسالعمل رو کمی کند بکنن. ولی موازی میزارن که بهره به بینهایت نره. بعضی وقتها بهره بینهایت باعث ناپایداری میشه. گاهی هم با rf خازن رو سری میکنند. به نظر من به هر دو شکل همزمان وجود داشته باشند بهترین حالت مممکنه. یعنی یک خازن سری با یک مقاومت مجموعا موازی با یک مقاومت. اینطوری هیچوقت به بهره بینهایت نمیرسیم. همچنین تغییرات انقدری کند نمیشه که باعث تغییرات خیلی کند خروجی بشه. تغییرات کند باشه با برداشته شدن ناگهانی بار از خروجی ولتاژ بالا میره برای لحظه ای. گین مجموعه فیدبک حدود 100 باشه تقریبا خوبه. ولی اگر میتونید با ازمون و خطا به بهترین مقادیر برای هر مدار برسید که بیشتری پایداری و گین رو داشته باشید.

2- این جمله خبری بود یا سوالی؟

3- rc کمی تلفاتش بیشتر از rcd هستش. ولی وقتی کل تلفات اسنابرت به 0.5 وات هم نمیرسه چه کاریه؟ rcd هم تلف میکنه ولی فقط رو به ی جهت. بیشتر تو فلایبک کاربرد داره چون نشتی تو فلایبک زیاده و همینطوری روی rcd هم کلی تلفات هست. اون rc بشه تلفاتش دو برابر میشه. ولی وقتی تلفات ناچیزه و با یه مقاومت یک چهارم وات حتی گرمایی حس نمیشه چرا بیخودی یه دیود خرج بکنیم؟ نکته دیگه اینه که rcd به دلیل موازی بودن قطعه تلف کننده تو فوروارد تلفاتش بیشتر از rc میشه.

4- راههای مختلفی ارائه میشه. کلا اسنابر ها چون برای دمپ تلفات ناشی از نشتی مبدل ها هستن و ما نمیدونیم دقیقا نشتی چقدره نمیشه خیلی رو محاسبات پیش بردشون.
                                تو یه مقاله ای یه راه حل نوشته بود خوب بود تست کردم. از رو هوا یه چیزی گذاشتن بهتر بود.
                                بدون اسنابر فرکانس نوسان بعد از خاموشی سوییچ رو اندازه گیری بکنید. خازنی با سوییچ موازی بکنید که اون فرکانس یک سوم بشه و از رابطه یک بر روی 2 پی اف سی مقاومت رو انتخاب بکنید. اگز میخواید زا روی زمانبندی سوییچ طراحی بکنید مد نظر داشته باشید که شوک در زمان خاموش شدن رخ میده. tf.

K.Show

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X