اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در سویچینگ فوروارد تک سویچ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در سویچینگ فوروارد تک سویچ

نوشته اصلی توسط spart
    سلام
    مدار رو باز کردم و دوباره سیمآ‌پیچش رو پیچیدم و تمام قطعات رو عوض کردم راه افتاد ولی با همون مشکل قبلی
    صداش رو که قبلن ضبط کرده بودم میآ‌ذارم شاید جالب باشه :cry2:
    http://s6.picofile.com/file/82389524...e_001.3ga.html
    سلام
    به نظرم بهترین کار اینه که فعلا بدون فیدبک مدار رو راه اندازی کنید
    حتی در خروجی نه باری بذارید نه سلفی
    و حتی تغذیه ای سی رو هم از بیرون بدید
    و بعد ببینید اون طرف در ثانویه سیگنال خوبی دارید ؟؟؟و چند ولته
    راستی ضخامت سیم های ترانستون چه قدره ؟؟؟؟
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    پیامبر اکرم(ص):زکات علم نشر آن است.
    در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

سلام

اولیه دولا ۰.۳
      ثانویهآ‌ی ۳۶ ولتی شش لا سیم ۰.۳
      دیگاوسینگ سیم ۰.۱۸
      اگزیلاری سیم ۰.۱۸

برای تغذیهآ‌ی آیآ‌سی از یه ترانس ۱۸ ولتی که یکسو بشه که حدود ۲۵ ولت خروجی بده خوبه؟
      vcc آیآ‌سی رو به مثبت ترانس بزنم و منفی ترانس رو به پایهآ‌ی ۵ درسته؟ چون انگار منفی ترانس به منفی بعد از یکسوسازی ۲۲۰ ولتی وصل شده دیگه!
      ممنون

اضافه شده در تاریخ :
      سلام
      چون هنوز از طریقهآ‌ی گذاشتن ترانس مطمئن نبودم و منتظر جواب دوستان بودم ، به جای مقاومت استارتآ‌پ از مدار زیر استفاده کردم:

فرکانس صدای ایجاد شده خیلی بالا رفت و توی خروجی ۳۲ ولت بود که با اسیلوسکوپ هم چیز خاصی نشون نمیداد ( تقریبن یه خط )

آیآ‌سی رو UC3845 گذاشتم بهتر شد ولی صدا هنوز هست. ( با فرکانس بالا)

حالا چیکار کنم؟
      به نظرتون از تغذیهآ‌ی بیرونی استفاده کنم یا اینکه همین مسیر رو ادامه بدم؟
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
        سلام

اولیه دولا ۰.۳
        ثانویهآ‌ی ۳۶ ولتی شش لا سیم ۰.۳
        دیگاوسینگ سیم ۰.۱۸
        اگزیلاری سیم ۰.۱۸

برای تغذیهآ‌ی آیآ‌سی از یه ترانس ۱۸ ولتی که یکسو بشه که حدود ۲۵ ولت خروجی بده خوبه؟
        vcc آیآ‌سی رو به مثبت ترانس بزنم و منفی ترانس رو به پایهآ‌ی ۵ درسته؟ چون انگار منفی ترانس به منفی بعد از یکسوسازی ۲۲۰ ولتی وصل شده دیگه!
        ممنون
        نمی دونم این ای سی با 25 ولت کار می کنه یا نه
        یه آداپتور سوییچینگ 12 ولت بذارید که درد سرش هم کم تره
        بله درست گفتید
        در کشور های غربی انتقال تجربیات و دانش به افراد مبتدی یک پیشرفت محسوب شده و به آن مدیریت دانش می گویند. ولی متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ایران رایج نشده است !!!

دیدگاه

سلام
          یه چند روزی نبودم که این تاپیک رو به نتیجه برسونیمش :mrgreen:
          با ترانس تست کردم بدک نشد (هنوز هم کمی صدا و افت ولتاژ رو داره). مقاومت R1 که برای استارتآ‌پ گذاشته بودم که توی پست قبلی یه تغذیه با مقاومت و ترانزیستور قرار داده بودم، مقاومت ۱۲۰ کیلویی گذاشتم، راه افتاد مثل حالت ترانس فقط ایراد صدای کم ترانس هنوز پا برجاست و همینطور زمانی که جریان ازش میکشم ولتاژ در حد ۲۷ ولت میشه! و همینطور صدا خیلی افت میکنه و تقریبن ویز ویز خیلی کمی میشه.
          به نظرتون اشکال افت ولتاژ از کجاست؟ و چه کاری رو باید انجام بدم؟

این رو هم دوباره باید یاد آور بشم که مشخصات سلف خروجی به قرار زیر میآ‌باشد :
          هستهآ‌ی ترویید زرد رنگ به قطر بیرونی ۲۳ میلیمتر و قطر درونی ۱۴ میلیمتر و عرض ۱۰ میلیمتر با ۲۴ دور سیم به قطر ۱ میلیمتر

این سلف برای خروجی کافیه و اساسن بصورت تئوری چطور میآ‌شه میزان این سلف رو حساب کرد.
          ممنون

دیدگاه

سلام دوست عزیز من این مشکل رو با آی سی ucc28083 توی یه پاور 2kw داشتم و دلیلش طراحی بد pcb بود که توی دیتاشیتش توضیح داده بود و من دقت نکرده بودم به نظرم شاید شما هم همین مشکل رو داشته باشید. pcb مدارتون رو یه بازنگری بکنید انشا... که مشکل حل بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
              سلام
              یه چند روزی نبودم که این تاپیک رو به نتیجه برسونیمش :mrgreen:
              با ترانس تست کردم بدک نشد (هنوز هم کمی صدا و افت ولتاژ رو داره). مقاومت R1 که برای استارتآ‌پ گذاشته بودم که توی پست قبلی یه تغذیه با مقاومت و ترانزیستور قرار داده بودم، مقاومت ۱۲۰ کیلویی گذاشتم، راه افتاد مثل حالت ترانس فقط ایراد صدای کم ترانس هنوز پا برجاست و همینطور زمانی که جریان ازش میکشم ولتاژ در حد ۲۷ ولت میشه! و همینطور صدا خیلی افت میکنه و تقریبن ویز ویز خیلی کمی میشه.
              به نظرتون اشکال افت ولتاژ از کجاست؟ و چه کاری رو باید انجام بدم؟

این رو هم دوباره باید یاد آور بشم که مشخصات سلف خروجی به قرار زیر میآ‌باشد :
              هستهآ‌ی ترویید زرد رنگ به قطر بیرونی ۲۳ میلیمتر و قطر درونی ۱۴ میلیمتر و عرض ۱۰ میلیمتر با ۲۴ دور سیم به قطر ۱ میلیمتر

این سلف برای خروجی کافیه و اساسن بصورت تئوری چطور میآ‌شه میزان این سلف رو حساب کرد.
              ممنون
              سلام
              سلفی که گذاشتید در حدود 70 میکرو هانری باید باشه البته برای کار شما یه چیزی در حدود 200 الی 300 میکرو هانری فکر می کنم خوب باشه
              در ضمن دیود های خروجیتون برای من عجیبه که بدون هیت سینک اند برای این که یه چیزی در حدود 6 وات روی دیودتون می افته (در زمان اوج مصرف)
              این که چه مقداری سلف در خروجی بگذارید بستگی به شما داره که با چه ریپل جریانی می خواهید کار کنید
              شما از فرمولی که تغییرات جریان رو در سلف نشون میده می تونید محاسبه کنید و اون جا مثلا تغییرات رو 1 آمپر بگذارید مقدار فرکانس رو هم که دارید
              برای صدای ترانس این دفعه که سیستم رو روشن کردید دستتون رو بذارید روی هسته و فشار بدهید ببینید باز هم صدا میده ممکنه چسبی که زدید هسته ها رو خوب به هم نچسبانده باشه (یکی از مشکلات هم ممکنه محاسبه اشتباهی و گاهی سهوا تعداد دور سیم پیچی باشه که اگر از یک حدی کم تر باشه هسته رو به اشباع می بره )
              مشخصات بقیه قطعات و دیود های خروجی رو هم بذارید
              یه سوال الان سیستم بدون فیدبک باز هم شده 27 ولت ؟؟؟ ترانس شما بدون فیدبک در خروجی (البته باید بار وصل باشه حتما ،حتی در حد 100 میلی آمپر) باید 48 ولت بده در قسمت 36 ولتتون

دیدگاه

سلام
                راستی من هم تو این دو هفته ای که گذشت یه همین روش یه منبع 150 وات ساختم
                برای فیدبکشم یه کم مشکل داشتم که تقریبا حل شد فیدبک هم اگر مناسب نباشه باعث صدا در ترانس میشه به دلیل این که تند تند خروجی ای سی در حال قطع و وصل شدن قرار می گیره
                البته اپتو خروجی رو با زنر و مقاومت سری کردم و اون طرف هم امیتر اپتو رو با یه 3.9 کیلو به زمین زدم و با یه مقاومت 47 کیلو به پایه 2 و همون پایه شماره 2 رو با یه
                مقاومت 47 کیلو دیگه به پایه شماره 1 زدم و روی موازی با همین 47 کیلوی آخری یه دونه خازن 1 نانو گذاشتم
                و مشکل فیدبکم تا حدودی حل شد و صدای وز وز ترانس هم تموم شد

دیدگاه

سلام و عرض تشکر از شما سید جان و همچنین جناب arh8080

خازنهای R5 که ۱۵۰ اهمی بود و R4 که یک کیلو اهمی بود رو عوض کردم و مقدارشون رو به 1K , 4.7K آ‌برای R5 و 1k , 4.7k , 10k , 220E برای R4 قرار دادم ولی تغییر محسوسی در صدای ترانس پیدا نشد. در ضمن برای اینکه مطمئن بشم که ترانس شل نباشه، ترانس رو با بست کمربندی بستمش ولی باز هم صدای ترانس بلنده!

همینطور برای برداشتن فیدبک از مدار مقاومت R10 که برابر ۱.۵ کیلواهم بود رو برداشتم و در خروجی یه مقاومت ۳۳۰ اهمی قرار دادم که ولتاژ خروجی به ۶۰ ولت رسید ( برای کوتاه مدت تست کردم چون خازنهای خروجی ۵۰ ولتیه)
                  دوباره در خروجی یه دونه مقاومت ۲۲ اهمی با مقاومت ۳۳۰ اهمی موجود موازی کردم که در مجموع حدود ۲۰ اهم در خروجی مقاومت داشته باشم ولتاژ خروجی به ۲۳ ولت رسید!
                  در صورتی که فکر کنم با ۴۵ درصدی که من در نظر گرفته بودم در حالتی که فیدبک نباشه میآ‌بایست در خروجی حدود 45 ولت داشته باشم که در یه حالت به ۶۰ رسید و در حالت دیگه به ۲۳.

راستی من تو مداراتی که دیدم یک سری اومده بودن و قبل از سلف خروجی فیدبک رو گرفته بودن و یه سری بعد از سلف که در مدار بنده هم بعد از سلف( به سمت خروجی) فیدبک گرفته شده برا همین هم گفتم شاید مقدار سلف خروجی در صدای ترانس تاثیر داشته باشه. ( دلیل قبل و بعد رو هم نمیدونم!)
                  محاسبات مربوط به فیدبک و UC3844 رو هم بر اساس تاپیک جناب B2 رفتم جلو! خیلی برام جالب و عجیبه که ممکنه کجای کار رو گند زدهآ‌باشم!

در ضمن در حالت بیآ‌باری ولتاژ حدود ۳۲ ولته که با مقاومتهایی که گذاشتم ظاهرن درسته یعنی استاندارد کردن مقاومتها یه مقداری باعث شده که ولتاژ اونی نباشه که من (۳۶ ولت ) انتظار داشتم. این موضوع درسته؟
                  (این سویچینگ داره آبروم رو میبره دیگه.)
                  باز هم از پیگیرتون ممنون

دیدگاه

سلام
                    فکر کنم مشکل اصلی مقدار مقاومت R15 باشه این مقاومت خیلی بزرگه
                    وقتی در حالتی که شما فیدبک ندارید و اون مقاومت 20 اهم رو در خروجی گذاشتید مقدار دو سر R15 رو ببینید اگر مقدارش تا نزدیک 1 ولت میره این نشون می ده که داره محدود کننده جریان ای سی دیوتی رو کم می کنه
                    اگر این اتفاق می افته بیایید مقدار این مقاومت رو کوچیک تر کنید و بعد دوباره بدون فیدبک تست کنید (( احتمال زیاد همین مقاومت بخشی از مشکلتون هست ))

دیدگاه

سلام
                      یعنی از ۰/۳۹ هم کمتر !
                      باشه تست میآ‌کنم خبرش رو میآ‌گم

ممنون

دیدگاه

سلام
                        مقدار ولتاژی که روی مقاومت R15 قرار میآ‌گیرد برابر 0.25 ولت میآ‌باشد. این رو در حالتی گرفتم که مقاومت R10آ‌رو از مدار خارج کردم و بار ۲۰ اهمی به مدار متصل بود.
                        البته در حالتی که مقاومت R10آ‌ هم داخل مدار بود ولتاژ گیری کردم که حدودن برابر ۱۵۰ میلی ولت بود. ( با همون بار ۲۰ اهمی)

مقدار R10 رو هم کم و زیاد کردم تغییر محسوسی نداشت!
                        البته یه کار دیگه هم که کردم این بود که مقاومت R15 رو نصف کردم (دوتا موازی) و در کمتر از یک ثانیه ماسفت سوخت! ( در حالتی که مقاومت R10 داخل مدار بود)
                        در ضمن مقاومت R8 آ‌هم که مقدارش ۵۶ اهم هست و ۱/۴ واتی هم هست داغ میکنه باید واتش رو بالاتر بذارم؟
                        و اینکه با برداشتن مقاومت R10 فیدبک از مدار خارج میشه؟ چون من اینکار رو برای برداشتن فیدبک انجام میدم.

ممنون

دیدگاه

سلام
                          لطفا عکس جدید از تغییرات سلف هایی که گفتید رو بذارید
                          دوم این که مشخصات دیگر قطعات رو هم بذارید
                          قبلا هم گفتم اون دیود های خروجی شما بعید است که بتونه هم چین توانی رو تحمل کنه اونم بدون هیت سینک
                          من نام قطعاتی مثل دیود ها و ماسفت رو می خوام
                          و همین طور عکس جدید از مدار
                          تغذیه ای سی همیشه به اندازه کافی هست ؟؟؟
                          وقتی که بدون فیدبک کار می کنید که دیگه R10 تاثیری نداره
                          اگر هم با فیدبک کار می کنید مقدار مقاومت R5 رو به 3.9 کیلو و موازی با یه مقاومت 2.2 نانو و مقدار مقاومت R4 و R7 رو به حول و حوش 30 کیلو و خازن C7 رو به 10 نانو تغییر بدهید
                          اون مقدار کم مقاومت R5 باعث میشه که با عبور جریان بسیار کمی به مرز 2.5 ولت برسید

دیدگاه

سلام

مشکل خیلی مرد هستش و سرجاشه و صدای ترانس بلنده و همونطور که در عکس میآ‌بینید ولتاژ تا ۲۴ ولت پایین میاد.
                            دیودهای خروجی FR503
                            ماسفت IRF840
                            البته اینقدر ماسفتآ‌هام سوخت که دیگه به این رسید و اینکه توی عکس سه عدد با قرمز مشخص کردم به شرح زیر
                            ۱- مقاومت R10آ‌ هست که برای اینکه فیدبک نداشته باشیم از مدار خارج شده.
                            ۲- مقاومت R8 هست که خیلی داغ شده و در آستانهآ‌ی سوختن قرار داره ( مقاومت مربوط به اسنابر که برابر ۵۶ اهم و خازن ۴۷۰ پیکو ۲ کیلو ولتی)
                            ۳- خازن ۲.۲ که فرمودید با مقاومت R5 موازی باشه.

تستی که انجام دادم بدون فیدبک (با برداشتن R10) میآ‌باشد
                            در مورد دیودها هم درست میآ‌فرمایید توی همین مقاومت ۲۰ اهمی کلی داغ میآ‌کنه. با خودم گفتم این مدار رو نمونه بزنم بعد اگه نیاز به تغییرات داشت بتونم نمونهآ‌ی بعدی رو بزنم که بد جور گیر داده :sad:
                            اگه نیاز هست مابقی قطعات رو هم لیست کنم
                            سید جان ممنون که پیگیر این داستان هستی

دیدگاه

سلام
                              به نظرم محاسبات ترانس هم مشکل داره توی تصویر به نظر EER2834N هست
                              که اگر این هسته ای که گفتم باشه به نظرم می ره تا نزدیکای اشباع
                              لطفا ابعاد هسته رو هم قرار بدهید
                              راستی سیم پیچ کمکی تون رو هم خیلی زیاد پیچیدید الان نزدیک 50 ولت رو دارید با زنر تبدیل می کنید به 18 ولت
                              راستی نگفتید که تغذیه ای سی پایدار هست یا نه
                              به نظرم بیاید فعلا تغذیه ای سی رو هم اگر بهش شک دارید جدا کنید توصیه من اینه
                              ولت متر رو هم پشت اون سیم هایی که کشیدید بیرون بذارید یعنی دقیقا روی خازن های خروجی رو با ولت متر نشون بدید
                              شکل موج خروجی ای سی رو روی تایم دیویژن 5 میلی ثانیه مشاهده کنید ببینید قطعی داره یا نه بعضی اوقات اگر قطع بشه در تایم های خیلی کوچیک دیده نمیشه

به نظرم بیاید تغذیه جدا بذارید و بدون فیدبک خروجی رو ببینید (دقیقا خود خازن ها)
                              شکل موج گیت یادتون نره
                              ریپل خازن دی سی لینک یادتون نره (با اسکوپ)
                              ماسفتتون هم خیلی لبه مرزه ولتاژش من برای تغذیه خودم که سیم پیچ ها یک به یک بودند 900 ولتی گذاشتم
                              شکل موج درین هم بذارید
                              شکل موج خروجی ترانس رو هم همین طور

ان شاالله مشکل پیدا میشه

دیدگاه

سلام
                                هسته ترانس EI35 هستش که Bmax = 1600 در نظر گرفتم و Ae = 120mm. یه چیزی: من خودم که حساب کردم تعداد دور اولیه رو ۷۱ و ثانویه رو ۲۱ بدست آوردم ولی با این نرمآ‌افزار روسیه که محاسبه کردم اولیه شد ۹۰ و ثانویه شد ۲۸ خوب منم گفتم این نرمآ‌افزار درستتره برا همین هم از این مقادیر استفاده کردم.

خواستم تستش کنم و مواردی که فرمودهآ‌بودید رو انجام بدم بعد از یه دوبار روشن کردن ساده و گرفتن ولتاژ خروجی از پشت خازن ( که حدود ۲۴/۵ ولت رو نشون داد) یه دفعه صدای ترانس خفه شد و ولتاژ هم در حدود ۰/۵ ولت شد . فقط در لحظهآ‌ی خاموش شدن دستگاه یه تق ترانس صدا میآ‌کنه و ولتاژ تا حدود ۲۴ ولت پرش داره و بعد هم خازنها تخلیه میشه.

این مورد یه بار دیگه هم اتفاق افتاد که تک تک قطعاتی که تست کردم سالم بودن تا اینکه کل مدار رو ریختم بیرون و دوباره با قطعات جدید اسمبل کردم!
                                الآن هم همینطور شده و ماسفت و آیآ‌سی رو هم عوض کردم باز هم همونطوریه! خیلی برام عجیبه!

ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X