اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عیب یابی مدار اینورتر 12 به 220 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Masih4 نمایش پست ها
    (کمک) سلام اساتید خواهش میکنم منو راهنمایی کنید
    یه اینورتر 500 واتی دارم زدم به سشوار بعد چند ثانیه سوخت، فیوز پریده بود، ماسفت های HY1906 هم سوخته بود ، یکیش البته .
    بعد با 3205 عوض کردم اونا هم سوخت فیوز هم پریده بود طبیعتا.
    از یه جایی HY1906 پیدا کردم (تازه و اورجینال) زدم موقع تست ((تصادفی با باتری کم آمپر تست کردم)) یک لحظه جریان کشی بالا داشت طوری که از 12 ولت به 8 ولت لحظه ای افت میکرد و بوق میزد و چراغ قرمز روشن میشد. (مشکل هم باتری کم آمپر نیست و قبلا روشن میشد)
    با آمپر بالا تست زدم مثل بار اول یکی از ماسفت ها سوخت و فیوز پرید.
    طبق تحقیقاتم از چنتا پست و تاپیکو غیره 99 درصد مشکلم درایور گیت هست (البته شما هرچی بگید)
    حالا بقیه اش رو نمیدونم چیکار کنم. خواهش میکنم منو راهنمایی کنید.
    لطفا راهنمایی کنید کلا 2 روز بود خریده بودم حالم گرفته شده. درست نشه 1.400 تومنم رسما دود شده.
    با سلام و درود،
    فقط هم گیت درایو نیست، اگر در بخش خروجی ( پل ماسفت H و پل دیود ) مشکلی وجود داشته باشه هم باعث سوختن ماسفت های اولیه میشه.
    اگر اسیلوسکوپ دارید که چه بهتر، اما اگر اسیلوسکوپ ندارید ، ماسفت های 1906 رو از برد در بیارید و اینورتر رو به ۱۲ ولت وصل کنید، ولتاژ گیت-سورس محل ماسفت های 1906 رو بگیرید، اگر بین ۴ تا ۶ ولت بود یعنی گیت درایو سالمه و مشکل در بخش ثانویه هست.
    اما اگر ولتاژ بالاتر بود یعنی گیت درایو یا آیسی PWM که معمولا TL494 هست، سوخته.
    ​​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasi486 نمایش پست ها
      سلام چند روز پیش از سایت یه اینورتر 1500 گرفتم متاسفانه ولتاژ خروجی 192 ولت هست به نظرتون مشکل کجاست مرجوعش کنم؟
      در نظر داشته باشید که خروجی اینورتر های با محدوده قیمت ۲ میلیون تومن، از نوع شبه سینوسی ( مربعی برش دار ) هست و در صورتی که مولتی متر شما True RMS نداشته باشه ممکنه ولتاژ رو اشتباه نمایش بده.

دیدگاه

با عرض سلام و احترام. یه مبدل 1000وات ایرانی دارم که ماسفتهای خروجی سوخته بود و تعویض کردم. اما خروجی وصل نمیشه و چراغ قرمز روشنه. چند بار که کلید رو خاموش و روشن میکنم چراغ سبز میشه و خروجی میده. همه قطعات رو چک کردم و خارنها رو بجز خازنهای ورودی تعویض کردم. آی سی ها رو تعویض کردم اما فرقی نکرد. فقط وقتی lm324 رو از روی مدار بر میدارم راحت خروجی رو وصل میکنه اما دستگاه سوت میکشه. اگه مقدوره راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VALY1358 نمایش پست ها
          با عرض سلام و احترام. یه مبدل 1000وات ایرانی دارم که ماسفتهای خروجی سوخته بود و تعویض کردم. اما خروجی وصل نمیشه و چراغ قرمز روشنه. چند بار که کلید رو خاموش و روشن میکنم چراغ سبز میشه و خروجی میده. همه قطعات رو چک کردم و خارنها رو بجز خازنهای ورودی تعویض کردم. آی سی ها رو تعویض کردم اما فرقی نکرد. فقط وقتی lm324 رو از روی مدار بر میدارم راحت خروجی رو وصل میکنه اما دستگاه سوت میکشه. اگه مقدوره راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
          با سلام و خسته نباشید ،
          در صورتی که از منبع تغذیه برای ورودی اینورتر استفاده کنید این مشکل به وجود میاد.
          در واقع آیسی 324 به کار رفته ، وظیفه تشخیص UVLO ( کاهش بیش از حد ولتاژ ورودی ) رو داره و در صورتی که از منبع تغذیه استفاده کنید ، به علت جریان کشی اولیه ، ولتاژ خروجی منبع تغذیه شما افت میکنه و باعث فعال شدن این مدار محافظ در اینورتر میشه که باعث روشن شدن چراغ قرمز و خروجی ندادن اینورتر میشه.
          اگر اینورتر رو مستقیم به باتری ماشین وصل کنید این مشکل حل میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
            در صورتی که از منبع تغذیه برای ورودی اینورتر استفاده کنید این مشکل به وجود میاد.
            در واقع آیسی 324 به کار رفته ، وظیفه تشخیص UVLO ( کاهش بیش از حد ولتاژ ورودی ) رو داره و در صورتی که از منبع تغذیه استفاده کنید ، به علت جریان کشی اولیه ، ولتاژ خروجی منبع تغذیه شما افت میکنه و باعث فعال شدن این مدار محافظ در اینورتر میشه که باعث روشن شدن چراغ قرمز و خروجی ندادن اینورتر میشه.
            اگر اینورتر رو مستقیم به باتری ماشین وصل کنید این مشکل حل میشه.
            درود بیکران بر شما. ممنون از لطفتون

دیدگاه

سلام یه اینورتر ونک ۲۵۰۰ وات دارم . که اتصال کوتاه شد و الان روشن میشه برق ۲۲۰ هم میده . ولی تا وسیله ای را روشن کنم که قبلا روشن میکردم باهاش برقش قطع میشه . ماسفتهای ورودی و خروجی را چک کردم همه سالم هستن . ممکنه از دوستان کسی راهنمایی کنه ؟ ممنون
              جدیدترین ویرایش توسط hamid2577; ۲۲:۵۸ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid2577 نمایش پست ها
                سلام یه اینورتر ونک ۲۵۰۰ وات دارم . که اتصال کوتاه شد و الان روشن میشه برق ۲۲۰ هم میده . ولی تا وسیله ای را روشن کنم که قبلا روشن میکردم باهاش برقش قطع میشه . ماسفتهای ورودی و خروجی را چک کردم همه سالم هستن . ممکنه از دوستان کسی راهنمایی کنه ؟ ممنون
                با سلام ، در بخش خروجی اینورتر های ایرانی معمولا یک یا چند مقاومت موازی وات بالا به عنوان شنت اندازه گیری جریان استفاده شده ، در صورتی که خروجی اتصال کوتاه بشه این مقاومت ها میسوزن و مشکلاتی مشابه مشکل شما به وجود میارن.

دیدگاه

مقاوتها را چک کردم دو تا مقاومت ۵وات و ۱۰ وات بودن . هر دو را بیرون بورد پک کردم و سالم هستند . ولی هنوز مشکل باقیست .

دیدگاه

مقاوتها را چک کردم دو تا مقاومت ۵وات و ۱۰ وات بودن . هر دو را بیرون بورد پک کردم و سالم هستند . ولی هنوز مشکل باقیست .
                    موقتی مقاومت وات بالایی که در مسیر خروجی هست ( و مقدار اهمی کمی هم داره ) رو اتصال کوتاه کنید و دوباره ببینید که مشکل حل میشه یا نه.
                    اگر این بار تونستید جریان بالاتری بگیرید یعنی آیسی TL494 در خروجی ، ولتاژ مرجع اونها یا احتمال کم آیسی LM324 مشکل داره.
                    اگر هم تغییری حاصل نشد یعنی در جای دیگری مشکل دارید.
                    اگر تصویری قرار بدید بهتر میشه راهنمایی کرد.

دیدگاه

موقتی مقاومت وات بالایی که در مسیر خروجی هست ( و مقدار اهمی کمی هم داره ) رو اتصال کوتاه کنید و دوباره ببینید که مشکل حل میشه یا نه.
                      اگر این بار تونستید جریان بالاتری بگیرید یعنی آیسی TL494 در خروجی ، ولتاژ مرجع اونها یا احتمال کم آیسی LM324 مشکل داره.
                      اگر هم تغییری حاصل نشد یعنی در جای دیگری مشکل دارید.
                      اگر تصویری قرار بدید بهتر میشه راهنمایی کرد.
                      مقاومت ۵ وات را اتصال کوتاه کردم . و یک سشوار ۴۰۰ وات به اینورتر وصل کردم و اینورتر را به باطری ۶۵ آمپر ۱۲ ولت وصل کردم . سشوار ایبار کاملا روشن شد ولی بعد از ۱۰ ثانیه تمام ماسفتهای ورودی سوخت و دود کردند ???? . تک به تک در آوردم و تست دیود کردم چندتاشون پایه وسط به پایه سمت چپشون اتصال کوتاه شدند و چند تاشون پایه وسط به هر دو پایه اتصال کوتاه شده . ولی هر ۱۰ تا ماسفت با هم سوختند . همه هم irf3205 بودند
                      جدیدترین ویرایش توسط hamid2577; ۰۳:۰۵ ۱۴۰۳/۰۸/۲۲.

دیدگاه

مقاومت ۵ وات را اتصال کوتاه کردم . و یک سشوار ۴۰۰ وات به اینورتر وصل کردم و اینورتر را به باطری ۶۵ آمپر ۱۲ ولت وصل کردم . سشوار ایبار کاملا روشن شد ولی بعد از ۱۰ ثانیه تمام ماسفتهای ورودی سوخت و دود کردند ???? . تک به تک در آوردم و تست دیود کردم چندتاشون پایه وسط به پایه سمت چپشون اتصال کوتاه شدند و چند تاشون پایه وسط به هر دو پایه اتصال کوتاه شده . ولی هر ۱۰ تا ماسفت با هم سوختند . همه هم irf3205 بودند
                        با ابراز تاسف برای این حادثه ناگوار ،
                        مطمئن هستید که سشوار ۴۰۰ واتی بوده؟ سشوار ۴۰۰ واتی نهایتا در حد سشوار مسافرتی هست.
                        به نظر مدار حفاظتی اولیه مشکل داشته و در موقع لازم عمل نکرده ، هسته ترانس اشباع شده و در نهایت ماسفت ها ترکیده.
                        پیشنهادم اینه که تک به تک قطعاتی که به مقاومت آجری متصل شدن رو تست کنید ، اگر قطعه معیوبی شناسایی نکردید یعنی آیسی در مسیر مشکل داره.

دیدگاه

درود
                          آقا بجای اینکه هی سشوار به این اینورتر بخت برگشته متصل کنی و ماسفت بترکونی ابتدا یک لامپ 100 واتی وصل کن ببین وضعیت چطوره ماسفتها داغ میکنن یا نه اگر اوضاع خوب بود یک لامپ 100 واتی دیگر اضافه کن به همین ترتیب بالا برو ببین کی ترانزیستورها آنقدر داغ میشوند که نزدیک ترکیدنشان است این حد بالای (در حال حاضر) اینورتر شماست اگرتوقع توان بالاتری را داری آنوقت دنبال حل مشکل باش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                            درود
                            آقا بجای اینکه هی سشوار به این اینورتر بخت برگشته متصل کنی و ماسفت بترکونی ابتدا یک لامپ 100 واتی وصل کن ببین وضعیت چطوره ماسفتها داغ میکنن یا نه اگر اوضاع خوب بود یک لامپ 100 واتی دیگر اضافه کن به همین ترتیب بالا برو ببین کی ترانزیستورها آنقدر داغ میشوند که نزدیک ترکیدنشان است این حد بالای (در حال حاضر) اینورتر شماست اگرتوقع توان بالاتری را داری آنوقت دنبال حل مشکل باش.
                            سلام . این اینورتر ۲۵۰۰ وات هست و قبلا همه چیز باهاش روشن میکردم ۴ سال کار داده تا حالا که اتصال کوتاه شد و خراب شد . از مینی سنگ بگیر تا کف کش روشن میکرد . این سشوار براش مثل پنیر بود قبلا . اون دوستمون فرمودند مقاومت ۵ وات را اتصال کوتاه کن کردم و مدار محافظ خارج شد از مدار و این اتفاق افتاد . حالا هم به کمک شما درستش میکنیم . هزینش مهم نیست حس خوب تعمیرش مهمه . حالا ماسفت جدید خریدم قبلش مدار و چک کنم و نصب کنم دوباره .

دیدگاه

با ابراز تاسف برای این حادثه ناگوار ،
                              مطمئن هستید که سشوار ۴۰۰ واتی بوده؟ سشوار ۴۰۰ واتی نهایتا در حد سشوار مسافرتی هست.
                              به نظر مدار حفاظتی اولیه مشکل داشته و در موقع لازم عمل نکرده ، هسته ترانس اشباع شده و در نهایت ماسفت ها ترکیده.
                              پیشنهادم اینه که تک به تک قطعاتی که به مقاومت آجری متصل شدن رو تست کنید ، اگر قطعه معیوبی شناسایی نکردید یعنی آیسی در مسیر مشکل داره.
                              بله این سشوار رو حالت خنک بدون المنت و با المنت قبلا روشن میشد توسط همین اینورتر .
                              دوتا رله nt90 کولری ورودی برق مثبت هست . اگه یکیش خراب شده باشه احتمال کم توان شدن مدار هست ؟ چون یکبار مثبت و منفی را اشتباه ردن به باطری

دیدگاه

بله این سشوار رو حالت خنک بدون المنت و با المنت قبلا روشن میشد توسط همین اینورتر .
                                دوتا رله nt90 کولری ورودی برق مثبت هست . اگه یکیش خراب شده باشه احتمال کم توان شدن مدار هست ؟ چون یکبار مثبت و منفی را اشتباه ردن به باطری

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X