اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    من چند بار روی این روش تاکیید کردم. صلاح همواره با خودتونه. خواستید پیشنهادهای من رو انجام بدید.
    یه چیز جالب اتفاقی
    الان داشتم دنبال باری میگشتم که با زیاد کردن آهسته اون بتونم فرمایش شما رو انجام بدم
    بعد یه تیکه المنت محکم به هم بافته شده پیدا کردم
    گفتم خوبه با کم کم و زیاد کردن طولش میشه بار رو کم و زیاد کرد
    بعد دوسر خروجی رو (13.5ولت)وصل کردم به ابتدا و انتهاش
    ولتمتر/آمپرمتر پنلی با یک ولت افت ، 10 آمپر جریان رو نشون میداد
    گفتم حتما اشتباهه
    با مولتی متر دوباره تست کردم دیدم نزدیک 10 آمپر نشون میده اون هم
    مصرف مدار هم حدود 4.5 آمپر بود در این حالت(منبع تغذیه اصلی)
    البته موج 3 بهم ریخته بود ولی ولتاژ حدود 1 ولت رو نشون میداد اسکوپ
    با Cfb=470p و Rfb=3.3k
    دستور پیشنهاد ....

دیدگاه

آقا با همین مقادیری که در پست قبل عرض کردم و یک تکه المنتتا حدود 3.5آمپر ،موج پین 3،بهم ریختگی نداره
      ولی از اون جریان به بالا بهم ریختگی ها شروع میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
        سلام
        صحبت من هم همین هست،این مقادیر به قول خودتون مقادیر بیشینه تئوری هستند و تقریبا بعید هست که بشه در عمل به اون رسید و تازه اگر برسیم برطرف کننده نیاز بنده نیست
        سلام علیکم
        خوب حالا که برطرف کننده نیازتون نیست بازم می خواید ادامه بدید؟
        من میخوام یاد بگیرم و این مستلزم محاسبات تئوری هست البته نحوه محاسبات
        دیگه درست و غلطش مهم نیست،اینکه بدونم مبنا و نحوه محاسبات چگونه هست مهمه
        این رو درک نمی کنم. الان فقط می خواید محاسبات رو یاد بگیرید؟ پس چرا درست و غلطش براتون مهم نیست مگه میشه؟
        البته ممکنه اندازه گیری بنده اشتباه باشه که خب وسایل اندازه گیری همون هایی هست که الان داریم باهاشون کار میکنیم و این راهش خیلی سادس:دوباره و چندباره اندازه گیری
        منظورم اندازه گیری های قبلی تون بود که با تئوری در تناقضند و خوب الان هم فکر نمی کنم شرایط اون مدار براتون مشخص باشه که دو باره و چندو باره اندازه گیری کنید. وگرنه الان که اندازه گیری هاتون کمتر از حد نهایی تئوری برای این تپولوژیه و در واقع داره تئوری را تایید می کنه.
        بنده هم اصلا با فرمول هایی که زحمت کشیدید و گذاشتید آشنایی ندارم و نمی تونم نظر بدم،در حد من نیست
        چون فرمودید هدفتون یادگیریه من اون ها را گذاشتم. خوتون هم که الان فرمودید"اینکه بدونم مبنا و نحوه محاسبات چگونه هست مهمه"
        همونطور که الان و قبلا عرض کردم اصلا به کارم نمیاد اما پیشنهادم دقیقا این بود که اگر صلاح دونستید اون مورد رو هم بررسی کنیم کما اینکه وقت گذاشتن روی چیزی هست که در عمل اتفاق افتاده و
        از طرفی هم به کار میاد
        اگه بکارتون نمی یاد مطمئن باشید با این توپولوژی و منبع بیشتر از اون نمیشه گرفت. اما اگه ملاکتون همون مقادیر اندازه گیری های قبلیه و مطمئنید خطای اندازه گیری هم نداشتید من احتمالی که می دم اینه که در مورد جریان 13 آمپر در ولتاژ 20 ولت در واقع تپولوژی مدارتون این نبوده. احتمالا شما جای سر های یک سیم پیچ را بر عکس گذاشته بوده اید و توپولوژی تون فوروارد شده بوده. بنابراین در این صورت با تعداد دور برابر فقط میشه مبدل کاهنده داشت یعنی با خروجی کمتر از 27 ولت.
        لطف شماست،ممنونم
        سلامت باشید.
        چشم انجام میدم و نتیجه رو اعلام میکنمفقط بفرمایید با چه مقدار cfb و rfb
        آخرین چیزی که خواسته بودم پین 4 و 6 در حال آزاد بودن پین 6 بود که در این شرایط مقادیر فوق مهم نیست چون ماسفت درایو نمی شه.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

یه چیز جالب اتفاقی
        الان داشتم دنبال باری میگشتم که با زیاد کردن آهسته اون بتونم فرمایش شما رو انجام بدم
        بعد یه تیکه المنت محکم به هم بافته شده پیدا کردم
        گفتم خوبه با کم کم و زیاد کردن طولش میشه بار رو کم و زیاد کرد
        بعد دوسر خروجی رو (13.5ولت)وصل کردم به ابتدا و انتهاش
        ولتمتر/آمپرمتر پنلی با یک ولت افت ، 10 آمپر جریان رو نشون میداد
        گفتم حتما اشتباهه
        با مولتی متر دوباره تست کردم دیدم نزدیک 10 آمپر نشون میده اون هم
        مصرف مدار هم حدود 4.5 آمپر بود در این حالت(منبع تغذیه اصلی)
        البته موج 3 بهم ریخته بود ولی ولتاژ حدود 1 ولت رو نشون میداد اسکوپ
        با Cfb=470p و Rfb=3.3k
        دستور پیشنهاد ....
        عجیبه!
        ولتاژ خروجی-زمین و درین-زمین را روی اسکوپ فیلم بذارید . هر دو کانال را روی X10 بذارید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

آقا با همین مقادیری که در پست قبل عرض کردم و یک تکه المنتتا حدود 3.5آمپر ،موج پین 3،بهم ریختگی نداره
        ولی از اون جریان به بالا بهم ریختگی ها شروع میشه
        فقط عدم به هم ریختگی مهم نیست.
        دیروز هم در بار حدود 1 آمپر منظم بود ولی چیزی که مهم بود شروع شدن پالس های مثلثی از مقدار غیر صفر بود که اگه الان بهش رسیدید فیلمش بذارید.

دیدگاه

سلام علیکم
          خوب حالا که برطرف کننده نیازتون نیست بازم می خواید ادامه بدید؟
          قطعا ادامه میدم
          اصلا اگر میخواستم ادامه ندم این تاپیک همون صفحه 10 تموم میشد
          ین رو درک نمی کنم. الان فقط می خواید محاسبات رو یاد بگیرید؟ پس چرا درست و غلطش براتون مهم نیست مگه میشه؟
          این که فرمودید محاسبات طرف درست هست یا غلط
          مثال میزنم : شما قانون اهم رو یاد من میدید،شاید مقادیر و مثالی که روی اون کار میکنیم اشتباه باشه
          اما برای من مهم یادگیری قانون اهم هست و بالاخره روزی متوجه اشتباه میشم
          منظورم اندازه گیری های قبلی تون بود که با تئوری در تناقضند و خوب الان هم فکر نمی کنم شرایط اون مدار براتون مشخص باشه که دو باره و چندو باره اندازه گیری کنید. وگرنه الان که اندازه گیری هاتون کمتر از حد نهایی تئوری برای این تپولوژیه و در واقع داره تئوری را تایید می کنه.
          بله منم منظورم همونها بود،ابزار اندازه گیری من فرقی نکرده که الان درست نشون بده و قبلا اشتباه و همونطور که اشاره فرمودید الان داره درست نشون میده
          شرایط قبلی هم همون صفحه 10 مدار دوم هست
          اگه بکارتون نمی یاد مطمئن باشید با این توپولوژی و منبع بیشتر از اون نمیشه گرفت. اما اگه ملاکتون همون مقادیر اندازه گیری های قبلیه و مطمئنید خطای اندازه گیری هم نداشتید من احتمالی که می دم اینه که در مورد جریان 13 آمپر در ولتاژ 20 ولت در واقع تپولوژی مدارتون این نبوده. احتمالا شما جای سر های یک سیم پیچ را بر عکس گذاشته بوده اید و توپولوژی تون فوروارد شده بوده. بنابراین در این صورت با تعداد دور برابر فقط میشه مبدل کاهنده داشت یعنی با خروجی کمتر از 27 ولت.
          این رو دیگه چون 4 تا پایه هست و محاسبات خاصی نداره قویا رد میکنم،از قبل از همکاری با شما (میشه تاریخش رو مشخص کرد طبق همین تاپیک)و زمانی که من اون هسته سیاه رنگ رو استفاده کردم،تنها همون بار اول ، سلف روی مدار لحیم شد و تمام
          دیگه سلف از روی مدار تکون نخورده و هیچ تغییری در توپولوژی داده نشده مگر مقادیر بخش کنترل
          البته احتمال ضعیف دیگه این هست که منبع بیش از 15 آمپر جریان میکشیده که این هم قابل اثبات هست
          عجیبه!
          ولتاژ خروجی-زمین و درین-زمین را روی اسکوپ فیلم بذارید . هر دو کانال را روی X10 بذارید.
          چشم،دقیقا برای من هم عجیب بود و با این وضع گفته های قبلی من دیگه حداقل ناممکن نیست

دیدگاه

این که فرمودید محاسبات طرف درست هست یا غلط
            مثال میزنم : شما قانون اهم رو یاد من میدید،شاید مقادیر و مثالی که روی اون کار میکنیم اشتباه باشه
            اما برای من مهم یادگیری قانون اهم هست و بالاخره روزی متوجه اشتباه میشم
            این هدف قابل تحسین است ولی این که فرمودید:
            "بنده هم اصلا با فرمول هایی که زحمت کشیدید و گذاشتید آشنایی ندارم و نمی تونم نظر بدم،در حد من نیست"
            من فرمول خاصی ننوشتم که خارج از حد تون باشه. هر کدوم آشنا نبودید می فرمودید براتون توضیح بدم.
            این رو دیگه چون 4 تا پایه هست و محاسبات خاصی نداره قویا رد میکنم،از قبل از همکاری با شما (میشه تاریخش رو مشخص کرد طبق همین تاپیک)و زمانی که من اون هسته سیاه رنگ رو استفاده کردم،تنها همون بار اول ، سلف روی مدار لحیم شد و تمام
            دیگه سلف از روی مدار تکون نخورده و هیچ تغییری در توپولوژی داده نشده مگر مقادیر بخش کنترل
            البته احتمال ضعیف دیگه این هست که منبع بیش از 15 آمپر جریان میکشیده که این هم قابل اثبات هست

چشم،دقیقا برای من هم عجیب بود و با این وضع گفته های قبلی من دیگه حداقل ناممکن نیست
            بله. امیدوارم.

دیدگاه

عجیبه!
              فیلم اول:کانال 1 خروجی-زمین و کانال 2 درین-زمین

فیلم دوم ولتاژ و آمپر خروجی

فیلم سوم ولتاژ و آمپری که منبع دارد

دیدگاه

فیلم اول:کانال 1 خروجی-زمین و کانال 2 درین-زمین

فیلم سوم ولتاژ و آمپری که منبع دارد
                https://drive.google.com/file/d/1D_q...ew?usp=sharing
                (من هنوز در مورد اون حد اکثر هایی که عرض کردم دچار تردید نیستم. اما شما فعلا این رو نشنیده بگیرید.)
                الان با این ماژول ها و با فرض اینکه مقادیر ولتاژ جریانشون مقادیر متوسط باشند داریم:
                Pin=26.9*2.9=78.01(w)
                Pout=11.1*11.6=128.86(w)
                یعنی بازدهی بیشتر از صد در صد.
                پیشنهادم اینه که بعد از انجام مراحل ثبت اختراع به فکر تاسیس یک نیروگاه باشید.
                جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۵:۲۰ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

پیشنهادم اینه که بعد از انجام مراحل ثبت اختراع به فکر تاسیس یک نیروگاه باشید.
                  شما یه راهی پیدا کنید ماسفت اینقدر داغ نکنه ، حتما
                  با سلام و صلوات فیلم ها رو گرفتم
                  از اول گفتم با افزایش مقاومت پین 3 ، مدار وحشی میشه
                  (من هنوز در مورد اون حد اکثر هایی که عرض کردم دچار تردید نیستم. اما شما فعلا این رو نشنیده بگیرید.)
                  منم نیستم،به تئوری هم شک ندارم
                  ولی صحبتم اینه داریم یه جا یه کاری میکنیم که در تئوری نیاوردیمش
                  Pin=26.9*2.9=78.01(w)
                  26.9 که ولتاژ منبع هست،2.9 رو چطوری محاسبه کردید

دیدگاه

شما یه راهی پیدا کنید ماسفت اینقدر داغ نکنه ، حتم
                    با سلام و صلوات فیلم ها رو گرفتم
                    از اول گفتم با افزایش مقاومت پین 3 ، مدار وحشی میشها
                    این رفته بود داخل نقل قول گفتم شاید نخونده باشید دو باره نوشتم:
                    الان در مد پیوسته کاررمی کنه البته با جا زدن یک در میان پالس های اسیلاتور فرکانس سوییچ زنی حدود 20 کیلوهرتزه.
                    منم نیستم،به تئوری هم شک ندارم
                    ولی صحبتم اینه داریم یه جا یه کاری میکنیم که در تئوری نیاوردیمش

من به جز توان ورودی و خروجی چیزی را محاسبه نکردم ولتاژ و جریان ها رو از فیلم های خودتون برداشتم (فیلم ماژول ها).
                    جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۵:۲۳ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

ببخشید ظاهرا من اون لحظه ای که برای مقادیر ماژول خروجی فیلم رو استپ کردم آخرای فیلم بوده و عدد ماژول به طور خاص 2.9 شده (خودتون می تونید ببینید) و مقدار پیوسته اش حدود 5.6 است که بازدهی کمتر از صد در صد میشه و مشکلی نداره. بنابراین قضیه ثبت اختراع و نیروگاه منتفی است.
                      و اما اینکه چطور شده از مقدار تئوری هم فراتر رفتید لطفا بفرمایید الان تست ها با مقاومت شنت چقدره؟
                      جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۵:۵۷ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

و اما اینکه چطور شده از مقدار تئوری هم فراتر رفتید لطفا بفرمایید الان تست ها با مقاومت شنت چقدره؟
                        همون 0.025 که قبلا فرمودید
                        گفتم یه جایی یه کاری کردیم که در تئوری نیاوردیمش

دیدگاه

همون 0.025 که قبلا فرمودید
                          خوب همین دیگه.
                          تمام مقادیر تئوری تا الان بر مبنای استفاده از مقاومت شنت 0.067 بود که با این مقدار پیک جریان ماسفت (که همون پیک جریان کشیده شده از منبع هم هست) برابر میشه با 15 آمپر.
                          حالا با کم کردن مقاومت شنت به 0.025 پیک جریان منبع میشه تا 40 آمپر هم بالا بره و بعد فیدبک جریان دستور قطع صاددر کنه. البته این در بار کامله (اگه منبع بتونه این جریان رو بده.)
                          الان اگه شکل موج سورس را ببینید حتما مقدار پیک پالس های مثلثی از از مقدارمربوط به 15 آمپر (15*0.025=0.375V) بالاتر رفته. (یعنی در پیک پالس های مثلثی بیش از جریان 15 آمپر از منبع کشیده شده)
                          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۶:۱۵ ۱۴۰۱/۰۸/۰۲.

دیدگاه

اگه منبع بتونه این جریان رو بده.)
                            خب قطعا منبع این مقدار جریان رو نمیده(40 آمپر)
                            یعنی در پیک پالس های مثلثی بیش از جریان 15 آمپر از منبع کشیده شده
                            خب این مقدار جریان رو یعنی آمپرمتر نشون نمیده؟

الان واقعیتش من گیج شدم
                            ببینید با کم و زیاد کردن مقاومت شنت ، توپولوژی که عوض نمیشه؟
                            در این صورت پس میشه با یکم دستکاری ، من به چیزی که میخوام برسم
                            فقط باید بتونم حرارت ماسفت رو کنترل کنم

دیدگاه

خب قطعا منبع این مقدار جریان رو نمیده(40 آمپر)
                              این دیگه به طراحی منبع مربوط میشه. یعنی ممکنه منظور از 15 آمپر مقدار متوسط جریان منبع باشه نه پیک اون. در این صورت میشه از تمام توان منبع هم استفاده کرد به شرطی که ماسفت نسوزه.
                              در اینصورت جریان ماکزیمم منبع در مد پیوسته بزرگتر از 15آمپر میشه.
                              خب این مقدار جریان رو یعنی آمپرمتر نشون نمیده؟
                              آمپر متر دی سی معمولا مقدار متوسط جریان رو نشون میده.
                              الان واقعیتش من گیج شدم
                              ببینید با کم و زیاد کردن مقاومت شنت ، توپولوژی که عوض نمیشه؟
                              در این صورت پس میشه با یکم دستکاری ، من به چیزی که میخوام برسم
                              فقط باید بتونم حرارت ماسفت رو کنترل کنم
                              وقتی پیشنهاد دادم مقاومت شنت را بیارید پایین به این خاطر بود که برای داشتن رگولاسیون درست ولتاژ به نظرم مدار باید فقط از طریق فیدبک ولتاژ کنترل بشه و فیدبک جریان در طول کار پیوسته مدار بجز در حالت رسیدن به حد اکثر توان منبع در بار کامل یا در حالت اتصال کوتاه کردن خروجی نباید وارد عمل بشه وگرنه کار فیدبک ولتاژ را مختل می کنه.
                              قبلا با مقاومت شنت 0.067 در بار کم هم فیدبک جریان وارد کار می شد و پهنای پالس ها رو کنترل می کرد. البته علت اینکه در بار کم هم فیدبک جریان به ماکزیممش می رسید و اون بار حتی از پیش بینی تئوری هم کمتر بود، عدم پیوستگی پالس های سوییچ نسبت به پال های اسیلاتور بود و مدار، جا انداختن پالس ها رو با افزایش دوره پالس مثلثی ایجاد شده بعدی جبران می کرد.
                              این باعث می شد به خاطر طولانی بودن دوره پالس مثلثی و شیب ثابتش (که به ولتاژ ورودی و سلف بستگی داره) در انتهای پالس مثلثی فید بک جریان وارد مدار بشه و آی سی خارج از کنترل فیدبک ولتاژ عمل کنه و در نهایت افت ولتاژ داشته باشید.
                              البته عدم پیوستگی پالس ها هنوز هم برطرف نشده و سوییچ داره با نصف فرکانس اسیلاتور کار می کنه.

اینکه چرا همون اول که مقاومت شنت را کم کردید به این نتایج نرسیدید رو دیگه شما باید بفرمایید که مشکل بار قبلی چی بود که با المنت جریان بالا رفت؟ الان با بار های قبلی تون هم می تونید انقدر جریان بکشید؟ یا این شرایط مربوط میشه به افزایش مقاومت فیدبک؟

اگه ماکزیمم جریان کشیده شده از منبع را میخواید شکل موج سورس را نگاه کنید ببینید پیکش تا چقدر رفته بالا تقسیم کنید به مقاومت شنت. خواستید فیلمش بذارید.
                              البته من آخر سر نفهمیدم شما اون پیشنهاد افزایش تدریجی با را عملی کردید یا نه؟
                              یه پیشنهاد هم شکل موج پین 6 -زمین در حالت آزاد بودن پین 6 بود در کنار شکل موج پین 4- زمین که اون رو هم نذاشتید. (خواستم ببینم دیوتی ماژول PWM درست انتخاب شده یانه.)
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۳:۱۶ ۱۴۰۱/۰۸/۰۳.

دیدگاه

الان با بار های قبلی تون هم می تونید انقدر جریان بکشید؟ یا این شرایط مربوط میشه به افزایش مقاومت فیدبک؟
                                بارهای قبلی فکر نمیکنم اینقدر بتونن جریان بکشن و اگر هم بتونن ما به خاطر تست و حرارت ماسفت ، امتحان نکردیم
                                4 لامپ به صورت دوتا دوتا موازی و این مجموعه سری و یک لامپ هالوژنی 55 وات
                                اگه ماکزیمم جریان کشیده شده از منبع را میخواید شکل موج سورس را نگاه کنید ببینید پیکش تا چقدر رفته بالا تقسیم کنید به مقاومت شنت. خواستید فیلمش بذارید.
                                من هیچ موقع نبوده نخوام فیلم بزارم فقط بفرمایید تحت چه بار و شرایطی سورس رو فیلم بزارم
                                البته من آخر سر نفهمیدم شما اون پیشنهاد افزایش تدریجی با را عملی کردید یا نه؟
                                واقعیتش باری پیدا نکردم که بتونم مثلا نیم آمپر نیم آمپر اضافش کنم در حالی که خاموش/روشن نکنم مداررو
                                ببینم میتونم با المنت اینکاررو انجام بدم یانه
                                یه پیشنهاد هم شکل موج پین 6 -زمین در حالت آزاد بودن پین 6 بود در کنار شکل موج پین 4- زمین که اون رو هم نذاشتید. (خواستم ببینم دیوتی ماژول PWM درست انتخاب شده یانه.)
                                چشم

یک سوال :
                                الان کنترل ولتاژ در این آیسی با پین2 و کنترل جریان با پین 3 انجام میشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X