اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    الان سلف در حدود 27 میکرو هانریه!
    نه،عرض کردم همون 100 میکروهانریه
    خازن و مقاومت فیلتر فیدبک چنده؟
    خازن 330 پیکو و مقاومت 33 کیلو
    مقاومت های شنت رو هم بفرمایید دقیقا چند تا چند اهم سری یا موازی کردید؟
    4 تا مقاومت 0.1 اهم به صورت موازی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
      نه،عرض کردم همون 100 میکروهانریه

خازن 330 پیکو و مقاومت 33 کیلو

4 تا مقاومت 0.1 اهم به صورت موازی
      خوبه دیگه. اگه مشکلی نداره از همین مدار استفاده کنید.

دیدگاه

خوبه دیگه. اگه مشکلی نداره از همین مدار استفاده کنید.
        اگه قراره از این مدار استفاده کنم اول بر میگردم و همون تنظیمات قبلی رو بررسی میکنم(مدار دوم صفحه 10 همین تاپیک)
        البته حتما به کمک و راهنماییتون نیاز دارم
        حالا با اجازتون یکم یکم تغییرات رو اعمال میکنم ببینیم چی به چیه
        فقط بیزحمت بفرمایید جریان رو چطور میتونم متغیر کنم
        بعد یه منبع تغذیه یه جایی دیدم،وقتی بار بهش متصل میشد و جریان رو کم میکرد،ولتاژ نمیومد پایین و ثابت بود
        چطور میشه همچین کاری کرد؟

دیدگاه

راستش مدا ر آخرتون خیلی بامحاسبات من سازگار نبود به خاطر همین فیلم سورس رو خواستم چون بعد از فیلتر جریان شکل موج واقعی سورس خیلی مشخص نیست.
          از نظر من سلف هم در ناحیه درستی کار نمی کنه.
          فیلتر جریان هم فرکانس قطعش زیر فرکانس سوییچه.
          و به طور خلاصه از نظر من رده.
          ولی دیدم شما هیچ ایرادی در موردش ذکر نکردین گفتم حتماً مشکلی نداره دیگه. حالا شاید محاسبات یا استدلالات من مشکلی داره. وگرنه وقتی یه چیزی تو عمل خوبه، خوب خوبه دیگه.
          در مورد اون سوال آخر هم اگه بار ثابت باشه یا ولتاژش تحت کنترل ماست یا جریانش.

دیدگاه

-------------- ------- ----

دیدگاه

-------------- ------- ----
              الان نسبت به اون مداری که عرض کردم(مدار دوم صفحه 10 همین تاپیک) فقط مقاومت پین 7 و گیت رو عوض نکردم و همون هایی هست که شما فرمودید
              و با این وضعیت 17 ولت و 11 آمپر داده،سلف رو هم همون قبلی گذاشتم
              ببینم فردا چی میشه
              شبتون خوش

دیدگاه

الان نسبت به اون مداری که عرض کردم(مدار دوم صفحه 10 همین تاپیک) فقط مقاومت پین 7 و گیت رو عوض نکردم و همون هایی هست که شما فرمودید
                و با این وضعیت 17 ولت و 11 آمپر داده،سلف رو هم همون قبلی گذاشتم
                ببینم فردا چی میشه
                شبتون خوش
                بله. من هم قبلا اشاره کردم که مشکل اصلی که در این مدت باهاش مواجه بودیم همون زیاد بودن مقاومت شنت بود که فیدبک جریان را ناخواسته وارد کنترل مدار می کرد. مقدار 0.067 جزء اولین تغییرات پیشنهادی بنده از اول همکاری با شما بود و علتش هم فرض جریان پیک منبع برابر 15 آمپر بود.
                در واقع به نظر میاد مهمترین تغییر تا الان همون نحوه تغذیه آی سی بوده. (ولی در مورد وضعیت قبلی مدار در صفحه ده، مقادیرمقاومت و خازن فیلتر فیدبک جریان ، مقاومت شنت و موارد احتمالی دیگه را مطمئن نیستم که مناسب باشند. همچنین تلفات سلف ممکنه خیلی بالا باشه بخصوص بخاطر کم بودن تعداد رشته سیم های به هم تابیده). دیود خروجی قبلی هم تحمل جریانش بیشتر از D92-02 بود. حالا باز هر کدوم خودتون صلاح دونستید بذارید.
                البته طی این مسیر حداقل برای بنده باعث کسب تجربه بود و متاسفانه باعث صرف هزینه و وقت زیادی از شما هم شد که من باز هم عذر خواهی می کنم و در صورتی که بخواهید حداقل حاضر به پرداخت هزینه های مادی شما هستم هر چند وقت و هزینه های غیر مادی را دیگه نمی شه کاری کرد و شما بزرگواری بفرمایید بنده را ببخشید.
                در مورد اون سلف 100 میکرو هانری هم من از شکل موج آخرین فیلمش اندوکتانس تحت بار را در فرکانس 15.6KHz حدود 64.8 بدست آوردم که به نظر میرسه تحت بار اندوکتانس پایین اومده ولی هنوز کاملا اشباع نشده.
                این هم تغییرات حد اکثر توان متوسط (Power) و حد اکثر جریان خروجی (I_out) در مد پیوسته بر حسب تغییرات ولتاژ خروجی به ازای چند مقدار نمونه از حداکثر جریان محدود شده اولیه سلف (I_peak). برای I_peak=40A در ولتاژ خروجی 30 ولت توان متوسط به 400 وات میرسد و بخاطر محدودیت منبع ادامه منحنی های مربوط به I_peak=40A برای ولتاژ های خروجی بالاتر از 30 ولت نشان داده نشده است. سایر فرضیات مساله در بالای نمودار ذکر شده است (فرض بر عدم اشباع سلف است).
                وقتتون بخیر
                جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۴:۳۷ ۱۴۰۱/۰۸/۰۶.

دیدگاه

البته طی این مسیر حداقل برای بنده باعث کسب تجربه بود و متاسفانه باعث صرف هزینه و وقت زیادی از شما هم شد که من باز هم عذر خواهی می کنم و در صورتی که بخواهید حداقل حاضر به پرداخت هزینه های مادی شما هستم هر چند وقت و هزینه های غیر مادی را دیگه نمی شه کاری کرد و شما بزرگواری بفرمایید بنده را ببخشید.
                  سلام
                  لطفا بیش از این خجالتم ندید،من اگر هزینه کردم ، هزینه یادگیری و تجربه بود که فکر میکنم در مقابل چیزهایی که یادگرفتم هزینه کمی پرداخت کردم

در واقع به نظر میاد مهمترین تغییر تا الان همون نحوه تغذیه آی سی بوده. (ولی در مورد وضعیت قبلی مدار در صفحه ده، مقادیرمقاومت و خازن فیلتر فیدبک جریان ، مقاومت شنت و موارد احتمالی دیگه را مطمئن نیستم که مناسب باشند. همچنین تلفات سلف ممکنه خیلی بالا باشه بخصوص بخاطر کم بودن تعداد رشته سیم های به هم تابیده)
                  زحمت های من ادامه داره
                  چندتا سوال:
                  1-الان هر سیم ،تشکیل شده از 4 رشته سیم 0.55 که به هم تابیده شده،یعنی حدودا 2.2 ، این مقدار به نظر شما کمه؟و چه مقدار مناسب هست؟
                  2-چطور میشه تلفات سلف رو تشخیص داد؟
                  برای I_peak=40A در ولتاژ خروجی 30 ولت توان متوسط به 400 وات میرسد
                  3-یعنی معتقد هستید در ولتاژ 30 ولت میشه به توان 400 وات رسید؟
                  4-قبلا من در 20 ولت ، 13 آمپر گرفتم اما الان در 17 ولت 11 آمپر بیشتر نمیده،ممکنه این مقدار به خاطر دیود باشه؟
                  5-نفرمودید چطور میتونم مثل ولتاژ ، جریان رو متغییر کنم

6-مهمترین سوال : الان در 17 ولت و 11 آمپر ، ماسفت به شدت داغ میکنه،لطفا بزرگواری کنید و راهنمایی بفرمایید تا بتونم بفهمم این میزان حرارت عادی هست یا خیر
                  بالاخره ماسفتی که غیر عادی کار کنه با اسکوپ قابل تشخیص هست

دیدگاه

سلام
                    لطفا بیش از این خجالتم ندید،من اگر هزینه کردم ، هزینه یادگیری و تجربه بود که فکر میکنم در مقابل چیزهایی که یادگرفتم هزینه کمی پرداخت کردم
                    سلام علیکم
                    سلامت باشید.
                    زحمت های من ادامه داره
                    چندتا سوال:
                    1-الان هر سیم ،تشکیل شده از 4 رشته سیم 0.55 که به هم تابیده شده،یعنی حدودا 2.2 ، این مقدار به نظر شما کمه؟و چه مقدار مناسب هست؟
                    نفرمایید.
                    4 لا سیم با قطر 0.55 (بدون لاک) معادل یک لا سیم با قطر1.1 (بدون لاک) است (چون سطح مقطع معادل ملاک است. البته با فرض نادیده گرفتن اثر پوستی).
                    در هر صورت من سیم مورد نیاز را محاسبه نکردم و لی به نظرم برای توانی که شما می خواید این تعداد رشته سیم کمه. چقدرش را باید با توجه به توان تلفاتی مجاز و محاسبه جریان RMS در هر سیم پیچ محاسبه کرد.
                    2-چطور میشه تلفات سلف رو تشخیص داد؟
                    تلفات سلف شامل تلفات هسته که به جنس هسته، چگالی شار و فرکانس بستگی داره و تلفات هادی که به جنس، قطر و طول هادی، جریان RMS، و فرکانس بستگی داره، میشه.
                    3-یعنی معتقد هستید در ولتاژ 30 ولت میشه به توان 400 وات رسید؟
                    بله البته با فرض I_peak=40A . قبلا با فرض توان 400 وات نمودار تغییرات جریان پیک در مد پیوسته را برای بر حسب ولتاژ خروجی گذاشتم که نشون می داد در ولتاژهای غیر صفر دیگه هم میشه به این توان رسید. ضمنا با شماتیک نوعی در صفحه 10 با توجه به آستانه تریگر فیدبک جریان، پیک جریان نسبت به تغییرات مقاومت شنت خیلی حساسه. میتونید خودتون با چند مقدار نمونه محاسبه کنید.
                    4-قبلا من در 20 ولت ، 13 آمپر گرفتم اما الان در 17 ولت 11 آمپر بیشتر نمیده،ممکنه این مقدار به خاطر دیود باشه؟
                    میتونید با همون دیود قبلی تست کنید.
                    5-نفرمودید چطور میتونم مثل ولتاژ ، جریان رو متغییر کنم
                    پاسخ دادم. سوال این بود:
                    "بعد یه منبع تغذیه یه جایی دیدم،وقتی بار بهش متصل میشد و جریان رو کم میکرد،ولتاژ نمیومد پایین و ثابت بود"
                    عرض کردم اگه بار ثابت باشه یا ولتاژش تحت کنترل ماست یا جریانش.
                    ولی میشه مثل ولتاژ جریان رو هم کنترل کرد که بدیهی است با ثابت بودن بار ولتاژ تغییر خواهد کرد.
                    6-مهمترین سوال : الان در 17 ولت و 11 آمپر ، ماسفت به شدت داغ میکنه،لطفا بزرگواری کنید و راهنمایی بفرمایید تا بتونم بفهمم این میزان حرارت عادی هست یا خیر
                    بالاخره ماسفتی که غیر عادی کار کنه با اسکوپ قابل تشخیص هست
                    حرارت ماسفت می تونه در اثر سوییچ زنی نامناسب یا ولتاژ و جریان بیش از حد ایجادبشه.
                    جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۵:۲۴ ۱۴۰۱/۰۸/۰۶.

دیدگاه

عدد 2.2 را نمی دونم شما چطور حساب کردید.
                      در هر صورت من سیم مورد نیاز را محاسبه نکردم و لی به نظرم برای توانی که شما می خواید این تعداد رشته سیم کمه. چقدرش را باید با توجه به توان تلفاتی مجاز و محاسبه جریان RMS در هر سیم پیچ محاسبه کرد.
                      ممنون
                      4 رشته سیم 0.55 یعنی 4*0.55=2.2 ،من دارم اشتباه حساب میکنم یا طور دیگه ای باید حساب کرد
                      تلفات سلف شامل تلفات هسته که به جنس هسته، چگالی شار و فرکانس بستگی داره و تلفات هادی که به جنس، قطر و طول هادی، جریان RMS، و فرکانس بستگی داره، میشه.
                      یعنی با چیزی مثل اسکوپ یا ...نمیشه مشاهدش کرد؟
                      پاسخ دادم. سوال این بود:
                      "بعد یه منبع تغذیه یه جایی دیدم،وقتی بار بهش متصل میشد و جریان رو کم میکرد،ولتاژ نمیومد پایین و ثابت بود"
                      نه این یه سوال جدای متغیر کردن جریان بود
                      که با پرس و جو متوجه شدم با میکروکنترلر یا چیزی شبیه اون ، در بار ثابت ،وقتی جریان رو کم میکنن ، میکرو ولتاژ رو پایش میکنه که روی همون 12 ثابت بمونه
                      ولی میشه مثل ولتاژ جریان رو هم کنترل کرد که بدیهی است با ثابت بودن بار ولتاژ تغییر خواهد کرد.
                      الان روی این مدار چطور باید جریان رو کنترل کنم،جای مقاومت فیلتر میشه پتانسیومتر گذاشت یا روش دیگه ای هست،این رو لطفا بفرمایید
                      حرارت ماسفت می تونه در اثر سوییچ زنی نامناسب یا ولتاژ و جریان بیش از حد ایجادبشه.
                      الان که بعید هست در اثر ولتاژ یا بار بالا باشه
                      چطور سوییچ زنی رو تشخیص بدم،فیلم از گیت باید بزارم یا ....

دیدگاه

ممنون
                        4 رشته سیم 0.55 یعنی 4*0.55=2.2 ،من دارم اشتباه حساب میکنم یا طور دیگه ای باید حساب کرد
                        در ویرایش پاسخ توضیح داده شد.
                        یعنی با چیزی مثل اسکوپ یا ...نمیشه مشاهدش کرد؟
                        دما را میشه با تصویر بردارهای حرارتی سنجید. ولی برای طراحی محاسبه تلفات مهم است.
                        نه این یه سوال جدای متغیر کردن جریان بود
                        که با پرس و جو متوجه شدم با میکروکنترلر یا چیزی شبیه اون ، در بار ثابت ،وقتی جریان رو کم میکنن ، میکرو ولتاژ رو پایش میکنه که روی همون 12 ثابت بمونه
                        این همون کنترل ولتاژ از طریق فیدبک ولتاژه. و الزامی هم به استفاده از میکروکنترلر نیست.
                        البته به نظر نمیاد بشه بار را ثابت نگه داشت و جریان را بدون تغییر ولتاژ تغییر داد مثلا در بار مقاومتی اون کار معادل نقض قانون اهم است.
                        الان روی این مدار چطور باید جریان رو کنترل کنم،جای مقاومت فیلتر میشه پتانسیومتر گذاشت یا روش دیگه ای هست،این رو لطفا بفرمایید
                        در منبع ولتاژ همواره ولتاژ تا قبل از رسیدن به بار کامل ثابته و فیدبک جریان میتونه نقش حفاظتی داشته باشه که سطح ماکزیمم بار مجاز را میشه با تغییر بهره فیدبک جریان تنظیم کرد.
                        اما در منبع جریان همواره جریان خروجی تا قبل از رسیدن به بار کامل ثابته و فیدبک ولتاژ میتونه نقش حفاظتی داشته باشه که سطح ماکزیمم بار مجاز را میشه با تغییر بهره فیدبک ولتاژ تنظیم کرد.
                        برای داشتن منبع جریان باید از جریان نمونه برداری بشه و توسط فیدبک جریان به طور پیوسته مقدار جریان خروجی کنترل بشه.
                        الان که بعید هست در اثر ولتاژ یا بار بالا باشه
                        چطور سوییچ زنی رو تشخیص بدم،فیلم از گیت باید بزارم یا ....
                        با تغییرات قبلی به یه جاهایی رسیده بودیم باز بیشترش را برگردوندید به حالت قبل. الان بخواد فیلم بذارید باز دوباره کاری میشه دیگه.
                        جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۶:۰۳ ۱۴۰۱/۰۸/۰۶.

دیدگاه

برای داشتن منبع جریان باید از جریان نمونه برداری بشه و توسط فیدبک جریان به طور پیوسته مقدار جریان خروجی کنترل بشه.
                          ممنون
                          خب چطور این کار رو انجام بدم
                          با تغییرات قبلی به یه جاهایی رسیده بودیم باز بیشترش را برگردوندید به حالت قبل. الان بخواد فیلم بذارید باز دوباره کاری میشه دیگه.
                          فقط میخوام بدونم شکل موج گیت چطوره
                          چیزی هم به هم نریخته
                          چون همه رو خدمتتون عرض کردم در کارکرد تاثیری نداشت
                          استفاده از ماژل PWM بود،کلمپ و اسنابر بود،فیدبک با اپتو کوپلر بود و پوش پول
                          که همه رو هم خدمتتون عرض کردم
                          دما را میشه با تصویر بردارهای حرارتی سنجید. ولی برای طراحی محاسبه تلفات مهم است.
                          خب یعنی هسته ای که گرم نشه،تلفات نداره؟

دیدگاه

ممنون
                            خب چطور این کار رو انجام بدم
                            خواهش می کنم.
                            این کار در این توپولوژی میتونه با قرار دادن مقاومت مشابه مقاومت شنت به صورت سری با خروجی انجام بشه. یا از سنسور اثر هال در خروجی استفاده بشه.
                            فقط میخوام بدونم شکل موج گیت چطوره
                            چیزی هم به هم نریخته
                            چون همه رو خدمتتون عرض کردم در کارکرد تاثیری نداشت
                            استفاده از ماژل PWM بود،کلمپ و اسنابر بود،فیدبک با اپتو کوپلر بود و پوش پول
                            که همه رو هم خدمتتون عرض کردم
                            خواستید بذارید. مقادیر رزوناتور هم تغییر داده شدا.
                            خب یعنی هسته ای که گرم نشه،تلفات نداره؟
                            البته گرم شدن هسته در طول زمان کار بیشتر بروز می کنه و این تست های لحظه ای را نباید ملاک قرار داد.
                            اگه سلف گرم نشه (کلا سیم پیچ و هسته روی هم) یعنی تلفات روی سلف ندارید یا کمه. و گرنه اگه گرم نشه انرژیی که گرفته را بجایی منتقل کرده دیگه (پایستگی انرژی).

دیدگاه

خواهش می کنم.
                              این کار در این توپولوژی میتونه با قرار دادن مقاومت مشابه مقاومت شنت به صورت سری با خروجی انجام بشه. یا از سنسور اثر هال در خروجی استفاده بشه.
                              ممنون آقا
                              همچون گذشته اگر ممکنه با شماتیکی چیزی توضیح بدید که من متوجه بشم که من بتونم روی مدار پیادش کنم
                              خواستید بذارید. مقادیر رزوناتور هم تغییر داده شدا.
                              رزوناتور رو متوجه نشدم

دیدگاه

ممنون آقا
                                همچون گذشته اگر ممکنه با شماتیکی چیزی توضیح بدید که من متوجه بشم که من بتونم روی مدار پیادش کنم
                                خواهش میکنم.
                                شماتیکم خواستید می ذارم.
                                ولی اون میشه منبع جریان ها. کلا قضیه اش با این منبع ولتاژ متفاوته. حتی علامتش در تئوری مدار با منبع ولتاژ متفاوته. الان هم به نظرم بخواید اون رو بسازید کلا باید یه مسیر دیگه را دنبال کنیم با یه شماتیک متفاوت. به نظرم اینورترهای جوشکاری را میشه تاحدودی یه مثال عملی منبع جریان فرض کرد.
                                رزوناتور رو متوجه نشدم
                                منظورم تغییر RT و CT بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X