پاسخ : سوال در مورد آی سی 34063 (DC 2 DC Converter)
یعنی تقویت کننده خطا .
توضیح : مثلا می خوای ولتاژ خروجی روی 24 ولت ثابت بمونه . با مقاومت یه تقسیم ولتاژ انجام می دی تا ولتاژ 5 ولت رو بسازی . چرا 5 ولت ؟ چون ولتاژ مرجع داخلی خود IC پنج ولته . (اگه اشتباه بود این قسمت رو دوستان تصحیح کنند چون خیلی وقته از کار با این آیسیها انصراف دادم ) حالا اگه 24 ولت بخواد بیشتر بشه قطعا 5 ولتی هم که با تقسیم ولتاژ ساختی بیشتر می شه و با 5 ولت داخلی چیپ مقایسه می شه و آیسی می فهمه که باید عرض پالس خروجی رو کم کنه تا این افزایش ولتاژ رو کاهش بده . برعکس اگه 24 ولت کم بشه 5 ولتی که از تقسیم ولتاژ ساختی هم کم می شه و با 5 ولت داخلی آیسی مقایسه میشه و آیسی عرض پالس خروجی رو زیاد می کنه تا این افت ولتاژ رو جبران کنه . این روند تا ابد ادامه پبدا می کنه و بسته به فرکانس فیدبک و عوامل بکار رفته در هر ثانیه چندین هزار بار عرض پالس، حول و حوش ولتاژ مرجع داخلی آیسی که اگه اشتباه نکنم 5 ولت هست زیاد و کم میشه . همین چندین هزار بار کم وزیاد شدن عرض پالس هست که تولید رایپل می کنه و باید توسط فیلتریشنی حساب شده این رایپل رو کاهش داد .
آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد
دوستمون تقریبا کامل توضیح دادن.
البته تا جایی که من میدونم , رفرنس داخلی مقایسه کننده 2.5 ولت هستش با دقت +-2 درصد.
اینم دو تا Application note ماله UC384X , بخونیش همه چی دستت میاد
یه چیز دیگه هم این که هر چقدر فرکانس رو ببری بالا , ریپل میاد پایین تر ,
در واقع فرصت دشارژ شدن رو از خازن خروجی میگیری :biggrin:
اما عوضش تلفات روی سویچ و سلف زیاد میشه و Efficiency مبدل میاد پائین.
همون 80 تا 100 کیلو خوبه
به شکل پائین نگاه کنی دستت میاد چی به چیه:
در واقع بعد تقسیم ولتاژ , مستقیم میره به Vfb
و همون تقسیم ولتاژ یه بار هم بعد از عبور از امپدانس Zf میره به پایه Comp و تقریبا نقش یه جور انتگرال گیر رو انجام میده.
اگه دقت کنید توی شکل در واقع تو کنترل کننده های مد جریانی فیدبک رو اینطوری استفاده می کنند:
:job:
با توجه به شکل بالا و چون ما میخواهیم در مد جریانی کار کنیم پس باید از کانفیگ دومی (B) استفاده کنی .
در واقع یه خازن و مقاومت موازی رو سری میکنی با سیگنال تقسیم شده و میدی به COMP
سلام
من این UC3845 رو بستم...
راستش زیاد فرقی با MC34063آنداشت! مدارمم تقریبا" همینی بود که گذاشتی یکم مقاومت ها هم و زیاده فقط! ولی باز ولتاژ خلی افت داره! و همون 500 میلی آمپر بیشتر نمیشه ازش کشید! اشکالم کجاس! دیگه دارم خسته میشم! اصلا این توپولوژی واقعیه یا الکیه!
راستی من سلفهای مختلفی رو امتخان کردم که همش از روی پاور های سوخته باز شده بود! از 1Uh تا 400Uh از ثانویه یه آدابتور 9 ولت هم استفاده کردم ولی فرقی نداره ...
آهان یه سلف پیدا کردم خدود 100uH اینو وفتی وصل میکنم و یه مقاومت 1 مگ باهاش موازی میکنم ولتاژ 2 ولت افزایش پیدا میکنه! این چیه؟
سلام فرید خان :rolleyes:
الحق که واردیا!
آره در واقع هر دوش بود! ولی ببین چطوری
من از این سوسماری ها برای اتصال قسمت قدرت مدارم استفاده کرده بودم ... نگو اینا اصلا توش سیم نداره! :eek: سیماش بچه کلفتیه ولی فقط 1/4 یا 1/2 آمپر چریان میتون ازشون بگذره! خدایا چقدر سرکار بودیم
ورداشتم از سیمهای پاور استفاده کردم قوی قسمتهای مدارم البته روی برد بردهها! :redface: دیدم با با اشکالو ببین چقدر من دور خودم چرخیدم دیگه داشتم ناامید میشدم... :mrgreen: ...
حالا یه مشکل باز که آمپرو میبرم بالا( بار رو زیاد میکنم ) بازم افت ولتاژ داشتم :surprised: دیگه کف کردم آخر شب بود ولی یه کاری بنظرم رسید انجام دادم ...
آمپر ورودی مدار و خروجی رو گرفتم!
ورودی= 3.5 آمپر
خروجی = 1.2 آمپر
این معنیش چیه؟
آهان راستی منبعم همونطور که شما هم گفتید داره کم میاره 3 آمپریه نیم آمپرم داره از روی رو دروایسی میده بیرون :icon_razz:...
در حالت ایده آل Pin=Pout
یعنی توان ورودی و خروجی برابرن
یعنی اگه شما ووردی 12 ولتی رو میخواهید 24 ولت بکنید , به ازای هر یک آمپر در خروجی , دو آمپر باید از ورودی وارد بشه
12*2=24*1
این مال حالتی هستش که هیچ قطعه ای توی مدار شما تلفات نداشته باشه ,
اما خوب هممون میدونیم که تلفات جزو لاینفک مبدل ها هستش
شما روی ترانزیستور سوئیچ کنندت تلفات داری , اما به نظر میاد یکم زیاد تر از حد انتظاره تلفات مدار شما
البته بد هم نیست , با فرض ورودی 12 و 3.5 آمپر و خروجی 24 و 1.2 آمپر , کارایی مبدل شما 68 درصد هستش.
واسه شروع بد هم نیست , اما میتونه تا 80 یا 90 درصد هم بالا بیاد
راستی یه چیزی شما از Snubber به همراه سلفت استفاده کردی؟
یه جستجو بکنی مطالب خوبی هستش راجه بهش.
این یه نمونش هست که میتونه حالات گذرا رو بهبود بده :
اگه از Snubber هم استفاده بکنی , میتونی مقدار تلفات روی سوئیچ رو کمتر کنی
و ترانزیستور راحت تر بتونه On/Off بشه (با کاهش زمان های Ton و Toff سوئیچ , تلفات سوئیچینگ هم کمتر میشه)
یعنی دقیقا زمانی که ولتاژ روی ترانزیستور میخواد بره بالا/پائین و جریان میخواد بره پائین/بالا , حاصلظرب این جریان و ولتاژ در واقع
همون تلفات سوئیچینگ شما هستش و تعداد این خاموش/روشن شدن ها که متناسب با فرکانس سوئیچینگ شما هستش تلفات سوئیچینگ رو تعریف میکنه.
که با افزایش فرکانس سوئیچینگ مقدارش به حدی میرسه که کارائی مبدل شما رو زیر سوال میبره.
شکل اول نشانگر ولتاژ و جریان لحظه ای روی سوئیچ هست
و شکل پائینی نشانگر حاصلضرب اونها هستش(تلفات سوئیچینگ)
یکم فرکانس سوئیچینگ رو بالا پائین کن بین کجا بهترین نتیجه رو میگیری, اما گفتم بیش از 100 کیلو بدردت نمیخوره معمولا.
موفق باشی
دیدگاه