اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد آی سی 34063 (DC 2 DC Converter)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد آی سی 34063 (DC 2 DC Converter)

نوشته اصلی توسط farid-a
    حالا اگه اصرار دارین که ماسفت رو با 34063 درایو کنید باید درایوری توتم پلی چیزی داشته باشین.
    34064 فقط یه دارلینگتون داره تو خروجیش.
    بهتره برای بستن Mosfet ] همون طوری که بستین بمونه , یه PNP قدرت مثلا bd140 هم ببندی به همون گیتش.
    کلکتورش زمین و امیترش وصله به G , پایه ی SWE رو هم با یه مقاومت کوچیک مثلا 100 اهم بده به بیس PNP از اونجا هم با یه دیود بده به گیت MOSFET
    اینم محض نمونه:

من خودم این جوری یه Step down بسته بودم 3 آمپر هم کشیدم ازش. خوب جواب داده. با IRF540
    بهتر اینه که با d4 یه مقاومت در حدود 22 اهم سری بشه و کل این مجموعه ( D4 , مقاومت ) با امیتر بیس PNP موازی بشه .
    آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
    سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

سلام

آقا ما این ای سی رو سوزوندیم ! دیگم ازش نمیخرم!

ولی بجاش یه uc34 نمیدونم چند خریدم 500 تومن هم بود !!!!

الانم مشکلم سلفه هیچ جاش ننوشته چند میگرو هانری سلفش باید باشه! اینام ببین من اینو خریدم! فریته؟ یا بازم انداختن!

دیدگاه

بهتر بود فریتEE یا EI می گرفتی.
        توروئید فاصله هوائی نداره یکمی معضل میشه واست.
        یه عکس میذارم. مشخصات توپولوژی های مختلف رو نوشته مختصر :

همون طور که می بینی , ترانسفورمر مورد نیاز واسه هر توپولوژی فرق میکنه ,
        تو Flyback باید فاصله هوایی داشته باشی , در حالی که تو Forward و Fullbridge اینطور نیست.
        اگر میخواهید از توروئید استفاده کنید واسه ترانسفورمرتون , Flyback گزینه ی مناسبی نیست.
        آموزش نرم افزار Matlab برای دانشجویان رشته های مهندسیhttp://alidoost.ir/news.php?readmore=22

دیدگاه

خب 2820 می گرفتی دیگه . من که بهت گفتم . تو این کاربرد گپ زیاد مهم نیست . گپ تو جاهایی اهمیت پیدا می کنه که از خود چک مستقیم بخوای جریان بکشی مثل PFC یا Ballast . تازه اونجاهم می شه با محاسبه ،گپ رو حذف کرد . اما تو Flyback همونطور که گفتند گپ مهمه چون هسته در معرض اشباع شدن قرار داره .

حالا با همون تیروییده هم می شه فقط چون اینا تو ایران manual نداره باید LCR meter داشته باشی .

تو باید از boost regulator یا step up converter استفاده کنی تو نت بسرچ چیزای خوب زیاده . رایپل هایی که گفتی مربوط می شه به جریانی که بارت از خروجی می کشه . باید هانری سلف رو از این رابطه بدست بیاری :

L=(Vin/0.3Iomax)X(DTs

که Vin ولتاژ dc ورودی که 12 ولته و Iomax هم جریان خروجیته که گفتی 2.5 آمپره . DTs بیشترین زمان روشن بودن پالس هست برحسب ثانیه . یعنی باید اول فرکانست رو بدونی بعد با توجه به اینکه از توپولوزی step up converter داری استفاده می کنی duty cycle نباید از 48% بیشتر باشه . مثلا اگه فرکانست 40 کیلوهرتزه ، پریودت می شه 25 میکرو ثانیه . اگه duty cycle حدود 50% هم باشه DTs=12.5 میکروثانیه . یعنی بیشترین مدت زمانی که در هر پریود باید پالست روشن باشه (1 باشه ) 12.5 میکرو ثانیه است .

حالا بافرض اینکه فرکانست 40 کیلوهرتزه ، DTs رو برابر 12.5 میکروثانیه فرض می کنیم . پس ظرفیت سلف می شه :

L=(12/0.3x2.5)x12.5x10^-6 که L=200 میکروهانری . (خودت هم یه بار حساب کن چون من تند تند حساب کردم یه موقع اشتب نشه . )

می مونه خازن خروجیت که 470 میکرو یا بالاتر بذار . دیگه کمترین مقدار رایپل رو داری .

Ripple= Io X DTs/C

کاملا بدیهیست که ( اه اه اه از کتابی حرف زدن حالم به هم می خوره ) مقدار رایپل با ظرفیت خازن خروجی نسبت عکس داره . اگه خازن خروجیت رو مثلا 470 میکرو بذاری رایپل می شه :
          Ripple = 2.5 x 12.5x10^-6 / 470 X10 ^-6 که می شه 0.06 ولت که خیلی هم خوبه .

دیگه چی می خوای ؟؟؟؟ همین الان برو همینی که بهت گفتم رو ببند حالش ببر .

دیدگاه

فکر کنم تو همین تاپیک دوست عزیزمون احمد جان یه PDF از TDK گذاشته بود برای محاسبه ی ظرفیت سلف.
            تو آخر اون PDF بخش توروئید ها هستش , از اونجا بر حسب اندازه قطر داخلی و خارجی شو پیدا کن.
            تعداد دوری که باید بپیچی رو میتونی محاسبه کنی تا ظرفیت مورد نظرت بدست بیاد :rolleyes:
            من خودم تست کردم تقریبا درست در می آد , من قبلا مجبور بودم برم دانشگاه با LC Meter سلف رو بسنجم.
            این PDF جالب بود , توصیه میکنم استفاده کن.
            آموزش نرم افزار Matlab برای دانشجویان رشته های مهندسیhttp://alidoost.ir/news.php?readmore=22

دیدگاه

صفحه ی سوم , پست 11

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electronics Boy
                خب 2820 می گرفتی دیگه . من که بهت گفتم . تو این کاربرد گپ زیاد مهم نیست . گپ تو جاهایی اهمیت پیدا می کنه که از خود چک مستقیم بخوای جریان بکشی مثل PFC یا Ballast . تازه اونجاهم می شه با محاسبه ،گپ رو حذف کرد . اما تو Flyback همونطور که گفتند گپ مهمه چون هسته در معرض اشباع شدن قرار داره .

حالا با همون تیروییده هم می شه فقط چون اینا تو ایران manual نداره باید LCR meter داشته باشی .

تو باید از boost regulator یا step up converter استفاده کنی تو نت بسرچ چیزای خوب زیاده . رایپل هایی که گفتی مربوط می شه به جریانی که بارت از خروجی می کشه . باید هانری سلف رو از این رابطه بدست بیاری :

L=(Vin/0.3Iomax)X(DTs

که Vin ولتاژ dc ورودی که 12 ولته و Iomax هم جریان خروجیته که گفتی 2.5 آمپره . DTs بیشترین زمان روشن بودن پالس هست برحسب ثانیه . یعنی باید اول فرکانست رو بدونی بعد با توجه به اینکه از توپولوزی step up converter داری استفاده می کنی duty cycle نباید از 48% بیشتر باشه . مثلا اگه فرکانست 40 کیلوهرتزه ، پریودت می شه 25 میکرو ثانیه . اگه duty cycle حدود 50% هم باشه DTs=12.5 میکروثانیه . یعنی بیشترین مدت زمانی که در هر پریود باید پالست روشن باشه (1 باشه ) 12.5 میکرو ثانیه است .

حالا بافرض اینکه فرکانست 40 کیلوهرتزه ، DTs رو برابر 12.5 میکروثانیه فرض می کنیم . پس ظرفیت سلف می شه :

L=(12/0.3x2.5)x12.5x10^-6 که L=200 میکروهانری . (خودت هم یه بار حساب کن چون من تند تند حساب کردم یه موقع اشتب نشه . )

می مونه خازن خروجیت که 470 میکرو یا بالاتر بذار . دیگه کمترین مقدار رایپل رو داری .

Ripple= Io X DTs/C

کاملا بدیهیست که ( اه اه اه از کتابی حرف زدن حالم به هم می خوره ) مقدار رایپل با ظرفیت خازن خروجی نسبت عکس داره . اگه خازن خروجیت رو مثلا 470 میکرو بذاری رایپل می شه :
                Ripple = 2.5 x 12.5x10^-6 / 470 X10 ^-6 که می شه 0.06 ولت که خیلی هم خوبه .

دیگه چی می خوای ؟؟؟؟ همین الان برو همینی که بهت گفتم رو ببند حالش ببر .
                به به :applause:
                دمت گرم الک بوی جان
                همه چی ردیفه
                اما در استفاده از گپ کمی تامل کن و ببین واقعا اینجا بکار نمیاد؟
                با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Electronics Boy
                  خب 2820 می گرفتی دیگه . من که بهت گفتم . تو این کاربرد گپ زیاد مهم نیست . گپ تو جاهایی اهمیت پیدا می کنه که از خود چک مستقیم بخوای جریان بکشی مثل PFC یا Ballast . تازه اونجاهم می...
                  این چیه شماره ای سی یا شماره هسته سلفه؟

دیدگاه

ه به applause
                    دمت گرم الک !E( w@¤T:QZ¾آ‌F&f PB-صٍِ³”mP"8Dو استفاده از گپ کمی تامل کن و ببین واقعا اینجا بکار نمیاد؟[/color]
                    " آخه گل پسر" گپ می خوای چی کار ؟ :biggrin:

گپ خیلی مهمه . تازه اینجاهم که قراره از خود سلف جریان کشیده بشه مهمه تره(به دلیل اشباع هسته ) . اما من در حدود 1 سال پیش بود که برای دستگاه سونوگرافی که واسه یه خانم دکتره بود یه ups سینوسی اختصاصی ساختم بعدش هر دفعه این خانم دکتره به ما می زنگید که بیا این ups ت روی دستگاه نویز می ندازه . این در حالی بود که من خیلی حساب شده کار کرده بودم و تمام موارد مربوط به فیلتراسیون و از این جور چیزا رو رعایت کرده بودم تازه این اولی و دومین ups نبود .... بعد گفت آقا ups ت رو نخواستیم یه آمریکاییش رو امتحانی گذاشت ( APC 3KVA )
                    ( یعنی من خودم واسش آوردم و بستم و...) اونم نویز می نداخت ولی کمتر از من . آقا خلاصه ش کنم نویز مربوط به PFC دستگاه من بود چون ترانسم رو با گپ تنظیم کرده بودم .... گپ ور داشتم ( مکافاتی بودا ) درست شد تا الانم زنگ نزده بگه نویز .

حالا اینارو گفتم که بگم بدون گپ هم می شه کار کرد الان ballast های آلمانی مثل osram چک هاشون گپ نداره چون تومحیطهای بیمارستانی و ... نویز به شدت تاثیر گذاره ...

دیدگاه

این چیه شماره ای سی یا شماره هسته سلفه؟ whistling
                      شماره هسته .

دیدگاه

ببخشید گپ کدوم قسمته؟ :redface:

دیدگاه

شکاف هوایی هسته .

دیدگاه

سلام
                            من با همون هسته که عکسشو گذاشتم سیم پیچمو پیچیدم 210 Uh شد ( با LC متر گرفتم) فاصله هوایی داره

یه uc3445 هم دارم برای 12 به 24 A 2.5 مدارش چطوریه؟!

دیدگاه

سلام

من دومرتبه این ای سی MC34063آ‌رو بستم و کار کرد! :rolleyes: ولی خوب بدون ترانزیستورها!

24 ولت توی خروجی دارم و ریپلم هم با خازن 330uf شده 500 میلی ولت که بدک نیست و خازنهارو تا 4000 میکرو زیاد کردم که ریپلش شد 200 میلی ولت

روی 0.7 آمپر که جریان ازش میکشی ولتاژ تا 16 ولت افت میکرد!

با خازنش بازی کردم و فرکانسشو تا 86 کیلو بردم بالا ایندفه افت ولتاژ شد 17.5-18 ولتولی دیگه بیشتر فکر نکنم بشه تا 100کیلو بیشتر کار نمیکنه این ای سی ولی تجربه جالبی بود...

راستی یه چیزی هنوز مداری برای اون UC3445 کسی نمیخاد معرفی کنه؟ تو دیتا شیتش چیزی نیست! :question:

دیدگاه

دوستمون ahmadmn گذاشته بود عکسش رو , مثل اینکه پریده.

این مداری بود که احمد جان گذاشته بود:

دقت کن که spice این مدار رو با فرکانس 50k تحلیل میکنه . در عمل شما باید RT و CT رو هم ببندی.(کلاک که از هوا نمیاد بره تو uc384X :biggrin: )
                                یه چیزی اینطوری تقریبا:

با این مقادیر RC کلاک تقریبا 78k اینا در میاد فکر کنم تا جایی که یادم بود

اینم نحوه محاسبه فرکانس :

من یه مداره بوست با همین uc3843 بستم , تحلیلش هم تو spice خوب بوده (خروجی 30 ولت با بار 10 اهمی ) :

حله؟؟؟ :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X