اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

سلام
    چه طور میشه در math lab تصویر رو به ماتریس تبدیل کرد؟
    و همینطور چه طور میشه تعداد pixel های تصویر ورودی رو کم کرد ؟
    برای مثلا تصویر ورودی یه وبکم که بالای 300 *300 pixel داره رو به یه تصویر با pixel 30*30 تبدیل کرد؟
    من میخوام تصویر webcam ام به صورت یه ماتریس تقریبا کوچک در بیاد!!!

دیدگاه

سلام ................

ببینید برای اینکه بتونید تصویرتون رو به صورت ماتریس در محیط نرم افزار نمایش بدید باید در ابتدا اون رو بخونید چرا که خوندن تصویر در محیط متلب به این معناست که ماتریسی در ابعاد فضای رنگی تصویرتون؛ با تصویر متناظر شده و این به این معناست که شما میتونید برای نمایش تصویرتون که حالا با استدلال دیجیتایز شدن؛ تبدیل به ماتریس شده اقدام به فراخوانی یا load کردن متغییر ذخیره کننده ی تصویرتون بکنید .. خوندن تصویر هم که با دستور imread انجام میشه و برای load کردن ماتریس تصویر (با همون متغیرر مذکور..) میتونید تنها و تنها متغییر رو فراخوانی کنید .. با این کار ماتریس تصویر برای شما نمایش داده میشه ..

قسمت دوم سوالتون یک مقدار جای بحث داره .. ببینید یک نکته ای که در تصاویر وجود داره اینه که تمام اطلاعاتی که در اونها وجود داره رو ما نمیبینیم .. علتش هم اینه که ذهن ما به واسطه دیدن بافت های تصویر (که حاصل ترکیب های متفاوت سطوح رنگی هستن..) نمیتونه تمام اطلاعات رو دریافت کنه و در حقیقت تصویر یک سری اطلاعاتی داره که از دید ما شاید اضافه باشن .. این نکته رو به خاطر داشته باشید تا دوباره به این بحث برگردیم ..

شما فرمودید که میخواید یه ماتریس تصویر با ابعاد بزرگتر رو به یه ماتریس با ابعاد کوچکتر تبدیل کنید .. خب دستوری که با این مضمون توی متلب وجود داره چیه؟ یه دستور Resizing .. کارش چیه؟ تصویر شما رو به نوعی resize میکنه و این استدلال رو هم برای کارش داره که با Scale کردن میشه تصویر رو در اندازه ای که صرفا ویا¾ژگی ضریب وار داشته باشه ؛ تغییر ساز داد .. دقت کنید که میگیم تغییر سایز .. برای این کارش هم از چندین متد استفاده میکنه .. Bilinear و Bicubic و Interpolation خطی همه از متدهایی هستن که توی این روش به کار میرن .. اما Resize کردن شاید نتونه مشکل مارو حل کنه در نتیجه باید متوسل به روش های دیگه بشیم ..

توی پردازش تصویر این مشکل با استفاده از فیلتر ها و کاربردهای اونها تا حد زیادی حل شده (البته همه ی روش ها به فیلتر ختم نمیشه و الگوریتم های دیگه ای هم هست که بحثش به درازا میکشه ..) یه فیلتری که برای این کا خیلی مناسبه؛ PCA هست .. این فیلتر ابعاد ماتریس شما ر کاهش میده اما از چه طریقی؟ ببینید PCA میاد و ماترسی کواریانس تصویرمون رو حساب میکنه و از روی اون یک سری eigenvalue به دست میاره .. بعد ایم مقادیر رو بر حسب اندازه ی چبری (فاقد علامت..) مرتب میکنه و اونجاست که انتخاب میکنه مقادیری رو که از ارزش و مقدار بیشتری برخوردار هستن .. بعد با این ضرائب جدید تصویر رو Reconstruct میکنه و تصویر جدید ابعادی کمتر از تصویر قبل داره .. حالا اون مطلبی که اون بالا گفتیم رو به خاطر بیارید .. اینجا هم دقیقا یک همچین کاری انجام شده یعنی اون مقادیری که زیاد مهم نبودن (eiginvalue های کوچک..) رو از بین بردیم و تصویر رو با ضرائب با ارزش تر ساختیم .. روش های دیگه ای هم برای این کار وجود داره که میشه از اونها به FA و ICA و LDA هم اشاره کرد .. البته حوزه ی Image Restoration هم در این محدوده ایده هایی داره که میتونه مفید باشه .. موفق باشید ..
      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

برای تشخیص زاویه یک تصویر نسبت به تصویر مبنا با متلب باید چه کنم
        ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط anishtain88
          برای تشخیص زاویه یک تصویر نسبت به تصویر مبنا با متلب باید چه کنم
          ممنون
          سلام ................

زاویه ی یک تصویر نسبت به تصویر دیگه که زیاد معنا نداره .. شما میتونید بگید که Plate یه تصویر با Plate تصویر دیگه در فضای خطی چه زاویه ای بر حسب نیم صفخه های داخلی میسازه؟ از طریق دستورات متلب به صورت مستقیم نمیشه این کار رو انجام داد .. میتونید یه بردار رو روی Plate تصویر کنید و بر حسب فضای برداری یه بردار دیگه درست در همون وضعیت روی Plate دیگه سوار کنید و با زاویه ی دوبردار بحث رو دنبال کنید .. درست مثل بحثی که توی هندسه ی تحلیلی دنبال میکردیم و زاویه ی بین نرمال دو صفحه رو به دست میاوردیم .. متدش هم که حتما خاطرتون هست .. موفق باشید ..

دیدگاه

هوالمحبوب
            سلام حسام جون آراگونم
            برای تاخیرم خیلی خیلی معذرت میخوام...
            برای یادآوری من گفته بودم که از پردازش چیز زیادی نمی دونم..
            بیام ببینیم اول چی دارم ،قبلا هم گفته بودیم که بهتره از موازی کاری دور بشیم و زمان رو روی تحلیل داشته ها وبعضا بهبود اونا صرف کنیم.
            پارامترهایی که برای پردازش تصویر مدنظرماست قبلا که اشاره کردم( تنظیم نور ،تنظیم و بهبود رزولوشن ، بزرگنمایی ، اندازه گیری ابعاد ومحاسبه مساحت و حجم ، آشکارسازی لبه ها ، محاسبه عمق وفرورفتگی ( یا تشخیص این پارامتر ) ).
            اگه خودتون تو این این زمینه کار کردید(که حتما کار کردید) و براتون مقدور باشه که در اختیارمن هم قرار بدید(سورس کدها و یا هرچیزی که لازمه تا اون تحلیل کامل بشه) ممنون میشم ، یااینکه از دوستانتون کسی تو این زمینه کار کردن و براشون امکان داره به من بدن خیلی تو زمان صرفه جویی میشه و...فقط امیدوارم اینارو حمل بر چیزای دیگه نذارید.
            چندتا سئوال هم دارم:
            1-یه کتاب خطی رو من توی کتاب خونه پیداکردم درمورد پردازش تصویر، توی اون کتاب مثال ها رو به زبان ANSI-C نوشته بود ، این چه زبان برنامه نویسیه؟
            2- استفاده از توابع متلب برای پردازش تصویر چه مشکلی داره که همه سعی میکنند خودشون کدنوسیها رو انجام بدن؟
            به نظرمن چیزهایی که من احتیاج دارم( بزرگنمایی ، بهبود رزولوشن ، آشکار سازی لبه ) ازخود توابع میشود استفاده کرد ،اینطور نیست؟
            4-برای هیستگرام هم تقریبا یه چیز مشخصی از کدنویسی است ،اگه اشتباه میکنم بگید؟
            منتظرم ...

دیدگاه

سلام ...............

پارامترهایی که برای پردازش تصویر مدنظرماست قبلا که اشاره کردم( تنظیم نور ،تنظیم و بهبود رزولوشن ، بزرگنمایی ، اندازه گیری ابعاد ومحاسبه مساحت و حجم ، آشکارسازی لبه ها ، محاسبه عمق وفرورفتگی ( یا تشخیص این پارامتر ) ).
              مورد دیگه ای رو از قلم ننداختید؟!! :nerd:

کلا زیاد مباحث گذشته رو یادم نیست ..
              تنظیم نور؛ منظورتون چیه؟ بهبود رزولوشن تا چه حد؟ بزرگنمایی؛ دستور داره اما با چه متدی؟ Bicubic یا Bilinear یا Linear interpolation یا ... متدش مهمه .. محاسبه ی مساحت و حجم بستگه به فرم Object شما داره .. مسلما برای اینکار در ابتداباید روی Shape Representing کار کنید .. میتونید از Segmentation برای این مرحله استفاده کنید .. محاسبه ی عمق خودش بحث مفصلی داره .. یه نمونه Source Code براتون ضمیمه میکنم با این امید که براتون مفید باشه ..

در مورد سوال هاتون ..
              1 -- یه قالب برنامه نویسی تحت C .. زیاد ازش نمیدونم .. میتونید توی نت دنبالش باشید ..

2-- توی متلب یه سری تولباکس تعریف شده که به طبع اونها یه سری توابع هم وجود داره (یعنی برای اون تولباکس ها تعبیه شده..) که اون مباحث رو پشتیبانی میکنه .. بیشتر جنبه ی عمومی دارن ولی این به اون معنا نیست که توابع ؛ کاربردی نیستن .. بلکه تنها برخی متدهای جدید هست که در متلب پیش بینی نشده .. (به دلیل رشد و تنوع متدها..) بحث اینه کلا ..

3-- اون سه موردی که شما در سوال سوم نانوشته تون اشاره کردید رو با استفاده از دستورات متلب میشه پیاده سازی کرد ..

4-- هیستوگرام هم کدهایی داره برای خودش .. توی متلب هم فکر کنم دستور histeq یه equalization از هیستوگرام شما رو برای شما Represent میکنه که میتونید تصویر تبدیل شده از اون طریق رو ببینید .. علاوه بر فایل بالا یه فایل دیگه هم ضمیمه ی این پست میکنم که متدهای نرمال Segmentation رو با تصویر نامبرده .. موفق باشید ..
              فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام....
                مرسی از کمکتون
                گفتید برای بزرگ نمایی متدهای خاصی وجود داره ، اگه وقت داری بیشتر برام توضیح بده و اگه نه ، لینک یا مرجعی که احتمال میدی خوب باشه معرفی کنید(لطفا).
                منظورم از محاسبه عمق و فرورفتکی ، نمایش وآشکارسازی کاملا واضح از از عمق و برامدگی جسم است.
                -برای محاسبه مساحت اول باید- فکر کنم -لبه ها مشخص باشه وبعد خود جسم مشخص بشه که چه شکلی داره ( دایره و مربع و....یا شکل نامشخص داره ، از جلسات قبلیتون یادآوری کردم، اشتباه که نکردم) بعد از روش انتگرال گیری روی سطح اون مساحتشو محاسبه کنیم.
                اما مشخص کردن حدود انتگرال گیری مهمه ،نه! اینهم متد خاصی داره یا نه ، خود متلب اینکارو رو انجام میده؟
                تا سئوالات بعد...
                یاعلی

دیدگاه

سلام ....................

برای Resizing توی همین تاپیک در موردش صحبت شده .. فکر کنم دو یا سه صفحه ی قبل .. یمتونید از لینک های اونجا استفاده کنید .. توی خود متلب هم دستور داره .. میتونید از اون هم استفاده کنید .. imresize تابع این کاره ..
                  محاسبه ی میاحت هم متدهای زیادی داره .. یکیش مثلا اینه که شما Shape تون رو با تعداد زیادی مثلث مدل میکنید و در واقع اون رو میپوشونید .. این مثلث ها مساحت ثابتی دارن و میتونیم مساحت شکل رو به دست بیاریم (البته با تقریب خیلی خوب..) خود اون مثلث ها هم ضرایب تبدیل یافته ای از همند که مشکل چند مدل بودن اونها هم حل میشه .. متد خوبیه به نظر من .. اما باید دنبال متدهاش باشید .. مثلا ...

http://maven.smith.edu/~streinu/FwCG...amamoorthy.pdf

در مورد محدوده ی انتگرال گیری؛ چندین فرض رو باید در نظر بگیرید .. شما یه تصویر 2D دارید که باید در فضای مختصات اون رو Segment کنید و با استفاده از اون دنبال متد یافتن مساحت باشید .. موفق باشید ..

دیدگاه

این سیگنال مربوط می شه به پلاک خودرو. من می خوام اعداد و حروف رو با استفاده از پیدا کردن قله و دره (peak & valley) پیدا کنم.

کسی هست که منو راهنمایی کنه و الگوریتمش یا کدش در Matlab رو بذاره تا استفاده کنم!؟ با تشکر.

دیدگاه

با سلام بنده احتیاج به تابع plot_vector دارم

تویه نت سرچ زدم پیدا نکردم تابع خیلی استفاده داره اما خودشو پیدا نکردم

لطفا اگه کسی داره بزاره اینجا

plot_vector.m

دیدگاه

با سلام

با استفاده از VB و یا Mathlab چگونه می توان داخل یک تصویر یا فایل ویدئو یی ، عناصر خاصی ( مثل نقاط مشخص شده در تصویر زیر که بصورت نقاط رنگی خوشه ای هستند ) را پیدا کرد.

با تشکر

علی

دیدگاه

این سیگنال مربوط می شه به پلاک خودرو. من می خوام اعداد و حروف رو با استفاده از پیدا کردن قله و دره (peak & valley) پیدا کنم.

کسی هست که منو راهنمایی کنه و الگوریتمش یا کدش در Matlab رو بذاره تا استفاده کنم!؟ با تشکر.
                          سلام .................

فایل زیر m.file ای هست که میتونید برای مورد مد نظرتون؛ از اون استفاده کنید .. امیدوارم بتونه کمکتون کنه ..موفق باشید ..
                          فایل های پیوست شده

دیدگاه

با سلام بنده احتیاج به تابع plot_vector دارم

تویه نت سرچ زدم پیدا نکردم تابع خیلی استفاده داره اما خودشو پیدا نکردم

لطفا اگه کسی داره بزاره اینجا
                            سلام .................

از لینک زیر میتونید برای کد این برنامه استفاده کنید .. امیدوارم بتونه کمکتون کنه .. موفق باشید ..

plot_vector

دیدگاه

با استفاده از VB و یا Mathlab چگونه می توان داخل یک تصویر یا فایل ویدئو یی ، عناصر خاصی ( مثل نقاط مشخص شده در تصویر زیر که بصورت نقاط رنگی خوشه ای هستند ) را پیدا کرد.
                              سلام ..................

من از VB اطلاع زیادی ندارم (ازش هیچی نمیدونم ..) اما با متلب میشه این کار رو انجام داد .. منتهی در ابتدا چند تا فرض باید انجام بشه .. اول من متدی که مد نظرم هست (نه صرفا بهترین راهه و نه صرفا تنها ترین راه..) رو خدمتتون عرض میکنم و بعد هم فرض هاش رو میگم .. erosion filter .. در واقع دیدی که باید با اون برید به سراغ مساله یک دید فیلتری هست .. اما فرض ها .. تصویرتون تنوع Gray intensity زیادی نداشته باشه و بشه اون رو به صورت باینری موجه نمایش داد .. و دوم اینکه فرض کنیم تنها و تنها میخوایم Cluster ها رو متمایز کنیم .. برای نحوه ی دستورات و مفهوم قضیه هم میتونید از لینک زیر استفاده کنید .. امیدوارم مطالب بتونن کمکتون کنن .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=23734.0

دیدگاه

سلام
                                یه سوال غیر از متلب نرم افزار دیگه ای برای پردازش تصویر هست با قابلیت هایی بالاتر؟ راستی چرا وقتی از پردازش تصویر - شبکه عصبی و .... صحبت میشه ... اولین نرم افزار پیشنهادی متلب هست؟ مگه نمیشه با برنامه ای مثل وی.بی . نت مثلا برنامه ای برای تشخیص اثر انگشت نوشت یا با سی برای آموزش شبکه های عصبی برنامه نوشت؟
                                ممنون
                                [url=http://wiki.eca.ir/]http://www.ecapic.ir/image/ECA-091005091909.gif[/url

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X