اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا ولتاژ مورد نیاز به المنتهای این اتو نمی‌رسد؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چرا ولتاژ مورد نیاز به المنتهای این اتو نمی‌رسد؟

سلام

یکی از بستگانم، وسیله‌ای را که در تصاویر زیر ملاحظه می‌کنید آورد و گفت مدت زیادی نیست که آن را خریده است اما المنتهایش دیگر هیچ حرارتی ندارد. پیشتر کلید روشن/خاموش دستگاه و کلیدهای افزایش و کاهش دما کار می‌کردند و ال‌ای‌دی‌های انتخاب درجه را روشن می‌کردند، اما هیچ تأثیری بر المنتها نمی‌گذاشتند و المنتها سرد باقی می‌ماندند (در حال حاضر، زدن این کلیدها، ال‌ای‌دی‌های انتخاب درجه را دیگر روشن نمی‌کنند). من دستگاه را باز کردم. ولتاژ ورودی 220 ولت در آن وجود دارد. فیوز هم سالم است. وریستور (سبز) سالم است. خازن MPX کلاس X2 (زرد)، خازن پلی‌استر، و خازن الکترولیتی در برد 2 را بیرون از برد بررسی کردم؛ درست هستند. ظرفیت خازن پلی‌استر که روی آن 680 نانو درج شده، حدوداً 740 نانو است. ظرفیت خازن الکترولیتی برد 1 را داخل برد اندازه گرفتم که درست بود. ولتاژ پایه‌های آند و کاتد SCR (قطعه‌ای که در برد 2 به هیت‌سینک متصل است) را اندازه گرفتم که 220 ولت است. ولتاژ پایه‌های خازن الکترولیتی در برد 1، 4.85 ولت است. مقاومت هریک از المنتها، 92 اهم است. ولتاژ AC در دو سر سیمهای المنت برد 1، 0.075 ولت است.

به نظر شما چرا ولتاژ مورد نیاز به المنتهای این اتو نمی‌رسد؟

روی هر تصویر راست‌کلیک کنید و open image in tab را بزنید تا بتوانید تصویر را در اندازه و کیفیت اصلی ببینید.
    روی برد 1:

پشت برد 1:

روی برد 2:

پشت برد 2:
    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۲۴ ۱۴۰۳/۰۸/۱۱.

با سلام و درود ...
    به احتمال زیاد تریستور( ترایاک) سوخته است دوسر A1 و A2 را با یک سیم روکش دار
    اتصال کوتاه کرده ببین المنت گرم می شود
    یا نه ?

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها
      با سلام و درود ...
      به احتمال زیاد تریستور( ترایاک) سوخته است دوسر A1 و A2 را با یک سیم روکش دار
      اتصال کوتاه کرده ببین المنت گرم می شود
      یا نه ?
      سپاس از پاسخ شما

چند بار به بردها نگاه کردم اما متأسفانه A1 و A2 به چشمم نخورد.
      می‌توانید روی تصویر علامت بزنید؟

دیدگاه

این احتمال هست که مدار مجتمع پشت برد ۲ آسیب دیده باشه.

دیدگاه

ترمو فیوز سوخته

دیدگاه

درود
            پایه های ترایاک بترتیب از چپ به راست A1 بعد A2 و بعد G هستند در تریستور هم به همین ترتیب KAG هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

سپاس از پاسخ شما

چند بار به بردها نگاه کردم اما متأسفانه A1 و A2 به چشمم نخورد.
              می‌توانید روی تصویر علامت بزنید؟
              با سلام ...
              شماره ترایاک چیست (..یا تریستور) .؟..
              شماره‌ای که روی قطعه نوشته شده چیست ؟

دیدگاه

با سلام ...
                شماره ترایاک چیست (..یا تریستور) .؟..
                شماره‌ای که روی قطعه نوشته شده چیست ؟
                سلام
                همان‌طور که در پست اول اشاره کردم، SCR (که در ایران به آن تریستور هم می‌گویند) است؛ ترایاک نیست.
                شماره‌ی این SCR، عبارت است از TYN 612. پایه‌های آن از چپ به راست: کاتد، آند، و گیت.

به نظر می‌رسد منظور شما این است که: کاتد و ٱند را اتصال کوتاه کنم.

دیدگاه

درود
                  قطعه مورد نظر تریستور است پایه های آند و کاتد را اتصال کوتاه کنید ببینید اتو داغ میشود یا خیر ؟ دو اشکال ممکن است وجود داشته باشد یا خود تریستور سوخته یا مدار فرمان گیت آن که توسط IC روی بورد تامین میشود.

دیدگاه

سلام
                    همان‌طور که در پست اول اشاره کردم، SCR (که در ایران به آن تریستور هم می‌گویند) است؛ ترایاک نیست.
                    شماره‌ی این SCR، عبارت است از TYN 612. پایه‌های آن از چپ به راست: کاتد، آند، و گیت.

به نظر می‌رسد منظور شما این است که: کاتد و ٱند را اتصال کوتاه کنم.
                    با سلام و درود ،،،.بله....
                    این قطعه تریستور ۱۲ امپر است ....
                    طبق دیتا شیت آن...
                    گيت در کنار،،،در سمت راست قرار دارد .. اگر
                    از روبرو نگاه کنیم ...

و ترتیب پابه ها : G ,وK و A.. شما اند و کاتد را اتصال کنید ، با یک سیم ..ببین ایا المنت روشن می شود یا نه ....
                    ایا این کار را انجام داده‌اید؟

دیدگاه

با سلام و درود ،،،.بله....
                      این قطعه تریستور ۱۲ امپر است ....
                      طبق دیتا شیت آن...
                      گيت در کنار،،،در سمت راست قرار دارد .. اگر
                      از روبرو نگاه کنیم ...

و ترتیب پابه ها : G ,وK و A.. شما اند و کاتد را اتصال کنید ، با یک سیم ..ببین ایا المنت روشن می شود یا نه ....
                      ایا این کار را انجام داده‌اید؟
                      آند و کاتد را اتصال کوتاه کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را از طریق لامپ سری به برق زدم. لامپ با نور کامل روشن شد. برای این که دستگاه آسیب نبیند دوشاخه را کشیدم.
                      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۳۴ ۱۴۰۳/۰۸/۱۲.

دیدگاه

آند و کاتد را اتصال کوتاه کردم و دوشاخه‌ی دستگاه را از طریق لامپ سری به برق زدم. لامپ با نور کامل روشن شد. برای این که دستگاه آسیب نبیند دوشاخه را کشیدم.
                        با سلام. ،،،آیا در این حالت المنت گرم شد یا نه ؟ ...ولتاژ دوسر المنت چقدر بود ؟

دیدگاه

با سلام ...اگر ترانسفورماتور ۱۲ یا ۲۴ ولت دارید .. به دوشاخه وصل کرده و ،A,و K تریستور را اتصال کرده ببینید که المنت روشن می،شود یا خیر....،،
                          ...بین دوپایه A,و K ( در حالتی تریستور در مدار نباشد و آنرا درآورده باشید ) باید
                          مقاومت المنت را با اهم متراندازه بگیرید و نباید اتصال کوتاه باشد،،( باید یک مقداری اهم متر نشان دهد ،،)
                          ..در شرایطی که موارد بالا انجام گرفته و تریستور سالم باشد...
                          مدار فرمان عیب دارد ....
                          ،،،>>>معمولا قطعات قدرت از قبیل تریستور و ترایاک
                          اگر بسوزند اتصال کوتاه می،شوند <<< ،،،.

دیدگاه

با سلام ...اگر ترانسفورماتور ۱۲ یا ۲۴ ولت دارید .. به دوشاخه وصل کرده و ،A,و K تریستور را اتصال کرده ببینید که المنت روشن می،شود یا خیر....،،
                            ...بین دوپایه A,و K ( در حالتی تریستور در مدار نباشد و آنرا درآورده باشید ) باید
                            مقاومت المنت را با اهم متراندازه بگیرید و نباید اتصال کوتاه باشد،،( باید یک مقداری اهم متر نشان دهد ،،)
                            ..در شرایطی که موارد بالا انجام گرفته و تریستور سالم باشد...
                            مدار فرمان عیب دارد ....
                            ،،،>>>معمولا قطعات قدرت از قبیل تریستور و ترایاک
                            اگر بسوزند اتصال کوتاه می،شوند <<< ،،،.
                            سلام
                            لطف می‌کنید مطالب را به‌تفکیک بنویسید؟
                            ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــ
                            الف) درباره‌ی مقاومت المنتها: در پست اول، عرض کردم که مقاومت هر المنت، 92 اهم است.
                            ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــ
                            ب) آداپتور 12 ولت AC به DC دارم. اما اگر ترانس (AC به AC) برای تست تریستور لازم باشد فراهم می‌کنم.

1. آیا منظور شما از ترانسفورماتور، AC به AC است؟

2. آیا منظورتان این است که در حالی که تریستور در مدار (متصل به برد) است، یکی از سیمهای خروجی ترانسفورماتور را به کاتد تریستور وصل کنم و سیم دیگر را به آند تریستور، و ببینم المنت روشن می‌شود یا نه؟
                            این مطلبتان را متوجه نشدم: «...بین دوپایه A,و K ( در حالتی تریستور در مدار نباشد و آنرا درآورده باشید ) باید».
                            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۸:۰۲ ۱۴۰۳/۰۸/۱۴.

دیدگاه

با سلام. ،،،آیا در این حالت المنت گرم شد یا نه ؟ ...ولتاژ دوسر المنت چقدر بود ؟
                              سلام
                              چون لامپ تست سری که نشان‌دهنده‌ی اتصال کوتاه است با نور کامل روشن شد، سریعاً دوشاخه‌ی دستگاه را کشیدم تا به بقیه‌ی قطعات برد آسیب نرسد. بنابراین نمی‌توانستم بگذارم دستگاه در برق بماند تا گرمای المنت و ولتاژ دو سر المنت را بررسی کنم.

مگر آسیب نمی‌رساند؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X