اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا ولتاژ مورد نیاز به المنتهای این اتو نمی‌رسد؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها

اگر علاوه بر این که خازن C5 ولتاژ دارد، با فشار دکمه‌ها چراغهای دستگاه هم روشن شود (یعنی من دستگاه را برگردانم به وضعیت قبلی‌اش)، مرحله‌ی بعدی عیب‌یابی چه خواهد بود؟
    باید مسیر پایه گیت تریستور را تعقیب کرده و به پایه میکروکنترلر برسید و ببینید که آیا هنگام روشن کردن ، پایه مد نظر میکروکنترلر ولتاژی دارد یا نه ، اگر ولتاژ داشت یعنی مقاومت مسیر پایه گیت تریستور یا خود تریستور معیوب است ، و اگر ولتاژ نداشت یعنی پایه درایو تریستور میکروکنترلر سوخته که از نظر نتیجه فرق چندانی با سوختن کل میکروکنترلر ندارد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

باید مسیر پایه گیت تریستور را تعقیب کرده و به پایه میکروکنترلر برسید و ببینید که آیا هنگام روشن کردن ، پایه مد نظر میکروکنترلر ولتاژی دارد یا نه ، اگر ولتاژ داشت یعنی مقاومت مسیر پایه گیت تریستور یا خود تریستور معیوب است ، و اگر ولتاژ نداشت یعنی پایه درایو تریستور میکروکنترلر سوخته که از نظر نتیجه فرق چندانی با سوختن کل میکروکنترلر ندارد.
      می‌خواهم ببینم آیا به پوش‌باتن‌ها ولتاژی می‌رسد یا نه و آیا آنها اصلاً به پایه‌های مربوطه‌ی میکرو ولتاژی اِعمال می‌کنند یا نه، و ولتاژ تا کجا هست و از کجا به بعد نیست.

می‌توانید زحمت بکشید من را راهنمایی کنید تا تست ولتاژ بگیرم از قبل و بعد 3 پوش‌باتن این مدار (که در تصویر پشت برد 1 دیده می‌شوند)؟

(در صورت نیاز به تصاویر بیشتر برایتان ارسال خواهم کرد.)​

دیدگاه

می‌خواهم ببینم آیا به پوش‌باتن‌ها ولتاژی می‌رسد یا نه و آیا آنها اصلاً به پایه‌های مربوطه‌ی میکرو ولتاژی اِعمال می‌کنند یا نه، و ولتاژ تا کجا هست و از کجا به بعد نیست.

می‌توانید زحمت بکشید من را راهنمایی کنید تا تست ولتاژ بگیرم از قبل و بعد 3 پوش‌باتن این مدار (که در تصویر پشت برد 1 دیده می‌شوند)؟

(در صورت نیاز به تصاویر بیشتر برایتان ارسال خواهم کرد.)​
        بعید میدانم بتوانم صرفا از طریق تصاویر این کار را انجام دهم.
        زیرا نیازمند بیرون آوردن قطعاتی مثل آیسی میکروکنترلر و قطعات مزاحم دید مسیر های مسی هست.
        ​​​​​​

دیدگاه

بعید میدانم بتوانم صرفا از طریق تصاویر این کار را انجام دهم.
          زیرا نیازمند بیرون آوردن قطعاتی مثل آیسی میکروکنترلر و قطعات مزاحم دید مسیر های مسی هست.
          ​​​​​​
          1. برای ولتاژگیری پوش‌باتن، پروب مثبت مولتیمتر طبیعتاً باید روی ورودی و یا خروجی پوش‌باتن باشد. آیا می‌دانید در این مدار پروب منفی مولتیمتر باید کجا قرار داده شود؟
          2. در این‌گونه مدارها، پوش‌باتنها چند ولت را باید منتقل کنند؟
          جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۸:۵۴ ۱۴۰۳/۰۸/۲۱.

دیدگاه

1. برای ولتاژگیری پوش‌باتن، پروب مثبت مولتیمتر طبیعتاً باید روی ورودی و یا خروجی پوش‌باتن باشد. آیا می‌دانید در این مدار پروب منفی مولتیمتر باید کجا قرار داده شود؟
            2. در این‌گونه مدارها، پوش‌باتنها چند ولت را باید منتقل کنند؟
            1- پراب منفی باید به قطب منفی خازن الکترولیت وصل شود
            2- بستگی به آرایش پوش باتن ها و طراحی مدار متفاوت است.
            در برخی طراحی ها ممکن است یک پایه دکمه پوش باتن به مثبت وصل شود و سر دیگر پول دان شود ، در برخی طراحی ها یک پایه دکمه به پایه منفی ( GND ) و پایه دیگر پول آپ می شود ، و حتی در برخی طراحی ها ، هیچکدام از پایه های دکمه به مثبت یا منفی وصل نشده و از آرایش اسکن ماتریسی استفاده میشود.

دیدگاه

اول با استفاده از دیتا شیت آیسی پایه تغذیه رو پیدا کنید و بعد از شناسایی هر بخش رو مجزا تست گرم یا سرد انجام بدید زودتر به نتیجه میرسید . همیشه اول از آیسی ها ترانزیستورها تست بگیرید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Metronome نمایش پست ها
                اول با استفاده از دیتا شیت آیسی پایه تغذیه رو پیدا کنید و بعد از شناسایی هر بخش رو مجزا تست گرم یا سرد انجام بدید زودتر به نتیجه میرسید . همیشه اول از آیسی ها ترانزیستورها تست بگیرید.
                داستان این است که دیتاشیت این آی‌سی، در اینترنت یافت می‌نشود. ظاهراً علت یافت نشدنش این است که آی‌سی سفارشی است.

دیدگاه

اکنون چراغهای دستگاه روشن است و چراغ روی بالاترین درجه (480 درجه‌ی سلسیوس) است. پایه‌ای که از میکرو به گیت رفته است، دارای 4.830 ولت است. در مسیر، یک مقاومت و یک دیود وجود دارد. بعد از هردو، ولتاژ وجود دارد و بنابراین گیت هم ولتاژ دارد. طبق فرموده‌ی شما، در این صورت، تریستور معیوب است.
                  اما من تریستور را بیرون از برد، به روش دومی که در https://www.electricalvolt.com/how-t...ing-multimeter توضیح داده شده است (روش مبتنی بر مدار)، آزمایش کردم. در این آزمایش لامپ روشن شد و روشن ماند.
                  الف) آیا این نتائج، نمی‌تواند ما را به سلامت تریستور مطمئن کند؟
                  ب) اگر خیر، آیا شما روش دیگری پیشنهاد می‌کنید؟
                  پ) آیا نمی‌توان به آزمایش تکیه کرد، و باید تریستور نو خرید؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۵۴ ۱۴۰۳/۰۸/۲۴.

دیدگاه

اکنون چراغهای دستگاه روشن است و چراغ روی بالاترین درجه (480 درجه‌ی سلسیوس) است. پایه‌ای که از میکرو به گیت رفته است، دارای 4.830 ولت است. در مسیر، یک مقاومت و یک دیود وجود دارد. بعد از هردو، ولتاژ وجود دارد و بنابراین گیت هم ولتاژ دارد. طبق فرموده‌ی شما، در این صورت، تریستور معیوب است.
                    اما من تریستور را بیرون از برد، به روش دومی که در https://www.electricalvolt.com/how-t...ing-multimeter توضیح داده شده است (روش مبتنی بر مدار)، آزمایش کردم. در این آزمایش لامپ روشن شد و روشن ماند.
                    الف) آیا این نتائج، نمی‌تواند ما را به سلامت تریستور مطمئن کند؟
                    ب) اگر خیر، آیا شما روش دیگری پیشنهاد می‌کنید؟
                    پ) آیا نمی‌توان به آزمایش تکیه کرد، و باید تریستور نو خرید؟
                    خوشبختانه ،
                    وقتی دستگاه در برق است ولتاژ بین کاتد و گیت را مستقیم اندازه بگیرید که باید حدود ۰.۸ ولت داشته باشید.
                    اگر ولتاژ داشته باشید میتوان نتیجه گرفت که تریستور دچار نشتی شده و با جریان کمی که از میکروکنترلر می آید ، روشن نمیشود یا اینکه در مسیر تریستور به المنت قطعی وجود دارد.
                    اگر ولتاژ نداشته باشید احتمال زیاد در مسیر گیت تریستور قطعی دارید.

دیدگاه

خوشبختانه ،
                      وقتی دستگاه در برق است ولتاژ بین کاتد و گیت را مستقیم اندازه بگیرید که باید حدود ۰.۸ ولت داشته باشید.
                      اگر ولتاژ داشته باشید میتوان نتیجه گرفت که تریستور دچار نشتی شده و با جریان کمی که از میکروکنترلر می آید ، روشن نمیشود یا اینکه در مسیر تریستور به المنت قطعی وجود دارد.
                      1. قبل از این که نتیجه‌ی ولتاژگیری مستقیم بین کاتد و گیت را بیان کنم، به مطلبی درباره‌ی چراغها اشاره کنم: چراغها دیروز در حین ولتاژگیری از قسمتهای مختلف مسیر قبل و بعد از پوش‌باتنها روشن شدند، اما قبلش روشن نمی‌شدند. گذاشتم روشن بمانند تا این که بعد مدتی (نیم ساعت تا یک ساعت) چراغ 480 درجه که روشن بود، خاموش شد. احتمالاً خود دستگاه برای حفاظت خاموش شد. امروز که دکمه‌ی روشن/خاموش و دکمه‌های دیگر را زدم (هنوز ولتاژگیری قبل و بعد از دکمه‌ها را انجام نداده‌ام)، چراغها روشن نشدند. به نظر شما، چرا ولتاژگیریِ مسیر قبل و بعد دکمه‌ها باعث روشن شدن چراغها شد؟

2. بررسی‌ای انجام دادم برای این که ببینم آیا ولتاژ داشتن گیت تریستور و پایه‌ی میکرو که متصل به گیت است (پایه‌ی 7)، وابسته است به زدن دکمه‌ی روشن کردن دستگاه، یا خیر. نتیجه‌ی بررسی این بود که وابسته نیست، چون وقتی دوشاخه‌ی دستگاه را به برق زدم، بدون این که دکمه‌ی روشن کردن دستگاه را بزنم، گیت تریستور و پایه‌ی 7 میکرو، 4.8 ولت را داشتند. به نظر شما، همین‌طور باید باشد؟

3. نتیجه‌ی ولتاژگیری مستقیم بین کاتد و گیت: با این که در حال حاضر چراغها روشن نیستند، اما گیت، ولتاژ (4.8 ولت) دارد (با قرار دادن پروب مثبت روی سر مثبت خازن C5، و پروب منفی روی گیت). سپس پروب مثبت را گذاشتم روی کاتد: ولتاژ، 0.000 است. آیا باید تریستور نو جایگزین کنم تا ببینم مشکل رفع می‌شود یا نه؟
                      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۱۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶.

دیدگاه

خوشبختانه ،
                        سلام و تحیت
                        از مشارکت شما در این موضوع و پاسخهای مفید شما به پستهایم بسیار سپاس‌گزارم.

اما واقعاً نمی‌دانم چه شد که از پست ۵۵ به بعد، دیگر شما از پاسخ دادن منصرف شدید.

۱. آیا نحوه‌ی طرح وضعیت دستگاه در پست ۵۵، ابهام‌زا و سردرگم‌کننده بوده است و شما را از پاسخ دادن بازداشته است؟
                        ۲. اگر خیر، چه مانع دیگری شما را از پاسخ دادن بازداشته است؟
                        ۳. آیا برایتان اصلاً مقدور نیست که به هر نحوی که برای خودتان مناسب است راهنمایی برای عیب‌یابی این مدار را ادامه دهید؟
                        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۱۰ ۱۴۰۳/۰۹/۰۴.

دیدگاه

سلام و تحیت
                          از مشارکت شما در این موضوع و پاسخهای مفید شما به پستهایم بسیار سپاس‌گزارم.

اما واقعاً نمی‌دانم چه شد که از پست ۵۵ به بعد، دیگر شما از پاسخ دادن منصرف شدید.

۱. آیا نحوه‌ی طرح وضعیت دستگاه در پست ۵۵، ابهام‌زا و سردرگم‌کننده بوده است و شما را از پاسخ دادن بازداشته است؟
                          ۲. اگر خیر، چه مانع دیگری شما را از پاسخ دادن بازداشته است؟
                          ۳. آیا برایتان اصلاً مقدور نیست که به هر نحوی که برای خودتان مناسب است راهنمایی برای عیب‌یابی این مدار را ادامه دهید؟
                          درود
                          شما برای خرید یک تریستور 20 هزار تومنی یک ماهه چندین نفر را سر کار گذاشتی آخرشم گله میکنی چرا پاسخ نمیدهید بابا تریستور را عوض کن درست شد، شد نشد عیب از آی سی هست اونو عوض کن تمام. اینجا واقعا کسی فرصت ندارد به شما از اول الکترونیک تدریس کند. تعمیر یک اتو که ساخت پهباد نیست . تازه من خیلی از اوقات از صبر و تحمل کاربر محترم HS1386 در قبال شما و سئوالات بی پایان شما تعجب میکنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
                            شما برای خرید یک تریستور 20 هزار تومنی یک ماهه چندین نفر را سر کار گذاشتی آخرشم گله میکنی چرا پاسخ نمیدهید بابا تریستور را عوض کن درست شد، شد نشد عیب از آی سی هست اونو عوض کن تمام. اینجا واقعا کسی فرصت ندارد به شما از اول الکترونیک تدریس کند. تعمیر یک اتو که ساخت پهباد نیست . تازه من خیلی از اوقات از صبر و تحمل کاربر محترم HS1386 در قبال شما و سئوالات بی پایان شما تعجب میکنم.
                            مگر من یک بار به شما نگفتم گرد پستها و تاپیکهای من نگرد!؟!
                            چه ربطی به شما دارد گفتگوی افراد دیگر!
                            اگر فقط کمی فکر کنی، والله خواهی فهمید این چیزهای ساده و پایه را.
                            شاید در کودکی یادت نداده‌اند: در اموری که ربطی بهت ندارد دخالت نکن!

دیدگاه

مگر من یک بار به شما نگفتم گرد پستها و تاپیکهای من نگرد!؟!
                              چه ربطی به شما دارد گفتگوی افراد دیگر!
                              اگر فقط کمی فکر کنی، والله خواهی فهمید این چیزهای ساده و پایه را.
                              شاید در کودکی یادت نداده‌اند: در اموری که ربطی بهت ندارد دخالت نکن!
                              درود
                              اینجا یک فوروم عمومی است ارث و میراث خانوادگی شما نیست اگر کمی فکر میکردی میفهمیدی که وقت همه جا طلا است و قیمت دارد بجای اینکه وقت بگذارید و مطالعه کنید نباید انتظار داشته باشید دیگران وقت بگذارند مطاالعه کنند تا به سئوالات بی و سر و ته شما پاسخ دهند. همین عدم پاسخگویی کاربر HS 1386 به سئوالات شما نشان از بی توجهی شما به همین موضوع است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
                                اینجا یک فوروم عمومی است ارث و میراث خانوادگی شما نیست اگر کمی فکر میکردی میفهمیدی که وقت همه جا طلا است و قیمت دارد بجای اینکه وقت بگذارید و مطالعه کنید نباید انتظار داشته باشید دیگران وقت بگذارند مطاالعه کنند تا به سئوالات بی و سر و ته شما پاسخ دهند. همین عدم پاسخگویی کاربر HS 1386 به سئوالات شما نشان از بی توجهی شما به همین موضوع است.
                                دقیقاً چون این انجمن، ارث شما هم نیست، به شما هیچ ربطی ندارد که کاربری سؤال می‌کند و کاربر دیگری اگر توانست جواب می‌دهد و نتوانست جواب نمی‌دهد. همان‌طور که قبلاً هم به شما گفتم، سؤال پرسیدن یک چیز است، انتظار جواب داشتن چیز دیگری است. این را هم قبلاً به شما گفته‌ام که سؤالات کاربران انجمن، چه باپایان باشد چه بی‌پایان، هیچ ربطی به شما ندارد.
                                وقتی کسی دانشی نداشته باشد و یا دانشش تکافوی پاسخ به سؤال را نکند، سؤالی که پرسیده شده است برای او بی‌سروته می‌نماید. وقتی او علاوه بر بی‌دانشی یا دانش ناکافی، شجاعت پذیرفتن بی‌دانشی یا کم‌دانشی‌اش را نداشته باشد، سؤال او را برآشفته و پرخاشگر نیز خواهد کرد.
                                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲۷.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X