اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ شارژی اضطراری (از نوع مهتابی T5)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ شارژی اضطراری (از نوع مهتابی T5)

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
    سلام به شما
    از زحماتی که می*کشید بسیار سپاس*گزارم.
    سلام.خواهش می کنم.اینم شماتیک مدار:

فقط چند تا نکته راجع بهش بگم:
    1-حتما حتما بقیه دوستان مدار رو بررسی کنن و اگه ایرادی داشت بگن.چون از روی عکس خیلی سخت بود و ممکنه اشتباهی شده باشه.
    2-مقدار خازن ها رو چون نمی دونستم نذاشتم.مقدار مقاومت ها هم خودتون می تونید راحت پیدا کنید.شماره اون ترانزیستور کوچیکه رو هم نمی دونستم.
    3-شماره های 1 تا 12،مربوط می شه به اون سمت راست برد که 12 سیم هست.البته یه نکته که من شماره گذاری رو به ترتیب انجام ندادم.شما می تونید راحت خودتون به ترتیب شماره گذاری کنید.یا من براتون فردا انجام می دم.
    4-سیم های ورودی ترانس روی برد هم زیاد مشخص نبود به خاطر همین نذاشتم.این هم حتما چون شما برد و سیم هاش رو راحت می تونید ببینید می تونید انجام بدید.
    5-پلاریته قطعات هم اگه جایی اشتباه داشتم بگید.
    6-اون دیود زنری رو هم که باید باشه توی مدار ، نذاشتم.البته می تونید خودتون راحت جاش رو پیدا کنید.
    7-اون شماره 12 هم که به یکی از اون 12 سیم وصله همونی هست که به قسمت فلزی ترانزیستور MT2460 خورده.چون اون قسمت فلزی به کلکتور ترانزیستور وصله.
    در کل اگه اشتباهی بود به بزرگی خودتون ببخشید.من آخه الان دارم روی یه پروژه دیگه کار می کنم یه کم سرم شلوغه.
    جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۰۰:۲۳ ۱۴۰۰/۱۱/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      1-غیر ممکنه
      2- چون ترانسفورمر وصل شده به پل دیود.
      خروجی پل دیود هم وصل شده به خازن و
      قطب منفی مستقیما به کالکتور ترانزیستور
      رفته.
      امیتر ترانزیستور هم رفته به منفی(گراند) مشترک مدار
      3- خیر،
      چون مدار شارژ این دستگاه، مدار شارژ معروفی
      هست که برای شارژ باتری اسیدی استفاده میشه
      و ولتاژ ثابت به باتری میده و از اعمال ولتاژ غیر مجاز
      به ترانزیستور جلوگیری میکنه.
      بدون این دیود زنر عملکرد مدار ناقص میمونه.
      4- دیود زنر 8.2 ولت.
      البته با اضافه کردن این زنر باتری دیرتر شارژ میشه
      ولی طول عمر باتری افزایش پیدا میکنه.
      یه نکته: وقتی ترانزیستور سوخته فایده نداره زنر
      بذاریم. و زنر خواهد سوخت.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

1- چون همیشه احتمال خطای دستگاه و وجود عواملی
      مثل اکسید و زنگ زدگی وجود داره.
      و همین عوامل ممکنه باعث نمایش اشتباه نتیجه
      بشن.
      اگر دوباره با پاکسازی پایه های کلید آزمایش رو انجام
      بدین و نتیجه مشابه حاصل بشه،میشه با قطعیت
      گفت کلید خراب هست.
      از پاسخ مفید و دقیق و تشریحی شما کمال تشکر را دارم.

آیا ای*میلتان (shapoorhafez@gmail.com) را نگاه می*کنید؟

4. مناسبترین ترانزیستور جایگزین برای این دستگاه و مدار و برد، همان TIP42 است که قبلاً گفتید؟
      دیود زنر 8.2 ولت چندوات؟

5. آیا شما خریدهایتان را اینترنتی انجام می*دهید؟ اگر بله، مطمئنترین فروشگاههای اینترنتی به ترتیب اولویت کدامها هستند که سر خریدار نمیخواهند کلاه بگذارند و جنس بنجل بفروشند؟

نوشته اصلی توسط Mr.Rubike نمایش پست ها

1-حتما حتما بقیه دوستان مدار رو بررسی کنن و اگه ایرادی داشت بگن.چون از روی عکس خیلی سخت بود و ممکنه اشتباهی شده باشه.
      2-مقدار خازن ها رو چون نمی دونستم نذاشتم.مقدار مقاومت ها هم خودتون می تونید راحت پیدا کنید.شماره اون ترانزیستور کوچیکه رو هم نمی دونستم.
      3-شماره های 1 تا 12،مربوط می شه به اون سمت راست برد که 12 سیم هست.البته یه نکته که من شماره گذاری رو به ترتیب انجام ندادم.شما می تونید راحت خودتون به ترتیب شماره گذاری کنید.یا من براتون فردا انجام می دم.
      4-سیم های ورودی ترانس روی برد هم زیاد مشخص نبود به خاطر همین نذاشتم.این هم حتما چون شما برد و سیم هاش رو راحت می تونید ببینید می تونید انجام بدید.
      6-اون دیود زنری رو هم که باید باشه توی مدار ، نذاشتم.البته می تونید خودتون راحت جاش رو پیدا کنید.
      7-اون شماره 12 هم که به یکی از اون 12 سیم وصله همونی هست که به قسمت فلزی ترانزیستور MT2460 خورده.چون اون قسمت فلزی به کلکتور ترانزیستور وصله.
      در کل اگه اشتباهی بود به بزرگی خودتون ببخشید.من آخه الان دارم روی یه پروژه دیگه کار می کنم یه کم سرم شلوغه.
      سلام به شما
      وقتتان بخیر
      از کمک صمیمانه*ی شما در جهت روشن شدن ساختار این دستگاه بسیار سپاس*گزارم.

دیدگاه

سلام به شما
        وقتتان بخیر
        خواهش می کنم.فقط یه نکته مهم که اون ترانزیستور MT246D یک ترانزیستور PNP هست که من اشتباهی شماتیکش رو یک ترانزیستور NPN کشیدم.

[QUOTE=Tanha7;740220]

5. آیا شما خریدهایتان را اینترنتی انجام می*دهید؟ اگر بله، مطمئنترین فروشگاههای اینترنتی به ترتیب اولویت کدامها هستند که سر خریدار نمیخواهند کلاه بگذارند و جنس بنجل بفروشند؟

فروشگاه های زیادی وجود دارن.مثل همین eshop ، کافه ربات ، iranmicro ، roboeq ، دیجیکالا و...

دیدگاه

از پاسخ مفید و دقیق و تشریحی شما کمال تشکر را دارم.

آیا ای*میلتان (shapoorhafez@gmail.com) را نگاه می*کنید؟

4. مناسبترین ترانزیستور جایگزین برای این دستگاه و مدار و برد، همان TIP42 است که قبلاً گفتید؟
          دیود زنر 8.2 ولت چندوات؟

سلام به شما
          وقتتان بخیر
          صندوق ورودی ایمیلم ( جیمیل) رو هر هفته بررسی
          میکنم.
          آخرین بار دیشب بررسی کردم.
          پیامی فرستادید؟
          4- همون TIP42 خوبه.
          هر چقدر زنر وات بالاتر بهتر،
          1 وات خوبه.
          5- در اکثر مواقع برای تامین قطعات و تجهیزات الکترونیکی
          خودم خریدم رو اینترنتی انجام میدم.
          مگر زمانی که نیاز فوری باشه یا نیاز به اندازه گیری و
          مقایسه دقیق باشه که اون موقع خریدم رو حضوری
          انجام میدم.
          وقتی که چندین نوع کالا لازم دارم از دیجی کالا میخرم تا
          چند بار هزینه پست پرداخت نکنم.
          اما وقتی که فقط قطعات الکترونیک به تعداد بالا لازم دارم به یکی از دوستان
          آشنا میگم از فروشگاه eca سفارش بدیم( تا در هزینه پست
          صرفه جویی بشه!)
          و خدارو شکر از هیچکدوم خریدی انجام ندادم که پشیمان شده
          باشم.
          یه نکته:
          موقع خرید اینترنتی با دقت مشخصات فنی رو مطالعه کنین تا
          مثلا به جای کلید دو حالته،کلید سه حالته نگیرین.
          اگر هم مشخصات فنی ناقص بود از فروشنده سوال کنین.

دیدگاه

صندوق ورودی ایمیلم ( جیمیل) رو هر هفته بررسی
            میکنم.
            آخرین بار دیشب بررسی کردم.
            پیامی فرستادید؟
            4- همون TIP42 خوبه.
            هر چقدر زنر وات بالاتر بهتر،
            1 وات خوبه.
            5- در اکثر مواقع برای تامین قطعات و تجهیزات الکترونیکی
            خودم خریدم رو اینترنتی انجام میدم.
            مگر زمانی که نیاز فوری باشه یا نیاز به اندازه گیری و
            مقایسه دقیق باشه که اون موقع خریدم رو حضوری
            انجام میدم.
            وقتی که چندین نوع کالا لازم دارم از دیجی کالا میخرم تا
            چند بار هزینه پست پرداخت نکنم.
            اما وقتی که فقط قطعات الکترونیک به تعداد بالا لازم دارم به یکی از دوستان
            آشنا میگم از فروشگاه eca سفارش بدیم( تا در هزینه پست
            صرفه جویی بشه!)
            و خدارو شکر از هیچکدوم خریدی انجام ندادم که پشیمان شده
            باشم.
            یه نکته:
            موقع خرید اینترنتی با دقت مشخصات فنی رو مطالعه کنین تا
            مثلا به جای کلید دو حالته،کلید سه حالته نگیرین.
            اگر هم مشخصات فنی ناقص بود از فروشنده سوال کنین.
            می*خواستم ببینم اگر به ای*میل نگاه می*کنید پیام بفرستم.
            5. در خرید اینترنتی نمیشود جنس را دید و بعد خرید. اگر از فروشگاههای مختلف مخصوص تجهیزات الکترونیک خرید کرده*اید، به*ترتیب کدامهایشان جنس باکیفیت*تر می*آورند؟

قبلا گفته بودم که ترانزیستور مربوط به قسمت
            شارژ هست.
            و باید کنارش یه دیود زنر میبود.
            و احتمالا نبود همون زنر باعث خرابی ترانزیستور
            شده.
            همون داغ شدن موقع شارژ هم نشانه این هست
            که ترانزیستور مربوط به شارژ هست.
            شما در پستهای 25 و 30، عنوان کردید که ترانزیستور خراب، مربوط به شارژ باتری است.

از مطلب فوق می*توان نتیجه گرفت که بدون این ترانزیستور فقط شارژ باتری از کار می*افتد، و اصولاً باید این امکان باقی بماند که باتری پر را به دستگاه وصل کرد و مهتابی روشن شود. آیا می*توان بدون نگرانی این کار را کرد؟
            جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۸:۲۷ ۱۴۰۰/۱۱/۱۵.

دیدگاه

می*خواستم ببینم اگر به ای*میل نگاه می*کنید پیام بفرستم.
              5. در خرید اینترنتی نمیشود جنس را دید و بعد خرید. اگر از فروشگاههای مختلف مخصوص تجهیزات الکترونیک خرید کرده*اید، به*ترتیب کدامهایشان جنس باکیفیت*تر می*آورند؟

از مطلب فوق می*توان نتیجه گرفت که بدون این ترانزیستور فقط شارژ باتری از کار می*افتد، و اصولاً باید این امکان باقی بماند که باتری پر را به دستگاه وصل کرد و مهتابی روشن شود. آیا می*توان بدون نگرانی این کار را کرد؟
              5- به غیر از دیجی کالا و فروشگاه eca از جای
              دیگری اینترنتی قطعات الکترونیکی نخریدم.
              به دلیل تحریم ها، اکثر اجناس داخل ایران
              کیفیت برابری دارن مگر اینکه قبل از دوران
              تحریم ها یا به صورت قاچاق وارد شده باشه.
              ولی فروشگاه eca قیمت پایینتری نسبت به
              دیگر جا ها داره.

دیدگاه

قبلا گفته بودم که ترانزیستور مربوط به قسمت
                شارژ هست.
                و باید کنارش یه دیود زنر میبود.
                و احتمالا نبود همون زنر باعث خرابی ترانزیستور
                شده.
                همون داغ شدن موقع شارژ هم نشانه این هست
                که ترانزیستور مربوط به شارژ هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Rubike نمایش پست ها

2. اگر مایل هستید بفرمایید نوشته*های روی خازنها و ترانزیستور کوچک را اعلام کنم خدمتتان.
                  3. مهمتر از ترتیب شماره*گذاری، این است که این سیمها به کجا می*روند (مقصد سیمها). آیا می*توان مقصد سیمها را نیز در نقشه*ی مدار گنجاند (منظورم به*طور کلی است، نه این که شما زحمت بکشید و انجام بدهید)؟
                  4. آیا منظورتان ترانس مبدل 220 ولت به 12 ولت است؟ مگر همین دو تا AC که سمت چپ گذاشته*اید سیمهای ورودی ترانس روی برد نیستند؟
                  7. مسیری که در پشت برد از قسمت فلزی ترانزیستور MT246D می*آید، از طریق یک سیم مشکی به یک فیش وصل می*شود. اگر به عکس بیرون دستگاه که در پست 16 گذاشتم نگاه کنید، فیش مذکور را که در بالای چراغ سبز قرار دارد می*بینید. نمی*دانم این فیش (که جک 3.5 میلیمتری است) چه استفاده*ای دارد.

شما من را ببخشایید که در وسط مشغله*هایتان به شما زحمت داده*ام.
                  جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۳:۳۱ ۱۴۰۰/۱۱/۱۵.

دیدگاه

2. اگر مایل هستید بفرمایید نوشته*های روی خازنها و ترانزیستور کوچک را اعلام کنم خدمتتان.
                    3. مهمتر از ترتیب شماره*گذاری، این است که این سیمها به کجا می*روند (مقصد سیمها). آیا می*توان مقصد سیمها را نیز در نقشه*ی مدار گنجاند (منظورم به*طور کلی است، نه این که شما زحمت بکشید و انجام بدهید)؟
                    4. آیا منظورتان ترانس مبدل 220 ولت به 12 ولت است؟ مگر همین دو تا AC که سمت چپ گذاشته*اید سیمهای ورودی ترانس روی برد نیستند؟
                    7. مسیری که در پشت برد از قسمت فلزی ترانزیستور MT246D می*آید، از طریق یک سیم مشکی به یک فیش وصل می*شود. اگر به عکس بیرون دستگاه که در پست 16 گذاشتم نگاه کنید، فیش مذکور را که در بالای چراغ سبز قرار دارد می*بینید. نمی*دانم این فیش (که جک 3.5 میلیمتری است) چه استفاده*ای دارد.
                    2. باشه بگید تا من روی شماتیک ، مقدار هر خازن و شماره ی ترانزیستور رو کنارشون بنویسم.
                    3.بله چرا نشه.من فقط نقشه خود برد رو طبق عکس هایی که فرستاده بودید کشیدم و نمی دونستم که مقصد این سیم ها کجاست.به همین دلیل مقصدشون رو نکشیدم و شماره گذاری کردم.
                    4.خیر منظورم اون ترانسی که روی خود برد هست ، بود.اون دو تا AC خروجی های ترانس کاهنده ای که بیرون برد قرار داره و اندازش بزرگه ، هستن.اون ترانس روی برد که کوچیکتره ، افزاینده هست.من منظورم اون ترانس افزاینده بود.
                    7.بقیه سیم های اون فیش به کجا می رن؟

شما من را ببخشایید که در وسط مشغله*هایتان به شما زحمت داده*ام.
                    نه بابا این چه حرفیه.خواهش می کنم.
                    جدیدترین ویرایش توسط Mr.Rubike; ۱۹:۴۶ ۱۴۰۰/۱۱/۱۵.

دیدگاه

خیر،لازم نیست نگران باشید.

دیدگاه

خیر،لازم نیست نگران باشید.
                        من متوجه منظورتان نشدم.
                        آیا در حالی که جای این ترانزیستور در برد خالی است، اگر باتری را به دستگاه وصل کنم و مهتابیها را روشن کنم، آسیبی به دستگاه یا برد نمیزند؟

دیدگاه

من متوجه منظورتان نشدم.
                          آیا در حالی که جای این ترانزیستور در برد خالی است، اگر باتری را به دستگاه وصل کنم و مهتابیها را روشن کنم، آسیبی به دستگاه یا برد نمیزند؟
                          چون این ترانزیستور مربوط به قسمت شارژ هست.
                          نه قسمت نوسان سازی.
                          پس آسیبی نمیزنه.

دیدگاه

4- همون TIP42 خوبه.
                            درود و تحیت
                            در فروشگاههای اینترنتی، تا آنجا که من دیدم، سه نوع TIP42 هست:
                            TIP42
                            TIP42A
                            TIP42C
                            و مشخصاتشان فرقهایی دارد.
                            برای کار من، کدام*یک بهتر است (حتی الامکان بفرمایید به چه دلیل)؟

دیدگاه

درود و تحیت
                              در فروشگاههای اینترنتی، تا آنجا که من دیدم، سه نوع TIP42 هست:
                              TIP42
                              TIP42A
                              TIP42C
                              و مشخصاتشان فرقهایی دارد.
                              برای کار من، کدام*یک بهتر است (حتی الامکان بفرمایید به چه دلیل)؟
                              TIP42C بهتره،
                              چون تحمل ولتاژ امیتر -کالکتور بیشتری داره(100 ولت)
                              غیر از این همه مشخصاتشون با هم برابر هست.

دیدگاه

سلام به دوستان
                                یک طرف یکی از مقاومتهای برد را بیرون کشیده بودم جهت تست.

آیا می*شود از همان لحیمی که از قبل روی برد هست استفاده کرد و مقاومت را جا زد؟ یا لحیم قبلی حتماً باید پاک شود و لحیم نو استفاده شود؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X