اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ اضطراری شارژی ال*ای*دی (DP LED-721)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست راهنمایی در تعمیر چراغ اضطراری شارژی ال*ای*دی (DP LED-721)

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
    1. در پست 41 گفتید که به جای یک زنر 1وات، 2 یا 3 زنر 0.5وات را موازی کنم.
    روی زنرها درج شده است: 8V2
    بله، اگر زنر ها مطلوب باشند میتونید از 0.5 وات
    هم استفاده کنید.
    اما بنظر میاد این زنر ها مطلوب نیستن، این آزمایش
    رو انجام بدید:
    یکی از زنر ها را از برد جدا کرده و با آن مقاومت 100 اهم
    الی 1 کیلواهم سری کرده و به تغذیه 12 ولت متصل کنید،
    ولتاژ دو سر زنر اندازه بگیرید نباید بیش از 8.4 ولت باشد
    که در غیر اینصورت زنر بی کیفیت و نامرغوب است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      بله، اگر زنر ها مطلوب باشند میتونید از 0.5 وات
      هم استفاده کنید.
      اما بنظر میاد این زنر ها مطلوب نیستن، این آزمایش
      رو انجام بدید:
      یکی از زنر ها را از برد جدا کرده و با آن مقاومت 100 اهم
      الی 1 کیلواهم سری کرده و به تغذیه 12 ولت متصل کنید،
      ولتاژ دو سر زنر اندازه بگیرید نباید بیش از 8.4 ولت باشد
      که در غیر اینصورت زنر بی کیفیت و نامرغوب است.
      یک مقاومت 220 اهم با زنر سری کردم و آزمایش کردم. کاتد را به سمت مثبت مدار قرار دادم، و آند را به سمت منفی مدار. نتیجه، 8.84 ولت بود.
      حال متوجه شدیم که این زنر 8.8 است.
      باز همان مسأله*ای که در پست 43 مطرح کردم به قوت خود باقی است با این تفاوت که به جای 8.2 باید بگذارم 8.8:

سه دیود زنر 8.8 ولت را موازی کردم. با نتیجه*ای نامطلوب مواجه شدم:
      ولتاژ دو سر سیم قرمز و مشکی، به 8.8 (هشت ممیز هشت) ولت محدود نماند و به ۹.۸ (نه ممیز هشت) رسید و حتا مهمتر این که داشت بالاتر هم می*رفت.

آیا شما می*دانید راه*حل چیست؟
      جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۱:۴۸ ۱۴۰۱/۱۰/۲۳.

دیدگاه

یک مقاومت 220 اهم با زنر سری کردم و آزمایش کردم. کاتد را به سمت مثبت مدار قرار دادم، و آند را به سمت منفی مدار. نتیجه، 8.84 ولت بود.
        حال متوجه شدیم که این زنر را 8.8 است.
        باز همان مسأله*ای که در پست 43 مطرح کردم به قوت خود باقی است با این تفاوت که به جای 8.2 باید بگذارم 8.8:

سه دیود زنر 8.8 ولت را موازی کردم. با نتیجه*ای نامطلوب مواجه شدم:
        ولتاژ دو سر سیم قرمز و مشکی، به 8.8 (هشت ممیز هشت) ولت محدود نماند و به ۹.۸ (نه ممیز هشت) رسید و حتا مهمتر این که داشت بالاتر هم می*رفت.

آیا شما می*دانید راه*حل چیست؟
        نهایی ترین راه، استفاده از مدار تقویت جریان زنر
        است، این مدار مناسب است:

از مدار سمت راست استفاده کنید، ترانزیستور
        TIP41
        زنر 8.2 ولت
        مقاومت 1 کیلو اهم.

دیدگاه

نهایی ترین راه، استفاده از مدار تقویت جریان زنر
          است، این مدار مناسب است:

از مدار سمت راست استفاده کنید، ترانزیستور
          TIP41
          زنر 8.2 ولت
          مقاومت 1 کیلو اهم.
          1. نقطه*ی A مدار سمت راست را به «محل اتصال سیم مثبت باتری به برد چراغ» وصل کنم؟
          2. نقطه*ی C مدار سمت راست را به «محل اتصال سیم منفی باتری به برد چراغ» وصل کنم؟
          3. دیود زنر مورد اشاره*ی شما همان D1 است؟
          4. D3 که در سمت راست مدار سمت راست رسم شده است چیست؟ آیا از آن هم باید در جایی از مدار استفاده کرد؟

دیدگاه

1. نقطه*ی A مدار سمت راست را به «محل اتصال سیم مثبت باتری به برد چراغ» وصل کنم؟
            2. نقطه*ی C مدار سمت راست را به «محل اتصال سیم منفی باتری به برد چراغ» وصل کنم؟
            3. دیود زنر مورد اشاره*ی شما همان D1 است؟
            4. D3 که در سمت راست مدار سمت راست رسم شده است چیست؟ آیا از آن هم باید در جایی از مدار استفاده کرد؟
            ۱-بله
            ۲-بله
            ۳-بله
            ۴-D3 تنها نقشی مفهومی دارد و در مدار وجود ندارد.

دیدگاه

با درود
              چرا از رگلاتور ال ام 317 استفاده نشه و ولتاز تنظیم کرد و ججریان هم که وضعیت بهتری تا زنر داره ؟

دیدگاه

۱-بله
                ۲-بله
                ۳-بله
                ۴-D3 تنها نقشی مفهومی دارد و در مدار وجود ندارد.
                3. هر ولتاژی که بخواهیم ولتاژ دو سر باتری از آن بالاتر نرود، زنر را باید با همان ولتاژ انتخاب کنیم؟ یا 0.7 بالاتر؟

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
                مطلبی که در زیر میخواهم بگویم ربطی به مطلب بالا ندارد.
                درباره*ی سری کردن باتریها گاهی گفته میشود که باتریهای غیرهم*ظرفیت را نباید با هم سری کرد.
                آیا شما می*دانید که این در الکترونیک، امر پذیرفته*شده و مسلمی است یا خیر؟
                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۵:۱۰ ۱۴۰۱/۱۰/۲۴.

دیدگاه

3. هر ولتاژی که بخواهیم ولتاژ دو سر باتری از آن بالاتر نرود، زنر را باید با همان ولتاژ انتخاب کنیم؟ یا 0.7 بالاتر؟

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
                  مطلبی که در زیر میخواهم بگویم ربطی به مطلب بالا ندارد.
                  درباره*ی سری کردن باتریها گاهی گفته میشود که باتریهای غیرهم*ظرفیت را نباید با هم سری کرد.
                  آیا شما می*دانید که این در الکترونیک، امر پذیرفته*شده و مسلمی است یا خیر؟
                  3- باید زنر را 0.7 ولت کمتر انتخاب کرد.این مدار متفاوت با مدار تاپیک چراغ مهتابی T5 است.
                  -----------------------------------------------------------------------------------------------
                  این مطلب کاملا منطقی است, زیرا هنگامی که باتری که ظرفیت کمتر داشته پر و خالی میشود، باتری با ظرفیت بیشتر هرگز پر و خالی نمیشود.

دیدگاه

۳- باید زنر را ۰.۷ ولت کمتر انتخاب کرد.این مدار متفاوت با مدار تاپیک چراغ مهتابی T۵ است.
                    متوجه منظورتان نشدم. پس پرسش را به*صورت زیر مطرح میکنم.

در این چراغ اضطراری ال*ای*دی، مثلاً اگر بخواهیم ولتاژ دو سر باتری آن بالاتر از 9.1 نرود، و بخواهیم این کار را با مداری که شما در پست 48 معرفی کردید انجام دهیم، آیا باید برای D1، زنر 9.1 ولت قرار دهیم؟
                    جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۰۹:۳۶ ۱۴۰۱/۱۰/۲۵.

دیدگاه

متوجه منظورتان نشدم. پس پرسش را به*صورت زیر مطرح میکنم.

در این چراغ اضطراری ال*ای*دی، مثلاً اگر بخواهیم ولتاژ دو سر باتری آن بالاتر از 9.1 نرود، و بخواهیم این کار را با مداری که شما در پست 48 معرفی کردید انجام دهیم، آیا باید برای D1، زنر 9.1 ولت قرار دهیم؟
                      منظورم را بد رساندم، اگر میخواهید ولتاژ باتری بفرض از 9.1 ولت بالاتر نرود، باید از زنر 8.4 ولتی استفاده کنید.
                      باتوجه به نبود زنر 8.4 ولت میتوان از زنر 8.2 ولت استفاده کرد.

دیدگاه

منظورم را بد رساندم، اگر میخواهید ولتاژ باتری بفرض از 9.1 ولت بالاتر نرود، باید از زنر 8.4 ولتی استفاده کنید.
                        باتوجه به نبود زنر 8.4 ولت میتوان از زنر 8.2 ولت استفاده کرد.
                        1. در بعضی سایتها، زنر با ولتاژ 8.4 برای فروش معرفی کرده*اند اما با قیمتهای گران. بنابراین بهتر است زنر با ولتاژ 8.5 که در سایت ای*سی*ای وجود دارد بخرم تا ولتاژ دو سر باتری این چراغ، از 9.2 بالاتر نرود. آیا زنری که در لینک زیر معرفی شده خوب است؟

2. به تصویر فوق نگاه کنید. چه خود زنر به تنهایی، چه مدار تقویت جریان زنر، آیا فقط در مدار پایینی میتواند ولتاژ را کنترل کند، یا در مدار بالایی هم میتواند ولتاژ را کنترل کند؟

3. در مدار تقویت جریان زنر، مقاومت 1 کیلو، چند وات باید باشد؟ زنر چند وات باید باشد؟
                        جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۹:۵۳ ۱۴۰۱/۱۰/۲۵.

دیدگاه

1. به تصویر فوق نگاه کنید. چه خود زنر به تنهایی، چه مدار تقویت جریان زنر، آیا فقط در مدار پایینی میتواند ولتاژ را کنترل کند، یا در مدار بالایی هم میتواند ولتاژ را کنترل کند؟

2. در مدار تقویت جریان زنر، مقاومت 1 کیلو، چند وات باید باشد؟
                          1- دو مدار داخل شکل در عملکرد هیچ تفاوتی ندارند و مدار در هردو حالت کار میکند.
                          2- با توجه به اینکه ولتاژ دو سر مقاومت کمتر از 1 ولت است، مقاومت 1/4 وات کافی است و حتی میتوان 1/8 وات هم قرار داد.

دیدگاه

1- دو مدار داخل شکل در عملکرد هیچ تفاوتی ندارند و مدار در هردو حالت کار میکند.
                            2- با توجه به اینکه ولتاژ دو سر مقاومت کمتر از 1 ولت است، مقاومت 1/4 وات کافی است و حتی میتوان 1/8 وات هم قرار داد.
                            الف. در بعضی سایتها، زنر با ولتاژ ۸.۴ برای فروش معرفی کرده*اند اما با قیمتهای گران. بنابراین بهتر است زنر با ولتاژ ۸.۵ که در سایت ای*سی*ای وجود دارد بخرم تا ولتاژ دو سر باتری این چراغ، از ۹.۲ بالاتر نرود. آیا زنری که در لینک زیر معرفی شده خوب است؟

ب. در مدار تقویت جریان زنر، زنر چند وات باید باشد؟

دیدگاه

الف. در بعضی سایتها، زنر با ولتاژ ۸.۴ برای فروش معرفی کرده*اند اما با قیمتهای گران. بنابراین بهتر است زنر با ولتاژ ۸.۵ که در سایت ای*سی*ای وجود دارد بخرم تا ولتاژ دو سر باتری این چراغ، از ۹.۲ بالاتر نرود. آیا زنری که در لینک زیر معرفی شده خوب است؟

ب. در مدار تقویت جریان زنر، زنر چند وات باید باشد؟
                              متاسفانه لینک خراب است و باز نمیشود.
                              اما اگر زنر 8.4 موجود است،مناسب است.
                              ب- زنر 0.5 وات کفایت میکند، اما زنر 1 وات بهتر است.

دیدگاه

متاسفانه لینک خراب است و باز نمیشود.
                                انجمن لینکها را دستکاری و خراب میکند.
                                در صورت امکان، عبارت «دیود زنر 8.5V 0.5W کد 1N972B مارک ON Semiconductor» را در فروشگاه جستجو کنید و روی اولین نتیجه کلیک کنید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

برای حل مشکل، سر وسط شاخه های
                                باتری را بهم متصل کنید.
                                در پست 44، مطلب فوق را گفتید. منظورتان از «سر وسط شاخه*های باتری» چیست؟
                                جدیدترین ویرایش توسط Tanha7; ۱۷:۵۱ ۱۴۰۱/۱۰/۲۶.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X