اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اخبارIT

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    بیشتر قربانیان بدافزار، از طریق جستآ‌وجوهای خطرناک آلوده میآ‌شوند

    هر روز رایانهآ‌های زیادی به بدافزار آلوده میآ‌شوند اما در بیشتر مواقع این بدافزارها نیستند که قربانیان خود را میآ‌یابند بلکه این کاربران هستند که در جستآ‌وجوآ‌های خطرناک خود، رایانه، اطلاعات شخصی و محرمانه را در معرض خطر قرار میآ‌دهند.

    شرکت مکآ‌آفی در پی آزمایش و بررسیآ‌های گسترده، آماری شگفتآ‌انگیز از جستآ‌وجوآ‌های خطرناک ارائه کرده است.

    از سال 2007 تا به امروز، نسل جدیدی از روشآ‌های پیشرفته انتشار بدافزارها بهآ‌طور جدی آغاز شده است.

    در این روش، بدافزارنویسان از ابزار توانا و کاربردی RSS در جهت دستیابی به خواستهآ‌آ‌های خود بهره میآ‌برند.

    RSSها به کاربران اجازه میآ‌دهند که بهآ‌طور خودکار موضوعات مورد علاقه خود را پیگیری کنند و از بهآ‌روزرسانی سایتآ‌های مورد علاقه خود گاه شوند.

    این ابزار به بدافزارنویسان امکان میآ‌دهد که همیشه از موضوعات مورد علاقه و جذاب مردم گاه باشند. از همینآ‌رو در هر بازه زمانی، کلمات کلیدی خاصی وجود دارند که بهآ‌طور بسیار شگفتآ‌انگیزی، احتمال رسیدن به یک سایت آلوده را افزایش میآ‌دهند.


    بهآ‌عنوان مثال در زمان جامآ‌جهانی، 4 درصد سایتآ‌هایی که در کشور آمریکا در هر یک از موتورهای جستآ‌وجو یافت میآ‌شد، به یک سایت آلوده منتهی میآ‌شده است. این میزان در کشور روسیه تا 15 درصد نیز افزایش یافته است اما مهمآ‌ترین کلمات کلیدی دورهآ‌ای برای انتخاب طعمه، نام خوانندگان، بازیگران و افراد مشهور است.

    بهآ‌عنوان مثال نام Justin Bieber که نام یک خواننده نوجوان است، در 6 ماه اول سال 2010 بسیاری از کاربران را به سایتآ‌های آلوده هدایت کرده است. جالب اینآ‌جاست که اینآ‌چنین نامآ‌هایی حتی در سایتآ‌های بهآ‌ظاهر مشهور نیز خطرآفرین هستند.

    بسیاری از کاربران Youtube نیز از طریق جستآ‌وجوی این نام در این سایت، با لینکآ‌های وسوسهآ‌کنندهآ‌ای برخورد کردهآ‌اند که آنآ‌ها را به دام بدافزارنویسان انداخته است.

    جستآ‌وجوی حواشی زندگی و کار هر یک از چهرهآ‌های معروف در اینترنت، یکی از خطرناکآ‌ترین کارهایی است که میآ‌تواند رایانه شما را بهآ‌جرات تهدید کند.

    مکآ‌آفی به کاربران اینترنت توصیه میآ‌کند که به دریافت اطلاعات و اخبار رسمی از سایتآ‌های معتبر بسنده کرده و بهآ‌دنبال حواشی در سایتآ‌های ناآ‌آشنا نگردند.

    در این میان باید دقت داشته باشید که فریب سایتآ‌های تقلبی را نیز نخورید.

    بهآ‌عنوان مثال در طی 5 سال گذشته بیش از 700 هزار سایت کاملا شبیه به Youtube ایجاد شده که تنها هدف آنآ‌ها آلوده کردن کاربران بوده است.

    دسته دوم و البته پراهمیتآ‌تر از کلمات کلیدی که باعث افزایش ریسک کاربران رایانه میآ‌شوند، کلماتی هستند که در تمام سال و توسط بیشتر کاربران جستآ‌وجو میآ‌شوند.

    براساس این آمار، کلمه Free به تنهایی میآ‌تواند احتمال رسیدن به یک سایت آلوده را تا 100 برابر افزایش دهد! کافی است که عبارت Music را در انتهای Free اضافه کنید تا احتمال آلوده شدن به 300 درصد افزایش یابد.

    40 درصد سایتآ‌های حاصل از جستآ‌وجوی عبارت MP3 سایتآ‌های آلوده هستند.

    عباراتی مانندRingtone ،TV Show ،Sport Game : Movie ،IMDB ،Serial Number ،Activation Key و... واژهآ‌هایی هستند که در تمامی طول سال کاربران را تهدید میآ‌کنند.

    سایتآ‌های غیراخلاقی، اصلیآ‌ترین راه انتشار بدافزار محسوب میآ‌شوند.

    براساس این آمار، 59 درصد سایتآ‌های غیراخلاقی، کاربران رایانه را بهآ‌طور یقین به بدافزار آلوده میآ‌کنند.


    این در حالی است که سهم اسپمآ‌ها تنها 1 درصد است.

    این سایتآ‌ها و کلمات کلیدی نه تنها به تنهایی و بهآ‌طور مستقیم خطرناکند بلکه از این عبارات بهآ‌طور غیرمستقیم نیز بهرهآ‌برداری میآ‌شود.

    بهآ‌عنوان مثال سایت Rhapsody.com بزرگآ‌ترین مرجع موسیقی در کشور آمریکا و یکی از سایتآ‌های حاصل جستآ‌وجو از عبارات مرتبط با هر نوع موسیقی، یکی از سایتآ‌هایی است که اگر چه به خودی خود آلوده نیست اما در سال گذشته باعث آلوده شدن رایانه هزاران آمریکایی شده است.

    این سایت، بیآ‌خبر از همه جا مثل همیشه در صفحه اصلی خود تبلیغات پخش میآ‌کرد اما یکی از این تبلیغات به سایتی آلوده منتهی میآ‌شد که منجر به آلوده شدن کاربران این سایت گردید؛ از همینآ‌رو نباید به سایتآ‌های معتبر نیز اعتمادی چشمآ‌بسته داشت.

    بنرهای تبلیغاتی و لینکآ‌هایی که کاربران این سایتآ‌ها بهآ‌طور آزادانه در کامنتآ‌ها و یا پستآ‌های خود بهآ‌جای میآ‌گذارند، روشآ‌هایی است که بدافزارنویسان از آنآ‌ها برای رسیدن به اهداف خود بهرهآ‌برداری میآ‌کنند.

    در نهایت میآ‌توان گفت، اخلاقآ‌مندی و پرهیز از تماشای هرزهآ‌نگاریآ‌، راهی خداپسندانه برای حفظ سلامت روح و البته رایانه هر کاربر اینترنت است.

    دیدگاه

    • ۱٬۳۷۰٬۰۰۰ ریال ۱٬۱۶۴٬۵۰۰ ریال
      ۱۰۴٬۰۰۰ ریال ۵۲٬۰۰۰ ریال
      ۹۵۹٬۰۰۰ ریال ۱۹۱٬۸۰۰ ریال
      ۲۹٬۵۰۰ ریال ۲۳٬۶۰۰ ریال
      ۴۶۳٬۰۰۰ ریال ۲۷۷٬۸۰۰ ریال
      ۱٬۱۱۰٬۰۰۰ ریال ۸۳۲٬۵۰۰ ریال
      ۱۶۲٬۰۰۰ ریال ۹۷٬۲۰۰ ریال
      ۱۱۰٬۰۰۰ ریال ۷۷٬۰۰۰ ریال
      ۵۱۵٬۰۰۰ ریال ۴۵۳٬۲۰۰ ریال
      ۳۰۵٬۰۰۰ ریال ۲۱۳٬۵۰۰ ریال

      افزایش سایتآ‌های جعلی بهآ‌منظور سرقت دادهآ‌های کاربران

      براساس تحقیقات جدید، کلاهبرداران اینترنتی، هر هفته، مشخصهآ‌های مربوط به بانکآ‌ها و فروشگاهآ‌های اینترنتی را که متعلق به دهآ‌ها هزار کاربر اینترنتی است، از طریق ایجاد سایتآ‌های جعلی به سرقت میآ‌برند.

      شرکت امنیتی پاندا پس از به پایان رسیدن تحقیقاتش که بهآ‌مدت سه ماه زمان برده است اعلام کرد، هر هفته بهآ‌طور متوسط57هزار سایت اینترنتی جعلی بهآ‌منظور دزدیدن دادهآ‌های بانکی کاربران ایجاد میآ‌شود.

      این سایتآ‌ها سعی میآ‌کنند با یدکآ‌کشیدن نام سایتآ‌های بزرگی چون Ebay، کاربران اینترنتی را فریب دهند تا بتوانند از آنآ‌ها دادهآ‌هایی را همچون نام کاربری، گذرواژهآ‌های مرتبط با نام کاربری و شمارهآ‌های متفاوت کارتآ‌های اعتباری را به سرقت ببرند.

      شان کورل محقق تهدیدهای اینترنتی آزمایشگاه پاندا گفت که براساس نتایج بهآ‌دست آمده، 80 درصد اینآ‌گونه سایتآ‌ها از نوع سایتآ‌های Phishing میآ‌باشند که مجرمان اینترنتی از آنآ‌ها برای دزدیدن دادهآ‌های کاربران استفاده میآ‌کنند.

      براساس تحقیقات انجام شده مشخص شد که تاکنون از اسم 375 شرکت و بانک در سراسر جهان بهآ‌منظور تولید چنین سایتآ‌هایی سوءاستفاده شده است.

      بین این شرکتآ‌ها، Ebay سهمی معادل 23 درصد و Western Union سهمی معادل 21 درصد را از صف سایتآ‌های مشکوک، به خود اختصاص دادهآ‌اند.

      از منظری دیگر، 65 درصد اینآ‌گونه سایتآ‌ها از سایتآ‌ بانکآ‌ها تقلید میآ‌کنند در حالیآ‌که حراجیآ‌ها، بورسآ‌ها، سازمانآ‌های دولتی و سامانهآ‌های پرداخت در رتبهآ‌های بعدی قرار گرفتهآ‌اند.

      بهآ‌طور معمول، حمله مجرمان بهآ‌منظور دزدیدن دادهآ‌ها ابتدا از طریق یک نامه الکترونیکی انجام میآ‌شود، به صورتیآ‌که فرستنده این نامه یکی از شرکتآ‌ها، موسسات، سازمانآ‌ها و یا بانکآ‌های مشهور معرفی خواهد شد.

      مجرم بهآ‌وسیله این نامه پیامی را به گیرنده نامه ارسال خواهد کرد.

      موضوع این پیام به گونهآ‌ای تنظیم میآ‌شود که کاربر را بهآ‌منظور دنبال کردن آدرسی که در متن پیام آمده، مشتاق میآ‌کند.

      آدرس تهیهآ‌شده در حقیقت به یک سایت جعلی اشاره کرده که اگر کاربر فریبآ‌خورده عضو سایت جایگزینآ‌شده باشد، از وی خواسته شده تا دادهآ‌های خود را در سایت جعلی وارد کند و بدین ترتیب مجرم میآ‌تواند از کاربر فریبآ‌خورده پول و اعتبارات بانکی به سرقت ببرد.

      بر همین اساس توصیه شده است کاربران برای آنآ‌که قربانی اینآ‌گونه تهدیدها نشوند از واردکردن دادهآ‌های مهم خود در هر سایت اینترنتی پرهیز کنند و در صورتیآ‌که نامه الکترونیکی از هر نوع بانک و یا موسسهآ‌ای دریافت میآ‌کنند، از طریق تلفن، صحت مطالب بیانآ‌شده در نامه را بررسی کنند.

      دیدگاه


        سختیآ‌های گذرا از استاندارد فعلی IPv4 به استاندارد جدید IPv6

        مصائب یک انتقال بزرگ


        نسل بعدی استاندارد اینترنتی IPv6 از راه رسیده اما استقرار این استاندارد در وب، الزاماتی دارد که کار را با حاشیهآ‌هایی مواجه کرده است.

        این حاشیهآ‌ها نکات فنی هستند که باید در سیر انتقال از نسل قبلی به نسل جدید برطرف شوند. یکی از اولینآ‌هایی که باید خود را با استاندارد جدید منطبق کند، ارائهآ‌دهندگان خدمات اینترنتی است.

        ارائهآ‌دهندگان آماده انتقال میآ‌شوند
        براساس گزارشی که کمیسیون اروپا اخیرا ارائه کرده است گفته میآ‌شود که در حال حاضر 32 درصد از کل ISPهای جهان، سرویس IPv6 را به مشتریانشان ارائه میآ‌دهند.

        این آمار براساس تحقیقات یکی از 5 بنیاد بینآ‌المللی اینترنتی است که آدرسآ‌های اینترنتی را بررسی میآ‌کنند. البته این گزارش حاکی از افزایش میزان خدمات اینترنتی مبتنی بر استاندارد جدید است.

        گفته میآ‌شود که 60 درصد ISPهای جهان تا سال آینده خدمات IPv6 را ارائه خواهند کرد.

        استاندارد قبلی حذف نخواهد شد
        20 درصد دیگر از ISPها هم به مشتریانی که به هر دلیلی به استاندارد جدید مهاجرت نکردهآ‌اند خدمات خواهند داد.

        آنآ‌چه مهم است این واقعیت است که ما در دوره گذار از استاندارد قدیمی به استاندارد جدید بهآ‌سر میآ‌بریم.

        کارشناسان ادعا کردهآ‌اند که در 9 ماه آینده 203 میلیون آدرس اینترنتی که براساس استاندارد IPv4 است به استاندارد جدید منتقل خواهد شد.

        به هر روی، ISPهای جهانی تا چندی دیگر 7/16 میلیون آدرس اینترنتی براساس استاندارد قبلی را از رده خارج خواهند کرد.

        آنآ‌ها پس از این تصمیم نیز تا 6 ماه خود را آماده ارائه خدمات براساس همان استاندارد قبلی خواهند کرد.

        مصائب یک انتقال بزرگ
        گذار به استاندارد جدید آسان نیست به این دلیل که بسیاری را برای طی سیر گذار باید تحت فشار قرار داد. به تعبیری، انتقال از استاندارد فعلی به استاندارد جدید، چیزی بیش از یک خانهآ‌تکانی در جهان پرشمار آدرسآ‌های اینترنتی است.

        کسانی که براساس استاندارد IPv4 به اینترنت متصلآ‌میآ‌شوند، قادر به بازدید از سایتآ‌های با استاندارد جدید نیستند مگر اینآ‌که از واسطآ‌هایی که به همین منظور ایجاد شدهآ‌ استفاده کنند.

        شرکتآ‌هایی که دارای وبآ‌سایت هستند یا اینآ‌که به هر طریقی خدمات مبتنی بر وب ارائه میآ‌دهند، برای استفاده از ترافیک جدید اینترنتی، باید آدرس جدیدی براساس استاندارد جدید را برای سرور و اتصالات شبکه خود به جهان خارج مشخص کنند.

        دیدگاه


          بینگ ببینید، پول بگیرید

          مایکروسافت با آغاز یک برنامه جدید، برای جلب کاربران به استفاده از موتور جستآ‌آ‌وجوی بینگ به ابتکار دیگری دست زده است.

          مایکروسافت در این برنامه به کاربرانی که از بینگ استفاده آ‌آ‌کنند، جایزه میآ‌آ‌دهد اما بهآ‌جای پول نقد از شکل مشابه کارت اعتباری استفادهآ‌کرده که در آن کاربران، اعتباری دریافت میآ‌آ‌کنند که میآ‌آ‌تواند قابل تبدیل به محصولات، کارتآ‌آ‌های هدیه و کمکآ‌آ‌های خیریه باشد.

          این برنامه که "بینگ کردیت" نام دارد، کاربران را ملزم میآ‌آ‌کند نوار ابزاری را دانلود کنند که اعتبار آنآ‌ها را کنترل کرده و لینکآ‌آ‌هایی را برای جبران آنآ‌آ‌ ارائه کند؛ این نوار ابزار همچنین تعامل کاربران با موتورهای جستآ‌آ‌وجوی دیگر و شمار تبلیغاتی که کاربران روی آنآ‌آ‌ها کلیک کردهآ‌آ‌اند را بررسی خواهد کرد.

          کسانی که 250 امتیاز بهآ‌دست آ‌آ‌آورند، میآ‌آ‌توانند ارزانآ‌آ‌ترین آیتم موجود در این برنامه را خریداری کنند اما آیتمآ‌آ‌های متنوعی مانند DVD، دوربینآ‌آ‌آ‌دیجیتالی و کیف دستی وجود دارد که کاربران میآ‌آ‌توانند از این طریق خریداری کنند.

          این برنامه تنها در آمریکا موجود است و مایکروسافت آنآ‌را آزمایشی خوانده است و بهآ‌نظر میآ‌آ‌رسد هرکسی که تمایل داشته باشد با پیوستن به این برنامه از آن استفاده کند.

          واقعا این همه تلاش و هزینه برای جلب کاربران به سمت موتور جستآ‌وجوی بینگ چیست و چرا شرکتی که غول نرمآ‌افزاری بهآ‌شمار میآ‌رود حاضر است برای استفاده کاربران از برنامه رایگانش این همه هزینه بپردازد؟

          چه سود اقتصادی یا غیراقتصادی در پشت این ماجرا خوابیده است؟

          مایکروسافت به اندازه کافی در میان کاربران اینترنت محبوبیت دارد که برای جلب کاربر بیشتر احتیاجی به پرداخت هزینه نباشد.

          این شرکت با در دست داشتن بازار تقریبا انحصاری بسیاری از نرمآ‌افزارهای کاربردی بهآ‌راحتی میآ‌تواند حیات کاری خود را تضمین کند ولی جنگ غولآ‌های جهان رایانه برای دردستآ‌گیری بازار موتورهای جستآ‌وآ‌جو در واقع برای چیست و چرا گوگل از همکاری یاهو با مایکروسافت به هراس افتاده و مایکروسافت حاضر است هزینهآ‌های هنگفتی برای جلب مشتریان بپردازد؟

          با نگاهی دقیقآ‌تر متوجه میآ‌شویم، موتورهای جستآ‌جو در واقع قلب تپنده جهان اینترنت هستند؛ برای درک بهتر این موضوع، یک لحظه هم که شده اینترنتی بدون گوگل را تصور کنید.

          تقریبا تمام کسانی که وارد اینترنت میآ‌شوند بیآ‌اختیار گوگل را باز کرده و پس از مشاهده صفحه اول گوگل به کار خود میآ‌پردازند.

          گوگل بزرگآ‌ترین بانک اطلاعاتی از مردمان جهان را در اختیار دارد؛ با تفکیک موقعیت جغرافیایی، مذهبی، قومی و ملیتی.

          این اطلاعات و آمار، میلیاردها دلار برای دولتآ‌ها ارزش دارد.

          اینآ‌که بتوان فهمید مردم یک کشور به چه چیزی بیشتر علاقه دارند برنامهآ‌های فرهنگی آن کشور را رقم خواهد زد و در مورد مدیریت اتفاقات جهانی مانند 11 سپتامبر و حمله به غزه این گوگل و یاهو هستند که با راهنماییآ‌های خود، اخبار دلآ‌خواه خود را در اختیار کاربران جهان قرار میآ‌دهند.

          بهآ‌راستی شاید این جمله بیراه نباشد که موتور جستآ‌جوی ملی برای ایران از نان شب هم واجبآ‌تر است.

          دیدگاه


            کروم پرسرعت در کنار فایرفاکس خلاق

            گوگل و موزیلا برای نابودی اینترنتآ‌اکسپلورر، اهداف مشترکی را در مسیرهای متفاوت دنبال میآ‌کنند



            دو شرکت گوگل و موزیلا قصد دارند از دو راه کاملا جداگانه، بازار مرورگرها را با محصولات متنآ‌باز خود بهآ‌دست بگیرند.

            طبق آخرین آمار منتشر شده از مرورگرهای اینترنتی، اینترنتآ‌اکسپلورر هنوز هم 60 درصد بازار مرورگرها را در اختیار دارد و هنوز هم با قدرت فراوان در صدر جدول پررقیب مرورگرها ایستاده است.

            این در حالی است که فایرفاکس متنآ‌باز 23 درصد سهم بازار را در اختیار دارد و مرورگر تازهآ‌ کروم توانسته از سال گذشته تاکنون سهم خود را دو برابر کرده و به 5/7 درصد برساند.

            تاکنون این دو رقیب متنآ‌باز IE توانستهآ‌اند بین کاربران تجاری طرفداران زیادی بهآ‌دست آورند و بهآ‌طور کاملا مشخص هدف خود را روی جلب رضایت و علاقه کاربران خود متمرکز کردهآ‌اند زیرا اعتقاد دارند پیروزی بر IE کهنهآ‌کار، تنها از این طریق ممکن است.

            برای گوگل، نقطه جذابیت کروم سرعت آن تعریف شده و موزیلا از طرفی دیگر، نقطه قدرتش را انعطافآ‌پذیری و کیفیت بالا میآ‌داند.

            تمرکز روی سرعت
            با نگاهی به تعداد دانلودهای گوگل کروم و نیز پیغامآ‌هایی که با مضمون سرعت بالا در سایت کروم گذاشته میآ‌شود، مانند "راهآ‌اندازی سریع"، "بارگذاری سریع" و "جستآ‌وجوی سریع" میآ‌توانیم بهآ‌راحتی بفهمیم که سرعت در کروم مهمآ‌ترین عاملی است که نظر کاربران اینترنتی را بهآ‌سمت این مرورگر متنآ‌باز جلب کرده است.

            بدون اغراق میآ‌توان گفت که تمام سعی مهندسین گوگل در آزمایشگاهآ‌های کروم برپایه سرعت است و با تمرکز روی این عامل قصد دارند تا بازار مرورگرها را تسخیر کنند.

            جالب است بدانید کروم از همان آغاز که به بازار آمد در قابلیت سرعت، تفاوت بسیار کمی را با رقبای قدرتمند خود داشت.

            طبق تحقیقاتی که در سایت ComputerWorld انجام شده است، کروم 6 حدود 17 درصد نسبت به کروم 5 سریعآ‌تر خواهد بود.

            طبق این آزمایشآ‌ها، کروم در حال حاضر از نظر سرعت اختلاف بسیار کمی با مرورگرهای سریعی چون opera و safari شرکت اپل دارد که این اختلاف در سرعت کمتر از 12هزارم ثانیه نسبت به مرورگرهای مذکور است.

            موزیلا، از طرفی دیگر، برای نزدیکآ‌شدن و برابری با کروم 5، خود را به کارآیی جاوااسکریپت محدود کرده است.

            فایرفاکس 4 که هنوز در مرحله آزمایشی بتا است، توانسته به 20 درصد از کارآیی کروم 5 برسد که آنآ‌را بیش از 20 درصد کندتر از کروم 6 میآ‌سازد.

            یکی از کارشناسان سایت infoworld اعتقاد دارد زمانی که شما میآ‌خواهید یک مرورگر را برای کار با اینترنت انتخاب کنید باید نیازهای خود را درنظر بگیرید زیرا سرعت تنها معیار انتخاب یک مرورگر نیست و باید جنبهآ‌های دیگر آنآ‌را نیز بررسی کرد.

            مرورگری با هدف بازدهی کاربر
            موزیلا همیشه هدفی فراتر از سرعت را بین اهدافش دارد تا بتواند خلاقیت را به فایرفاکس متنآ‌باز هدیه کند.

            استفاده و بهرهآ‌وری راحت کاربر از این مرورگر، کلید اصلی موفقیت فایرفاکس است.

            در آزمایشگاهآ‌های موزیلا، کارشناسان تنها بهآ‌دنبال عواملی هستند تا راحتی را به کاربر خود داده و بازدهی آنآ‌ها آ‌را بالا ببرند.

            آنآ‌ها میآ‌خواهند با اضافه کردن راهآ‌ها و قابلیتآ‌های خلاقانه، کاربر خود را هیجانآ‌زده کنند.

            فایرفاکس میآ‌خواهد بین همه کاربران اینترنتی از متخصصان گرفته تا کارمندان ساده و کارگران محبوبیت داشته باشد.

            شما میآ‌توانید بازتاب این موفقیت چشمگیر فایرفاکس را در پیغامآ‌ کاربرانش روی سایت رسمی این مرورگر مشاهده کنید.

            Tab Candy از شاهکارها و نوآوریآ‌های فایرفاکس است که با اضافه شدن آن به نسخهآ‌های جدید این مرورگر، کاربر میآ‌تواند Tabهای باز شده را در مرورگر به داخل پنجره آن انتقال دهد و آنآ‌ها را در گروهآ‌های مجزا طبقهآ‌بندی کند.

            این قابلیت به کاربر امکان میآ‌دهد، گروهآ‌های فراوانی را در اختیار داشته باشد و با نظم بیشتر و در گروهآ‌های بزرگآ‌آ‌تر، صفحات را آسانآ‌تر باز کند. یکی از دلایل محبوبیت فایرفاکس همین قابلیت ساده آن بوده و خواهد بود.

            جالب است بدانید که گوگل هم قصد دارد تا از این خلاقیت موزیلا سوءآ‌استفاده کرده و همین قابلیت را در کروم با نام Tab Sugar منتشر کند.

            آینده دو مرورگر متنآ‌باز
            اگر چه موزیلا و گوگل دو هدف جداگانه را برای بهآ‌دست آوردن سهم بازار مرورگرها دنبال میآ‌کنند، هر دو سعی دارند براساس متنآ‌باز بودن و نیز هدف مشترک خود که مغلوب کردن IE است، سهم بیشتری را از این بازار پررقیب، نصیب خود کنند.

            دیدگاه


              وقتی برای ورود به گوگل به گوشی تلفنآ‌همراه خود نیاز داشته باشید

              تایید در مرحله دوم


              تایید اعتبار دو مرحلهآ‌ای نام طرح جدید شرکت گوگل است که قصد دارد تا با استفاده از آن امنیت کاربران خود را ارتقا دهد.

              دوشنبه هفته گذشته، گوگل طرح جدید خود را تشریح کرد.

              تایید اعتبار دو مرحلهآ‌ای بهآ‌صورت یک انتخاب برای کاربران درنظر گرفته شده است.

              این طرح ابتدا برای کاربران برخی از نرمآ‌افزارهای گوگل راهآ‌اندازی میآ‌شود اما گوگل قصد دارد تا تمام کاربران خود را به تایید اعتبار دو مرحلهآ‌ای مجهز کند.

              بیشتر سامانهآ‌های اینترنتی برای گرفتن عضو از دو مفهوم نامآ‌کاربری و یک گذرواژه استفاده میآ‌کنند که میآ‌توان به آن تایید اعتبار یک مرحلهآ‌ای گفت چرا که با انتخاب نام کاربری و ورود صحیح گذرواژه مربوط به آن، اجازه ورود صادر میآ‌شود اما برخی از سامانهآ‌های اینترنتی موجود در جهان، بهآ‌دلیل حساسیت بالا از دو روش برای تایید نام کاربری استفاده میآ‌کنند. بهآ‌طور مثال علاوه بر گذرواژه از یک کارت سختآ‌افزاری مانند کارت اعتباری یا دستگاه جانبی برای تایید در مرحله دوم بهره میآ‌گیرند.

              از اینآ‌گونه سامانهآ‌ها بهآ‌دلیل وجود دو کلید برای تایید نامآ‌کاربری، به سامانهآ‌های تایید دو مرحلهآ‌ای یاد میآ‌شود.

              اینآ‌گونه سامانهآ‌ها از امنیت بالایی برخوردار هستند چرا که تایید سختآ‌افزاری مرحله دوم اگر نگوییم به هیچ وجه قابل هک نیست اما بهآ‌سختی نفوذپذیر است.

              باید اشاره کرد که چنین سامانهآ‌ای برای شرکتآ‌هایی که میآ‌خواهند تا کاربرانشان از آن بهرهآ‌مند شوند، پرهزینه خواهد بود اما گوگل برای پیادهآ‌سازی چنین سامانهآ‌ای دست به ابتکار زده است؛ به این ترتیب که سامانه گوگل نیاز به یک کارت سختآ‌افزاری و دستگاه کارتآ‌خوان را برطرف کرده است.

              در حقیقت، روش تایید مرحله دوم گوگل بر گوشی تلفنآ‌همراه کاربر تکیه کرده است.

              در قدم اول کاربر باید چنین امکانی را برای مشخصه خود فعال کند، سپس زمانیآ‌که کاربر قصد ورود به گوگل را داشته باشد در مرحله اول از وی گذرواژه منتخب کاربر خواسته میآ‌شود و پس از آن مرحله دوم تایید در صفحه جدید آغاز میآ‌شود.

              در این مرحله، از کاربر، کد تایید درخواست خواهد شد.

              کد تایید در نرمآ‌افزاری در موبایل قرار میآ‌گیرد که همآ‌اکنون این نرمآ‌افزار برای گوشیآ‌های Android ،iPhone و Blackberry توسط گوگل ساخته شده است.

              اجرای این نرمآ‌افزار که پیشتر به مشخصه کاربر متصل شده، یک عدد 6 رقمی را تولید میآ‌کند که کاربر با وارد کردن آن در مرورگر خود، مرحله دوم را تایید میآ‌کند.

              نرمآ‌افزار یاد شده میآ‌تواند عدد 6 رقمی را از طریق پیامک یا تماس تلفنی به کاربر انتقال دهد.

              دیدگاه


                الکامپ یا جیتکس، انتخاب شرکتآ‌های ایرانی

                چند سالی است که بحث نمایشگاهآ‌های دیجیتال با حضور شرکتآ‌های معتبر، رنگ دیگری به خود گرفته و تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاهآ‌های مختلف بهآ‌طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

                یکی از مهمآ‌ترین نمایشگاهآ‌هایی که هر سال در آسیا برگزار میآ‌شود نمایشگاه بینآ‌المللی GITEX است.

                امسال GITEX 2010 از 25 تا 29 مهرماه طبق روال هر ساله در کشور امارات متحده عربی برگزار میآ‌شود اما نکتهآ‌ای که قابل توجه میآ‌باشد این است که شرکتآ‌های ایرانی تمایل زیادی برای شرکت در این نمایشگاه بزرگ از خود نشان ندادهآ‌اند و فقط دستاوردهای پارکآ‌آ‌های علم و فناوری استانآ‌های خراسان، آذربایجانآ‌شرقی، فارس و 13 موسسه دیگر در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

                با اینآ‌که این نمایشگاه بینآ‌المللی مکان مناسبی برای معرفی توانمندیآ‌های داخلی به جامعه جهانی بهآ‌شمار میآ‌رود، نمیآ‌توان بدون حمایتآ‌های دولتی و پیگیریآ‌ بخش خصوصی بهآ‌شکل موفقی در این نمایشگاهآ‌ها حاضر شد.

                شاید بتوان گفت یکی از مهمآ‌ترین دلایلی که باعث عقبآ‌نشینی شرکتآ‌های ایرانی برای شرکت در GITEX 2010 شده، همین نبود حمایت و پشتوانه کافی است و هنوز مشکلات بسیاری در نحوه برقراری ارتباط و تعامل بخش خصوصی و دولتی به چشم میآ‌خورد.

                در حال حاضر برای حضور بخش خصوصی در نمایشگاه امسال، برنامهآ‌ریزیآ‌هایی انجام شده و غرفهآ‌ای هم برای بخش دولتی کشور ما درنظر گرفته شده است اما هماهنگی خوبی در میان بخش خصوصی و دولتی به چشم نمیآ‌خورد و به همین خاطر هنوز تصمیم درستی برای حضور امسال شرکتآ‌های ایرانی در یکی از بزرگآ‌ترین نمایشگاهآ‌ها گرفته نشده است.

                در مقابل نمایشگاه GITEX، نمایشگاه الکامپ هم شانزدهمین سال برگزاری خود را در ایران جشن خواهد گرفت.

                همانآ‌طور که میآ‌دانید این نمایشگاه بزرگآ‌ترین رویداد آیآ‌تی کشور است و امسال سازمان نظام صنفی رایانهآ‌ای کشور، مسئولیت برگزاری این نمایشگاه را برعهده گرفته و به همین خاطر سطح انتظارات از نحوه برگزاری این نمایشگاه بالاتر رفته است.

                بسیاری از افراد اعتقاد دارند الکامپ میآ‌تواند جایگزین بسیار قدرتمندی برای GITEX باشد اما نباید این نکته را نادیده گرفت که عمر الکامپ نصف GITEX است و همچنین الکامپ کارنامه درخشانی در دورهآ‌های گذشته خود ندارد و این گذشته متفاوت، کار را برای ساختن آیندهآ‌ای بهتر، مشکلآ‌تر خواهد کرد. با توجه به این نکته که الکامپ شانزدهم قرار است به شکلی تخصصیآ‌تر برگزار شود، بسیاری از شرکتآ‌های ایرانی برنامهآ‌ریزی ویژهآ‌ای برای شرکت در آن دارند و این امید وجود دارد که برگزاری این نمایشگاه باعث ایجاد اثرات مثبتی در بازار آیآ‌تی کشور شود و همچنین از سالآ‌های آینده شرکتآ‌های فناوری حضور در الکامپ را به GITEX ترجیح دهند.

                آمارهای گذشته نتایج خوبی برای ارزیابی کیفی از الکامپ بهآ‌دنبال ندارند اما میآ‌توان به داشتن یک آینده بسیار خوب با کمک و حمایت اعضای خانواده آیآ‌تی کشور امیدوار بود، به گونهآ‌ای که الکامپ روزی جایگزینی مناسب برای GITEX باشد.

                دیدگاه


                  پاسخ : اخبارIT

                  مهاجرت با وضعیتی نامشخص


                  بیآ‌شک گذر از یک پروتکل زمانآ‌گذشته به یک پروتکل تازه متولد شده، فرآیندی پیچیده و هزینهآ‌بر خواهد بود؛ بهآ‌خصوص اینآ‌که اگر پروتکل زمانآ‌گذشته بین همه جاافتاده باشد اما اگر این گذار در رابطه با پروتکل اینترنت باشد، خواه و ناخواه باید انجام پذیرد.

                  مدتی است که زمزمه پایان آدرسآ‌های اینترنت در پروتکل نگارش چهارم به گوش میآ‌رسد.

                  یکی از مشکلات مهاجرت نکردن بهآ‌سمت پروتکل جدید اینترنت که نگارش ششم آن میآ‌باشد، متوقف شدن توسعه اینترنت است.

                  مهاجرت همراه با تاخیر نیز دغدغهآ‌های خاص خود را مانند خطر بهآ‌راه افتادن بازار سیاه آدرسآ‌های باقیآ‌مانده بهآ‌همراه دارد. هر چند بهآ‌نظر میآ‌رسد که چند سالی است در کشور ما نیز مقدمات این گذار فراهم شده است اما بازخوردی از این اقدامات دیده نمیآ‌شود.

                  بهآ‌طور مثال گروهآ‌های تحقیقاتی خودجوشی از چند سال پیش دست به تحقیقات و آزمایش در حوزه نگارش ششم پروتکل اینترنت زدهآ‌اند.

                  یکی از اهداف تشکیل مرکز توسعه و مدیریت اینترنت متما نیز صورت گرفتن این گذار بیان شده است.

                  پس از تشکیل نیز این مرکز پایگاهی را با عنوان Iran IPv6 ایجاد کرده اما بهآ‌نظر میآ‌رسد که هنوز در اول راه قرار دارد.

                  مشارکت بخش خصوصی بهآ‌همراه یاری دولت از ملزومات انجام پذیرفتن چنین گذاری خواهد بود. امید است بهآ‌زودی شاهد این همیاری دولت و بخش خصوصی باشیم.

                  دیدگاه


                    بدافزار Zeus، جیب کاربران بانکآ‌های مجازی را خالی کرد

                    سارقان پشت در بانکآ‌های مجازی در کمین هستند


                    با تبدیل شدن جهان مجازی به بخشی از زندگی روزمره انسانآ‌ها، بانکآ‌ها نیز شعبهآ‌های خود را در این فضا باز کردند اما پشت در این بانکآ‌های مجازی نیز دزدهایی ایستادهآ‌اند که منتظر غفلت مشتری و سرقت پولآ‌های او هستند.

                    در فضای واقعی زندگی، بیشتر مردم میآ‌دانند که چگونه باید از پول خود مراقبت کنند.

                    بزرگآ‌ترهایی که چند پیراهن بیشتر پاره کردهآ‌اند، بهآ‌خوبی نکات امنیتی را به جوانآ‌ترها تذکر میآ‌دهند اما در فضای مجازی، خطر اگر بیشتر از فضای واقعی نباشد، کمتر نیز نیست مگر اینآ‌که نکات امنیتی را بهآ‌دقت رعایت کنید.

                    چندی پیش بدافزاری از خانواده تروجانآ‌ها با نام Zeus انبوهی از حسابآ‌های بانکی کاربران بانکآ‌ها را خالی کرد.

                    این تروجان برای اولینآ‌بار در سالآ‌ 2007 شناسایی شد، درحالیآ‌که بیش از 74000 حساب کاربری بانکآ‌های مختلف را بهآ‌خطر انداخته بود.

                    در سال 2009 این بدافزار بهآ‌روز رسانی شد و به انتشار فیشرها پرداخت. بنا بر تخمین موسسات امنیتی مختلف، این بدافزار در طول سال 2009 بیش از 5/1 میلیون لینک آلوده در فضای سایت اجتماعی فیسآ‌بوک منتشر کرده است.

                    9 میلیون ایمیل که همگی حاوی آدرسآ‌های فیشر بوده است، توسط این تروجان ارسال شده است اما جدیدترین اقدام این تروجان که به سرقت بیش از 70 میلیون دلار منتهی شده، حاصل بهآ‌روز رسانی آن در اول اکتبر سالآ‌جاری است.

                    این سرقت زنجیرهآ‌ای که یکی از بزرگآ‌ترین سرقتآ‌های مجازی محسوب میآ‌شود، از 15 بانک مختلف صورت گرفته است.

                    در واقع این بانکآ‌ها نبودهآ‌اند که هدف این بدافزار قرار گرفتهآ‌اند بلکه کاربران با بیآ‌احتیاطی و رعایت نکردن مسائل امنیتی، موجبات سرقت حسابآ‌های مالی خود را فراهم آوردهآ‌اند.

                    نکته جالب این است که سارق یک نفر نبوده است.

                    سازنده این بدافزار خود به سرقت دست نزده است بلکه بهآ‌جای اینآ‌کار، این بدافزار را به فروش رسانده است.

                    به گفته پلیس بینآ‌الملل میآ‌توان این بدافزار را در سایتآ‌های گوناگونی با قیمتی بین 700 تا 4000 دلار خریداری کرد و شرایط سرقت را برای یک بانک محلی خاص، یک سایت مالی و یا فروشگاه اختصاصی کرد؛ از همینآ‌رو نگرانیآ‌های گستردهآ‌ای در مورد سرقتآ‌های آتی این بدافزار ایجاد شده که میآ‌تواند تمام سیستمآ‌های بانکی جهان، با هر زبان و ملیتی را به خطر اندازد.

                    تا به امروز بیش از 100 نفر از سارقان که از این بدافزار استفاده کردهآ‌اند دستگیر شدهآ‌اند.

                    90 نفر از این تعداد در کشور آمریکا و بقیه در انگلیس و اوکراین به سرقت دست زدهآ‌اند.

                    خوشبختانه هنوز در مورد بانکآ‌های ایرانی این اتفاق رخ آ‌نداده است اما نباید امنیت را در هیچ شرایطی نادیده گرفت. پس باید با نکات ایمنی در مورد فضای مجازی آشنا شویم.

                    اولین قدمی که این بدافزار و بدافزارهای تروجان مشابه برآ‌میآ‌دارند، ورود به رایانه کاربران است.

                    بدافزار Zeus و بسیاری از بدافزارهای مشابه آن از طریق فیشرهای موجود در اسپمآ‌ها و یا لینکآ‌های شبکهآ‌های اجتماعی به رایانهآ‌آ‌ها راه میآ‌یابند.

                    این بدافزارها با بهرهآ‌گیری از روشآ‌های مهندسی اجتماعی کاربر را مجاب به کلیک کردن روی این لینکآ‌های آلوده میآ‌کنند بنابراین تا خود کاربر فریب نخورد، در عمل بسیاری از حملات بدافزاری جهان ناکارآمد خواهد شد.

                    معمولا آنتیآ‌ویروسآ‌ها پس از گذشت چند روز از انتشار یک بدافزار آنآ‌را شناسایی میآ‌کنند بنابراین استفاده از یک آنتیآ‌ویروس که زود به زود بهآ‌روز رسانی میآ‌شود، قدمی بسیار مهم در حفظ امنیت مالی رایانه محسوب میآ‌شود.

                    تمام تروجانآ‌ها به نوعی Keylogger مجهزند. در واقع تمام بدافزارهای سارق بهآ‌دنبال اطلاعات ارزشمند کاربران هستند.

                    هیچآ‌وقت گمان نکنید که عکسآ‌ها، فیلمآ‌ها و دیگر فایلآ‌های موجود در رایانه شما برای بدافزارنویسان ارزشمند محسوب میآ‌شوند. تنها کلمات عبور، شماره حسابآ‌های بانکی، پست الکترونیک و دیگر اطلاعات کوتاه و البته ارزشمند برای این سارقان مهم است.

                    استفاده از یک نرمآ‌افزار برای مدیریت کلمات عبور میآ‌تواند امنیت این کلمات را افزایش دهد. LastPass برای مرورگر فایرفاکس یکی از این نرمآ‌افزارها محسوب میآ‌شود.

                    در صفحات بانکی، برای جلوگیری از سرقت کلمات عبور توسط Keylogger صفحهآ‌کلیدی مجازی قرار داده میآ‌شود تا کاربر بهآ‌جای تایپ کلمه عبور خود، آنآ‌را کلیک کند.

                    در هنگام ورود به حساب خود از این صفحهآ‌کلید استفاده کنید تا حد امکان سعی کنید که شخص ناآ‌آشنا، روال وارد کردن را مشاهده نکند.

                    از بررسی وضعیت حساب خود در کافیآ‌نتآ‌ها و یا هر مکان عمومی دیگری خودداری کنید.

                    رایانه شخصی، بهترین و امنآ‌ترین رایانهآ‌ای است که میآ‌تواند برای انجامآ‌ فعالیتآ‌های بانکی مجازی بهآ‌کار گرفته شود البته به شرط اینآ‌که تمام مسائل امنیتی را رعایت کرده باشید.

                    دیدگاه


                      گوگل شرکای تجاری خود را در پیادهآ‌سازی پروژه تلویزیون اینترنتی اعلام کرد

                      گوگل شرکای خود را در راهآ‌اندازی پروژه Google TV اعلام کرد. به این ترتیب شمارش معکوس تا راهآ‌اندازی این پروژه آغاز شده است. پروژهآ‌ای که در پس ظاهر سادهآ‌اش انبوهی از مشکلات را بهآ‌همراه دارد.

                      Google TV چیست؟
                      تلویزیون گوگل در واقع تلویزیونآ‌های متعارف است که امکان اتصال به اینترنت نیز به آنآ‌ها اضافه شده است.

                      این ایده بیش از 10 سال است که ذهن کارشناسان را به خود مشغول کرده است اما هیچآ‌کس نتوانسته آنآ‌را پیادهآ‌سازی کند.

                      دشواری این پروژه بیش از آنآ‌که به نکات فنی مربوط باشد، ریشه در عادتآ‌های مردم در استفاده از تلویزیون دارد.

                      گوگل بزرگان را گرد خود جمع کرده است
                      شرگت گوگل مشکل دوم را توانسته است حل کند یعنی اینآ‌که بزرگان جهان آیآ‌تی، الکترونیک، ارتباطات و رسانه را در یک پروژه خاص گرد یکدیگر جمع کرده است.

                      سیری در تنوع شرکای گوگل در این پروژه، قدرت گوگل در چانهآ‌زنی با بزرگان را به رخ میآ‌کشد.

                      گوگل توانسته است شرکتآ‌های Logitech ،Sony Intel ،Best Buy و Dish Network را از گوشه گوشه جهان صنعتی گرد یکدیگر جمع کند.

                      این دقیقا یکی از مشکلات اساسی است که پیش از این بسیاری را از آرزوی تحقق این ایده به دور نگه داشته بود.

                      کلکسیون شکست پروژهآ‌های مشابه
                      همانآ‌طور که گفتیم، ایده ترکیب اینترنت با دیگر محتواهای متداول پیش از این نیز وجود داشته است. جالبآ‌تر اینآ‌که بسیاری بودند که چنین پروژهآ‌هایی را آغاز کردند ولی سرانجام موفقی نداشتند. بهآ‌عنوان نمونه باید به تجربهآ‌های شکست شرکتآ‌های اینتل و مایکروسافت در پروژه رایانهآ‌های مدیاسنتر مایکروسافت اشاره کرد یا پروژه دیگری که برخی سازندگان دستگاهآ‌های تلویزیون با شرکت یاهو انجام دادند ولی به سرانجام نرسید.

                      سازندگان کنسولآ‌های بازی نیز تجربیات تلخ مشابهی داشتند. از جمله مایکروسافت، نینتندو و سونی که سعی داشتند تا ویدئوی اینترنتی را به میان مردم بکشانند اما موفق به اینآ‌کار نشدند. حتی اپل نیز روزی سودای راهآ‌اندازی Apple TV را در سر داشت که به جایی نرسید.

                      برخی معتقدند که پروژه اپل تنها در حد یک سرگرمی برای برخی مردم باقی ماند.

                      دیدگاه


                        وقتی گوگل قصد ارتقای اجزای موتور وب را داشته باشد

                        گوگل استاندارد جدیدی را بهآ‌نام WebP توسعه داده است که توسط آن میآ‌توان تصاویر را بهآ‌منظور استفاده در فضای وب فشردهآ‌تر از گذشته کرد.

                        براساس ادعای گوگل، استاندارد جدید، قالبی را برای فشردهآ‌سازی تصاویر ارائه داده است که حجم نهایی فایل را در مقایسه با قالب رایج JPEG چهل درصد با حفظ کیفیت کمتر کرده است؛ در نتیجه، انتقال سریع فایلآ‌های تصویری و بهآ‌دنبال آن شبکهآ‌ای سبکآ‌تر از گذشته را میآ‌توان تجربه کرد

                        قالب WebP همانند JPEG مدلی تقلیلآ‌یافته است. به این معنی که برای فشرده کردن تصویر، دادهآ‌های نقاطی از تصویر را که چشم انسان توانایی دیدن و تمیز دادن آنآ‌ها را ندارد حذف میآ‌کند بنابراین تصویر بازیابی شده از مدل فشرده شده آن هیچآ‌گاه تصویر اولیه نخواهد شد اما تلاش این استاندارد بر آن است که تصویر بازیابی شده بسیار شبیه به مدل اصلی آن شود.

                        ریچارد ربات مدیر محصولات بخشی بهآ‌نام "وب را سریعآ‌تر کنید" در شرکت گوگل، در اینآ‌باره میآ‌گوید: ما شاهد آن هستیم هنگامی که تصاویری که خود فشرده هستند اگر با استفاده از WebP مجدد فشرده گردند، 40 درصد از حجم آنآ‌ها نسبت به تصویر فشردهآ‌شده، کمتر خواهد شد.

                        این مسئله آنآ‌جا اهمیت پیدا خواهد کرد که بدانید براساس بررسیآ‌های انجام شده، 65 درصد بایتآ‌های موجود در وب، به تصاویر تعلق دارند.

                        مایکروسافت نیز پیشتر از این همانند گوگل تلاش کرده بود تا با معرفی قالبآ‌هایی همچون JPEG XR و JPEG 2000 تصاویر را بیشتر فشرده کند اما این قالبآ‌ها هیچآ‌گاه بین کاربران جا باز نکردند.

                        ربات همچنین اشاره کرد که برنامه گوگل در رابطه با WebP این است که در قدم اول آنآ‌را بین کاربران جا بیندازد بنابراین با سازندگان مرورگرهای رایج در رابطه با پشتیبانی این استاندارد که متنآ‌باز است، صحبت کرده است.

                        گوگل برای سرعت بخشیدن به کارها در وب، فناوریآ‌های دیگر وب را نیز تغییر و توسعه داده است که از جمله آنآ‌ها میآ‌توان به WebM برای فایلآ‌های ویدئویی و پروتکل SPDY برای ارتباطات بین مشتری و خدماتآ‌دهنده اشاره کرد.

                        دیدگاه


                          اتومبیل رانی گوگل !

                          هفته گذشته، گوگل ابداعی را معرفی کرد که باعث تعجب همگان شد.

                          غول جستآ‌وجو در رابطه با امنیت و کارآیی خودرو که موضوع پروژه اخیر اوست، صحبت میآ‌کرد.

                          اگر بخواهید بیشتر بدانید، گوگل در رابطه با خودرویی صحبت میآ‌کرد که خودش میآ‌راند و نیازی به دخالت انسان ندارد. بله؛ شرکتی نرمآ‌افزاری در حوزه اینترنت، دست به هوشمندسازی خودروهای امروزی زده است.

                          خودروی آزمایشآ‌شده، در حقیقت یک مدل دستکاریآ‌شده از شرکت تویوتاست که مسیری 140 هزار مایلی را از مرکز تحقیقاتی گوگل در کالیفرنیا تا دفتر گوگل در سانتامونیکا پیمود.

                          به عقیده سباستین ترون مهندس پروژه فوق، این اتفاق برای بار اول است که در روباتیک بهآ‌وقوع پیوسته است.

                          خودروی گوگل از دوربینآ‌های فیلمآ‌برداری، حسگرهای رادار، فاصلهآ‌یاب لیزری برای کنترل خودرو در بین ترافیک و روی جاده استفاده کرده است.

                          این خودرو از یک GPS برای پیدا کردن موقعیت خودرو و نقشهآ‌های گوگل برای راهنمایی خودرو در مسیرها بهره برده است.

                          هر چند بهآ‌نظر میآ‌آید که گوگل هم توانایی علمی پیادهآ‌سازی چنین پروژهآ‌ای را دارد و هم از امکانات مالی خوبی برخوردار است اما به لحاظ سابقه گوگل در صحنه رقابت و حذف رقبا، اینآ‌بار خودروسازها هستند که باید از وجود شرکتی نرمآ‌افزارنویس در حوزه اینترنت، احساس خطر کنند.

                          دیدگاه


                            موزیلا در جستآ‌وجوی شریک جدید


                            با پایان سالآ‌جاری میلادی، قرارداد همکاری تجاری موزیلا و گوگل به پایان میآ‌رسد




                            در حال حاضر در مرورگر متنآ‌باز فایرفاکس جستجوگر پایه بهآ‌صورت پیشآ‌فرض گوگل است. این اتفاق نه فقط یک پیشنهاد به کاربران مرورگر فایرفاکس بلکه یک برنامه مشترک تجاری بین گوگل و فایرفاکس است.


                            پایان شراکت گوگل و موزیلا
                            قرارداد شراکت موزیلا و گوگل در سال 2011 به اتمام خواهد رسید. البته پایان قرارداد بهآ‌معنای پایان همکاری نیست. همچنان که دفعه قبل در سال 2008 قرارداد همکاری تجاری گوگل و موزیلا تمدید شد. اینآ‌بار نیز احتمال تمدید این قرارداد وجود دارد اما موزیلا قطعا برای انتخاب شریک تجاری به تحلیلآ‌های خود مراجعه خواهد کرد و آنآ‌ها را مبنای انتخاب شریک در تجارت الکترونیک قرار خواهد داد.


                            شریک جدید چه کسی است؟
                            همانآ‌طور که ذکر شد، در حال حاضر، گوگل موتور جستآ‌وجوی پیشآ‌فرض در مرورگر فایرفاکس است.

                            گزینه دوم در انتخاب موتور جستآ‌وجوی پیشآ‌فرض در حال حاضر یاهو است اما با انتشار فایرفاکس 4، موزیلا اعلام کرد که سومین گزینه در انتخاب موتور جستآ‌وجوی پیشآ‌فرض برای کاربران مرورگر فایرفاکس 4، چیزی نیست جز موتور جستآ‌وجوی بینگ!

                            موزیلا اعلام کرده است که پیش از این نیز هواداران بینگ میآ‌توانستند به نوعی از این قابلیت استفاده کنند اما در فایرفاکس 4 این قابلیت بهآ‌طور رسمی وجود دارد.

                            موزیلا این تغییر در نسخه جدید مرورگرش را بهآ‌خاطر درخواستآ‌های هواداران بینگ اعمال کرده و همچنین تحلیل بازخوردهایی است که از رفتار کاربران دریافت کرده است.


                            گر صبر کنی، ز غوره حلوا سازی
                            مایکروسافت در هر زمینهآ‌ای استادکار باشد، در زمینه موتور جستآ‌وجو نیست. مدیران این شرکت نیز خود بهتر از هرکسی به این واقعیت گاه هستند اما موضوع دیگری نیز وجود دارد. آنآ‌هم اینآ‌که در هیچ کاری نباید ناامید شد و باید با ترسیم اهداف و تنظیم برنامهآ‌ها، برای بهبود وضعیت تلاش کرد.

                            بینگ قریب دو سال پیش کار خود را آغاز کرد. هر چند آنچه در تبلیغات پر زرق و برق و وسوسهآ‌برانگیز مایکروسافت عنوان شده بود با واقعیت موتور جستآ‌وجویش فاصله داشت، با اینآ‌همه بینگ آنآ‌قدر ارزش داشت که هر کاربری سعی کند مدتی آنآ‌را تجربه کند. در این طی از آغاز به کار بینگ تاکنون هر چند همه مشتریآ‌اش نشدند اما بینگ سلیقهآ‌های خاصی را به خود جذب کرده است.

                            دیدگاه


                              انقلابی در تلویزیونآ‌های سنتی

                              تلویزیون را به اینترنت و اینترنت را به تلویزیون بیاورید



                              بدون شک آینده تلویزیونآ‌ها در فضای اینترنت رقم خواهد خورد؛ از اینآ‌رو شرکتآ‌های مختلف در تلاش هستند تا بتوانند جایی را برای خود در تلویزیونآ‌های اینترنتی باز کنند.

                              برای مثال شرکتآ‌هایی همچون Apple، گوگل و TiVo تاکنون توانستهآ‌اند پروژهآ‌هایی را به جهان معرفی کنند که در آنآ‌ها نقش تلویزیون و اینترنت درهم آمیخته شده است.

                              از این میان، پروژه گوگل که Google TV نام گرفته است از چند منظر اهمیت پیدا کرده است.

                              تلویزیون گوگل در حقیقت ترکیب چند سختآ‌افزار و نرمآ‌افزار است که سیستمآ‌عامل آن مبتنی بر Android طراحی شده است.

                              گوگل، مرورگر کروم خود را برای تلویزیون گوگل بازنویسی کرده و Adobe نیز فناوری Flash Player را از نگارش 10.1 برای تلویزیون گوگل مهیا کرده است.

                              شرکت Logitech برای تلویزیون گوگل، دستگاهی را با نام Revue بهآ‌وجود آورده که به این دستگاه میآ‌توان یک خط اینترنت پرسرعت و یک ورودی آنتن تلویزیون متصل کرد.

                              شرکت Sony نیز برای پروژه تلویزیون گوگل دست بهآ‌کار شده و تلویزیونی اینترنتی ساخته است.

                              این تلویزیون LCD که در اندازهآ‌های 24، 32، 40 و 46 اینچ طراحی شده، 12 اکتبر به بازار عرضه شده است.

                              اینتل نیز برای دستگاهآ‌هایی که بخواهند از پروژه تلویزیون گوگل بهره ببرند، پردازندهآ‌ای با کد تجاری CE4100 تولید کرده است.

                              این پردازنده همآ‌اکنون در تلویزیون Sony و دستگاه Revue که در بالا ذکر آنآ‌ها آمد، بهآ‌عنوان پردازنده مورد استفاده قرار گرفته است.

                              گوگل و شرکایش این پروژه را در 20 می همین سال برای اولین بار معرفی کردند و پس از گذشت چندماه، محصولات این شرکتآ‌ها برای فروش به عموم مردم معرفی شد.

                              از مزیتآ‌های استفاده از تلویزیون گوگل اینآ‌گونه بیان شده که گوگل بهآ‌عنوان موتور جستآ‌وجوی اینترنت برای این پروژه، موتور جستآ‌وجویی را طراحی کرده است.

                              کاربران میآ‌توانند برنامهآ‌های مورد علاقه خود را بین سایتآ‌های مختلف جستآ‌وجو کرده و تماشا کنند.

                              علاوه بر این، کاربران بهآ‌علت وجود مرورگر کروم قادر هستند تا در کنار تماشای برنامه تلویزیون، بهآ‌صورت همآ‌زمان در وب بگردند.

                              بهآ‌طور مثال کاربران میآ‌توانند در کنار تماشای یک بازی مهیج فوتبال از نتایج بازیآ‌های همآ‌زمان نیز باخبر شوند.

                              تمام این امکانات در کنار این مسئله که کاربران بهآ‌علت وجود سیستمآ‌عامل Android میآ‌توانند از نرمآ‌افزارهای مختلف نوشته شده توسط دیگر کاربران، سیستم خود را سفارشی کنند یا حتی از طریق گوشی تلفنآ‌همراه خود که به Android نیز مجهز است بتوانند سیستم خود را کنترل کنند، به اوج خواهد رسید.

                              دیدگاه


                                بازار گرم تبلتآ‌ این روزها میزبان تازهآ‌واردی بهآ‌نام آندرویید است

                                آندرویید، سیب را نشانه گرفت



                                براساس پیشآ‌بینیآ‌ کارشناسان و نیز آمار فروش در جهان، کمآ‌کم تبلتآ‌ جای رایانهآ‌ شخصی و نوتآ‌بوکآ‌ را خواهد گرفت.

                                به گزارش تلگراف، فروش تبلتآ‌ در بازار رایانه در حال افزایش چشمگیری است و در مقابل، فروش رایانهآ‌ شخصی با افت بسیاری مواجه شده است.

                                کارشناسان پیشآ‌بینی میآ‌کنند، تبلتآ‌ در پایان سال 2010 نزدیک به 85/15 میلیون دستگاه فروش داشته باشد. فروش این دستگاهآ‌ها در سال بعد نیز به رقم 2/31 میلیون دستگاه خواهد رسید.

                                با توجه به بازار گرم تبلتآ‌، نکتهآ‌ای که در مقایسه بین تبلتآ‌های گوناگون بسیار جلب توجه میآ‌کند، سیستمآ‌آ‌هایآ‌عاملآ‌ آنآ‌هاست که باعث رقابتی تنگاتنگ در این حوزه میآ‌شود.

                                یکی از مهمآ‌ترین دلایل رشد فروش تبلتآ‌ را میآ‌توان ساخت و ارائه iPad شرکت اپل دانست. البته شرکتآ‌های دیگر مانند سامسونگ و Dell هم در این میان بیآ‌تاثیر نیستند و با ارائه محصولات جدید خود، علاقهآ‌مندان را بهآ‌سمت خرید تبلتآ‌ جذب میآ‌کنند.

                                اگر چه در صدر فروش تبلتآ‌، iPad که سیستمآ‌عامل آن Mac است قرار دارد اما تبلتآ‌های جدید که روی آنآ‌ها سیستمآ‌عامل متنآ‌باز آندرویید (محصول شرکت گوگل) نصب است، توانستهآ‌آ‌اند جایگاه ویژهآ‌ای را در بازار تبلتآ‌ برای خود کسب کنند.

                                در هفته گذشته نیز در نمایشگاه فناوریآ‌ جیتکس که بزرگآ‌ترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات در خاورمیانه و آفریقا بهآ‌شمار میآ‌رود و در امارات برگزار شد، تبلتآ‌ و گوشیآ‌ هوشمند در صدر توجه قرار گرفتند، بهآ‌خصوص تبلتآ‌هایی با سیستمآ‌عامل متنآ‌باز آندرویید که علاوه بر ظاهر جذاب و کاربرپسندش، از قابلیتآ‌های فراوانی برخوردار است.

                                آیا آندرویید، خطری برای iPad است؟
                                همانآ‌طور که میآ‌دانید آندرویید در حال حاضر در زمینه تبلتآ‌ و گوشیآ‌ هوشمند با رقبایی چون ویندوز مایکروسافت و بیشتر از آن OS X اپل روبهآ‌روست که در تبلت iPad و گوشی iPhon برتریآ‌هایی را کسب کرده است.

                                تجربه بیشتر اپل در تولید تبلتآ‌، مهمآ‌ترین عامل درصدر بودن فروش iPad است اما تمام پیشآ‌بینیآ‌ها حاکی از پیروزی و یا برابری آندرویید با تبلتآ‌ در آیندهآ‌ای نه چندان دور است؛ البته این نظر مخالفانی را نیز دارد.

                                برخی کارشناسان اعتقاد دارند، اپل همانند امروز هدایت بازار تبلتآ‌ را در دست خواهد داشت و iPadهایی که در آینده تولید خواهند شد، سایز، قیمت و هوشمندی بالایی خواهند داشت و آندرویید با تمام قابلیتآ‌هایش نمیآ‌تواند برابر اپل خودنمایی کند و احتمالا تبلتآ‌های مبتنی بر آندرویید رایگان، جایگزین تلفنآ‌همراه هوشمند کوچک در کشورهای جهان سوم خواهند شد.

                                با تمام این پیشآ‌بینیآ‌ها آنآ‌چه همآ‌اکنون واضح است، رشد محبوبیت آندرویید در بخش تبلتآ‌ و گوشیآ‌ هوشمند است.

                                تبلتآ‌های آندروییدی یکی از چشمآ‌نوازترین محصولات معرفی شده در نمایشگاه IFA 2010 بودند که در سایزهای 7 و 10 اینچی ظاهر شدند و قیمت آنآ‌ها بین 150 تا 199 یورو است که نسبت به iPad مقرون بهآ‌صرفهآ‌اند.

                                یکی از جدیدترین تبلتآ‌هایی که با سیستمآ‌عامل آندرویید گوگل توسط شرکت آرکوس روانه بازار شده، 5 اینچی است و تصاویر در آن با قابلیت WVGA به نمایش گذاشته خواهد شد، همچنین این محصول فاقد صفحهآ‌کلید سختآ‌افزاری است.

                                این تبلت در خود یک هارددیسک 500 گیگابایتی دارد و باتری آن تا 7 ساعت جواب خواهد داد.

                                تبلت جدید شرکت سامسونگ نیز از آندرویید بهره گرفته و با طراحی جذاب و زیبای خود توانسته زنگ خطر را برای iPad بهآ‌صدا درآورد.

                                طبق گفته "اریک اشمیت" رئیس شرکت گوگل، "هر روز 200 هزار دستگاه با سیستمآ‌عامل آندرویید فعال میآ‌شود و حدود 90 هزار نرمآ‌افزار در بازار آندرویید وجود دارد."

                                هر چند این ارقام نسبت به فروش iPad پایین است اما با توجه به تازهآ‌کار و متنآ‌باز بودنش، آمار قابل توجهی است.

                                در مقابل این گفته اشمیت، "استیو جابز" رئیس شرکت اپل، بازار آندرویید را بهآ‌هم ریخته میآ‌داند.

                                وی اعتقاد دارد که اپل با داشتن یک فروشگاه واحد نرمآ‌افزاری، کار و جستآ‌وجو برای یافتن یک نرمآ‌افزار را برای کاربرانش راحت کرده در صورتیآ‌که آندرویید دارای 4 فروشگاه نرمآ‌افزاری مجزاست که کاربر باید برای پیدا کردن یک مورد خاص در تمام آنآ‌ها جستآ‌وجو کند.

                                وی اعتقاد دارد یکپارچگی و نظم اپل متنآ‌بسته در مقابل بیآ‌نظمیآ‌ و بهآ‌همآ‌ریختگیآ‌ گوگل متنآ‌باز پیروز خواهد شد.

                                جابز میآ‌گوید: "تبلتآ‌های کوچک 7 اینچی نمیآ‌توانند در مقابل iPad 10 اینچی پیروز شوند."

                                حال باید منتظر ماند و دید که آیا گوگل تمامیتآ‌خواه با تبلتآ‌ آندرویید میآ‌تواند در مقابل اپل انحصارطلب با تبلت پرفروش و محبوب iPad قد علم کند یا خیر.

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...