اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

نوشته اصلی توسط سون سگمنت

در دمای صفر مطلق البته اگه بهش دست پیدا کنن چه کارهایی میشه کرد و فایدش چیه؟
    ارتعاشات اتم ها به کمترین مقدار خودش میرسه حدود 0 و ابر رسانا ایجاد میشه اگر یک الکترون از اینور بزنید تو از اونور در همون لحظه یه الکترون میزنه بیرون. یعنی مقاومت سیم 0 میشه. از این روش برای انتقال 10MW برق تو امریکا استفاده کردن البته به طول 150 متر فکر کنم . سیمش فقط 10 سانت قطر داشته.

دیدگاه

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

نوشته اصلی توسط سون سگمنت
      یعنی تا حالا نتونتستن به بیشتر از 196- درجه دست پیدا کنن؟
      صفر مطلق 273- درجه هست؟
      یه سوال دیگه:
      در دمای صفر مطلق البته اگه بهش دست پیدا کنن چه کارهایی میشه کرد و فایدش چیه؟
      رسیدن که رسیدند
      اما به چه صورت من بلد نیستم
      ولی با ازت مایه تو دانشگاه کار کردم
      آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

کسی تا حالا اینو دیده یا نه
        نظرتون چیه
        به درد خنک کردن آب برای کولر می خوره

http://kermanbags.com/product_info.php?products_id=145&osCsid=61bebe aa10ceab8acb1c197f77646be7

دیدگاه

سلام اینی رو که میگین احتمالا با همون المان خنک کنتنده ساختن شما توانشو که حساب کنی 3واته که میشه حدود 3 امپر
          حالا یه سری به استاندارد المان سرد کننده بزنید زیادم بازدهیش بد نیست
          :biggrin:
          http://www.everredtronics.com/standard.TEC.html

دیدگاه

سلام....
            من یه مدتی تو سایت نبودم...برای کنکور.... دوباره اومدم...
            خیلی خوشحال شدم تاپیک پلتیر این همه رفته جلو...
            تا صفحه بیست خوندم سرم درد گرفت دیدم کسی بازدهیش رو حساب نمیکنه فقط میگن کمه...حالا شاید حساب کردن و من ندیدم...
            منم یه پلتیر دارم دو سال پیش خریدمش 12 تومن (میدونم گرون گرفتم) توی 10 ولت 2.5 امپر میکشه...
            که میشه 25 وات...
            رفتم بازدهیش رو به صورت کاملا تقریبی حساب کنم...
            نمیدونم کجای کار اشتباه میکنم که بازده نزدیک 50 درصد بدست میاد!!!
            اول یه هیت سینک کوچولو بستم جایی که گرم میشه بعد گذاشتمش تو لگن پر از اب که هیت سینک توی اب باشه ولی پلتیر بیرون...
            سیلیکون نداشتم همینطوری وصلش کردم که اولین خطا اینجاست!
            بعد روش یه هیت سینک بزرگ برای کامپیوتر برای سرما گذاشتم...اینم دومین اشتباه که بازده رو پایین میکشه پایین...
            هیت سینکه از جنس المینیوم که 286 گرم وزن داشت بود...دقیق اندازه زدم
            مالتیمترم دماسنج داره که وصلش کردم بالای هیت سینک که اینم به خاطر تاخیر توی انتقال سرما از پایین تا بالا بازده رو کم میکنه
            برق دو سر پلتیر در حال ازمایش 10 ولت بود.جریان هم 2.5 امپر
            زمان گرفتم توی سه دقیقه و 47 ثانیه دمای هیت سینک 286 گرمی از 23 به 13 رسید و ازمایش متوقف شد.
            با این همه ایراد توی ازمایش اینقدر طول کشید تا خنک شه.
            حالا فرمول فیزیک 2 دبیرستان رو میاریم وسط :job:

تغییر دما*ظرفیت گرمایی تیکه المینیوم*وزن تیکه المینیوم بر اساس کیلوگرم=کار
            کار بر اساس ژول تقسیم بر زمان بر حسب ثانیه میشه توان بر حسب وات

ظرفیت گرمایی المینیوم 900
            وزن المینیوم 286/0 کیلوگرم
            تغییر دما 10 درجه سلسیوس
            همش ضرب در هم میشه 2574 ژول ناقابل
            زمان بر حسب ثانیه میشه 227 ثانیه
            2574 تقسیم بر 227 میشه 11 وات

25 وات ورودی برق
            11 وات خروجی از طرف سرد!
            اگه 12.5 وات خروجی میداد بازده میشد 50 درصد!

ببخشید خیلی دقیق گفتم همرو تا ببینیم مشکل کجاست با اون همه اشتباه که به ضرر پلتیر بیچاره بود چطوری بازدهش اینقدر بالا محاسبه شده !

شما هم حساب کنید ببینید اصلا کارم درست بوده یا نه. بعضیا میگفتن بازده این وسیله 5 درصده تا پنجاهی که من حساب کردم خیلی راهه
            شما هم با پلتیراتون مشابه این ازمایش رو انجام بدین ببینیم کی پلتیر بهتری داره
            اینم بگم که پلتیر من چند بار افتاده تو اب چند بار بدون هیت سینک روشن شده و چند بار برق 24 بهش وصل کردم!!!!!
            پدرش درومده تاحالا اینقد قشنگ کار میکنه!

خیلی خیلی حرف زدم ببخشید...
            خدافظ.

دیدگاه

سلام
              منم فکر میکنم بازده این قطعه خوبه
              این ما هستیم که نمیتونیم ازش کار بکشم
              الان دوباره همه وسایلش رو در آوردم
              ولی این بار با یه فن خیلی قوی خنکش میکنم
              کمتر از 1 دقیقه تونستم ازش برفک بگیرم!
              تازه پاورم تو 11.3 ولت داره 3.3 جریان میده!(چون پاور بهتر ندارم)
              یه یخچال هست که شرکت ایران خودرو میفروشه(یا میفروخته)
              من پرسیدم تو جاده کاملا داخلش همه چیز یخ میزنه
              اون با دوتا المان کار میکنه و با هوا خنک میشه
              پس واقعا میشه یه کارایی کرد باهاش

راستی بچه ها از کجا میتونم هیت سینکهای مسی بخرم؟
              آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
                از فروشندگان هدسینگ مسی :mrgreen:
                هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

سلام
                  منم فکر میکنم بازده این قطعه خوبه
                  این ما هستیم که نمیتونیم ازش کار بکشم
                  الان دوباره همه وسایلش رو در آوردم
                  ولی این بار با یه فن خیلی قوی خنکش میکنم
                  کمتر از 1 دقیقه تونستم ازش برفک بگیرم!
                  تازه پاورم تو 11.3 ولت داره 3.3 جریان میده!(چون پاور بهتر ندارم)
                  یه یخچال هست که شرکت ایران خودرو میفروشه(یا میفروخته)
                  من پرسیدم تو جاده کاملا داخلش همه چیز یخ میزنه
                  اون با دوتا المان کار میکنه و با هوا خنک میشه
                  پس واقعا میشه یه کارایی کرد باهاش

روی سطح خودش برفک زد یا هیت سینک گذاشتی روش برفک گرفتی؟
                  اون یخچالی که میگی رو یه نگاه انداختم چیز جالبی بود...با ماشین حساب هم حساب کنی باید با 100 وات خیلی خوب کار کنه و یخ بزنه(100 وات توان خروجی واقعی)
                  توانشو نمیدونم همینطوری گفتما.
                  هیت سینکای مسی تو خدمات کامپیوتریا قبلا داشتن اما الا همش شده المینیوم چون ظرفیت گرماییش بالاتره.درسته مس گرما رو راحت تر منتقل میکنه ولی المینیوم ظرفیت گرمایی بالاتری داره...ارزون ترم هست...
                  توی لپتاپ بیشتر از هیت سینک مسی استفاده میکنن...پس شاید بتونی تو اوراقی لپتاپا پیدا کنی...
                  البته میدونم اینارو شما میدونی ولی گفتم بنویسم خواننده های خاموش بخونن....
                  -----------------

امروز از سیلیکون استفاده کردم یه بار دیگه ازمایشمو تکرار کردم...بازده رفت بالاتر
                  20 وات توان ورودی بهش دادم 87/12 وات خروجی گرفتم...راستی کسی امتحان نکرد ببینه من توانو درست حساب میکنم یا نه؟
                  دیشب باهاش یه چایی درست کردم! هویه 20 وات عمرا بتونه اینقدر سریع اب رو داغ کنه...توان هر دو طرفش خوبه ولی قسمت گرمش عالیه!
                  بهتره تو کتری برقی ازینا استفاده کنن :nice:
                  رفتم امجد دوتا دیگه ازینا میگیرم میخوام دمای اتاقمو 6-5 درجه بیارم پایین خوب بشه :applause:
                  باید سه تا پلتیرا باهم دایما کار کنن و با شیلنگ گرماشونو بفرستم بیرون...
                  روی کاغذ حساب میکنم میبینم میشه.در عمل باید ببینیم چطوره...
                  ...

دیدگاه

اینم من امروز دیدم

بدون آب و ....
                    مشخصاتشو بخونید میفهمید
                    من می خوام این رو توی ماشین جا بزنم اما فقط باید برق شهر بدیم که اونم با یه مبدل 12 به 220 حله
                    اما نمیدونم این کولر با این 40 وات مصرف و مبدلی که مصرف میشه به باطری آسیب نمی رسونه
                    (جیگر باطری رو در نیاره ؟؟)

http://myshop.kharid.im/product/view/49/ref:37

اگر کسی از داخل این کولر خبری داره بگه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهران چمنی
                      از فروشندگان هدسینگ مسی :mrgreen:
                      / :-w :-?
                      :-)) =)) =))
                      منظورم این بود که کجا این فروشنده ها رو پیدا کنم؟

نوشته اصلی توسط ARASH-V-AC
                      روی سطح خودش برفک زد یا هیت سینک گذاشتی روش برفک گرفتی؟
                      اون یخچالی که میگی رو یه نگاه انداختم چیز جالبی بود...با ماشین حساب هم حساب کنی باید با 100 وات خیلی خوب کار کنه و یخ بزنه(100 وات توان خروجی واقعی)
                      توانشو نمیدونم همینطوری گفتما.
                      هیت سینکای مسی تو خدمات کامپیوتریا قبلا داشتن اما الا همش شده المینیوم چون ظرفیت گرماییش بالاتره.درسته مس گرما رو راحت تر منتقل میکنه ولی المینیوم ظرفیت گرمایی بالاتری داره...ارزون ترم هست...
                      توی لپتاپ بیشتر از هیت سینک مسی استفاده میکنن...پس شاید بتونی تو اوراقی لپتاپا پیدا کنی...
                      البته میدونم اینارو شما میدونی ولی گفتم بنویسم خواننده های خاموش بخونن....
                      هیت سینک گذاشتم خمیر سیلیکون هم زدم
                      هر چی هم روش میذاشتم فورا برفک میزد
                      ولی دمای آب تا 35 درجه بالا رفت
                      با دماسنج گرفتم دمای روی هیت سینک سرد حدود صفر بود(در محیط 28 درجه اتاق)
                      مشکل من فقط پاور بود
                      فنی که گذاشتم از المان 6 آمپری بیشتر جریان میکشید!!! oo:

وقتی میخوایم با هوا خنک کنیم آلومینیم بهتره
                      ولی برای آب مس بهتر جواب میده
                      اگه ورق مس بخرم و خودم یه رادیاتور درست کنم بهتر نیست؟
                      آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RahimEdison
                        اینم من امروز دیدم

بدون آب و ....
                        مشخصاتشو بخونید میفهمید
                        من می خوام این رو توی ماشین جا بزنم اما فقط باید برق شهر بدیم که اونم با یه مبدل 12 به 220 حله
                        اما نمیدونم این کولر با این 40 وات مصرف و مبدلی که مصرف میشه به باطری آسیب نمی رسونه
                        (جیگر باطری رو در نیاره ؟؟)

http://myshop.kharid.im/product/view/49/ref:37

اگر کسی از داخل این کولر خبری داره بگه
                        با 40 وات و اون متراژی که گفته به نظرم تبلیغات الکیه.بیشتر باید پنکه باشه تا کولر!
                        شما از باطری ماشین 30 امپر هم بکشی ایرادی نداره...با 40 وات که میشه 4 امپر هیچی نیست خیالتون راحت..
                        ولی شکی نیست که اون با 40 وات به جایی نمیتونه برسه
                        بر اساس قوانین فیزیک هم بگیم و اتاق رو کاملا عایق در نظر بگیریم نمیتونه خنک کنه
                        بدم میاد تبلیغات خالی بندی میزارن
                        بیچاره با این حرفای من فروشش صفر شد! :mrgreen:
                        ------------------------------
                        اگه ورق مس بخرم و خودم یه رادیاتور درست کنم بهتر نیست؟
                        بله این راه خیلی توپه..ورقی بگیرید که سریع له نشه...خوب شد گفتی بابام ازینا زیاد داره منم میتونم بسازم...
                        فقط طوری طراحیش کن که زیاد به فن قوی احتیاج نداشته باشه...یعنی پره هاش زیاد باشه.
                        باید ارزون در بیاد اینطوری...
                        -----------------------------
                        امروز بازم ازمایش رو تکرار کردم با عایق کاری نتیجه بهتر شد و رسیدم به بازده 60 درصد!

دیدگاه

بله این راه خیلی توپه..ورقی بگیرید که سریع له نشه...خوب شد گفتی بابام ازینا زیاد داره منم میتونم بسازم...
                          فقط طوری طراحیش کن که زیاد به فن قوی احتیاج نداشته باشه...یعنی پره هاش زیاد باشه.
                          باید ارزون در بیاد اینطوری...
                          من میخوام یه مکعب بسازم اندازه المان که فقط آب از یه سمتش بره داخل از اونطرف بیاد بیرون
                          تقریبا مثل چیزی که مهران درست کرده بود
                          فکر کردم ورق 2میل خوبه
                          ولی نمیدونم از کجا باید تهیه کنم یا کجا جوش بدم!

دیدگاه

من میخوام یه مکعب بسازم اندازه المان که فقط آب از یه سمتش بره داخل از اونطرف بیاد بیرون
                            تقریبا مثل چیزی که مهران درست کرده بود
                            فکر کردم ورق 2میل خوبه
                            ولی نمیدونم از کجا باید تهیه کنم یا کجا جوش بدم!
                            جوش دادنش فکر کنم سخت باشه...یخچال سازا برات جوشش میدن ولی یه راه بهتر هست
                            با چسب واتر پمپ ببندشون به هم....یا چسب اکواریوم.
                            حتما نباید جوش بخوره...همون چسب اکواریوم تا چند سال اونجا میمونه برات.
                            ورق مسی 2 میل نمیدونم کجا باید بگیری...
                            این یه راه خیلی ساده تر ولی فکر کنم به اندازه اونی که اقای چمنی ساخته بودن کارایی نداشته باشه ولی برای
                            یدونه tec کافیه

اون مربعه پلتیره مثلا :eek:
                            اون خط های خاکستری روی پلتیر لوله مسی باریک هستن.اون ابیا هم شیلنگ اکواریوم هستن.
                            بین پلتیر و لوله ها سیلیکون بزنین خوب جواب میده.
                            لوله مسی باریک(دو مدل داره.ضخیمترش رو زیر روشنایی خونه میبندن) رو همه ابزار فروشیا دارن...
                            اگه خواستید ترتیب شیلنگارو بهم بریزید که اب بیشتری تو زمان کم عبور کنه.
                            برای هر پلتیر نهایتش 35 سانت لوله ی خیلی باریک لازمه ...
                            بعدا یه مدل میخوام بسازم که اب مستقیما با چینی روی پلتیر در تماس باشه :applause:

دیدگاه

جوش دادنش فکر کنم سخت باشه...یخچال سازا برات جوشش میدن ولی یه راه بهتر هست
                              با چسب واتر پمپ ببندشون به هم....یا چسب اکواریوم.
                              حتما نباید جوش بخوره...همون چسب اکواریوم تا چند سال اونجا میمونه برات.
                              ورق مسی 2 میل نمیدونم کجا باید بگیری...
                              این یه راه خیلی ساده تر ولی فکر کنم به اندازه اونی که اقای چمنی ساخته بودن کارایی نداشته باشه ولی برای
                              یدونه tec کافیه

اون مربعه پلتیره مثلا :eek:
                              اون خط های خاکستری روی پلتیر لوله مسی باریک هستن.اون ابیا هم شیلنگ اکواریوم هستن.
                              بین پلتیر و لوله ها سیلیکون بزنین خوب جواب میده.
                              لوله مسی باریک(دو مدل داره.ضخیمترش رو زیر روشنایی خونه میبندن) رو همه ابزار فروشیا دارن...
                              اگه خواستید ترتیب شیلنگارو بهم بریزید که اب بیشتری تو زمان کم عبور کنه.
                              برای هر پلتیر نهایتش 35 سانت لوله ی خیلی باریک لازمه ...
                              بعدا یه مدل میخوام بسازم که اب مستقیما با چینی روی پلتیر در تماس باشه :applause:
                              سلام
                              چسب طاقت نمیاره
                              چون پمپ آب فشار زیادی وارد میکنه
                              به مرور زمان آب میزنه
                              فعلا میخوام یه نمونه آزمایشی(یخچال) با یه دونه تک بسازم
                              اینا رو کم دارم
                              فن دور بالا 16*16
                              پاور درست و حسابی
                              یه تک آمپر بالاتر(الان 6 دارم ولی فقط 3 آمپر جریان میکشه)
                              به محض این که بتونم برم مشهد تهیه میکنم :rolleyes:

دیدگاه

با سلام
                                من بابک مهندس شیمی نساجی، 32 ساله و مخلص همه بچه های این انجمن هستم. مدتیه به این بحث ترموالکتریک ها علاقمند شدم و پس از صرف ساعتها مطالب کل این بحث را مطالعه کردم و خیلی مطالب جالب و مفیدی از همه شما یاد گرفتم که جا داره همین جا از همگی دوستانی که تجربیات خودشون را در این بحث به اشتراک گذاشتند تشکر کنم. :nerd:

من می خواستم از نظر برخی دوستان گلم انتقاد کنم که گفته بودند بعلت بازده بسیار پایین این المان ها امکان ساخت وسیله ای که مثل کولر یا یخچال و... قابل استفاده باشد وجود ندارد. شاید امکان ساخت وسیله ای با بازده مناسب توسط دیدگاه های معمولی وجود نداشته باشد ولی یک مخترع با نگاهی خلاقانه و جدید ممکن است بتواند سرماسازی با بازده بالا از همین قطعات بسازد . پس هیچ وقت فتوای کلی ندهیم که امکان ساخت فلان دستگاه وجود ندارد. چه بسا با ترکیب برخی خواص فیزیکی و ترمودینامیکی و بهره گیری از افکار خلاقانه، وسیله ای با بازده بالا توسط همین قطعات کوچک ظاهراً کم بازده ساخته شود. بعنوان مثال همه می دانیم که حمام شیخ بهایی سالیان سال توسط فقط یک شمع گرم می شده! چیزی که شاید با هیچ عقل و منطقی قابل تفسیر نبوده ولی با فکر مهندسی و خلاقانه اجرایی شده. :job: :applause:

ضمناً من یک مقاله ای در مورد این المان ها در آدرس http://www.activecool.com/technotes/thermoelectric.html پیدا کردم که به مرور آن را برای بالا بردن علم سایر دوستان در رابطه با ساختار کار این قطعات ترجمه و در همین جا ارائه خواهم کرد . امیدوارم مفید واقع بشه. :read:

با تقدیم شایسته ترین احترام

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X