عکسهای جناب omidheidari درسته ولی خوب توضیح ندادند. موضوع اینه که امتداد شمال جنوب در سمت چپ و راست با هم موازی نیستند . یعنی مسیر شمال و جنوب همون نصف النهارها هستند که متقارب می باشند . پس مسیر حرکت یک چیزی شبیه به ذوزنقه خواهد بود و نه مربع .البته در یک حالت خاص اگر حرکت از نیم کیلومتری پایین استوا انجام بشه انحراف در این مسئله وجود نخواهد داشت.
در ضمن از تاثیر ناچیز کروی بودن زمین صرف نظر کردیم و موضوع زاویه و تحدب مسیر مطرح نیست اگر مثلا طبق قرارداد مسیرهای شمال و جنوب مثل شرق و غرب با هم موازی بودند انحرافی وجود نداشت. پس دلیل اصلی موازی نبودن امتدادهای به سمت شمال و به سمت جنوب است.
عکسهای جناب omidheidari درسته ولی خوب توضیح ندادند. موضوع اینه که امتداد شمال جنوب در سمت چپ و راست با هم موازی نیستند . یعنی مسیر شمال و جنوب همون نصف النهارها هستند که متقارب می باشند . پس مسیر حرکت یک چیزی شبیه به ذوزنقه خواهد بود و نه مربع .البته در یک حالت خاص اگر حرکت از نیم کیلومتری پایین استوا انجام بشه انحراف در این مسئله وجود نخواهد داشت.
در ضمن از تاثیر ناچیز کروی بودن زمین صرف نظر کردیم و موضوع زاویه و تحدب مسیر مطرح نیست اگر مثلا طبق قرارداد مسیرهای شمال و جنوب مثل شرق و غرب با هم موازی بودند انحرافی وجود نداشت. پس دلیل اصلی موازی نبودن امتدادهای به سمت شمال و به سمت جنوب است.
x میزان حرکت که اینجا 1 کیلومتر هست.
d فاصله از خط استوا که اینجا به فرض 5000 کیلومتر گرفته شده .
R1 شعاع زمین 6378
R2 , R3 دوتا متغییر واسه راحتی.
E مقدار فاصله نهایی از نقطه اولیه
البته چون مقدار نهایی خیلی کوچکه باید مقیاسها رو دقیقتر در نظر بگیریم .هر چند در صحت فرمول ساخته شده هم شک هست .
معلمی را دوست می دارم که اندیشیدن را به من بیاموزد نه اندیشه ها را ...
اگر کره زمین را کره در نظر بگیریم نقاطی را روی کره زمین پیدا کنید که با اینکه در جنوب قبله قرار نداشته باشه ولی جهت قبله در اونجا به سمت شمال باشه.
در سطح کره کوتاهترین مسافت بین دو نقطه دایره عظیمیه ای است که از اون دو نقطه می گذره. و از هر دو نقطه روی سطح کره فقط یک دایره عظیمیه عبور میکنه بجز یک حالت خاص که دو نقطه قرینه هم نسبت به مرکز زمین باشند یعنی دقیقا مقابل هم باشند که در این حالت بینهایت دایره عظیمیه از این دو نقطه عبور خواهدکرد مانند قطب شمال و جنوب که کلیه نصف النهارها به تعداد بینهایت دایره های عظیمیه بین این دو نقطه خواهند بود . پس اونطرف کره زمین، قرینه قبله نسبت به مرکز زمین، نقطه ای است که از همه بینهایت جهت فاصله اش از قبله مساوی بوده یعنی هر جهتی قبله خواهد بود. حالا از این نقطه تا قطب شمال ،جهت قبله برای تمام نقاط این مسیر به سمت شمال خواهد بود بدون اینکه این نقاط در جنوب قبله باشند
سلام
این تصویر رو خودم درست کردم
کی میتونه :
-بدون برداشتن قلم
-تنها با خط مستقیم
-بدون عبور خطوط از روی هم
تمام نقطه ها رو به هم متصل کنه ؟
امیدوارم از این بازی فکری خوشتون بیاد :nerd:
دیدگاه