اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

سلام به همه دوستان

با تشکر از مطالب خوبتون
    یه سوال اساسی...
    چرا ما برای کنترل دور موتور های سه فاز از روش قطع و وصل استفاده نمی کنیم؟؟؟
    چون موتور ها اینرسی لازم رو دارند!

من میخوام چنین مداری طراحی کنم یعنی طراحی کردم اما با خاصیت سلفی موتور فکر کنم یکم مشکل داشته باشم حالا نمیدونم در عمل چه اتفاقی می افته..

روش قطع و وصل رو تو الکترونیک صنعتی همه خوندید..

دیدگاه

سلام مهندس کی نژاد خسته نباشید.یه اینورتر12به220 سویچینگ تکفاز دارم که 800وات بار ازش میگیرم در صورتی که چهارتا ماسفت داره که توان هرکدومشون 125 واته که مجموعا 500 وات میشه سوال اینجاست که چرا ماسفت ها نمیسوزه؟تو اینورتر سه فاز هم همین طوره؟جوابشو نتونستم پیدا کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Saman Mardani
        چرا ما برای کنترل دور موتور های سه فاز از روش قطع و وصل استفاده نمی کنیم؟؟؟
        چون موتور ها اینرسی لازم رو دارند!
        سوال خوب و هوشمندانه ای است. از این روش در برخی کاربردهای محدود که اینرسی بار زیاد باشد و کاهش دور قابل توجهی هم مد نظر نباشد می توان استفاده کرد. اما در دورهای پائین و بارهای با اینرسی کمتر، موتور حرکت یکنواختی نخواهد داشت و می تواند باعث نوسان و به اصطلاح ریپ زدن موتور شود.

نوشته اصلی توسط alidel
        یه اینورتر12به220 سویچینگ تکفاز دارم که 800وات بار ازش میگیرم در صورتی که چهارتا ماسفت داره که توان هرکدومشون 125 واته که مجموعا 500 وات میشه سوال اینجاست که چرا ماسفت ها نمیسوزه؟تو اینورتر سه فاز هم همین طوره؟جوابشو نتونستم پیدا کنم.
        حداکثر توان تلفات سوئیچ ها مورد متفاوتی نسبت به حداکثر توان بار است. به عنوان یک مثال ساده، فرض کنید یک ولتاژ DC با مقدار 12 ولت از طریق یک BJT با ولتاژ اشباع 0.1 ولت به یک مقاومت 1 اهم متصل شود. در این شرایط توان تحویل شده به مقاومت تقریبا 141.6 وات و توان تلف شده در سوئیچ تنها 1.19 وات خواهد بود.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستانی که درزمینه این پروژه فعالیت دارند وزحمت می کشند
          من این مداررابستم ولی متاسفانه درخروجی ir2130 بجای شش خروجی فقط سه تاخروجی lo1 تاlo3 رادارم وسه تاخروجی ho1 تاho3 راندارم . یعنی درخروجی های lo پالس ها رادارم ولی درخروجی ho ها فقط 15 ولت دی سی رادارم . لطفا مرا راهنمائی کنید .
          آیا لازم است که کل مدار راببندم چون من درقسمت قدرت هنوز ترانزیستورهای IGBT رادرمدارنزاشتم ومرحله به مرحله جلو می روم . با تشکر

دیدگاه

بخش high side دارای تغذیه float است و باید IGBT های بخش low side وجود داشته باشد تا مسیر جریان برای شارژ خازن تغذیه بخش high side ایجاد شود.
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

سلام خسته نباشید

ممنون از زحماتتون

مدار را راه اندازی کرده ام و همه چیز خوب کار میکند اما متاسفانه وقتی به خط DC اصلی مدار یعنی ورودی DC قدرت ولتاژ را وصل می کنم علاوه بر اینکه حالت اتصال کوتاه بین پایه های مثبت و منفی وجود دارد چراغ خطای IR2130 هم روشن می شود.

لطفا راهنمایی بفرمایید اشکال کار کجاست چون عملا نمی توانم به مدار ولتاژ بدهم و در خروجی سه فاز از آن استفاده کنم.
              در ضمن جهت جلوگیری از سوختن IGBT ها اول با ولتاژ +24 و 10 آمپر تست کردم که این حالات را داشت و همچنین از IGBT با شماره H25R1202 استفاده کرده ام

متشکر

دیدگاه

با سلام مجدد

این اشکال شکل موجهای خروجی از IR2130 می باشد. البته باقی خروجیها هم یعنی HO2,HO3,LO2,LO3 هم به همین صورت هستند.
                این را هم عرض کنم این خروجیها صرفا از پایه ها بدون اتصال به مدارات است هر چند به مدارها هم که متصل می شوند باز به همین صورتند
                حالا سئوال اینکه فکر میکنم اشکال کاربنده از موج LO می باشد اگر اینطور است راهنمایی بفرمایید برای رفع اشکال چه کار کنم؟
                در ضمن ورودیهای موج به IR2130 را که گرفتم این مشکل را نداشتند و موجهای کاملی بودند

متشکر

دیدگاه

اگر مدارات را مطابق نقشه قرار داده شده در پست اول ببندید و همه قطعات هم سالم باشند، نباید مشکل خاصی وجود داشته باشد. یک احتمال ممکن در وجود مشکل هم تقلبی بودن احتمالی IGBT ها و یا آسیب دیدن IR2130 است. اما به دلیل در دسترس نبودن مدار فقط خود شما هستید که می توانید به دلیل مشکل پی ببرید.

دیدگاه

سلام مهندس کی نژاد خسته نباشید.
                    درایور ir2130در مقابل اتصال کوتاه خروجی فالت میده؟

با لامپ استارت میکردم اولش ولت یه لحظه خیلی کم بالا میرفت فقط واسه اولین بار که ولتاژ رو به مدار کنترل میدادم ولی دفه های بعد که استارت میکردم اون جهش ولتاژ رونداشت وقتی ولتاژ مدار کنترل رو قطع میکردم دوباره وصل میکردم همین مورد پیش میومد علتش چی میتونه باشه؟

یه مشکل پیش اومد و درایورم سوخت بعد از تعویض قطعات با ولناژ 20ولت مشکلی نداره ولی با 220 ولت فالت میده و وقتی هم که بدون بار به 220 وصل میشه پالسها داده میشد و فالت نمیداد چه مشکلی پیش اومده؟
                    کسی میتونه کمکم کنه

دیدگاه

با تغییر مقادیر مقاومت های itripهم مشکل برطرف نشد.مشکل کجاست؟

دیدگاه

IR2130 مطابق اطلاعات موجود در Datasheet آن دارای مدار حفاظت اتصال کوتاه است. اما همانطور که در پست قبل هم اشاره کردم، مشکل موجود در مدار را باید خود شما که به آن دسترسی دارید برطرف کنید (که نیاز به دانش و تجربه کافی دارد) و از راه دور و با توصیف کردن بعید است بتوان مشکلات را برطرف کرد.
                        به عنوان یک راهنمایی کلی بجای اتصال لامپ، همان موتور سه فاز را متصل کنید و از طریق واریاک، ولتاژ تغذیه بخش قدرت را به مرور زیاد کنید و رفتاربخش های مختلف را با اسیلوسکوپ مشاهده کنید.
                        ضمنا مواظب برق گرفتگی باشید.

دیدگاه

خدمت تمامی دوستان بخصوص برادرعزیزم مهندس کی نزاد سلام وعرض ادب
                          مداررابستم وباولتاژ30 ولت دی سی بدون بارچک کردم و11vac درخروجی داشتم درu-v-w ولی با فرکانس 15.6 کیلو هرتز. هرچه پتانسیومترspeed راتغییر می دهم با اسکوپ می بینم که فقط دیوتی سایکل pwm تغییر می کند فرکانس درخروجی تغییری نمی کند چطورمی توان فرکانس خروجی رادر u -v-w تغییر داد مثلا روی 50 هرتزتنظیم کرد ؟
                          ایا نیازبه فیلتردرخروجی داریم ؟ آیااثرات تغییر پتانسیومترهای acc و dec رامی توان با اسکوپ دید؟ وآخراینکه سوئیچهای run و stop کارنمی کنند وباروشن وخاموش کردن منبع تغذیه مدارفعال می شود چرا؟ با تشکر

دیدگاه

اگر از آخرین شماتیک موجود در پست اول (که دارای 4 پتانسیومتر است) و آخرین نسخه نرم افزار (که آدرس آن در همان پست اول وجود دارد) استفاده کنید و اشکالی هم در سخت افزار شما وجود نداشته باشد، این مشکلات نباید مشاهده شوند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 796879
                              خدمت تمامی دوستان بخصوص برادرعزیزم مهندس کی نزاد سلام وعرض ادب
                              مداررابستم وباولتاژ30 ولت دی سی بدون بارچک کردم و11vac درخروجی داشتم درu-v-w ولی با فرکانس 15.6 کیلو هرتز. هرچه پتانسیومترspeed راتغییر می دهم با اسکوپ می بینم که فقط دیوتی سایکل pwm تغییر می کند فرکانس درخروجی تغییری نمی کند چطورمی توان فرکانس خروجی رادر u -v-w تغییر داد مثلا روی 50 هرتزتنظیم کرد ؟
                              ایا نیازبه فیلتردرخروجی داریم ؟ آیااثرات تغییر پتانسیومترهای acc و dec رامی توان با اسکوپ دید؟ وآخراینکه سوئیچهای run و stop کارنمی کنند وباروشن وخاموش کردن منبع تغذیه مدارفعال می شود چرا؟ با تشکر
                              با سلام اگر با فرکانس متر یا اسکوپ فرکانس را میبینید فقط فرکانس کریر را میبینید و این فرکانس ثابته همون 15.6 کیلو برای دیدن فرکانسهای 50 هرتز و تغییراتش از یک فیلتر rc که در همان سمت میکرو میتوانید استفاده کنید مقادیر r=33K,c=100n
                              بله تغییرات acc,dec را در تغییر فرکانس تا به فرکانس مورد نظر برسید میتونید ببینید
                              در مورد کلید هم شاید زمین قدرت و کنترل از هم ایزوله نیست و مشکل دار میشه

دیدگاه

سلام خسته نباشید اقا من مخوام یک اینورتر بسازم که جریان موتورش 10 امپر باشه بعد میخواستم بدونم جریانی که اینورتر بزارم چقدر میشه؟
                                دوم اینکه فرکانس موتور درچه بازه ای تغییر میکند؟
                                سوم چه پل دیودی برای این خوبه؟ و نوع ماسفتش چی باشه
                                و چه درایوری انتخاب کنم ؟
                                اگه امکانش هست شماتیک کامل مدار یا توضیحی مثل انتخاب ماست فت و درایور به چه دلیل است؟
                                با تشکر از شما وسایت بسایر خوبتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X