اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کوره القایی و مشکل فرکانس ذوب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کوره القایی و مشکل فرکانس ذوب

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
    این دیگه از اون حرفا بودا!!!!! خوب عزیز ولتاژ اعمالی تو مدار موازی برابر با ولتاژ کویله که خودش. برای اینکه جریان کویل نود درجه عقب تر از ولتاژ کویله. ما با دیدن اختلاف فاز میتونیم فرکانس رو طروی تنظیم بکنیم که نود درجه رو داشته باشیم.
    از کدوم حرفا :biggrin:
    واسه این گفتم که من ولتاژ دوسر کویل رو با ولتاژ درایور سوئیچ ها که مقایسه میکردم همین اختلاف فاز رو میدیدم که با تغییر فرکانس اختلاف فاز تغییر میکرد!!!
    من الان درست منظور شما رو نگرفتم شما میگین تو فرکانس رزونانس اختلاف فاز جریان کویل با ولتاژ خود کویل باید 90 باشه ( همون حدود 85 درجه) ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
      از کدوم حرفا :biggrin:
      واسه این گفتم که من ولتاژ دوسر کویل رو با ولتاژ درایور سوئیچ ها که مقایسه میکردم همین اختلاف فاز رو میدیدم که با تغییر فرکانس اختلاف فاز تغییر میکرد!!!
      من الان درست منظور شما رو نگرفتم شما میگین تو فرکانس رزونانس اختلاف فاز جریان کویل با ولتاژ خود کویل باید 90 باشه ( همون حدود 85 درجه) ؟
      شاید این اختلاف برای وجود سلف سری با ورودی ترانسه. اختلاف چند درجه بود؟ من مدتی رو مدار سری مطالعه داشتم. رو مدارات موازی و ... مطالعه ای نداشتم. ببین تو رزونانس اختلاف چقدره و وقتی از رزونانس بیشتر و کمتر میشه اختلاف چقدر میشه!!!
      ولی در این مورد که اختلاف فاز ولتاژ خود کویل با جریان کویل تو رزونانس 90 درجه هست که شکی درش نیست.

دیدگاه

این که مدارم واقعا با روشی که گفتم تو رزونانس بوده ! نمیدونم. ولی با توجه به اینکه چندین بار قطعه کار رو تا 850 و بالاتر گرم کرده پس قاعدتا تو همون حوالی بوده
        اختلاف فاز حدودا 30 تا 40 درجه بود اگه اشتباه نکنم. ولتاژ کویل هم حدودا ماکزیمم، اخه مدار رو دوباره بهم زدم تا با روشی که شما گفتی فرکانس رزونانس رو بدست بیارم که امروز تا الان 2 بار igbt سوزوندم :angry:

من واسه اینکه فرکانس رو بدست بیارم اول با یه ترانس یک به یک که خروجیش 220 ولته و جریانش حدودا 1 امپره تست میگیریم. اخرین بار که تست گرفتم نکته ای رو که شما گفتی تو اسکوپ دیدم :smile:
        یعنی وجود اختلاف فاز سیگنال جریان و ولتاژ کویل. ولی یکم گیج کننده بود تو یه محدوده فرکانسی ( حدودا 20 تا 21 کیلو ) این اختلاف فاز بود . اما به محضی که تغییرات فرکانس (هم پایین هم بالا) بیشتر میشد اختلاف فاز 0 یا 180 میشد
        بعد که اومدم با 220 خونه تست کنم دیدم اون اختلاف فازه نیست .با فرکانس که یه مقدار بازی کردم یهو سوییچ ها گفتن خداحافظ :sad:
        که البته فکر کنم اشتباه اینجا بود که فرکانس رو بیش از حد زیاد کردم و از استانه تحمل IGBT بیشتر بود. فرکانس که سوئیچ ها سوختن 30 کیلو بود
        ایا تو مدار سری تنظیم فرکانس و کنترل مدار در رزونانس راحت تره؟ یجوری که از شر این سوئیچ سوزوندن ها راحت بشیم

بازم ممنون

دیدگاه

مدار سری عملا یک مدار میانگذره. یعنی با پایین و بالا کردن فرکانس جریان کم میشه. شما تو مدار سری دیگه نباید اختلاف ولتاژ و جریان رو اندازه یگیری. اگه یادت باشه از اصول اولیه مدارات سری اینه که جریان توشون ثابته. و اگه تو رزونانس باشی هیچ اختلاف فازی وجود نداره. اونی که دیدی فک کنم خطای دید بوده. تو مدارات سری ولتاژا اختلاف فاز داره. ولتاژی که داری به کل شبکه رزونانس میدی و ولتاژ خازن باید 90 درجه اختلاف داشته باشه. دیگه تو مدار سری جریان نگیر. اینجوری فک کنم دو تا که هیچی 200 تا هم بسوزونی. مقدار خازن و سلف کویل چقدره؟ سعی کن خازن دو سه برابر سلف بیشتر نشه. از دو برابرشم سعی کن کمتر نشه. این دو تا هرچی به هم نزدیک تر باشن بهتره. اگه فکر میکنی هزینه ش برات زیاد میشه مدتی صبر کن. من کرم این کوره معلق گرفته تم. یه خورده سرم خلوت بشه یکی میسازم.

دیدگاه

مدارم هنوز تو رزونانس موازیه و به سری تبدیل نکردم
            تو این تست اخریم اومدم یه ct رو کویل گزاشتم تا جریان کویل رو با ولتاژ مقایسه کنم. واسه بدست اوردن فرکانس رزونانس
            خازن کویل معادل 23 میکرو با ولتاژ 500 ولته خازن mkt
            ظرفیت خود کویل هم حدود 20 میکرو هانریه .ثانویه ترانس هم 40 میکرو و اولیه 110 میکرو هانری. سلف سری با اولیه هم 50 میکرو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
              مدارم هنوز تو رزونانس موازیه و به سری تبدیل نکردم
              تو این تست اخریم اومدم یه ct رو کویل گزاشتم تا جریان کویل رو با ولتاژ مقایسه کنم. واسه بدست اوردن فرکانس رزونانس
              خازن کویل معادل 23 میکرو با ولتاژ 500 ولته خازن mkt
              ظرفیت خود کویل هم حدود 20 میکرو هانریه .ثانویه ترانس هم 40 میکرو و اولیه 110 میکرو هانری. سلف سری با اولیه هم 50 میکرو
              مطمئنی 20 میکرو هانریه؟ هفت هشت دور بپیچی تازه میشه یکی دو میکرو. با چی اندازه گرفتی شده 20 میکرو؟ چند دور پیچیدی مگه؟

دیدگاه

کویلم لوله مسی نمره 6 . 7 دور با قطر 6 سانت . با LC متر گرفتم. نمیدونم تا چه حد قابل اطمینانه
                الان یه ولتاژ 110 به مدار دادم و جریان و ولتاژ دو سر کویل رو گرفتم و تمام فرکانس ها رو چک کردم ولی اختلاف فازی ندیدم :question:
                نمیدونم چرا هر چی بیشتر با این فرکانس ور میرم باز به این نتیجه میرسم که تو فرکانسی که ماکزیمم ولتاژ رو کویل داریم . فرکانس مناسبیه
                اخه تغییرات دمایی هم میشه گفت تو همون نقطه است!!!!!!!!!!

دیدگاه

خب اینکه ماگزیمم ولتاژ رو تو موار موازی داریم چیز درستیه. ولی این هم از اصول اولیه مداره. باید اختلاف فاز داشته باشی. اگه نداری اندازه گیریت مشکل داره. دقت بکن که فقط جریان کویل رو بگیریا. جریان مجموعه رزونانسی اختلاف نداره. خب مدار موازی یه مدار میان نگذره. ولی این مشخصه رو نمیشه به pll داد. خب بدبخت از کجا بفهمه فرکانس پایینه یا بالا که بتونه درستش کنه. ولی با اختلاف فاز جریان و ولتاژ میشه تشخیص داد الان فرکانس کمه یا زیاد.
                  ال سی متر رو پراباشو تو هوا ازاد بزار ببین چه عددی نشون میده.(معمولا صفر نیست) بعد بزن به کویلت ببین چه عددی میده. اختلاف این دو تا میشه اندوکتانس کویل.

دیدگاه

ظرفیت کویل حدود 2 میکرو هانری :redface:
                    خوب اختلاف فاز ندارم چیکار کنم واسه ct اومدم چند درو سیم لاکی روی خود لوله مسی کویل پیچیدم . دقیقا بعد از قسمتی که خازن ها به لوله لحیم شده و لوله شروع به پیچیدن میکنه
                    من موندم این روس ها که طرح کوره هاشون رو میزان چطوری مدار رو تثبیت میکنن. تو عکس ها شون هم اومدن یه led وصل کردن به کویل و از رو شدت نور اون مدار رو تنظیم میکنن . بعد ما فرت و فرت سوئیچ میسوزونیم oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
                      ظرفیت کویل حدود 2 میکرو هانری :redface:
                      خوب اختلاف فاز ندارم چیکار کنم واسه ct اومدم چند درو سیم لاکی روی خود لوله مسی کویل پیچیدم . دقیقا بعد از قسمتی که خازن ها به لوله لحیم شده و لوله شروع به پیچیدن میکنه
                      من موندم این روس ها که طرح کوره هاشون رو میزان چطوری مدار رو تثبیت میکنن. تو عکس ها شون هم اومدن یه led وصل کردن به کویل و از رو شدت نور اون مدار رو تنظیم میکنن . بعد ما فرت و فرت سوئیچ میسوزونیم oo:
                      اهااا فهمیدم دوم مدار رو ساختی!!!. همونی که تو یکی از عکساش خازنا رو گزاشته تو یه پارچ اب که خنک بشن.
                      خب داداش 2 میکرو کجا 22 میکرو کجا.
                      کی به شما گفته واس اندازه گیری جریان همینجوری سیمو بپیچی دور لوله ولتاژ القا میشه؟ باید یه هسته ترویید بیاری دورش هفت هشت دوری بپیچی بعد اوله رو از تو هسته رد بکنی. یه سرچ بزن ساختمان ساده ای دارن ترانای ct. اشتباه پیچیدی.

دیدگاه

حالا ما اشتباه کردیم و زیاد گفتیم شمام باز بیشترش نکن 22، نگفتم 20 گفته بودم :biggrin:
                        گفتم کوره های روسی ولی ازش یه ایده کلی گرفتم ، بابا ماله ما با کلاسه سیستم خنک کننده داره ، پمپ اب ، کندانسور و فن و تشکیلاتیه ... :nice:
                        ct که گفتی رو درست کردم مونده نصبش. ولی اگه این مدار ماست بازم اختلاف فاز یخده
                        دیدگاه

نه منظور من خازن بود نه کویل. خازنو گفتی 23 میکرو. نباید خازن خیلی بیشتر از کویل باشه. دو سه برابر کفایت میکنه.
                          بابا باکلاس
                          شما ببند ایشالا که اختلاف فازشم چخده.

دیدگاه

خازن رو بخاطر کاهش فرکانس واسه ذوب زیاد کردم. راه دیگیه ای نمی دونستم :sad:
                            الان چه مشکلی رو ایجاد میکنه !؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javati
                              خازن رو بخاطر کاهش فرکانس واسه ذوب زیاد کردم. راه دیگیه ای نمی دونستم :sad:
                              الان چه مشکلی رو ایجاد میکنه !؟
                              خب حساس نشو حساس نشو. باید کویل رو بزرگ میکردی خب. بیخیال همین خوبه.

دیدگاه

اقا خبری نشد که نشد. با هسته تروئید ct رو درست کردم و رو لوله خود کویل گذاشتم ولی خبری از اختلاف فاز نبود که نبود !!!
                                جالب اینکه با اینکه تستم کوتاه بود هسته تروئید شروع به داغ کردن کرد
                                با توجه به گفته های شما ما باید تو پیک ولتاژ اختلاف فاز داشته باشیم (که الان من ندارم!) حالا جدا از سیستم pll خودم دستی بخوام تنظیم کنم اگه ولتاژ کویل رو تو پیک نگه دارم مدار تو رزونانسه؟
                                اگه بیام جای خازن رو عوض کنم و به سری تبدیل کنم نیاز به تغییر دیگه ای هم هست واسه تبدیل به رزونانس سری؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X