اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

سلام دوستان
    شرمنده مزاحم میشم
    با اجازتون من این مدار رو بستم:

حالا چندتا سوال دارم

اول اینکه تحریک پایه گیت رو گرفتم موج AC بود
    بهتر نیست به جای استفاده از MOC3063 از یه اپتوترایاک رندم فاز استفاده کنم و گذر از صفر رو خودم تشخیص بدم و با ضربه تحریکش کنم؟

دوم اینکه تو این شکل موج لحظه فشردن کلید و عبور از صفر رو هم افتادن:(سبز کلید هست و آبی پایه یک ترایاک)

اون شکستگی هایی که تو موج AC هست واسه چیه؟(انگار اپتوترایاک کمی تاخیر داره!)

سوم تو این دوتا لحظه فشردن کلید و عبور از صفر جلو عقب شدن و ترایاک دقیقا تو لحظه صفر آتش نشده:

این مشکل از کجا ناشی میشه و چیکار کنم که بدون ساخت مدار گذر از صفر و با اپتوترایاک؛ ترایاک دقیقا تو لحظه صفر آتش بشه؟

چهارم اینکه بار رو وسایل مختلف گذاشتم
    2 تا فن 220 ولتی که خیلی خوب کار کرد
    یه لامپ رشته ای 60 واتی بازم خوب عمل کرد
    یه لامپ کم مصرف 40 وات که بعد از خاموش شدن چند ثانیه چشمک میزد
    یه لامپ 105 وات کم مصرف که به محض اتصال تغذیه شروع کرد به چشمک زدن و بعد از فشردن کلید 3 ثانیه روشن شد و بعد ترایاک ترکید
    دلیل این سه تا مشکل آخر رو هم اگه محبت کنید بفرمایید متشکر مشم

اضافه شده در تاریخ :
    آقا حداقل بگید VDR و NTC رو چطور باید انتخاب کرد؟
    من همه تاپیک های مربوط به ترایاک رو خوندم

اضافه شده در تاریخ :
    آقا اگه این راه نمی افته بهم بگید
    من طاقتشو دارم :cry:
    میرم سراغ رله :icon_razz:
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

پاسخ : کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

درود آقا مسعود
    ببین دوست عزیز
    یک نکته را باید مد نظر داشته باشید ...
    اول اینکه
    اگر لامپهای الکترونیکی (کم مصرف) فاز را مستقیم و نول را با ترایاک یا کلید وصل کنید مسلما" به دلیل جریان نشتی لامپ به مدت یک تا چند ثانیه ای یک بار چشمک میزند ...
    پس اگر میخواهید اصولی تر با ترایاک و لامپهای کم مصرف کار کنید باید نول را مستقیم به یکی از پایه های لامپ زده و فاز را با ترایاک وصل کنید ...
    شما یه بار توی خانه همین کار را بکنید ...
    یک لامپ کم مصرف ساده با یک کلید سر راهی و دوشاخه این کار را بکنید ...
    اگر دوشاخه را طوری بزنید که فاز به لامپ وصل باید و از نول کلید گرفته باشد و کلید باز باشد لامپ چشمک خواهد زد ...
    در غیر اینصورت این اتفاق نخواهد افتاد ...
    پس همیشه سعی کنید که فاز را با ترایاک سوئیچ کنید نه نول را ...
    در ضمن این اپتوترایاک هر موقع که فرمان دادید صبر میکند تا از صفر ولت نیم سیکل بعدی سوئیچ کند ...
    [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
    معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
    معرفی نرم افزار Codewizard PWM
    با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

اگر لامپهای الکترونیکی (کم مصرف) فاز را مستقیم و نول را با ترایاک یا کلید وصل کنید مسلما" به دلیل جریان نشتی لامپ به مدت یک تا چند ثانیه ای یک بار چشمک میزند ...
      وقت بخیر

چشمک زدن کاری به فاز و نول نداره !!!!!!!!!!
      فقط بدلیل مدار اسنابر روی تری یاک هست !! که باعث چشمک میشه !!

دلیل عدم هماهتگ بودن زیروکراسینک در بعضی موارد نامشخص هست !! ممکنه از کیفیت اپتوکوپلر باشه!
      دلیل ترکیدن هم فقط می تونه اتصال کوتاه شدن آند اول و آند دوم تری یاک باشه !! یا انصال در حقیقت اتصالی مصرف کننده دلیل دیگه ای نمیتونه باشه !!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سامان اسدی
        درود آقا مسعود
        ببین دوست عزیز
        یک نکته را باید مد نظر داشته باشید ...
        اول اینکه
        پس اگر میخواهید اصولی تر با ترایاک و لامپهای کم مصرف کار کنید باید نول را مستقیم به یکی از پایه های لامپ زده و فاز را با ترایاک وصل کنید ...
        شما یه بار توی خانه همین کار را بکنید ...
        یک لامپ کم مصرف ساده با یک کلید سر راهی و دوشاخه این کار را بکنید ...
        اگر دوشاخه را طوری بزنید که فاز به لامپ وصل باید و از نول کلید گرفته باشد و کلید باز باشد لامپ چشمک خواهد زد ...
        در غیر اینصورت این اتفاق نخواهد افتاد ...
        پس همیشه سعی کنید که فاز را با ترایاک سوئیچ کنید نه نول را ...
        در ضمن این اپتوترایاک هر موقع که فرمان دادید صبر میکند تا از صفر ولت نیم سیکل بعدی سوئیچ کند ...
        ممنونم
        آره اینو میدونم
        ولی این چشمک زدن اونجوری نبود
        خیلی سریع و پشت سر هم
        تو لامپ کوچیکتر بعد از چند بار قطع شد

بله به همین خاطر این اپتوکوپلر رو استفاده کردم
        ولی ظاهرا یکمی تاخیر داره
        اگه خودم زیرو کراس رو بسازم خیالم راحتتره :biggrin:

نوشته اصلی توسط taktrashe
        وقت بخیر

دلیل عدم هماهتگ بودن زیروکراسینک در بعضی موارد نامشخص هست !! ممکنه از کیفیت اپتوکوپلر باشه!
        دلیل ترکیدن هم فقط می تونه اتصال کوتاه شدن آند اول و آند دوم تری یاک باشه !! یا انصال در حقیقت اتصالی مصرف کننده دلیل دیگه ای نمیتونه باشه !!
        ممنونم
        اتصال کوتاه ممکنه لحظه اول(به خاطر خازن داخل لامپ) پیش بیاد
        ولی تو این لامپ 105 واتی یه سلف با خازن یکسوساز سری شده که جلو اون رو میگیره
        ممکنه به خاطر همون داستان پس و پیش بودن جریان و ولتاژ تو سلف و خازن باشه؟
        آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

اون حرف رو به این دلیل زدم که یکی از دوستام توی خونشون فاز و نول را جا به جا کرد و لامپ کم مصرف چشمک میزد ....
          روی این فکر نکرده بودم که مدار RC موازی با ترایاک هست و باعث میشه جریان نشتی داشته باشه ...
          حرف شما درست ... :agree:

اپتوکوپلر سری MOC306x زمانی که تحریک میشوند صبر میکنند تا به اولین نقطه صفر بعدی برسد بعدا سوئیچ کند ...
          به خاطر همین تاخیر داره ...
          راستی
          من یه بار بدون خازن و مقاومت گذاشتم مدار در سوئیچ کردن تاخیر داشت ... تا اینکه گذاشتم بدون تاخیر سوئیچ کرد ...

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
          اتصال کوتاه ممکنه لحظه اول(به خاطر خازن داخل لامپ) پیش بیاد
          ولی تو این لامپ 105 واتی یه سلف با خازن یکسوساز سری شده که جلو اون رو میگیره
          ممکنه به خاطر همون داستان پس و پیش بودن جریان و ولتاژ تو سلف و خازن باشه؟
          خوب چرا BT139 نمیگذارید ؟؟
          خیلی خیلی قوی تر هست نسبت به BT136
          با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

خوب چرا BT139 نمیگذارید ؟؟
            خیلی خیلی قوی تر هست نسبت به BT136
            ممنونم سامان جان
            آخه هر چی 139 داشتم سر راه انداختن کولر به فنا دادم
            این تنها ترایاک موجودم بود

حالا میگیرم دوباره تست میکنم :nice:

دیدگاه

ممنونم سامان جان
              آخه هر چی 139 داشتم سر راه انداختن کولر به فنا دادم
              این تنها ترایاک موجودم بود

حالا میگیرم دوباره تست میکنم :nice:
              خواهش میکنم
              یعنی شما با BT139 که کولر را خاموش و روشن میکردید باز هم ترایاکها می ترکیدند ؟؟
              با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

خواهش میکنم
                یعنی شما با BT139 که کولر را خاموش و روشن میکردید باز هم ترایاکها می ترکیدند ؟؟
                بله
                به خاموشی نکشید به محض استارت دود کرد
                ولی چندتا مشکل داشت
                اپتوکوپلر زیروکراس دار نداشتم
                مدارم هم زیرو کراس نداشت
                از طرفی بعدا چک کردم دیدم تسمه کولر خیلی خیلی سفت و خشک بود و به زور استارت میزنه

ولی یه نکته دیگه این بود که کولر با دور کند روشن بود
                مدار من طوری بود که وقتی دور تند رو میزدم اول ترایاک دور کند خاموش میشد بعد چند میلی ثانیه دور تند آتش میشد
                به هر حال چندبار امتحان کردم و هی ترایاک سوختم :cry:
                بعد منتظر اپتوترایاک زیروکراس دار بودم که تو خریدم از تهران برسه ولی دیگه وقت نکردم تستش کنم

نکته ای چیزی داره؟

دیدگاه

بله
                  به خاموشی نکشید به محض استارت دود کرد
                  ولی چندتا مشکل داشت
                  اپتوکوپلر زیروکراس دار نداشتم
                  مدارم هم زیرو کراس نداشت
                  از طرفی بعدا چک کردم دیدم تسمه کولر خیلی خیلی سفت و خشک بود و به زور استارت میزنه

ولی یه نکته دیگه این بود که کولر با دور کند روشن بود
                  مدار من طوری بود که وقتی دور تند رو میزدم اول ترایاک دور کند خاموش میشد بعد چند میلی ثانیه دور تند آتش میشد
                  به هر حال چندبار امتحان کردم و هی ترایاک سوختم :cry:
                  بعد منتظر اپتوترایاک زیروکراس دار بودم که تو خریدم از تهران برسه ولی دیگه وقت نکردم تستش کنم

نکته ای چیزی داره؟
                  همین اپتوترایاک های MOC3061-2-3 خودشون زیرو کراس هستند یعنی هر موقع فرمان دادی صبر میکنه تا زمانی که به اولین صفر ولت رسید بعدا سوئیچ میکنه ...
                  MOC3063 بهتر از همشون هست ...
                  مگه دفعه قبلی که همه ترایاکها می سوختند از کدام اپتوترایاک هایی استفاده میکردید ؟؟
                  یه سوال دیگه اینکه موقعی که ترایاکها می سوختند اپتوترایاک ها هم میسوختند یا فقط ترایاکها می سوختند؟؟
                  با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

سلام. آقا مسعود مگه مقاومت یا NTC برای ضربه گیر نمیزاری؟ :surprised:
                    لامپای کم مصرف مقاومت ضربه گیرشون خیلی کوچیکه حتی بعضی مواقع نداره(به دلیل کیفیت پایین یا ...). مثلا یه لامپ 23 وات یه مقاومت ضربه گیر 1 اهم اگه داشته باشه. در لظه اول وصل شدن اگه ESR خازن رو نزدیک صفر بگیریم میتونه حدود 300 آمپر جریان بکشه. چه برسه به لامپ 105 وات.(حتی زیرو کراست هم کافی نیست چون زمان پر شدن خازن الکترولیت لامپ ممکنه یش از حد تحمل تریاک باشه. مثلا تریاک 139 میتونه 155 آمپر رو تو 20 میلی ثانیه تحمل کنه. خوب ممکنه خازن صافی بیش از این مقدار طول بکشه تازه از 155 آمپر هم همونطور که گفتم بیشتر ممکنه بکشه حالا فرض کن تعداد زیادی لامپ میخوای قرار بدی دیگه ... :eek
                    راه حل: قرار دادن NTC یا مقاومت آجری به صورت سری با یکی از ترمینال ها.
                    NTC: 1400/W بر حسب اهم. برا حول و حوش 300 وات قطر NTC حدود 1CM باشه.
                    بهتره از یه تریاک 16 آمپری بیشتر از 500 وات لامپ کم مصرف رو روشن نکنید.
                    اگه بخواید مقاومت آجری به جای NTC بزارید تلفات زیاد میشه ولی اگه مجبورید بیشتر از 250 وات لامپ م مصرف نزارید.
                    برای موتور الکتریکی هم باید جریان ماکزیمم(وقتی که موتور در جا کار میکنه و نمیچرخه) رو در نظر بگیرید. کولر گازی 18000 گرفتم حدود 42آمپر میکشه(وقتی کولرو سریع خاموش و روشن کنی و موتور قفل کنه)
                    یه VDR 275 ولتی هم بزاری دو سر ترمینال 1 و 2ضرر نمیکنی. خواستی کولر گازی روشن کنی یه اسنابر گردن کلفت مثل 10 اهم آجری با 1 میکرو فاراد 400 ولت خوبه(زیاد مهم نیست همون وی دی آر کافیه فقط واسه احتیاط)
                    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

همین اپتوترایاک های MOC3061-2-3 خودشون زیرو کراس هستند یعنی هر موقع فرمان دادی صبر میکنه تا زمانی که به اولین صفر ولت رسید بعدا سوئیچ میکنه ...
                      MOC3063 بهتر از همشون هست ...
                      مگه دفعه قبلی که همه ترایاکها می سوختند از کدام اپتوترایاک هایی استفاده میکردید ؟؟
                      یه سوال دیگه اینکه موقعی که ترایاکها می سوختند اپتوترایاک ها هم میسوختند یا فقط ترایاکها می سوختند؟؟
                      آخه اینی که ایندفعه بستم زیروکراسش درست عمل نمیکرد زیاد راضی نیستم

از MOC3022 :-" X_X
                      حقیقتش دقیقا تست نکردم
                      من همش رو عوض میکردم!
                      این دفعه نگاه میکنم

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                      سلام. آقا مسعود مگه مقاومت یا NTC برای ضربه گیر نمیزاری؟ :surprised:
                      لامپای کم مصرف مقاومت ضربه گیرشون خیلی کوچیکه حتی بعضی مواقع نداره(به دلیل کیفیت پایین یا ...). مثلا یه لامپ 23 وات یه مقاومت ضربه گیر 1 اهم اگه داشته باشه. در لظه اول وصل شدن اگه ESR خازن رو نزدیک صفر بگیریم میتونه حدود 300 آمپر جریان بکشه. چه برسه به لامپ 105 وات.(حتی زیرو کراست هم کافی نیست چون زمان پر شدن خازن الکترولیت لامپ ممکنه یش از حد تحمل تریاک باشه. مثلا تریاک 139 میتونه 155 آمپر رو تو 20 میلی ثانیه تحمل کنه. خوب ممکنه خازن صافی بیش از این مقدار طول بکشه تازه از 155 آمپر هم همونطور که گفتم بیشتر ممکنه بکشه حالا فرض کن تعداد زیادی لامپ میخوای قرار بدی دیگه ... :eek
                      راه حل: قرار دادن NTC یا مقاومت آجری به صورت سری با یکی از ترمینال ها.
                      NTC: 1400/W بر حسب اهم. برا حول و حوش 300 وات قطر NTC حدود 1CM باشه.
                      بهتره از یه تریاک 16 آمپری بیشتر از 500 وات لامپ کم مصرف رو روشن نکنید.
                      اگه بخواید مقاومت آجری به جای NTC بزارید تلفات زیاد میشه ولی اگه مجبورید بیشتر از 250 وات لامپ م مصرف نزارید.
                      برای موتور الکتریکی هم باید جریان ماکزیمم(وقتی که موتور در جا کار میکنه و نمیچرخه) رو در نظر بگیرید. کولر گازی 18000 گرفتم حدود 42آمپر میکشه(وقتی کولرو سریع خاموش و روشن کنی و موتور قفل کنه)
                      یه VDR 275 ولتی هم بزاری دو سر ترمینال 1 و 2ضرر نمیکنی. خواستی کولر گازی روشن کنی یه اسنابر گردن کلفت مثل 10 اهم آجری با 1 میکرو فاراد 400 ولت خوبه(زیاد مهم نیست همون وی دی آر کافیه فقط واسه احتیاط)
                      آها خدا خیرتون بده
                      این همه شماتیک تو اینترنت تو یکیشون نگفته NTC بذارید! :biggrin:
                      آقا این NTC هایی که تو فروشگاههای اینترنتی هست همش به اهمه

کولر گازی که نمیخوام
                      واسه کولر آبی میخواستم :biggrin:
                      امتحانامو بدم دوباره میرم سر وقتش :wow:
                      دستتون درد نکنه
                      من خیلی وقته با این ترایاک درگیرم :cry2:

دیدگاه

آقا یکی برای خرید NTC و VDR مرا کمک کنه :biggrin:
                        من که تو این سایت مایت ها هر چی میگردم چیزی گیرم نمیاد :sad:

این خوبه؟
                        http://iran-micro.com/%D9%88%D8%B1%D...31-p-6158.html

دیدگاه

آره خوبه فروشگاه سایت خودمون هم داره. برا ان تی سی هم سرچ کن "مقاومت حرارتی" کلی جنس میاره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                            آره خوبه فروشگاه سایت خودمون هم داره. برا ان تی سی هم سرچ کن "مقاومت حرارتی" کلی جنس میاره
                            مقاومت حرارتی؟ شرمنده پس یعنی NTC منظور همین NTC های معمولی خودمونه؟ :surprised:
                            همینا؟ http://iran-micro.com/advanced_searc..._description=1

دیدگاه

مقاومت حرارتی؟ شرمنده پس یعنی NTC منظور همین NTC های معمولی خودمونه؟ :surprised:
                              همینا؟ http://iran-micro.com/advanced_searc..._description=1
                              آره دیگه هم PTC هم NTC مشمول مقاومت حرارتی میشن. بله.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X