اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای راه اندازی ترایاک ساده

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
    سلام خسته نباشید ببخشید من دارم روی یک پروژه کار می کنم که به وسیله یک کوپلر گیت یک ترایاک را تحریک می کنم و بعد ترایاک یک لامپ رشته ای رو روشن بکنه.مشکل من اینجاست که وقتی لامپ روشن میشه حتی وقتی تغذیع کوپلر(طرف ولتاژ ضعیف) را قطع می کنم باز هم لامپ روشن میمونه و فقط نور لامپ کمی کم میشه به جای اینکه خاموش بشه.اگه زحمتی نیست راهنماییم کنید. :angry: :angry: :cry2: :cry2:
    سلام
    شماتیک بذارید
    شماتیک صفحه اول مشکلی نداره؛ اونو امتحان کردید؟
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

سلام
      گذاشتن خازن و مقاومت الزامی است
      موفق باشید
      [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
      معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
      معرفی نرم افزار Codewizard PWM
      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

بله شماتیک صفحه اول رو گذاشتم ولی بازم جواب نداد .
        شماتیک اول رو که گذاشتم اصلا خود ترایاک رو که بر می داشتم لامپ روشن می شد :surprised: فقط خازنم دودش رفت هوا :mrgreen:
        کوپلر مورد استفاده من moc3021 هست این نوع کوپلر نکته ای نداره که من ندونم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
          بله شماتیک صفحه اول رو گذاشتم ولی بازم جواب نداد .
          شماتیک اول رو که گذاشتم اصلا خود ترایاک رو که بر می داشتم لامپ روشن می شد :surprised: فقط خازنم دودش رفت هوا :mrgreen:
          کوپلر مورد استفاده من moc3021 هست این نوع کوپلر نکته ای نداره که من ندونم.
          خب مشخصه دیگه
          کلا اسنابر رو بردارید و تست کنید
          آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
            خب مشخصه دیگه
            کلا اسنابر رو بردارید و تست کنید
            اسنابر را برداشتم باز هم کوپلر moc3021 بدون گرفتن پالس آتش از میکروکنترل لامپ رو روشن کرد.چکار باید بکنم. :cry2: :cry2: :cry2:
            ببخشید من منظورتون رو از مشخص بودن نفهمیدم یعنی چی کاملا مشخصه. : :cry:
            ولی ببخشید خیلی سوال میکنم چون من خیلی مبتدی هستم. :cry: :cry:

دیدگاه

من پروژه ام این جور هست که اول به کمک یک مدار زیرو کراس لحظه صفر شدن ولتاژ رو به وسیله وقفه خارجی به میکرو میدهم و بعد یک پالس آتش به کوپلر میدهم تا لامپ را روشن کند ولی الان لامپ بدون گرفتن پالس لامپ را روشن می کند.چون من تغذیه طرف دیود نورانی درون کوپلر را قطع کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                اسنابر را برداشتم باز هم کوپلر moc3021 بدون گرفتن پالس آتش از میکروکنترل لامپ رو روشن کرد.چکار باید بکنم. :cry2: :cry2: :cry2:
                نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                من پروژه ام این جور هست که اول به کمک یک مدار زیرو کراس لحظه صفر شدن ولتاژ رو به وسیله وقفه خارجی به میکرو میدهم و بعد یک پالس آتش به کوپلر میدهم تا لامپ را روشن کند ولی الان لامپ بدون گرفتن پالس لامپ را روشن می کند.چون من تغذیه طرف دیود نورانی درون کوپلر را قطع کردم.
                چرا با MOC306x کار نمیکنی؟
                این سری خودشون زیرو کراس دارند و نیازی به مدار دیگری نیست
                مدار خود دیتاشیت رو بستم واقعا عالی جواب داد ...
                http://s4.picofile.com/file/8162721942/MOC3061_2_3.png
                فقط نیازی به اون گیت نند نیست ...
                پایه دو رو وصل کن به زمین میکرو و پایه یک را با یک مقاومت 220 یا 330 اهم وصل کن به پایه خروجی میکرو ...
                به جای ترایاک در شکل یکی از ترایاکهای BT136-7-8-9 استفاده کنید ...

من حدس میزنم که پایه T1 و T2 ترایاک را جابجا زده باشید ... دقت کنید که جابجا نزده باشید ...
                توی پروتئوس امتحان کردم و دیدم که اگر جابجا بزنید ترایاک برای همیشه روشن باقی خواهد ماند ...

موفق باشید
                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                  خواهش میکنم؛ سوال پرسیدن عیبی نداره
                  منظورم این بود که شاید لامپ به خاطر جریان عبوری از اسنابر روشن میشه

و اینکه منم با نظر سامان جان موافقم؛ احتمال زیاد پایه های ترایاک جا به جا شده

دیدگاه

این پروژ داره دیوانه ام میکنه :angry: :angry: :angry: :angry: راستی اگه کوپلر بدون دریافت پالس آتش جریان ac را عبور بده یعنی کوپلر خراب شده؟
                    من اومدم یک لامپ رو به کوپلر وصل کردم و دیدم که لامپ بازم روشن شد :eek: این معنی اش چیه من که اصلا پالس آتش برای کوپلر نفرستادم.
                    حالا اگه کوپلر من سوخته باشه گیت ترایاک را می تونم به کمک یک ولتاژ دی سی تحریک کنم.
                    اگه نمیشه می تونم بجای ترایاک از دوتا تریستور استفاده کنم.
                    پروژه من یک جور دیمر هست که ولتاژ ای سی را برش میزنه البته قراره اینکار رو بکنه :sad:.
                    ممنون میشم بیشتر راهنماییم کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                      این پروژ داره دیوانه ام میکنه :angry: :angry: :angry: :angry: راستی اگه کوپلر بدون دریافت پالس آتش جریان ac را عبور بده یعنی کوپلر خراب شده؟
                      من اومدم یک لامپ رو به کوپلر وصل کردم و دیدم که لامپ بازم روشن شد :eek: این معنی اش چیه من که اصلا پالس آتش برای کوپلر نفرستادم.
                      حالا اگه کوپلر من سوخته باشه گیت ترایاک را می تونم به کمک یک ولتاژ دی سی تحریک کنم.
                      پروژه من یک جور دیمر هست که ولتاژ ای سی را برش میزنه البته قراره اینکار رو بکنه :sad:.
                      توی دیتاشیت تاکید شده که به هیچ وجه اپتوترایاک رو مستقیم به بار وصل نکنید

این تاپیک رو ببینید مفیده:
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=83547.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                        سلام
                        شما میتوانید با این مدار اون کاری که بخواین رو انجام بدید
                        البته اون مداری که میخواستید سه قسمت داره
                        1: قسمت تشخیص نقطه ماکسیموم و مینیموم موج سینوسی (در حقیقت شما به نقطه ای نیاز دارید که میکروکنترلر بتواند زمان تاخیر پالس را از همان لحظه بشمارد )
                        2: میکروکنترلر (در این قسمت وظیفه آن تامین اختلاف مورد نظر با توجه به درجه درخواستی از ورودی میباشد)
                        3: قسمت اپتوترایاک MOC3022 که به ترایاک اصلی باید فرمان دهد ...

دوست عزیز
                        خروجی این مداری که الان میگذارم را به ورودی میکروکنترلر متصل کن و حتما مقاومت پول پ داخلی را فعال کن و به وقفه حساس به لبه بالا رونده وصل کن و در روتین وقفه ، تاخیر مورد نظر را(با تایمر) با توجه به درجه خواسته شده ، پالس مورد نظر را به اپتو ترایاک داده و آن را تحریک کنید ....
                        من قسمت اپتوترایاک را هرچه خواستم با برنامه پروتئوس کار کنم دیدم که دقیقا مثل همان حالتی است که شما گفتید ... و نتوانستم آن را به نتیجه برسانم ...

این هم مدار :

امیدوارم که خوشتون بیاد
                        موفق باشید
                        با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط VAHIDGK
                          سلام خسته نباشید ببخشید من دارم روی یک پروژه کار می کنم که به وسیله یک کوپلر گیت یک ترایاک را تحریک می کنم و بعد ترایاک یک لامپ رشته ای رو روشن بکنه.مشکل من اینجاست که وقتی لامپ روشن میشه حتی وقتی تغذیع کوپلر(طرف ولتاژ ضعیف) را قطع می کنم باز هم لامپ روشن میمونه و فقط نور لامپ کمی کم میشه به جای اینکه خاموش بشه.اگه زحمتی نیست راهنماییم کنید. :angry: :angry: :cry2: :cry2:

سلام دوست عزیز
                          طبق تجربه عملی باید بگم حتما ابتدا از صحت قطعات مدار بصورت مجزا اطمینان پیدا کنید و بعد شورع به آزمایش کنید :nerd:
                          هفته پیش 100 تا 3021 رو که از دو نوع مارک بودن تست میکردم رو مدارایی که تعمیری بودن نه طراحی!!!
                          یه مارک به خوبی کار میکرد مارک دیگه وقتی تحریک میشد دیگه قطع نمیکرد :eek:
                          مجبور شدم همه رو تست کنم تا مطمئن بشم
                          در مواقعی که مشکلات غیر منطقی پیش میاد همه چیزو به شرط چاقو استفاده کنید تا سردرگم نشید جانم
                          هر احمقی میتواند چیزها را بزرگتر، پیچیده تر و خشن تر کند. برای حرکت در جهت عکس به کمی نبوغ و مقدار زیادی جرات نیاز است. (آلبرت انیشتن)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dadash anish

سلام دوست عزیز
                            طبق تجربه عملی باید بگم حتما ابتدا از صحت قطعات مدار بصورت مجزا اطمینان پیدا کنید و بعد شورع به آزمایش کنید :nerd:
                            هفته پیش 100 تا 3021 رو که از دو نوع مارک بودن تست میکردم رو مدارایی که تعمیری بودن نه طراحی!!!
                            یه مارک به خوبی کار میکرد مارک دیگه وقتی تحریک میشد دیگه قطع نمیکرد :eek:
                            مجبور شدم همه رو تست کنم تا مطمئن بشم
                            در مواقعی که مشکلات غیر منطقی پیش میاد همه چیزو به شرط چاقو استفاده کنید تا سردرگم نشید جانم
                            سلام
                            اگه ممکن هست اون مداری که میگید کار میده رو بکشید تا ما هم استفاده کنیم ...
                            من که هر کاری کردم با MOC3022 در پروتئوس نتوانستم کار کنم ...
                            اگر شما مداری مد نظر دارید زحمتش رو بکشید و پلود کنید ... ممنون
                            با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سامان اسدی
                              سلام
                              اگه ممکن هست اون مداری که میگید کار میده رو بکشید تا ما هم استفاده کنیم ...
                              من که هر کاری کردم با MOC3022 در پروتئوس نتوانستم کار کنم ...
                              اگر شما مداری مد نظر دارید زحمتش رو بکشید و پلود کنید ... ممنون
                              سلام
                              مدار رو که شما زحمتشو کشیدین
                              منظورم بیشتر تست قطعات بود تا مطمئن ادامه بدن
                              این جور مدارا رو فقط باید عملی تست کرد من از پرتئوس بیشتر واسه کشیدن نقشه و pcb استفاده میکنم
                              هر احمقی میتواند چیزها را بزرگتر، پیچیده تر و خشن تر کند. برای حرکت در جهت عکس به کمی نبوغ و مقدار زیادی جرات نیاز است. (آلبرت انیشتن)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dadash anish
                                سلام
                                مدار رو که شما زحمتشو کشیدین
                                منظورم بیشتر تست قطعات بود تا مطمئن ادامه بدن
                                این جور مدارا رو فقط باید عملی تست کرد من از پرتئوس بیشتر واسه کشیدن نقشه و pcb استفاده میکنم
                                سلام
                                پس برای راه اندازی MOC3022 نقشه خاصی مد نظرتون نیست ؟؟
                                خودم همیشه اول مدارها را روی پروتئوس تست میکنم اگر جواب داد بعدا میرم روی عملی ...
                                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X