اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

moc3021 تا 60 میلی آمپر جواب میده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

آره خودمم کشفش کرده بودم ولی مثل اینکه جریانه تریگر گیتش یکمی بالاس 50ma باید ببینم با این اوپتوکوپلر moc2031 میشه روشنش کرد یانه!

هان این هدایت تعداد سیکل چی بید؟ :rolleyes:

اگه منظورت قطع وصل کردن با تناوب بالا باشه فکر کنم سلف به صدا می افته و دیگه نمیتونم بخابم عزیز دل برادر :icon_razz:
      از MOC3063 استفاده کن . با کلاستره :icon_razz:
      این روش خیلی باحاله و اصلا صدا مدا تو کارش نیست.
      اینجوریه که : برق شهر تو هر ثانیه 100 نیم سیکله. حالا اگه در 1 نیم سیکل تریاک هدایت کنه و 99 نیم سیکل هدایت نکنه چه اتفاقی می افته؟ اول اینکه 1 درصد توان به بار منتقل میشه. دوم اینکه تریاک در جریان و ولتاژ صفر کار کرده پس نویز یوختی. سوم اینکه چون تو سینوسی برشی نزدی هارمونیک و سرو صدا هم نداری. خلاصه باکلاسترین روشه و پیاده سازیش با میکرو هم مثل آب خوردنه.
      اگه دو نیم سکل عبور کنه توان میشه 2 درصد و ....
      و آخرین مزیت اینه که این نوع کنترل ذاتا دیجیتالیه! چون با تعداد نیم سیکل ها توان کنترل میشه
      واسه کنترل دمای هیترها معرکست.

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

آره خودمم کشفش کرده بودم ولی مثل اینکه جریانه تریگر گیتش یکمی بالاس 50ma باید ببینم با این اوپتوکوپلر moc2031 میشه روشنش کرد یانه!

هان این هدایت تعداد سیکل چی بید؟ :rolleyes:

اگه منظورت قطع وصل کردن با تناوب بالا باشه فکر کنم سلف به صدا می افته و دیگه نمیتونم بخابم عزیز دل برادر :icon_razz:
        از MOC3063 استفاده کن . با کلاستره :icon_razz:
        این روش خیلی باحاله و اصلا صدا مدا تو کارش نیست.
        اینجوریه که : برق شهر تو هر ثانیه 100 نیم سیکله. حالا اگه در 1 نیم سیکل تریاک هدایت کنه و 99 نیم سیکل هدایت نکنه چه اتفاقی می افته؟ اول اینکه 1 درصد توان به بار منتقل میشه. دوم اینکه تریاک در جریان و ولتاژ صفر کار کرده پس نویز یوختی. سوم اینکه چون تو سینوسی برشی نزدی هارمونیک و سرو صدا هم نداری. خلاصه باکلاسترین روشه و پیاده سازیش با میکرو هم مثل آب خوردنه.
        اگه دو نیم سکل عبور کنه توان میشه 2 درصد و ....
        و آخرین مزیت اینه که این نوع کنترل ذاتا دیجیتالیه! چون با تعداد نیم سیکل ها توان کنترل میشه
        واسه کنترل دمای هیترها معرکست.

[/quote]

ببینم تو چرا اینقدر چیز میز بلدی احمد جان؟ :nice:

خوب دما رو میکرو باید چطوری حساب کنه؟! باید یه الگوریتم ساده داشته باشه مثلا" 10 دقیقه با توان 3% کار کنه ببینه گرما به حد مورد نظر میرسه یا نا!
        بعد 5 دقیقه دیگه با 7% همینجور بره بالا تا دما به حد نصاب برسه درسته؟

نویز ندشتنش ( صدای سلف بخاریرو میگم ) برای همین اوپتو کوپلره و چون گذر از 0 داره؟

ببینم چطوری با برنامه تعداد سیکل ها رو میشماری؟ از روی کلاک فرضی میکرو یا از برق شهر باید ورودی به میکرو گرفت؟

دیدگاه

از moc3041 استفاده کن zero crossing هم داره . شما با هر Duty Cycle که خواستی بهش فرمان بده .

در مورد روش sense دما هم کاملا درست فرمودید.

موفق باشید

دیدگاه

سیکلهای برق شهر توسط میکرو شمرده میشه. فرکانس یک هرتز که صدا نداره!

روش کنترل دما بسیار ساده و متنوعه.
            یکیش PID کنترله.
            دما اتاق رو هم می تونی با یک سنسور ارزون دیجیتالی مثل SMT160آ‌ بخونی.
            دمای خونده شده از دمای خواسته شده تفاضل میشه و عددی که میده Error نامیده میشه. مقدار Error هست که تعیین می کنه چند درصد توان به هیتر بره.
            اگه Error صفر باشه توان هم %0 باید بشه. اگه Error زیاد بشه درصد هم بالا میره تا دوباره Error رو به صفر برگردونه.
            نتیجه اینکه مدار همیشه Error را در صفر نگه میداره. یعنی دمای اتاق با دمای خواسته شده برابر می شه و حالشو می بری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              سیکلهای برق شهر توسط میکرو شمرده میشه. فرکانس یک هرتز که صدا نداره!

روش کنترل دما بسیار ساده و متنوعه.
              یکیش PID کنترله.
              دما اتاق رو هم می تونی با یک سنسور ارزون دیجیتالی مثل SMT160آ‌ بخونی.
              دمای خونده شده از دمای خواسته شده تفاضل میشه و عددی که میده Error نامیده میشه. مقدار Error هست که تعیین می کنه چند درصد توان به هیتر بره.
              اگه Error صفر باشه توان هم %0 باید بشه. اگه Error زیاد بشه درصد هم بالا میره تا دوباره Error رو به صفر برگردونه.
              نتیجه اینکه مدار همیشه Error را در صفر نگه میداره. یعنی دمای اتاق با دمای خواسته شده برابر می شه و حالشو می بری
              این مدار الان داره کار میکنه با یه LM35 و یه PIC16f819 فقط رله صدا میداد که جاش تریاک دارم میزارم...

احمد هی یه چیزایی میگی که من نمیتونم درستشون نکنم آخه چقدر تو بدجنسی! :icon_razz:

خوب حالا ببینم پالسای برق شهر رو چطوری بخونم؟ مشکل شد 2-3 تا

دیدگاه

arvinfx جان

میدونم از آقای احمد پرسیدی ولی فکر کنم من خوب توضیح ندادم

ولی اگه از moc3041 استفاده کنی خودش لحظه گذر از صفر را تشخیص میده . لزومی نداره پالسهای برق را بخونی.

( همون مداری که گذاشتم خودش اتوماتیک از لحظه صفر شروع میکنه )

موفق باشید

دیدگاه

مجید جان
                  خوندن پالس لازمه برای مقصود شمردن و در درجه دو آشکار ساختن عبور از صفر.

اگه تو مدارت ترانس کاهنده ی ولتاژ داری می تونی خروجیشو با یه تقسیم مقاومتی به میکرو بدی. اصلا مدار خودمو میزارم ببین دیگه:

دیدگاه

سلام

احمد جان این چیه؟ FPGA ؟

بدشم من فقط PIC بلدم :rolleyes:

گذر از 0 توسط کدوم ابزار میکرو سنس بشه؟ A/D ؟ یا هر پایه ای میشه؟

ولی فکر کنم از تایمر خود میکرو هم بشه استفاده کردا احمد جان

تو برنامه با خطای کم میشه مدت دقیق 1 میلی ثانیه رو ایجاد کرد که ما 10 تا میلی ثانیه اگر صبر کنیم به سیکل بعدی میرسم و اون درصد خطا رو هم اوپتو کوپلر گذز از 0 برامون حل میکنه! ولی با 1 کیکل خطا فکر کنم چون ممکنه ما یک پالی بیدم برای روشن کردن تریاک ولی دامنه موج از 0 گذشته باشه! یعنی از 2% توان بخاری به بالا میشه تنظیم رو انجام داد تا 100% :rolleyes:

درسته؟

دیدگاه

احمد آقا

تا اونجایی که من کاتولوگ moc3041 را دیدم ، خودش آشکار ساز عبور از صفر داره

یعنی وقتی به اپتو کوپلرش فرمان میدی ، اگه روی لحظه صفر نباشه روشن نمیشه

شاید هم من اشتباه میکنم ولی اینجوری یادمه .

با تغیر duty cycle میشه دما را تنظیم کرد .

این خواب سبک آقای arvinfx هم باعث شد با moc3041 آشنا بشم :applause:

دیدگاه

به میکرو چه ربطی داره گل پسر بلا oo:
                        آبروی منو بردی که :angry:
                        اگه تغذیه ی مدارت از ترانس تامین میشه قسمت پایین مدار زیر بهترین و راحتترین آشکار ساز صفره که از آنالوگ کامپراتور داخلی میکرو استفاده شده. بسیار دقیق هم هست. اگرچه اینجا به دقت زیاد نیاز نداری اما دقیق کار کن تا روزی خواستی کار دیگه ای بکنی نمونی توش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid_teh2005

احمد آقا

تا اونجایی که من کاتولوگ moc3041 را دیدم ، خودش آشکار ساز عبور از صفر داره

یعنی وقتی به اپتو کوپلرش فرمان میدی ، اگه روی لحظه صفر نباشه روشن نمیشه

شاید هم من اشتباه میکنم ولی اینجوری یادمه .

با تغیر duty cycle میشه دما را تنظیم کرد .

این خواب سبک آقای arvinfx هم باعث شد با moc3041 آشنا بشم :applause:

خیلی ممنون مجید خان حالا دیگه خواب مارو سوژه میکنی!؟ :icon_razz:

منم وقتی رفتم یه MC34063 بخرم و فروشنده به زور بهم یه moc3041 انداخت باهاش آشنا شدم!

دیدگاه

تا باشه از این خوابها و اشتباه ها باشه.
                            نمیشه خواب حوری و پری ببینی آروین جان؟
                            شاید بتونیم از صفرش عبور کنیم
                            هر چند مجید بازم میگه این حوری صفرش زده شدست :angry:

دیدگاه

سلام آقایون عزیز
                              ببخشید پا برهنه پریدم وسط صفر زدنتون !!
                              با حوری و پری شما هم کار ندارم به حضرت عباس
                              اما یک سوال نا جوان مردانه مارو کشید این وسط یک ترانس داریم 200 آمپر جریان ازش رد میآ‌شه و دو فاز ناقابل هم هست خوب حالا با این مدارات شبیه بالا میآ‌شه راهش انداخت.
                              کنتاکتور نمیآ‌شه گذاشت.
                              گر مسلمانی از این است که حافظ دارد وای اگر از پس امروز بود فردایی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین شریفی فر
                                سلام آقایون عزیز
                                ببخشید پا برهنه پریدم وسط صفر زدنتون !!
                                با حوری و پری شما هم کار ندارم به حضرت عباس
                                اما یک سوال نا جوان مردانه مارو کشید این وسط یک ترانس داریم 200 آمپر جریان ازش رد میآ‌شه و دو فاز ناقابل هم هست خوب حالا با این مدارات شبیه بالا میآ‌شه راهش انداخت.
                                کنتاکتور نمیآ‌شه گذاشت.
                                200 آمپر !! موتور چیه؟ :rolleyes:

من 2 فاز کار نکردم و شنیدم بهتره از تریاک استفاده نکنی...

بدشم چرا کنتاکتور نمیشه گذاشت؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X