اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لامپ اشعه X و UV

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : لامپ اشعه X و UV

البته اگه خودتون بخواید میتونید با پمپ خلا یکی واس خودتون درست کنید
    طرز کارش اینطوریه که یه محفظه شیشه ای رو اونقدر خلا میکنید که یک میلیونیوم هوا توش بمونه
    بعد دو تا الکترود باید توش باشه که با های ولتاژ به هم جرقه بندازن
    و معمولا شیشه رو با قلع پوشش میدن و فقط یه روزنه کوچیک باقی میمونه

موفق باشید

دوست گرامی شما که اینو میفرمایید به همین سادگی نیست وگرنه ما الان استاد ساخت لامپ اشعه ایکس بودیم
    دوستان توجه کنید که با یه شیشه معمولی و تخلیه اون با پمپ خلا نمیشه همچین کاری کرد گفتنش راحته ساختنش فناوری پیچیده میخواد تو همین بازار ایران شیشه که بتونه اون خلا رو تحمل کنه نداریم اگه اقدام به تخلیه هوای داخل شیشه های موجود کنید انفجارش مثل آب خوردنه در ضمن فرض که تخلیه انجام شد الکترود گذاشته شد های ولتاژ اعمال شد محفظه نیز پوشش قلع داده شد اولا این پوشش مقدار خاص و مشخصی داره که اشعه به اطراف ساطع نشه و مشکلات بوجود نیاد
    دوستان گرامی حرف ساختن لامپ اشعه ایکس راحته اما اگر میخوایید با این تکنولوژی موجود در کشور بسازیدش اول چند صد میلیونی تو بانک بذارید تا خدای نکرده زبونم لال اگه دچار انواع سرطان شدید بتونید هزینه هاشو پرداخت کنید

دیدگاه

سلام خب من میگم واسه چند تا ازمایش بردید یک جای که بتونید ازمایشات رو انجام بدید مثلا حتی شده خارج از کشور ساختش کلی خرج داره کلی خطر داره کلی وقت می خواد و کلی تحقیق خب بردید جای دیگه هم راحت تر کارت انجام میشه هم خطرش کمتر هست اگه چینین چیزی که گفتم امکان پذیر نیست بیخالش :sad:
      !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
      نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

لایه محافظ داخل لامپ باید سربی باشه نه قلع
        بعد این لباس های محافظ اشعه ایکس رو باید از کجا تهیه کرد??? برای من درست کردن منبع ولتاژ و لامپ هیچ کاری نداره فقط نمیدونم باید یه اطاق سربی باید براش درست کنم یا لباس بپوشم???

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
          لایه محافظ داخل لامپ باید سربی باشه نه قلع
          بعد این لباس های محافظ اشعه ایکس رو باید از کجا تهیه کرد??? برای من درست کردن منبع ولتاژ و لامپ هیچ کاری نداره فقط نمیدونم باید یه اطاق سربی باید براش درست کنم یا لباس بپوشم???
          خب اگه خودت لباس محافظ بپوشی فقط خودت از اشعه و خطرهای ان دور هستی و محافظت میشی و باقی افراد ساکن در خانه و و ان محل بدون محافظ هستند باید هم لباس پپوشی هم یک اتاق سربی یا ..... اتاق محافظ بسازی تا راحت تر بتونی کارتو انجام بدی ولی پیشنهاد میکنم :sad: منصرف بشی
          !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
          نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

لامپ مادون قرمز : در توان پایین به صورت ال ای دی معمولی و پاور موجوده برای توانهای بالا هم توی لاله زار موجوده اگر توان خیلی بالاتر هم بخواهی تا 1 کیلو وات موجود است

لامپ یو وی : هم به صورت ال ای دی ساده و پاور و هم به صورت مهتابی موجوده که اونهم توی لاله زار گیرت میاد و راه اندازیش هم سخت نیست یه ترانس مهتابی میخواد

لامپ اشعه ایکس : هم زیاده توی هر سایزی که بخواهی ..... اگر کوچیک میخواهی خیابان سی تیر پاساژ نوبهار فروشگاه روس الکترونیک آقای مرادی داره اگر هم سایز بزرگ مثل دستگاهای عکسبرداری پزشکی میخواهی خیابان جمهوری بعد از سی تیر فروشگاه مهران صنعت الکترونیک آقای قربانی موجود داره

دیدگاه

دوستانی که دنبال X-Ray هستین شاید این ها کمکتون کنه، قبلا دیده بودم. خیلی جالبه. با اشعه اکیس عکاسی می کنه طرف:
              http://danyk.cz/rtg_en.html
              http://danyk.cz/rtg2_en.html
              http://danyk.cz/rtg2_en.html
              http://danyk.cz/rtg5_en.html
              http://danyk.cz/rtg4.html
              Weakness of attitude becomes weakness of character
              Albert Einstein

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lemon_toxine
                البته اگه خودتون بخواید میتونید با پمپ خلا یکی واس خودتون درست کنید
                طرز کارش اینطوریه که یه محفظه شیشه ای رو اونقدر خلا میکنید که یک میلیونیوم هوا توش بمونه
                بعد دو تا الکترود باید توش باشه که با های ولتاژ به هم جرقه بندازن
                و معمولا شیشه رو با قلع پوشش میدن و فقط یه روزنه کوچیک باقی میمونه

موفق باشید

دوست گرامی شما که اینو میفرمایید به همین سادگی نیست وگرنه ما الان استاد ساخت لامپ اشعه ایکس بودیم
                دوستان توجه کنید که با یه شیشه معمولی و تخلیه اون با پمپ خلا نمیشه همچین کاری کرد گفتنش راحته ساختنش فناوری پیچیده میخواد تو همین بازار ایران شیشه که بتونه اون خلا رو تحمل کنه نداریم اگه اقدام به تخلیه هوای داخل شیشه های موجود کنید انفجارش مثل آب خوردنه در ضمن فرض که تخلیه انجام شد الکترود گذاشته شد های ولتاژ اعمال شد محفظه نیز پوشش قلع داده شد اولا این پوشش مقدار خاص و مشخصی داره که اشعه به اطراف ساطع نشه و مشکلات بوجود نیاد
                دوستان گرامی حرف ساختن لامپ اشعه ایکس راحته اما اگر میخوایید با این تکنولوژی موجود در کشور بسازیدش اول چند صد میلیونی تو بانک بذارید تا خدای نکرده زبونم لال اگه دچار انواع سرطان شدید بتونید هزینه هاشو پرداخت کنید
                دوست گرامی,محفظه شیشه ای خلا با مشخصات مذکور قبلا هم توسط دانشجو ها با کمترین امکانات ساخته شده
                شما با چه معیاری میفرمایید چنین شیشه ای پیدا نمیشه؟
                فقط کافیه شیشه رو کمی ضخیم تر بردارید همین!

برای جلوگیری از انتشار اشعه هم کافیه با سرب(من فکر میکردم قلعه!) یه محفظه وایش درست کنید اگه خیلی نگرانید میتونید خیلی بشتر از حد معمول ضخیمش کنید(دو سانت!!)
                اشعه ایکس فقط اسمش بزرگه ورگنه چیزی کنراد رونگتن سال ها پیش تونست باهاش عکس برداری کنه الان اونقدر پیچیده نیست

اگه همه دوستان متخصص تولید اشعه ایکس نشدن دلیلش اینه که دنبالش نرفتن (البته ریسک بالا ش رو قبول دارم)

اگه کسی تو تامین هزینه پایه است من حاضرم خطرش رو به جون بخرم و در نهایت اشعه ایکس رو تحویل بدم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atige
                  دوست گرامی,محفظه شیشه ای خلا با مشخصات مذکور قبلا هم توسط دانشجو ها با کمترین امکانات ساخته شده
                  شما با چه معیاری میفرمایید چنین شیشه ای پیدا نمیشه؟
                  فقط کافیه شیشه رو کمی ضخیم تر بردارید همین!

برای جلوگیری از انتشار اشعه هم کافیه با سرب(من فکر میکردم قلعه!) یه محفظه وایش درست کنید اگه خیلی نگرانید میتونید خیلی بشتر از حد معمول ضخیمش کنید(دو سانت!!)
                  اشعه ایکس فقط اسمش بزرگه ورگنه چیزی کنراد رونگتن سال ها پیش تونست باهاش عکس برداری کنه الان اونقدر پیچیده نیست

اگه همه دوستان متخصص تولید اشعه ایکس نشدن دلیلش اینه که دنبالش نرفتن (البته ریسک بالا ش رو قبول دارم)

اگه کسی تو تامین هزینه پایه است من حاضرم خطرش رو به جون بخرم و در نهایت اشعه ایکس رو تحویل بدم!
                  دوست عزیز مگه از جونتون سیر شدین????!!
                  ساختنش کاری نداره تخصص هم نمیخواد یه فیملامنش رو باید گرم کنیم بعد صد هزار ولت بدیم بهش به همین سادگی!!!! فقط یه اتاق سربی احتیاج داریم و یه منبع ولتاژ 150000 هزار ولت دیگه تخصص نمیخواد!! فوقش 500 هزار تومن هزینه داشته باشه فقط یه کنترل از راه دور با میکرو براش درست کنیم که در حد 2 ثانیه روشن باشه به همین سادگی!!!!

دیدگاه

بسم الله

اون زمانی که این تاپیک رو زدم دانش آموز پیش دانشگاهی بودم، الان دانشجوی سال آخر فیزیک :smile:

مطالعه کردم.

فشار پیش لامپ X باید حداکثر 8- ^ 10 میلی بار باشه یا به عبارت ساده تر، فشار باید صد میلیارد بار از فشار محیط کمتر باشه. ساخت چنین محفظه ای مشکل هست. چنین فشاری با دو پمپ خلاء انجام می شه. پمپ روتاری و یه پمپ دیفیوژن یا انواع دیگه پمپ های خلا فشار پایین. که البته دستگاهش هر جایی نیست و هر پمپی هم این کار رو نمی کنه.
                    فشار نهایی هنگامی که گاز مخصوص رو وارد می کنیم باید در حد 5- ^ 10 میلی بار باشه.

مسئله بعدی که باید باهاش دست و پنجه نرم کنیم، De Gassing هست یا به فارسی، پس دادن گاز از جداره.
                    برای این کار جداره های X و لیزر ها رو چندین بار با اسید می شورند و و هواگاز روشون می گیرند.

اشعه ی X ضریب شکستش برای تمام مواد حدود 1 هست و نمی شه مثل نور براش لنز ساخت.
                    مسئله ی دیگه ای هست که بحث دور زدن اشعه ی کاتدی هست. اکثر لامپ های ایکس درونشون یه غشای نیمه تراوا هست که نمی زاره گاز یون شده بر گرده.
                    خنک سازی لامپ X هم مسئله خاص خودش هست.

در مجموع شدنی هست اما نیاز به پول و امکانات خاص خودش داره..
                    برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                    http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرتضی میرزایی
                      بسم الله

اون زمانی که این تاپیک رو زدم دانش آموز پیش دانشگاهی بودم، الان دانشجوی سال آخر فیزیک :smile:

مطالعه کردم.

فشار پیش لامپ X باید حداکثر 8- ^ 10 میلی بار باشه یا به عبارت ساده تر، فشار باید صد میلیارد بار از فشار محیط کمتر باشه. ساخت چنین محفظه ای مشکل هست. چنین فشاری با دو پمپ خلاء انجام می شه. پمپ روتاری و یه پمپ دیفیوژن یا انواع دیگه پمپ های خلا فشار پایین. که البته دستگاهش هر جایی نیست و هر پمپی هم این کار رو نمی کنه.
                      فشار نهایی هنگامی که گاز مخصوص رو وارد می کنیم باید در حد 5- ^ 10 میلی بار باشه.

مسئله بعدی که باید باهاش دست و پنجه نرم کنیم، De Gassing هست یا به فارسی، پس دادن گاز از جداره.
                      برای این کار جداره های X و لیزر ها رو چندین بار با اسید می شورند و و هواگاز روشون می گیرند.

اشعه ی X ضریب شکستش برای تمام مواد حدود 1 هست و نمی شه مثل نور براش لنز ساخت.
                      مسئله ی دیگه ای هست که بحث دور زدن اشعه ی کاتدی هست. اکثر لامپ های ایکس درونشون یه غشای نیمه تراوا هست که نمی زاره گاز یون شده بر گرده.
                      خنک سازی لامپ X هم مسئله خاص خودش هست.

در مجموع شدنی هست اما نیاز به پول و امکانات خاص خودش داره..
                      عجب پس ساختن لامپ رو باید بیخیال بشیم....
                      پس اگه لامپ اشعه ایکس رو داشته باشیم بقیه کارها دیگه راحته...
                      فقط یه مورد دیگه:
                      بیاید فرض کنیم همه چی رو درست کردیم با فرض این که لامپ ما 10.000 پرتو اتمی با فرکانس 10 راگزا هرتز داره تولید میکنه باید سرب محافظمون چه قدر باشه تا اشعه از اون عبور نکنه??? تا 2 سانت کافیه یا باید بیشتر باشه???

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
                        عجب پس ساختن لامپ رو باید بیخیال بشیم....
                        پس اگه لامپ اشعه ایکس رو داشته باشیم بقیه کارها دیگه راحته...
                        فقط یه مورد دیگه:
                        بیاید فرض کنیم همه چی رو درست کردیم با فرض این که لامپ ما 10.000 پرتو اتمی با فرکانس 10 راگزا هرتز داره تولید میکنه باید سرب محافظمون چه قدر باشه تا اشعه از اون عبور نکنه??? تا 2 سانت کافیه یا باید بیشتر باشه???
                        محاسبه اش رو دقیق بلد نیستم اما گوشته ی دستگاه XRD دانشگاه مون یک سانت سرب هست. یه جاهایی اش هم که شیشه مخصوص هست.
                        لامپ های دیگه ای هم که دیدم گوشته ای بیشتر از یک سانت سرب نداشته.
                        برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                        http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

خوب پس با این حساب ما باید 4 سانت سرب بذاریم چون برای 3 تا 10 ثانیه باید روشن بذاریم تازه ولتاژی که ما میدیم خیلی زیاد هست و....
                          حالا این همه سرب باید از کجا بیاریم??? چه قدر سرب نیاز داریم??? اصلا باید از کجا بخریم??

دیدگاه

میتونین از وزنه های مستعمل بالانس چرخ ماشین استفاده کنین
                            کابلهای قدیمی مخابراتی که عایق کاغذی داشتند روکششون سربی بود شاید اونجاهایی که ضایعات اون کابلهارو میخرند داشته باشند
                            اونجاهایی که سماور نفتی ( یا جدیدا گازی از نوع برنجی یا مفرقی ) درست یا تعمیر میکنند هم برای اتصال لوله وسط سماور به تنه اصلی از سرب استفاده می کنند

دیدگاه

این فیلم رو حتما ببنید ارزششو داره :nice:

http://www.aparat.com/v/1pmux

دیدگاه

راستی یه سوال ذهن منو درگیر کرده... :read:
                                اشعه ایکس مثل نور معمولی بازتاب نداره??? فکر کنم از آینه رد بشه درسته??? چون اشعه ایکس یه نور سبز رنگ با انرژی بسیار بالا است اگه بشه اشعه رو متمرکز کرد دیگه عالی میشه!!! :twisted: :twisted:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X