اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار هشدار نشت گاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار هشدار نشت گاز

نوشته اصلی توسط hamidelectroniic
    فقط این تغذیه سنسور کار نمیکنه :(
    به آی سی وصل کردم بیس رو اما وقتی پایه آی سی 0 میشه ولتاژ مقاومت 31 اهم همون 1.37 هستش :
    پایه ی منفی منبع 5 ولت رو به زمین وصل کنید ببینید درست میشه یا نه؟ این مدار رو به همین صورت بستم و در عمل داره کار میکنه

دیدگاه

بله با این کار مشکل حل شد ممنون، البته ولتاژ 4.28 میده، بنظرتون مشکلی پیش نمیاد؟
      راستی اگر بتونم lcd اضافه کنم بعد جواب گرفتن سورس دوست عزیز E.N با lcd و مدار برای دیگر دوستان میزارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidelectroniic
        بله با این کار مشکل حل شد ممنون، البته ولتاژ 4.28 میده، بنظرتون مشکلی پیش نمیاد؟
        در عمل ولتاژ حدود 0.2 ولت روی ترانزیستور افت میکنه که میشه 4.8 ولت. دیگه خیلی کم بشه میشه 4.7 ولت.حالا نمیدونم چرا توی پروتئوس اینقدر افت کرده ولی توی عمل مهمه.

حتی اگر تازه شروع به کار با میکرو کرده باشید ( که من اطلاعی ندارم)حتماً میتونید LCD اضافه کنید.

دیدگاه

سلام
          ممنون
          حدود 4 سال پیش اسمبلی خیلی کار کردم اما بعدش به سمت برنامه نویسی تحت ویندوز رفتم و چند زبان کار کردم از جمله vb6 و c# و ...
          به همین خاطر چون vb6 با بیسیک فرق آنچنانی نداره میتونم بیسیک بنویسم اما c فقط در حد ویرایش بلد هستم
          به همینخاطر دارم با بیسیک مینویسمش، تموم بشه و مدار جواب ازش بگیرم اینجا قرار میدم حتما
          راستی دادم یکی اقوام از استانمون قطعات برام بگیره، اشتباهی بجای bd140 فروشنده bc140 داده بهش! که npn هست، اما bc327 درست داده، از bc327 استفاده کنم دیگه؟
          و اینکه کریستال گفتم بخره برام یکی 4 مگا که روش نوشته 4.000000 که میشه 4 مگا، اما یکی دیگه که گفتم 8 مگا بیاره روش نوشته AEC8.0000 این یعنی چقدره؟

یه درده دل جدا از موضوع تاپیک :
          واقعا بعضی از این فروشنده های قطعات الکترونیک خیلی سوءاستفاده میکنن از مردم، این کسی که برام قطعات گرفته از استانمون چیزی از الکترونیک نمیدونه و من فقط لیست دادم بهش و لیست هم 3 تا رله 5 ولت، یک LCD کاراکتری 16*2 بک لایت سبز، 6 تا ترانزیستور، یک آی سی ATMEGA8 با سوکتش، 10 تا مقاومت، فیبر 15*15 استخوانی و 4 تا کریستال ساده بود ازش 47000 تومان گرفته بود!!!!! اگر از فروشگاه اینترنتی سفارش میدادم با پستش 25 تومان هم نمیشد :eek: خدا از این آدمها نگذره انشا...

دیدگاه

BC327 خیلی راحت جواب میده و گرم هم نمیشه.

کریستال ها درستن . میتونید از اسیلاتور داخلی میکرو هم استفاده کنید که در صورت استفاده از این روش نیازی به کریستال خارجی نیست.

فروشنده ها هم که دیگه نگو. توی خود تهران جنس هارو میندازن چه برسه به شهرستان. البته من ساکن شهرستان هستم ولی سعی می کنم به هیچ وجه از شهرستان خرید نکنم

دیدگاه

http://s5.picofile.com/file/8156070942/TGS813.pdf.html

کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند:

من،تو،او،ما،شما،ایشان و چند نفر از دوستان و همشهریان محترم،الاالخصوص کسبه محل

برای این ارسال, 99999999 کاربر تشکر اهداء کرده است.

دیدگاه

سلام دوستان
                طبق سوالاتی که از چند نفر از جمله یکی از سازندگان این نوع دستگاه های تشخیص گاز CO پرسیدم طقریبا دلیل دادن ولتاژ متغیر به هیتر فهمیدم
                اینجوری که میگن دلیل اینکار اینه که دمای هیتر سنسور بالا نره چون وقتی دمای هیتر بالاست حساسیتش نصبت به تشخیص گاز CO پایین میاد (البته تشخیص میده اما دقیق نیست) من خودم تست کردم، با همون مدار LM358 مدار روی برد سوراخ دار با یکی از سنسورهام بستم و مدار رو تو آشپزخونه گذاشتم، دیدم وقتی آب گرم کن دیواری کار میکنه صدای بازر مدار در میومد و بعد اینکه حتی آب گرم کن خاموش میکردم حدودا تا 10 دقیقه همینطور ادامه میداد مگر اینکه مدار خاموش میکردم چند دقیقه و دوباره روشن میکردم وگرنه دست بردار نبود، البته شاید این دلیل هم نباشه اما خب باز من دنبال دلیل میگردم
                اگر اینجوری هم باشه فهمیدن نوع گاز تشخیص شده توسط سنسور سخت میشه
                چون معلوم شد حتی در خود MQ7 هم که فقط CO تشخیص میده به همین صورت متغیره ولتاژش پس معلوم میشه ولتاژ 1.4 برای تشخیص CO نیست درسته دیگه؟

دیدگاه

سلام

فهمیدن نوع گاز سخت نیست. در سنسور MQ9 اگر در انتهای سیکل 90 ثانیه ، ولتاژ بالا باشه پس CO زیاد شده و در کل داریم CO رو تشخیص میدیم و در انتهای سیکل 60 ثانیه اگر مقدار ولتاژ بالا باشه پس گاز شهری زیاد شده و داریم گاز شهری رو تشخیص میدیم.

این هم اون بخش از دیتاشیت سنسور های MQ7 و MQ9 که مشخص کردم دلیل اعمال ولتاژ بالا و پایین رو:

http://s5.picofile.com/file/8156116700/MQ7.png

http://s5.picofile.com/file/8156116750/MQ9.png

دیدگاه

سلام دوباره
                    ببخشید در این مدار که برای تصال سنسور به میکرو گزاشتید این سه تا مقاومت و خازن چی هستند و کارشون رو میشه توضیح بدید
                    در شماتیک سنسور یک مقاومت متغییر گذاشته ممنون میشم اگر امکان داره برام توضیح بدید این شماتیک خودتون رو

دیدگاه

سلام
                      اون مقاومت متغیر توی دیتاشیت به منظوره کالیبره کردن هست که تنظیم کنید روی چقدر ppm به چقدر ولتاژ خروجی برسیم. من توی مدارم به جای اون مقاومت متغیر مقاومت 27 کیلو اهم رو قرار دادم. نکته ی بعدی اینه که اگر دقت کنید توی تبدیل آنالوگ به دیجیتال میکرو یا همون ADC یه ولتاژ مرجعی باید به میکرو اعمال بشه که میکرو بر اساس اون بیاد ولتاژ ها رو بخونه. من اومدم از ولتاژ مرجع خود میکرو که برابر با 2.56 هست استفاده کردم. چون من از ولتاژ 2.56 استفاده کردم دیگه نباید ولتاژ بیش از این مقدار به پایه ADC میکرو اعمال بشه و این در حالی هست که ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم که باید خونده بشه بعضی از اوقات ( در صورتی که مقدار گاز افزایش پیدا کنه ) بیش تر از 2.56 ولت میشه که باعث آسیب دیدن واحد ADC میشه پس اومدم یه تقسیم مقاومتی روی اون اعمال کردم. این تقسیم مقاومتی هم میتونه حساب کتاب داشته باشه برای رسیدن به ماکزیمم دقت. اما من خیلی وارد حساب کتابش نشدم و فقط گفتم ماکزیمم ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم میتونه 5 ولت بشه چون تغذیه 5 ولته پس با مقاومت 10 کیلو و 4.7 کیلو مقدار ماکزیمم ولتاژ روی مقاومت 4.7 کیلو حدود 1.6 ولت میشه که اگه به ADC اعمال بشه مشکلی رو ایجاد نمیکنه چون کمتر از 2.56 ولته. پس مثلاً اگه ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم برابر 1.5 ولت بشه و مقدار 20ppm گاز رو نشون بده اون وقت ولتاژ اعمالی به میکرو برابر حدود 0.48 ولت میشه که باید توی برنامه این طوری تعریف بشه که اگه ولتاژ پایه ADC به 0.48 ولت رسید پس 20ppm گاز وجود داره نه این که بگیم اگه ولتاژ پایه ADC به 1.5 ولت رسید 20ppm گاز هست. اون خازن 100 نانو هم برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی و یا به عبارتی حذف بعضی از نویز های فرکانس بالاست که ممکنه روی مقدار خونده شده خطا ایجاد کنند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
                        سلام
                        اون مقاومت متغیر توی دیتاشیت به منظوره کالیبره کردن هست که تنظیم کنید روی چقدر ppm به چقدر ولتاژ خروجی برسیم. من توی مدارم به جای اون مقاومت متغیر مقاومت 27 کیلو اهم رو قرار دادم. نکته ی بعدی اینه که اگر دقت کنید توی تبدیل آنالوگ به دیجیتال میکرو یا همون ADC یه ولتاژ مرجعی باید به میکرو اعمال بشه که میکرو بر اساس اون بیاد ولتاژ ها رو بخونه. من اومدم از ولتاژ مرجع خود میکرو که برابر با 2.56 هست استفاده کردم. چون من از ولتاژ 2.56 استفاده کردم دیگه نباید ولتاژ بیش از این مقدار به پایه ADC میکرو اعمال بشه و این در حالی هست که ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم که باید خونده بشه بعضی از اوقات ( در صورتی که مقدار گاز افزایش پیدا کنه ) بیش تر از 2.56 ولت میشه که باعث آسیب دیدن واحد ADC میشه پس اومدم یه تقسیم مقاومتی روی اون اعمال کردم. این تقسیم مقاومتی هم میتونه حساب کتاب داشته باشه برای رسیدن به ماکزیمم دقت. اما من خیلی وارد حساب کتابش نشدم و فقط گفتم ماکزیمم ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم میتونه 5 ولت بشه چون تغذیه 5 ولته پس با مقاومت 10 کیلو و 4.7 کیلو مقدار ماکزیمم ولتاژ روی مقاومت 4.7 کیلو حدود 1.6 ولت میشه که اگه به ADC اعمال بشه مشکلی رو ایجاد نمیکنه چون کمتر از 2.56 ولته. پس مثلاً اگه ولتاژ روی مقاومت 27 کیلو اهم برابر 1.5 ولت بشه و مقدار 20ppm گاز رو نشون بده اون وقت ولتاژ اعمالی به میکرو برابر حدود 0.48 ولت میشه که باید توی برنامه این طوری تعریف بشه که اگه ولتاژ پایه ADC به 0.48 ولت رسید پس 20ppm گاز وجود داره نه این که بگیم اگه ولتاژ پایه ADC به 1.5 ولت رسید 20ppm گاز هست. اون خازن 100 نانو هم برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی و یا به عبارتی حذف بعضی از نویز های فرکانس بالاست که ممکنه روی مقدار خونده شده خطا ایجاد کنند.
                        ممنون از توضیح کاملتون
                        من با بیسیک انجام دادم برنامه میکرو رو
                        چطوری از ولتاژ مرجع میکرو استفاده کردید که بدونم من استفاده کردم یا نکردم؟ چون بعضی قسمتهای کد بیسیک مثل نوشتن روی lcd و کانفیگ ADC از روی سورسهای دیگه نوشتم
                        اینم دستورات کانفیگ ADC :
                        Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Avcc
                        Stop Adc
                        Start Adc

دیدگاه

من بیسیک بلد نیستم اما راه اندازی ADC رو از لینک زیر یاد گرفتم:

http://www.picpars.com/195/%D8%A2%D9...D8%B3%DB%8C-C/

در اصل تعیین ولتاژ مرجع با استفاده از رجیستر ADMUX صورت میگیره.که توی لینک بالا توضیحاتش هست البته به زبان C هست ولی کلیاتش یکی هست

دیدگاه

پس من از avcc با توجه به کد Reference = Avcc استفاده کردم که ولتاژ مرجع میشه 5 ولت
                            در این حالت به مقاومت 10 کیلو و 4.7 و خاز 100 نانو احتیاجی ندارم؟ یا خازن بهتره استفاده کنم؟

دیدگاه

به نظرم بهتره از مرجع داخلی 2.56 استفاده کنید چون منبع پایداری هست. اما ولتاژ Vcc ممکنه تغییر داشته باشه که در نتیجه در اندازه گیری ممکنه خطا وجود داشته. اما اگه منبع 5 ولتتون ثابت هست تقریباً ، میتونید استفاده کنید. در این صورت نیازی به مقاومت های 10 کیلو و 4.7 کیلو نیست ولی خازن 100 نانو بد نیست که باشه.

دیدگاه

برای ولتاژ مرجع 2.56 باید دو پایه AREF و Avcc با یک خاز 100 نانو به زمین وصل کرد درسته؟ شما اینکارو کردید؟
                                و اینکه فرقی داره AREF باشه یا Avcc ؟ پایداری هردوشون به منبع بستگی داره؟ من از ماشول آماده 7805 برای تبدیل ترانس 9 ولت ac به 5 ولت dc استفاده میکنم، به نظرتون 5 ولت تقریبا ثابت بدن این ماژولها؟
                                و اینکه برای نمایش مقدار ppm گاز اینطوری هست که در ولتاژ مرجع 5 ولت هر 1.5 ولت ورودی adc برابر است با 20ppm گاز
                                و در ولتاژ مرجع 2.56 هر 0.48 ولت ورودی adc برابر با 20ppm هست درسته؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X