اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار هشدار نشت گاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار هشدار نشت گاز

خیلی ممنون دوست عزیز
    من از سنسور mq-9 3 تا دارم که بلا استفاده میمونه دو تاش
    بنظرتون بتهر نیست از دو تا سنسور استفاده کنم که دقیقتر باشه و همیشه هم برای گاز co روشنه و هم گاز شهری؟
    برای تغذیه هیترشون هم بصورت جدا یعنی گاز شهری 5 ولت میدم و برای گاز co هم از مدار شما استفاده میکنم
    و اینکه میتونم از یک آی سی پ آمپ برای هردو سنسور استفاده کنم؟ چون طبق دیتاشیت آی سی lm358 باید این آی سی 2 مقایسه کننده جدا از هم داشته باشه درسته؟

دیدگاه

اینطوری هزینه یه کم میره بالا. اگه LM358 دو تا مقایسه کننده داره پس مناسبه برای کارتون و مقایسه کننده ها از هم جدا هستن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
        اینطوری هزینه یه کم میره بالا. اگه LM358 دو تا مقایسه کننده داره پس مناسبه برای کارتون و مقایسه کننده ها از هم جدا هستن.
        من که 2 تا سنسور دارم هزینه داره بنظرتون؟ برای دو سنسور باید قطعاتی دیگر اضافه کنم؟ یا چند مقاومت و bc547 برای دو تا کافیه؟
        در دیتاشیت lm358 اینجوری معلومه که دو تا مقایسه کننده داره، اینم عکسش و دیتاشیت هم میزارم یک نگاه کنید ببینید درست متوجه شدم :

http://upir.ir/aban93/LM358.pdf
        راستی یک سوال در مورد bc547، در خروجی مدار پ آمپ که ولتاژش 3.5 ولت ست میخوام bc547 رو برای سویچ کردن یک بازر و یک رله استفاده کنم و سوالماینه برای هردو یعنی بازر و رله مشکلی نیست از یک عدد bc547 استفاده کنم؟ و اینکه چه مقاومتی در ورودی ترانزیستور قرار بدم؟ (ولتاژ که به بیس ترانزیستور میره 3.5 ولت هست)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidelectroniic
          من که 2 تا سنسور دارم هزینه داره بنظرتون؟ برای دو سنسور باید قطعاتی دیگر اضافه کنم؟ یا چند مقاومت و bc547 برای دو تا کافیه؟

راستی یک سوال در مورد bc547، در خروجی مدار پ آمپ که ولتاژش 3.5 ولت ست میخوام bc547 رو برای سویچ کردن یک بازر و یک رله استفاده کنم و سوالماینه برای هردو یعنی بازر و رله مشکلی نیست از یک عدد bc547 استفاده کنم؟ و اینکه چه مقاومتی در ورودی ترانزیستور قرار بدم؟ (ولتاژ که به بیس ترانزیستور میره 3.5 ولت هست)
          میتونید از دو تا سنسور استفاده کنید.بسازید و تست کنید. ان شاالله که مشکلی نیست. LM358 هم مناسبه. میتونید خروجی دو مقایسه کننده را با هم OR کنید یعنی هر کدام از خروجی ها که یک شد ترانزیستور بایاس شده و رله وصل شود و در این صورت فقط به یک BC547 نیاز دارید. برای OR کردن میتونید در خروجی هر یک از مقایسه کننده ها یک دیود قرار دهید مثل 1N4148 و اون سر دیود هارو به هم وصل کنید و سر مشترک دیود ها رو برای بایاس ترانزیستور استفاده کنید. البته مقاومت بیس رو فراموش نکنید. روی دیود های 1N4148 هم یه ولتاژی افت میکنه شاید حدود 0.6 باشه.

فکر کنم بوبین رله های 5 ولتی حدود 80 میلی آمپر میکشه که BC547 میتونه 100 میلی آمپر عبور بده. حالا باید ببینید بازر چند میلی آمپر میکشه و چند ولته. اگر 5 ولت باشه میتونید بوبین رله رو با بازر موازی کنید و از یه ترانزیستور برای سوئیچ کردنشون استفاده کنید.راستی ترانزیستور C945 میتونه 150 میلی آمپر عبور بده.مقاومت بیس حساب کنید ، کاری نداره ، یه KVL ساده هست. 0.65 ولت روی بیس امیتر میفته .مثلاً میگید که 2 میلی آمپر از بیس عبور کنه پس طبق قانون اهم ، مقاومت این قدر باید باشه.

دست به کار بشید مقایسه کننده ها رو طراحی کنید. قصد بدی ندارم ولی اگه وارد عمل نشید کارتون به جای اینکه توی 2 روز تموم بشه توی 20 روز تموم میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
            میتونید از دو تا سنسور استفاده کنید.بسازید و تست کنید. ان شاالله که مشکلی نیست. LM358 هم مناسبه. میتونید خروجی دو مقایسه کننده را با هم OR کنید یعنی هر کدام از خروجی ها که یک شد ترانزیستور بایاس شده و رله وصل شود و در این صورت فقط به یک BC547 نیاز دارید. برای OR کردن میتونید در خروجی هر یک از مقایسه کننده ها یک دیود قرار دهید مثل 1N4148 و اون سر دیود هارو به هم وصل کنید و سر مشترک دیود ها رو برای بایاس ترانزیستور استفاده کنید. البته مقاومت بیس رو فراموش نکنید. روی دیود های 1N4148 هم یه ولتاژی افت میکنه شاید حدود 0.6 باشه.

فکر کنم بوبین رله های 5 ولتی حدود 80 میلی آمپر میکشه که BC547 میتونه 100 میلی آمپر عبور بده. حالا باید ببینید بازر چند میلی آمپر میکشه و چند ولته. اگر 5 ولت باشه میتونید بوبین رله رو با بازر موازی کنید و از یه ترانزیستور برای سوئیچ کردنشون استفاده کنید.راستی ترانزیستور C945 میتونه 150 میلی آمپر عبور بده.مقاومت بیس حساب کنید ، کاری نداره ، یه KVL ساده هست. 0.65 ولت روی بیس امیتر میفته .مثلاً میگید که 2 میلی آمپر از بیس عبور کنه پس طبق قانون اهم ، مقاومت این قدر باید باشه.

دست به کار بشید مقایسه کننده ها رو طراحی کنید. قصد بدی ندارم ولی اگه وارد عمل نشید کارتون به جای اینکه توی 2 روز تموم بشه توی 20 روز تموم میشه.
            ممنون از توضیح کاملتون عالی بود
            برای سویچ کردن بازر و رله میخوام پایه منفیشون سویچ کنم
            بازر 5 ولته، رله هم فعلا 6 ولتش در دسترس دارم اگر 5 ولت پیدا کنم همون5 ولت استفاده می کنم
            روش محاسبه مقاومت بیس bc547 چجوری هستش؟
            ولتاژی که به بیس میدم 3.5 ولت هستش خب در این صورت باید چه مقدار باشه مقاومت

دیدگاه

شرمنده بابت تأخیر. بدقولی شد

اینم از محاسبات : مقدار B باید کم در نظر گرفته بشه تا ترانزیستور به اشباع بره. من 50 در نظر گرفتم شما میتونید کمتر هم در نظر بگیرید.
              3.5 همون ولتاژ خروجی پ امپ هست. 0.6 هم ولتاژ افت روی دیود 1N4148 هست( با این فرض که خروجی ها OR بشن) و 0.65 هم ولتاژ افت روی بیس امیتر ترانزیستور هست. مقدار دقیق افت روی دیود و ترانزیستور رو از توی دیتاشیت ببینید

این هم لینک عکس پایین:
              http://s5.picofile.com/file/8154126618/1.png

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                کجا رفتید :(

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                  کجا رفتید :(
                  سلام به کجا رسیدی مشکلت حل شد
                  دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
                  بانک اطلاعاتی سنسورها
                  ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
                  تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
                  [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
                    سلام به کجا رسیدی مشکلت حل شد
                    سلام
                    تنها مشکلی که دارم الان نحوه محاسبه مقاومت بیست ترانزیستور bc547 هستش
                    که بیسش به خروجی پ آمپ وصل میشه که 3.5 ولت هستش و نمیدونم چه مقاومتی بزارم

دیدگاه

سلام
                      تنها مشکلی که دارم الان نحوه محاسبه مقاومت بیست ترانزیستور bc547 هستش
                      که بیسش به خروجی پ آمپ وصل میشه که 3.5 ولت هستش و نمیدونم چه مقاومتی بزارم
                      خوب از c945 کار کن با0.7 ولت هم راه میافته
                      دوربین مدار بسته و دزد گیر و رفع مشکلات
                      بانک اطلاعاتی سنسورها
                      ساخت رقص نور برای شیشه سکوریت مغازه ها
                      تعمیر لوازم خانگی را اینجا مطرح کنید
                      [move][b] موفقیت بر روی ستون های شکست شکل می گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید رضا ریاحی
                        خوب از c945 کار کن با0.7 ولت هم راه میافته
                        با bc547 مشکلی ندارم فقط میخوام بدونم مقاومتی که برای بیس ترانزیستور bc547 قرار میدم باید چند اهم باشه همین یا کلا مقاومت احتیاج داره؟
                        میخوام منفی بازر و رله سویچ کنم باهاش و مثبت رله و تایمر مستقیم از یک جا دیگه بهشون بدم، حالا با وجود اینکه خروجی پ آمپ 3.5 ولت هست باید مقاومت چند اهم باشه برای اتصال خروجی پ آمپ به bc547

دیدگاه

خیلی سخت گرفتی قضیه رو.
                          ی مقاومت 1K بذار و خلاص.

برای استفاده ب عنوان سوییچ، لازم نیس زیاد درگیر محاسبات بشید.

هم C945 و هم اکثر ترانزیستورای NPN جواب کار رو میدن.

دیدگاه

ممنون از تمام دوستان بخاطر کمکشون
                            دوستان دیودی که به ورودی رلهبرای جلوگیری از برگشت ولتاژ القایی به مدار وصل می کنیم درسته باید ورودی دیود به منفی و خروجیش به مثبت باشه؟
                            مثل عکس زیر :

در اصل بجای ای باطری مثبت و منفی مدار که به رله رفته در نظر میگیریم
                            اینجوری درسته؟
                            برای OR کردنی هم که دوست عزیز E.N گفتند دیود قرار بدید باید ورودی خروجی دیودها به هم وصل کنیم درسته؟ مثل عکس زیر؟

دیدگاه

دیود موازی معکوس رله رو درست در نظر گرفتین.

بعد از سر مشترک دیود ها برای OR کردن باید مقاومتی که برای بیس ترانزیستور انتخاب کردین رو قرار بدین و بعدش به پایه ی بیس ترانزیستور وصل کنین.

این هم روش محاسبه مقاومت بیس ترانزیستور:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
                                دیود موازی معکوس رله رو درست در نظر گرفتین.

بعد از سر مشترک دیود ها برای OR کردن باید مقاومتی که برای بیس ترانزیستور انتخاب کردین رو قرار بدین و بعدش به پایه ی بیس ترانزیستور وصل کنین.

این هم روش محاسبه مقاومت بیس ترانزیستور:
                                الان جریان بیست bc547 فکر کنم 0.1 آمپر هست که طبق فرمول زیر :
                                3.5-0.6-0.65=R X IB
                                که میشه :
                                2.25=R x 0.1
                                در نتیجه 2.25 باید تقسیم بر 0.1 کنیم که میشه 22.5 کیلو
                                درست محاسبه کردم؟
                                افت ولتاژ در دیتاشیت با hFE مینویسن درسته؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X