اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل موتور DC

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل موتور DC

سلام
    لطفا در مورد نحوه کنترل دو موتور دی سی هم توضیح بدین. چه جوری میشه سرعت و خاموش روشن دو تا موتور رو با درایور 298 کنترل کرد؟ ورودی های 1و2و3و4 درایور رو به هر پایه ای از میکرو میشه وصل کرد یا باید به پورت PWM وصل بشه؟پایه های 6 و 11 چه طور به کدوم پایه های میکرو باید وصل بشن؟ من یک موتور دی سی رو با موازی کردن درایورهای 298 کنترل کردم اینطوری که پایه های فعال سازشون رو به پورت 6 و ورودیهای درایور رو به پورت PWM میکرو وصل کردم ولی برای کنترل دوتا موتور نمیدونم چه کار کنم
    با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فاوا
      سلام
      لطفا در مورد نحوه کنترل دو موتور دی سی هم توضیح بدین. چه جوری میشه سرعت و خاموش روشن دو تا موتور رو با درایور 298 کنترل کرد؟ ورودی های 1و2و3و4 درایور رو به هر پایه ای از میکرو میشه وصل کرد یا باید به پورت PWM وصل بشه؟پایه های 6 و 11 چه طور به کدوم پایه های میکرو باید وصل بشن؟ من یک موتور دی سی رو با موازی کردن درایورهای 298 کنترل کردم اینطوری که پایه های فعال سازشون رو به پورت 6 و ورودیهای درایور رو به پورت PWM میکرو وصل کردم ولی برای کنترل دوتا موتور نمیدونم چه کار کنم
      با تشکر
      به این تاپیک توجه کن

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=85054.0

دیدگاه

با سلام
        من میخوام یه موتور dc رو با استفاده از یه کنترلر pc-base کنترل کنم بدین صورت که می خوام از خروجی کنترلر که یه رله هستش ،موتور رو در جهت راست و 1 ثانیه بعد درجهت چپ بگردونم آیا این کار با استفاده از یک رله کنترلر امکان داره یا باید برا فرمان دادن از دو رله کنترلر استفاده کنم؟
        لطفا مدار یا هر چیزیکه کارمو را میندازه برام بگین. ممنونم

دیدگاه

با سلام
          در رابطه با کنترل سرعت ایا میشه با 4 بیت یعنی 16 مرحله سرعت کنترل کرد
          مثلا 0001=10RPM
          0010= 20RPM
          0011=40RPM
          با 4 بیت از پورت

دیدگاه

سلام.برای اون انکودر نوری افزایشی که یه صفحه پشت چرخ می چسبونن.چه سنسوری پیشنهاد می کنید؟من یدونه ساختم خیلی بد جواب داد.با سنسور CNY70

دیدگاه

سلام
              آقا من یه برنامه ی خیلی ساده برای حرکت موتور میخوام کمکم میکنین؟

دیدگاه

سلام دوستان

تاپیک جالبی هست. میخاستم این مورد رو هم در مورد کنترل موتور DC بهتون بگم. یکی از عناصری که تو کنترل موتورها استفاده داره بحث درایور برای کلیدهاست. همونطور که میدونید بسیاری از کلیدها جریان روشن کردنشون از حد میکرو بیشتره. چند سال قبل داشتم یه پروژه کنترل موتور DC کار میکردم که احتیاج به درایور پیدا کردم. با جستجویی تو اینترنت یه IC خیلی جالب دیدم : L6203. اصلا باورم نمیشد و نمیشه که فناوری مدارهای مجتمع به جایی رسیده که برای هر کاربرد خاصی مثل این کاربرد هم یک IC مجزا میسازن. از جمله اجزای اصلی این مدار:
                1- چهار ماسفت و دیود در آرایش تمام پل
                2- درایور هر چهار کلید با لحاظ کردن تاخیر
                3- ایجاد ولتاژ رفرنس و پایه¬ی فعال کردن برای هماهنگ کردن سایر مدارات با این مدار در صورت نیاز
                4- ساختار بوت استرپ برای کلیدهای بالای هر ساق

ویژگیهای خارق العاده این مجموعه عبارتند از:
                1- قابلیت استفاده برای ماشینهایی با ولتاژ از 12 تا 48 ولت و تا جریان 4 آمپر
                2- قابلیت کار مدار تا فرکانس khz100
                3- خاموش کردن خودکار مدار در صورت بالا رفتن دمای مدار از دمای 150 درجه سانتیگراد.

با یه سرچ ساده تو اینترنت میتونید دیتاشیت این IC رو ببینید.

جالبه بدونید که من این IC رو با یه کنترلر آنالوگ استفاده کردم و روی یه موتور تست کامل جواب داد. ویدیوش رو میتونید تو لینک زیر نگاه کنید:
                http://www.aparat.com/v/2P9vm/%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84_%D9%85%D9%88%D8%AA% D9%88%D8%B1_PWM

دیدگاه

سلام دوستان، یه سوالی داشتم که اگه دوستان اطلاعی دارند لطفا راهنمایی کنند، ممنون میشم:

روش های کنترل بازوهای سه درجه آزادی به بالا

دیدگاه

با سلام

محاسبه سرعت موتور بر حسب RPM ظاهرا انجام نشده و به نظر میرسد سرعت ارایه شده فرکانس پالسهای انکودر می باشد !!

برای محاسبه سرعت بر حسب RPM چه باید کرد؟
                    ایا رابطه زیر درست است:
                    RPM =(F*60)/PPR
                    F: فرکانس محاسبه شده پالس انکودر (تعداد پالسهای شمارش شده در یک ثانیه)
                    PPR: تعداد پالسهای انکودر در یک دور کامل ( از روی دیتاشیت مشخص می شود)
                    برای تبدیل به دقیقه در 60 هم ضرب شده است.

با تشکر
                    >>>>> اللهم عجل لولیک الفرج <<<

لطفا برای تشکر از امتیاز مثبت استفاده بفرمایید

دیدگاه

با سلام به همه.من با pwm یه موتور تقریبا 50 آمپری رو کنترل میکنم.از بابت جریان دهی و سرعت گردش و گشتاور مشکلی ندارم اما تو دورهای کم ی صدای سوت آزاد دهنده از موتور شنیده میشه.اساتید کسی این پدیده رو تجربه کرده و تونسته براش راه حلی پیدا کنه؟
                      حرف زدن کافی نیست باید عمل کرد.دانستن کافی نیست باید به کار گرفت

دیدگاه

سلام
                        به خاطر فرکانس pwm هست
                        توی تردمیلها معمولا فرکانس روی موتور حدود 15 کیلو هست
                        با اسکپ گرفتم
                        اصلا صدای ازار دهنده ای نداره
                        محک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی کارگر
                          سلام
                          به خاطر فرکانس pwm هست
                          توی تردمیلها معمولا فرکانس روی موتور حدود 15 کیلو هست
                          با اسکپ گرفتم
                          اصلا صدای ازار دهنده ای نداره
                          یه چیزی بگم شاید مسخره به نظر برسه.این پدیده تو دور کم بیشتر قابل احساس هستش وقتی دور بالا بره و به حداکثر برسه اگه خوب توجه کنید باز هم این صدا وجود داره فقط اینه که پشت صدا حرکن روتور و گیربکس مخفی میشه.
                          حالا چطور میتونم برطرف کنمش؟روشی مد نظرتون هست؟

دیدگاه

مشکل صدا حل شد.به یاد کتاب مخابرات هنرستان

دیدگاه

سلام
                              به چه روشی حل شد؟
                              محک

دیدگاه

خیلی سادس.یه مثال ساده از بلندگو بزنم تا کامل روشن بشه قضیه واستون.
                                یه اسپیکر دینامیکی بردارید و به منع تغذیه dc وصل کنید صفحه دیافراگم با توجه به اتصال خط مثبت و منفی حرکت میکنه وتو یه محدوده ثابت میمونه و صدایی مثل بوممممممممممم میده.
                                اما اگر یه منبع ولتاز غیرتثبیت شده با ریپل زیاد یا سیگنال ژنراتور وصل کنید با توجه به فرکانس صدا مثل صدای سوت ازش شنیده میشه.
                                حالا داستان این موتور های dc هم همینطوره توی ولتاژ Dc صدایی ازشون در نمیاد ولی وقتی فرکانسی بخواییم کنترلشون کنیم مثل pwm داستان یکم فرق میکنه.
                                بر اساس محدوده فرکانسی صوتی از 20 هرتز تا 20کیلو من فقط فرکانس pwm بالا بردم تا صدای ایجاد شده از طریق القا تو حوزه شنوایی ما نباشه.ولی اصل داستان کماکان وجود داره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X