در مورد کلمات بیگانه که وارد زبان فارسی می شوند باید از شکل ساده حروف استفاده کرد...مثلا باطری کاملا غلط هست وباید با (ت) نوشته شود
مثلا:تبلت _لپ تاپ _ کامپیوتر و. . . این ها کلماتی هستند که تازه وارد زبان فارسی شده اند و باید با شکل ساده حروف نوشته شوند حق نداریم بنویسیم طبلط _لپ طاپ _ کامپیوطر
با تشکر از نظرات جنابعالی در موارد یاد شده و انتظار از دیگر کاربران برای مورد مطروحه
علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)
ترانس مهتابی = غلط
چوک مهتابی = درست
توضیح : ترانس ها حد افل از 3 سر (اتو ترانس فورمر) و 4 سر (ایزوله ها) می باشند. چیزی که در مهتابی بصورت سری با لامپ قرار می گیرد، چوک یا سلف می باشد، نه ترانس. این چوک در هنگام روشن شدن و استارت خوردن یک ولتاژ قوی برای یونیزه کرده گاز داخل لامپ ایجاد و پس از روشن شدن لامپ بعنوان یک مقاومت بالاست جهت محدود کردن ولتاژ و جریان ( ماننده یک مقاومت معمولی ) جهت جلوگیری از سوختن فیلامان دو سر لامپ مهتابی ایجاد می کند.
با سلام :
از شما کاربران عزیز انتظار دارم موارد دیگری از این اصطلاحات غلط و بی پایه و اساس را در این تاپیک قرار داده تا انشا اله با یک کار فرهنگی جمعی خدمتی به جامعه خود کرده باشیم.
socket wrench یا چار سوکتی = درست
جعبه بوکس = غلط
box در زبان انگلیس به معنی جعبه می باشد و چون اکثر قطعات ریز و درشت ماننده رابط (extention)، جغجغه (ratched)، سوکت ها ( socket)( که معمولا از شماره های 4 الی 19 میلی متر و الی شماره های بالاتر و یا در مقیاس اینچ در این جعبه قرار می گیرد. اما به سوکت ها هم به اشتباه بوکس می گویند.( مثلابوکس شماره 12) که در اصل سوکت شماره 12 می باشد. قسمت drive سوکت ها، رابط ها، و جغجغه ها چه میلی متری و چه اینچی باشند معمولا در ابعاد 1/4، 3/8 و 1/2 اینچ ساخته می شوند .( drive به قسمت مربعی شکل سوراخ سوکت ها، یا برآمدگی مربعی شکل وسط جغجغه را می گویند)
بلبرینگ = درست
بربرینگ = غلط
بلبرینگ از دو کلمه لاتین ( BALL BEARING) که کلمه BALL به معنی توپ، گلوله و BEARING به معنی جهت و فرق آن با رولبرینگ( ROLL BEARING) در این است که بجای استفاده از ساچمه گلوله ای گرد، از ساچمه های استوانه ای توپر بر خوردار است.
سمت شاگرد (راست) = درست
سمت راننده (چپ) = درست
سمت شاگرد (چپ) = غلط
سمت راننده (راست) = غلط
تعیین جهت در کلیه وسایل نقلیه زمینی و هوایی به این صورت است که زمانی که شما داخل وسیله نقلیه نشسته اید و سر شما به طرف جلوی خودرو، موتور و هواپیما قرار دارد. لازم به ذکر است کلیه لوازم یدکی ساخته شده هم بر این اساس تعیین می گردد و در شماره فنی سفارشی آن ها کلمه R برای سمت راست و کلمه L برای سمت چپ تعیین شده است.
سرپیچ لامپ ها یا چراغ = درست
ذغال چراغ = غلط
توضیح: نام انگلیسی این قطعه LAMP HOLDER به معنی نگهدارنده لامپ یا چراغ می باشد، که متاسفانه بعضیاز باتری سازان به آن ذغال چراغ می گویند.
چار تنظیمی (adjustable wrench) = درست
چار فرانسه = غلط
توضیح : چون این چار، درست ماننده یک چار تخت بوده که با تنظیم مهره وسط، از صفر الی 60 میلی متر دهانه آن باز می شود.(بستگی به مدل های مختلف دارد) متاسفانه چار تنظیمی در ایران چار فرانسه خوانده می شود.!!!
در فروشگاه های آنلاین اینترنتی داشتم چک میکردم ببینم سیم پیچ توروئید چی هست چشمتون روز بد نبینه :eek:
دیدم اغلبشون نوشتن سلف تیروئید
آخه مجید جان اون توروئیده نه تیروئید
یک آدم باسواد در این فروشگاه ها نبوده بهشون بگه که اشتباه میکنن اون هم اشتباه به این بزرگی!
اینها حتمن مهندس هم در فروشگاه هاشون هست منتها از این مهندس 2 زاریها
از اینهایی که با هزار جور تقلب وخرید پایان نامه مهندسیشون رو گرفتند.
واقعن تاسف آوره
در فروشگاه های آنلاین اینترنتی داشتم چک میکردم ببینم سیم پیچ توروئید چی هست چشمتون روز بد نبینه :eek:
دیدم اغلبشون نوشتن سلف تیروئید
آخه مجید جان اون توروئیده نه تیروئید
یک آدم باسواد در این فروشگاه ها نبوده بهشون بگه که اشتباه میکنن اون هم اشتباه به این بزرگی!
اینها حتمن مهندس هم در فروشگاه هاشون هست منتها از این مهندس 2 زاریها
از اینهایی که با هزار جور تقلب وخرید پایان نامه مهندسیشون رو گرفتند.
واقعن تاسف آوره
شما هم که اشتباه نوشتید
توروئید نه توروید درسته اینم فنوتیک : ˈtôroid
در ضمن دلیل اینکه بعضی کلمات رو ایرانی ها به یه شکل دیگه تلفظ میکنن اینه که از همون زمان ورود کلمات به زبان پارسی به خاطر سختی تلفظ ، تلفظ آسون اون رو انتخاب کردن و این دلیل نمیشه که به یه مهندس تهمت بزنید و اون رو مسخره کنید که با "تقلب وخرید پایان نامه" مدرکش رو گرفته باشه
تیروئیدی که جامعه پزشکی میگن با تیروئید(توروید) که جامعه برق میگه فرق داره
در ضمن دلیل اینکه بعضی کلمات رو ایرانی ها به یه شکل دیگه تلفظ میکنن اینه که از همون زمان ورود کلمات به زبان پارسی به خاطر سختی تلفظ ، تلفظ آسون اون رو انتخاب کردن و این دلیل نمیشه که به یه مهندس تهمت بزنید و اون رو مسخره کنید که با "تقلب وخرید پایان نامه" مدرکش رو گرفته باشه
تیروئیدی که جامعه پزشکی میگن با تیروئید(توروید) که جامعه برق میگه فرق داره
دلیل این که جامعه برق به toroid میگن تیروئید هم شباهت نوشتاری و خوانداری لاتین این دو کلمه هست
موفق باشید
شما دیگه خیلی مته به خشخاش گذاشتی، توروید!
مهم اینه که دو تا چیز رو با هم اشتباه گرفتند که به هیچ وجه به هم مربوط نیست
حالا تلفظ دقیقترش رو شما پیدا کردی، بهت تبریک میگم
در ضمن شما چرا بهت برخورده مگه شما هم با تقلب مدرک گرفتید که دارید دفاع میکنید از اینها!؟
با اون بخشی از سخنان جنابعالی که قرمز کردم بشدت مخالفم. اگر از ابتدا و اشتباه واژه ای
اشتباه گفته میشده وقتی فهمیدیم باید همون موقع درستش کنیم، اخه این چه طرز تفکری هست که شما دارید!
شما ماشینت رو میبری تعمیر گاه میگی دیکس و صفحه شو عوض کن، چون از اول اینجوری جا افتاده!؟
پست من رو پاک نکنید تا ببینیم بقیه در این مورد نظرشون چیه :mrgreen:
مشکل ایراد گرفتن از اصطلاحات غلط اینه که از یه جایی به بعد از اون ور بوم می افتیم و از کلماتی استفاده میکنیم که کسی نمیشناسه.
من خودم به استفاده و تلفظ صحیح تأکید دارم ولی بعضی وقت ها معلوم نیست کجا باید خط بین غلط و درست رو رسم کرد.
مثلاً اگر "چار فرانسه" غلط باشه دیگه من نمیدونم چی درسته!
به نظر من اگر یک عبارتی جا افتاده و مصطلح شده درسته.
در نهایت مهم اینه که وقتی از "چار فرانسه" حرف میآزنیم بدونیم داریم از چی حرف می زنیم.
مشکل ایراد گرفتن از اصطلاحات غلط اینه که از یه جایی به بعد از اون ور بوم می افتیم و از کلماتی استفاده میکنیم که کسی نمیشناسه.
من خودم به استفاده و تلفظ صحیح تأکید دارم ولی بعضی وقت ها معلوم نیست کجا باید خط بین غلط و درست رو رسم کرد.
مثلاً اگر "چار فرانسه" غلط باشه دیگه من نمیدونم چی درسته!
به نظر من اگر یک عبارتی جا افتاده و مصطلح شده درسته.
در نهایت مهم اینه که وقتی از "چار فرانسه" حرف میآزنیم بدونیم داریم از چی حرف می زنیم.
با سلام :
در مورد چار فرانسه، چون این چار برای اولین بار توسط فرانسوی ها ابداع شد، به آن چار فرانسه می گویند، جالب این که خود فرانسوی ها و دیگر ممالک انگلیسی زبان به آن چار تنظیمی می گویند.چون محتوی این نام، با محتوی معنی لغتی آن هم هماهنگی دارد. در زبان انگلیسی چار ( WRENCH) و قابل تنظیم یا تنظیمی ( ADJUSTABLE) می باشد، اما بکار بردن کلمه چار تنظیمی مناسب ترین گزینه از نظر محتوی معنی لغتی آن می باشد. آیا در جایی به جای معنی چار فرانسه FRENCH WRENCH کسی شنیده است.؟
فکرشو کنین!
بریم در مغازه بگیم اچار تنظیمی میخام
اینم قیافه فروشنده oo:یل :surprised:یا :eek:شایدم :icon_razz:بعدشم میخنده :mrgreen:
چیزهای خیلی بدیهی تر از اینو فروشنده ها قبول نمیکنن چه برسه به اینا!
مثلا اسم گوشی ها
اکسپریا اس پی رو میگن اسِ پی oo:
یا amaze رو میگن ایمیز :angry:
مثلا من خودم یه مدتی خییییییییییییلی تو کار گوشی بودم،هرجا میرفتم بهم میگفتن بیا اینجا کار کن ،اصن رقیب نداشتم ها،ولی میرفتم یه جا میگفتم ان هشت دارین؟(خیلی عادت به کلمات انگلیسی ندارم)
فروشنده :icon_razz:یا :NO:یا oo:یا :surprised:
بعدشم با یه فیسی میگفت بله ان ایت (eight) هم داریم بیچاره
جالبه غالبا هم قبول نمیکنن
راستی مدرک دانشگاهی و سواد چه ربطی داره به دونستن اسم و تلفظ چیزا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :angry:
اصن مگه تو دانشگاه از این چیزا میگن؟
مثلا شما برو تو شبکه ببین هزارو یکی مخفف داره حالا مرد میخام همه رو حفظ کنه
IP;PI;IPP;........
بعضی مواقع هم که میخام بدونم درست یه چیزی چیه نمیدونم از کجا بفهمم
بعدشم بعضی چیزا یه اسم خیلی عجییب داره که نمیشه حدس زد
مثلا اگه گفتین به چیزیکه تو شیروونی ها کاربردداره که اب بارون جمع میشه توش و از طریق اون به یک لوله میرسه و از لوله خارج میشه(به لبه شیروونی وصل میشه) چی میگن؟
حدس بزنین و جایزه بگیرین :applause:
دیدگاه