اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی کولر آبی با تریاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی کولر آبی با تریاک

کسی تا حالا این کارو کرده؟ جریان اولیه موتور های تکفاز روتور قفسی خیلی زیاده نمیدونم تریاک دووم میاره یا نه

پاسخ : راه اندازی کولر آبی با تریاک

نوشته اصلی توسط arvinfx
    کسی تا حالا این کارو کرده؟ جریان اولیه موتور های تکفاز روتور قفسی خیلی زیاده نمیدونم تریاک دووم میاره یا نه
    باسلام
    1-موتورسه فازیعنی چه؟،،،یعنی سه موتورتک فازکه دریک جعبه گذاشته شده است،،دراین حالت توان خروجی برابر است با جمع توان تک تک فازها«توان فازاول+توان فازدوم+توان فازسوم=توان سه فاز»
    2- پس توان تک فاز جریان بالا تعجب ندارد،،واماپاسخ به سئوال جضرتعالی:
    تریاک درولتاژ وجریانهای محتلفی دربازاروجود داردبا انتخاب جریان مناسب میتوانید یک دیمر تک فازطراحی کنید وبا خیال راحت موتورتان راکنترل کنید
    3- اما یه چیزدیگردرانتخاب دیاک یا تایرستور:
    الف- کلیه قطعات الکترونیک«غیرازمقاومت»ولتاژموثرAC را رادیکال دوبرابرمی بینندبرای مثال ولتاژ 220VAC را 220√2=312 ولت می بینند
    ب- درشبکه برق ولتاژهای گذرایی در کسری ازثانیه ایجادمیشودکه مقدارشان گاها بیشتراز1000 ولت است که میتواند بدون اعمال سیگنال کنترلی تریاک ویا تایرستور را روشن کندواین کارخطرناک است وباعث سوختن آن قطعه میشود واحتمال آسیب رساندن به تجهیزات مورد استفاده ازاین سیستم کنترل هم هست،،،،،،چه بایدکرد؟ بطور معمول حداقل ولتاژ باید 1200 ولت باشدودربعضی صنایع بیشتر از 2000 ولت،،
    برای مثال شما: اگر جریان شما 15 آمپراست یک تریاک 20 آمپر 1200 ولت بکار ببرید
    موفق باشید
    محمدرضامکوندی
    WWW.MMCVANDY.BLOGFA.COM
    MMCVANDY@YAHOO.COM

دیدگاه

موتور تک فاز 330W هستش , جریان راه اندازیش حدود 20A-25A، روتور قفسی همونایی که نمیشه دورشو کنترل کرد. راستش فقط میخام روشن و خاموش بشه دورشو نمیخام کنترل کنم.

الان از رله استفاده میکنم ولی زودی میچسبه کنتاکتاش و هی باید بازش کنم سمباده بزنم یا رله عوض کنم .

میخاستم با تریاک روشن و خاموشش کنم. یه BT139 حریفش هست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmcvandy
        باسلام
        1-موتورسه فازیعنی چه؟،،،یعنی سه موتورتک فازکه دریک جعبه گذاشته شده است،،دراین حالت توان خروجی برابر است با جمع توان تک تک فازها«توان فازاول+توان فازدوم+توان فازسوم=توان سه فاز»
        2- پس توان تک فاز جریان بالا تعجب ندارد،،واماپاسخ به سئوال جضرتعالی:
        تریاک درولتاژ وجریانهای محتلفی دربازاروجود داردبا انتخاب جریان مناسب میتوانید یک دیمر تک فازطراحی کنید وبا خیال راحت موتورتان راکنترل کنید
        3- اما یه چیزدیگردرانتخاب دیاک یا تایرستور:
        الف- کلیه قطعات الکترونیک«غیرازمقاومت»ولتاژموثرAC را رادیکال دوبرابرمی بینندبرای مثال ولتاژ 220VAC را 220√2=312 ولت می بینند
        ب- درشبکه برق ولتاژهای گذرایی در کسری ازثانیه ایجادمیشودکه مقدارشان گاها بیشتراز1000 ولت است که میتواند بدون اعمال سیگنال کنترلی تریاک ویا تایرستور را روشن کندواین کارخطرناک است وباعث سوختن آن قطعه میشود واحتمال آسیب رساندن به تجهیزات مورد استفاده ازاین سیستم کنترل هم هست،،،،،،چه بایدکرد؟ بطور معمول حداقل ولتاژ باید 1200 ولت باشدودربعضی صنایع بیشتر از 2000 ولت،،
        برای مثال شما: اگر جریان شما 15 آمپراست یک تریاک 20 آمپر 1200 ولت بکار ببرید
        موفق باشید
        1- این مورد کلا اشتباهه. توان موتور سه فاز اینجوری حساب نمیشه...
        2- موتورها (چه تک فاز و چه سه فاز) فقط در هنگام راه اندازی جریان بیشتر از مقدار نامی میکشن....

نوشته اصلی توسط arvinfx
        موتور تک فاز 330W هستش و روتور قفسی همونایی که نمیشه دورشو کنترل کرد. راستش فقط میخام روشن و خاموش بشه دورشو نمیخام کنترل کنم.

الان از رله استفاده میکنم ولی زودی میچسبه کنتاکتاش و هی باید بازش کنم سمباده بزنم یا رله عوض کنم .

میخاستم با تریاک روشن و خاموشش کنم. یه BT139 حریفش هست؟
        همون رله رو اگه یه اسنابر بذاری ردیف میشه... 330 وات که چیزی نیست...
        برای شروع با تریاک میتونی یه کیت تریاک از بهنام کیت، مهران کیت و... بخری و تست کنی.
        یا اینکه میتونی آستین ها رو بالا بزنی و یه مدار تحریک تریاک گذر از صفر بسازی.....
        خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamed8419215

برای شروع با تریاک میتونی یه کیت تریاک از بهنام کیت، مهران کیت و... بخری و تست کنی.
          یا اینکه میتونی آستین ها رو بالا بزنی و یه مدار تحریک تریاک گذر از صفر بسازی.....
          اسنابر هم گزاشتم کمی بهتر شد ولی مشکل پا بر جاس.
          تریاک رو آشنا هستم کاملا فقط نگران اون پیک جریانی هستم که موقع استارت شروع میشه با اپتو کوپلر گذر از 0 هم شاید بشه بهترش کرد نمیدونم.

دیدگاه

---
            اگر روزی بفهمی همه چیزایی که از بچگی تا حالا بهت گفتن بی اساس یا دروغه چه حالی میشی؟
            کارمندان نابکار، از دزدان و آشوبگران بیشتر به کشور آسیب میآ‌رسانند

دیدگاه

سانابر تشکیل شده از خازن 100 نانو و مقاومت 100 اهم. فقط عمر رله رو بیشتر میکنه .
              برای بار خازنی چی ؟یه آرک بدی میزنه وقتی رله جذب میکنه با اسنابرم فکر نکنم بشه کاریش کرد. اینو برای روشن کردن پمپ آبش میخام.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamed8419215
                1- این مورد کلا اشتباهه. توان موتور سه فاز اینجوری حساب نمیشه...
                2- موتورها (چه تک فاز و چه سه فاز) فقط در هنگام راه اندازی جریان بیشتر از مقدار نامی میکشن....

باسلام وتشکرازاظهارنظرجنابعالی:
                1- به این مدارسه فازتوجه فرماییددرحالت ستاره محاسبات بصورت سه فاز وتک فازمحاسبه شده است جهت مقایسه:
                [img]http://dc388.4shared.com/img/1pm0JxN-/s7/14137339388/__-
                1.png?async&rand=0.18614810279321503[/img]
                جمع توان تک فازها: P =P1+P2+P3
                P1=P2=P3=I^2.R=22×22×10=4840 W
                P =P1+P2+P3=3×4840=14520 W
                جریان مدار22 آمپراست
                توان بصورت سه فاز:
                ولتاژ خط:U=220√3=381.051
                P=√3×U×I=√3×381.051×22=1452 0
                2- به این مدارسه فازتوجه فرماییددرحالت مثلث محاسبات بصورت سه فاز وتک فازمحاسبه شده است جهت مقایسه:

جمع توان تک فازها: P =P1+P2+P3
                P1=P2=P3=I^2.R=38.105×38.105×10=14520 W
                P =P1+P2+P3=3×14620=43560 W
                جریان مدار Iph=66÷√3=38.105 آمپراست
                توان بصورت سه فاز:
                ولتاژ خط:U=220√3=381.051
                P=√3×U×I=√3×381.051×66=4356 0W

توضیح:
                الف- توان سه فازبرابراست باجمع توان تک تک فازها
                ب- دراین مثال چون باربصورت اهمی است ضریب قدرت یک درنظرگرفته شده استCOSφ=1
                محمدرضامکوندی
                WWW.MMCVANDY.BLOGFA.COM
                MMCVANDY@YAHOO.COM

دیدگاه

---
                  اگر روزی بفهمی همه چیزایی که از بچگی تا حالا بهت گفتن بی اساس یا دروغه چه حالی میشی؟
                  کارمندان نابکار، از دزدان و آشوبگران بیشتر به کشور آسیب میآ‌رسانند

دیدگاه

تو فکر خودم بود برای بار خازنی شاید بشه اول با تریاک روشنش کرد و بعد رله رو توی مدار گزاشت و تریاک رو خارج کرد . بعضی از تریاکها جریان تحملیشون توی زمانهای کم 10 برابر جریان نامیشونه. نظرتون چیه؟

دیدگاه

سلام arvinfx
                      اگه می تونی دو سر رله ار سی اسنابر بزار مثلا مقاومت 100 اهم و خازن 100 نانو
                      اگه رله یا ترایاک جواب نمیده می تونی راحت کنتاکتور بزاری قیمتش خیلی کمتر در میاد این کنتاکتورهای 24 ولت جریان متوسط
                      راستی بار رو چطور خازنی کردی ؟؟؟
                      موتور که بار سلفی هست اگر هم یکم خازن اضافه بشه میشه بار اهمی پس یعنی خیلی خازن اضافه کردی؟؟؟ خوب نمیشه بار رو اهمی خالص کرد ؟؟؟

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نا صر
                        سلام arvinfx
                        اگه می تونی دو سر رله ار سی اسنابر بزار مثلا مقاومت 100 اهم و خازن 100 نانو
                        اگه رله یا ترایاک جواب نمیده می تونی راحت کنتاکتور بزاری قیمتش خیلی کمتر در میاد این کنتاکتورهای 24 ولت جریان متوسط
                        راستی بار رو چطور خازنی کردی ؟؟؟
                        موتور که بار سلفی هست اگر هم یکم خازن اضافه بشه میشه بار اهمی پس یعنی خیلی خازن اضافه کردی؟؟؟ خوب نمیشه بار رو اهمی خالص کرد ؟؟؟
                        اون اسنابر که میگی گزاشتم همین اعدادی که شما میگی. ولی بازم رله میچسبه .

یه خازن دائم کار روغنی توی خود کولر هست که با پمپ آب موازی هستش و برای اصلاح ضریب مصرف بکار برده میشه. من چیزی رو دست نزدم :redface:

دیدگاه

با سلام

آقا شما از کجا میدونید که اون خازنیه؟ آیا با کسینوسفی متر اینو چک کردید؟ من فکر نمیکنم این طور باشه معمولا اینها کسینوسفی شون حدود .8 تا .9 هست.
                          پیشنهاد من برای کار با تریاک اینه که از اون مداری که تو دیتا شیت moc3062 گفته شده استفاده کنید. مقادیر مدار اسنابر هم قابل محاسبه است:
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=83547.15

یه سوال ببخشید شما خود رله رو چطور درایو میکنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba_led
                            با سلام

آقا شما از کجا میدونید که اون خازنیه؟ آیا با کسینوسفی متر اینو چک کردید؟ من فکر نمیکنم این طور باشه معمولا اینها کسینوسفی شون حدود .8 تا .9 هست.
                            پیشنهاد من برای کار با تریاک اینه که از اون مداری که تو دیتا شیت moc3062 گفته شده استفاده کنید. مقادیر مدار اسنابر هم قابل محاسبه است:
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=83547.15

یه سوال ببخشید شما خود رله رو چطور درایو میکنید؟
                            از روی جرقه ای که میزنه میشه فهمید. بار خازنی موقع وصل جرقه میزنه و بار سلفی موقع قطع. ولی چقدرشو نمیدونم مشکل هم همین جرقس وگر نه کنتور خونگی که ضریب توان براش مهم نیست و متعاقبا" برای من

میکرو -> اپتو کوپلر -> ترانزیستور -> رله

دیدگاه

جسارتا میپرسم این سوالو چون برای خودمم پیش امده بود قبلا، این رله رو احیانا که تو امیتر نگزاشتید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X