اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاهش ولتاژ از 17 به 5 توسط مقاومت و رگولاتور(؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کاهش ولتاژ از 17 به 5 توسط مقاومت و رگولاتور(؟)

دوستان یجا دیدم برای اینکه طرف بیاد ولتاژ 5 رو برای میکرو بسازه ، اومده یه مقاومت رو قبل رگولاتور 5 ولت سری کرده و ولتاژ رو از 15 به 5 رگوله شده رسونده ، یعنی
    یه 8 ولتی رو انداخته رو مقاومت و بقیه رفته روی رگوله ،
    آیا این اصولی هست؟؟
    ما هم همین کار رو بکنیم ؟؟
    با افزایش جریان افت ولتاژ روی مقاومت هم بیشتر میشه ، باید چیکار کرد؟؟
    ممنون از توضیحاتتون.
    به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
    (پیش به سوی هدف)

پاسخ : کاهش ولتاژ از 17 به 5 توسط مقاومت و رگولاتور(؟)

سلام استاد البته بنده خیلی مبتدی هستم ک بخوام حرفی بزنم
    ولی کار اصولی اینه ک هم اندازه ولتاژ ورودی مقاومت بزاریم مثلا برا 12 ولت ی مقاومت 12 اهم بزاریم و برا ولتاژ مثلا 33 ولت مقاومت 33 اهم بزاریم در این طورت رگلاتور گرم هم نمیشه متها مقاومت وات بالا میخواد و این کار فقط طوری رگلاتور های خطی مثل 78xx جواب میده

دیدگاه

سلام دوست عزیز.
      گرچه نیازی به اون مقاومت نیست و خیلی از رگولاتورهای 5ولت تحمل ولتاژهای بالا (مثلاً تا 35 ولت ) رو هم دارن اما گذاشتن مقاومت ایرادی نداره (البته نه افتی به اندازه 8ولت) به شرط اینکه توی جریاندهی مدار اثر منفی نذاره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شوکول نمایش پست ها
        سلام دوست عزیز.
        گرچه نیازی به اون مقاومت نیست و خیلی از رگولاتورهای 5ولت تحمل ولتاژهای بالا (مثلاً تا 35 ولت ) رو هم دارن اما گذاشتن مقاومت ایرادی نداره (البته نه افتی به اندازه 8ولت) به شرط اینکه توی جریاندهی مدار اثر منفی نذاره
        دقیقا باید به این مورد دقت کنید که اگر مقدارش زیاد باشه جریان کشی مدار به مشکل می خوره.
        چرا ناراحتی پاتریک!
        + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
        - از دیدنش ناراحت شدی؟
        + نه
        پس چی ناراحتت کرده
        + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------
        تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------
        محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
          دوستان یجا دیدم برای اینکه طرف بیاد ولتاژ 5 رو برای میکرو بسازه ، اومده یه مقاومت رو قبل رگولاتور 5 ولت سری کرده و ولتاژ رو از 15 به 5 رگوله شده رسونده ، یعنی
          آیا این اصولی هست؟؟
          ممنون از توضیحاتتون.
          احتمالا کسی که مقاومت را با هدف افت ولتاژ قبل از رگولاتور گذاشته هنوز مدار 1 هم پاس نکرده!
          تنها مساله ای که اصولی هست ، تحلیل منطقی مدار الکترونیکی روی کاغذ هست و لاغیر.

مهم اینه که توی چه مداری دیدی؟!!!
          شاید فیوز مقاومتی بوده //
          Reveng will surely come... Your hard time are ahead
          // - - - - - - - - - -
          برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
          // - - - - - - - - - -
          اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
          // - - - - - - - - - -

دیدگاه

آیا این اصولی هست؟؟
            ممنون از توضیحاتتون.
            تاجایی که من می دونم وقتی از رگولاتوربه منظورکاهش ولتاژاستفاده کنیم ،به مقاومت نیازی نیست. رگولاتورهای 5 ولتی ،هرولتاژی که در بازه 8 تا 35 ولت باشد رو باخروجی 5 ولت رگوله می کنه.
            قطعا استفاده از مقاومت برای کاهش ولتاژنبوده وهدف دیگه ای داشته.تنهاتوجیهی که داره اینه که این مقاومت به عنوان محافظ رگولاتورعمل می کند.یعنی اگرولتاژورودی به رگولاتور از35 ولت بیشتر بشه برای اینکه اسیبی به رگولاتور نرسونه مقداری از این ولتاژبیفته رو این مقاومت سری شده .
            جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۰۰:۰۶ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.
            eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید خیری نمایش پست ها
              احتمالا کسی که مقاومت را با هدف افت ولتاژ قبل از رگولاتور گذاشته هنوز مدار 1 هم پاس نکرده!

با اجازه ی اساتید چند جمله حرف :

1_اگه در خروجی رگولاتور خازن قابل توجهی داشته باشیم مقاومت سری در ورودی رگولاتور میتونه در لحظه های اولیه شارژ خازن جریان شارژ رو کنترل کنه که آسیبی به رگولاتور وارد نشه ( هرچند پیوند های P_N توانایی تحمل جریان هایی بیش از ماکزیمم جریان پیوسته قابل تحمل رو در لحظاتی دارند اما در بعضی موارد با در نظر گرفتن شرایط مختلف رگولاتور ما قادر به تحمل این فشار نیست )
              2_اگه مدارمون به هر دلیلی دچار مشکل شد و جریان نامتعارف مصرف کرد ( حالتی شبیه به اتصال کوتاه ) این مقاومت از رگولاتور و منبع تغذیه مدار در برابر اضافه جریان حفاظت میکنه ( هرچند در رگولاتور ها سیستم هایی برای کنترل جریان وجود داره اما در مواردی دیده شده که واقعا کار از محکم کاری عیب نمیکنه )
              زمانی که توان زیادی به رگولاتور داده میشه هر چند از هیت سینک میشه استفاده کرد اما در مواردی که به هر دلیلی هیت سینک قابل استفاده نباشه این مقاومت سری میتونه توان اعمالی به رگولاتور رو کاهش بده

تا نظر دوستان و اساتید چی باشه . . .
              آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

به هیچ عنوان منطقی نیست نکه نشه بخواهیم یه سوپر سوییچینک هم پشتش میزاریم
                این رگولاتورها stepdown نیستند رفتارشون شبیه ترانزیستو دیود زنر ه(تقریبا خطی-چیزی مثل مقاومت متغییر هوشمند) .... منتها مدار مجتمعی داخلشو تعبیه شده تا کنترل بهتر و سریعتر باشه
                اون مقاومت خودش هم میره جزو تلفات دوستانی هستند برای 17 به 5 اول رگولاتور 12 بعد پشتبندش رگولاتور 5 میزارند البته اطمینانش میره بالا اما تلفات سرجاشه
                اکثر رگولاتورها چیزی حدود 35 الی 40 درصد بیشتر از خودشونو (سطح ولتاژ) لازم دارند تو ورودی
                توی بعضی از مدارات هم اومدن قبل رگولاتور از دیودهای 4007 سری شده هر کدوم 0.7 ولت افت داره بستند
                خلاصه درست نیست ولی مگه فرقی هم میکنه چون خود رگولاتور با مقاومت قبلش چه فرقی داره فقط اینکه خودشو داره هی کم و زیاد میکنه تا خروجی پایدار بمونه خلاصه ورودیش بایستی 35 درصد از خروجیش بیشتر باشه حالا یکی پشتش مقاومت بزاره یا نزاره (گذاشتن مقاومت فقط زیر بار به رگولاتور حال میده در حالی که اون مقاومت بازهم تلفات داره وگرم میشه و جور گرم شدن رگولاتورو میکشه )
                البته مقاومت معادل رگولاتور رو هم می تونی محاسبه کنی اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی بر جریان ورودی
                جدیدترین ویرایش توسط ssmq; ۰۱:۲۲ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.

دیدگاه

سلام
                  مداری که دیدید برای افزایش جریان رگولاتور78XXنبوده؟؟
                  یه مدار هست که با یه ترانزیستور و یه مقاومت میشه جریان رگولاتور رو افزایش داد من مدارش رو تست کردم به خوبی هم جواب داده.
                  Proudly @real_ahmadi
                  #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید خیری نمایش پست ها

مدار خاصی نبود ، یه وسیله بود که کار کنترلری انجام میداد ، دقیقا قبلش یه مقاومت گذاشته بوده تا بتونه 17 رو به رگولاتور 5 وصل کنه.من فکر نمیکنم اون بخاطر حفاظت اومده باشه مقاومت گذاشته باشه ، میخاست یه مقدار ولتاژ رو بندازه روی مقاومت ، از همین 0.25 وات معمولی هم بوده.
                    الان تو شستی های آسانسور هم برای حفاظت از سگمنت ها اومدن همین مقاومت گذاشتن ، ما به ال ای دی 24 ولتی این سگمنت ها ولتاژ 32 ولتی میدیم/ولی نمیسوزه.یه مقاومت 470 سری شده با ال ای دی ها.

دوستان درسته که میشه رگولاتور رو تا 35 ولت وصل کرد ، ولی باید خنک بشه ، در غیر این صورت آسیب میبینه .
                    الان شما رگولاتورها موجود رو فقط 8 ولت اضافه تر ولتاژ بدید ، ببینید چقدر داغ میشه ، حالا این کارکردش چقدر تضمینی هست که بعد نسوزه؟؟!!!
                    حالا بعدش بیاید روی برد سوارش کنید و از قضا برد هم پلگان باشه ، مثل بردی که من تست کردم ، گرمای رگولاتور تو کل برد پیچیده بود.

در هر صورت دوستانی که میفرمایند رگولاتور هم خودش مقاومتیه ، دیگه نیاز به مقاومت پشتش نداره ، و یا میتونن رگولاتور رو حذف کنن و جاش یه مقاومت بزارن ، به این نکته دقت کنن که با تغییرات جریان افت ولتاژ روی مقاومت هم تغییر میکنه ، در کمترین حالات جریان میتونه تقریبا هیچ افت ولتاژی نداشته باشه و ولتاژ بیوفته رو میکرو و منجر به سوختنش بشه ، و یا در بار کامل حداکثر افت ولتاژ و داشته باشه و باعث تغذیه نامناسب بشه ،
                    برای همین ما یه مقاومت میزاریم تا یه بازه ای رو بتونه پشتیبانی کنه ، مثلا برای رگولاتور حداکثر 1 آمپر و حداقل جریان مورد نیاز ، تا این تغییرات افت ولتاژ رو سر رگولاتور بیوفته و رگولاتور هم ولتاژ ثابتی بده.
                    تلفات هم برای ما قدرتی ها زیاد مهم نیست ، چون تو صنعت اینقدر تلفات نشتی داریم که این چند میلی وات به چشم نمیآد . فقط پایداری دستگاه مهمه.
                    حالا اگه بخواییم انجام بدیم جدا از همه چیز ، میتونیم چیکار کنیم ؟؟ مقاومت چند واتی ، چند اهمی ؟؟
                    یا هر نظر دیگه ای.

سلام استاد البته بنده خیلی مبتدی هستم ک بخوام حرفی بزنم
                    ولی کار اصولی اینه ک هم اندازه ولتاژ ورودی مقاومت بزاریم مثلا برا 12 ولت ی مقاومت 12 اهم بزاریم و برا ولتاژ مثلا 33 ولت مقاومت 33 اهم بزاریم در این طورت رگلاتور گرم هم نمیشه متها مقاومت وات بالا میخواد و این کار فقط طوری رگلاتور های خطی مثل 78xx جواب میده
                    اینم میتونه روش خوبی باشه ، مثلا بخواییم 10 ولت کاهش بدیم ، اگه بتونیم یه مقاومت 10 اهمی بزاریم ، باید 1 آمپر ازش جریان بکشیم تا 10 ولت رو افت بده .پس ما باید جریان مورد نظر مدارمون رو محاسبه کنیم ، و همون دوروبر یه مقاومت انتخاب کنیم تا یه محدوده ای رو پوشش بده.

تشکر دوستان.
                    جدیدترین ویرایش توسط hosseinam; ۱۰:۰۰ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.
                    (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

در مبحث رگولاتور ولتاژ به طریق خطی ما تقریبا همیشه مشکل دفع توان تلفاطی رو داریم. برای این کار یا باید روی رگولاتور دفع حرارت کنیم یا با استفاده از یه مقاومت با توان مناسب قسمتی از توان رو روی مقاومت تلف کنیم. در بعضی از پروژه ها بنا به سیاست مالی شرکت ها یا کمبود قطعات یا هزینه منتاژ یا فضا از بکار بردن هیت سینک مناسب برای رگولاتور امتناع میکنند و بجاش از مقاومت استفاده می کنند. مئلفه دیگه ای هم که جزو مزایای استفاده از مقاومت محسوب میشه اینه که با گزاشتن خازن بعد از مقاومت (تشکیل یک مدار RC ) نویز های احتمالی ورودی به رگولاتور رو خفیف تر کنید.

راههای غیر علمی و اقتصادی دیگه ای هم که دیدم توی این سایت پیشنهاد میشه که از نظر فنی عملی هستن استفاده از چند طبقه رگولاتور خطی هست که اصلا لزومی ندارد و هزینه اضافی و Over Design محسوب میشه.

مقدار مقاومت کاملا بستگی به حد اکثر جریانی دارد که از رگولاتور باید عبور کند و همونطور که دوستمون کفتن نباید جلوی مصرف مدار رو بگیره.
                      توان مقاومت هم از فرمول W=IxIxR محاسبه می شود.
                      جدیدترین ویرایش توسط arvinfx; ۰۹:۰۱ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.

دیدگاه

دوستان درسته که میشه رگولاتور رو تا 35 ولت وصل کرد ، ولی باید خنک بشه ، در غیر این صورت آسیب میبینه .
                        الان شما رگولاتورها موجود رو فقط 8 ولت اضافه تر ولتاژ بدید ، ببینید چقدر داغ میشه ، حالا این کارکردش چقدر تضمینی هست که بعد نسوزه؟؟!!!
                        حالا بعدش بیاید روی برد سوارش کنید و از قضا برد هم پلگان باشه ، مثل بردی که من تست کردم ، گرمای رگولاتور تو کل برد پیچیده بود.
                        تشکر دوستان.
                        سلام دوستان

من به رگولاتور 7805 با هیتسینک ( ابعاد 2.5 * 1.5 * 1 ) دو وات توان اعمال کردم و به مدت 45 روز هست که گذاشتم بی وقفه کار کنه یعنی 45 * 24 ساعت هست که داره کار میکنه
                        دماش به حدی هست که اگه یه قطره آب روش بندازی درجا بخار میشه
                        دماسنج رو برای 15 دقیقه به هیتسینکش زدم ( بالا هیتسینک چسبیده بهش ) دماش رو 80 نشون میده
                        حالا سوال اینه که دمای واقعی هیت سینک چنده ؟؟

توجه : با توجه به مقاومت گرمایی خیلی کم آلومینیوم ( حتی اگه آلیاژ باشه ) وقتی بهش دست میزنی دمایی که حس میکنی دمایی نیست که واقعا آلومینیوم داره
                        شما تو دمای 25 درجه دست به آلومینیوم بزن احساس میکنی دماش مثلا 15 درجه هستش

حالا با توجه به این مسئله دمای واقعی هیت سینک رگولاتور در حالی که قطره آب رو درجا بخار میکنه چنده ؟؟؟

دیدگاه

رگولاتور مقاومتیه یه معادل سازی هست توی دیتا شیت میتونید ببینید تو خروجی از یه ترانزیستور استفاده شده که سوییچ نمیشه بلکه بصورت خطی داره تغذیه میشه
                          قضیه بعد اینکه اون مقاومت معادل یعنی رگولاتور داره سعی میکنه تا زیر یه امپر خروجی رو ثابت نگه داره چطوری؟ داره مقاومتش نسبت به بار مدام تغییر میکنه پس میکروی شما نمیره رو هوا ومن نمیتونم بجاش مقاومت بزارم چون مقاومت ثابته و با گرما تغییر جزی داره اما رگولاتور مقاومت معادل ای است
                          که مقدارش طوری تغییر می کند که خروجیش تویه بازه خیلی محدود مثل نیم ولت تغییر 4.9 ولت تا 5.5 ولت ثابت بمونه
                          انگار یه بابایی تورگولاتور داره با یه پتانسیومتر ور میره از اون ور هم میگه این اقا مثلا با 120 درجه به بالا غش میکنه
                          حالا من ببینم یه رگولاتور قلابی که با ۵۰۰ میلی امپر میره رو هوا هیتسینک هم نمیتونه به دادش برسه مجبورم از یه ترفندی مثل مقاومت یا دیود مشکل قلابی بودن رو جبران کنم در مورد رگولاتور و تلفاتش یه مثال میزنم
                          اگه قبلش ۲۰ولت داشته باشیم و مصرفمون ۵ ولت ۵۰۰ میلی امپر باشه تلفاتمون میشه ۱۵ ولت با ۵۰۰ میلی امپر ۷.۵ وات (تلفات روی بدنه فلزی رگولاتور)باید محاسبه دفع گرمای هیت سینک بشه در غیر اینصورت گرما بصورت تصاعدی بالا میره و در اصطلاح رگولاتور اورهیت میکنه و میسوزه
                          حالا همون رگولاتور با همون مصرف ورودیش بشه ۸ ولت میشه ۳ ضرب نیم امپر
                          که میشه ۱.۵ وات تلفات اکنون رگولاتور نسبت به قبل بنظرتون هیچ فرقی نکرده ؟
                          اصولا وقتی ورودی بزرگتر باشه تلفات بیشتر خواهد بود(گرمایی) اگه بار تلفات توی طراحی نتونند به درستی دفع کنند رگولاتور در اولین فرصت خواهد سوخت برای همین این بارو (گرما)با رگولاتور دیگر یا تعدادی دیود یا مقاومت تقسیم می کنند
                          رگولاتور 5 اگه ورودیش 7.5 -8 ثابت باشه بهترین راندمانو خواهد داشت اگه زیاد داغ نشه خروجی رو هم بهتر کنترل میکنه پس من از رگولاتور 12 بعد رگولاتور 8 و بعد از رگولاتور 5 استفاده می کنم چرا بار گرمایی رو سه جا نه مساوی ولی بهتر از قبل پخش گرما کردم
                          بله میشه رگولاتور با 20ولت وردی تکی بره زیر تمام فول بار تعریف شده .... به شرط اینکه زیر ماکزیمم گرمای اشاره شده توصیه شده کمپانی سازنده بمونه
                          جدیدترین ویرایش توسط ssmq; ۱۱:۳۰ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
                            سلام دوستان

من به رگولاتور 7805 با هیتسینک ( ابعاد 2.5 * 1.5 * 1 ) دو وات توان اعمال کردم و به مدت 45 روز هست که گذاشتم بی وقفه کار کنه یعنی 45 * 24 ساعت هست که داره کار میکنه
                            دماسنج رو برای 15 دقیقه به هیتسینکش زدم ( بالا هیتسینک چسبیده بهش ) دماش رو 80 نشون میده

توجه : با توجه به مقاومت گرمایی خیلی کم آلومینیوم ( حتی اگه آلیاژ باشه ) وقتی بهش دست میزنی دمایی که حس میکنی دمایی نیست که واقعا آلومینیوم داره
                            شما تو دمای 25 درجه دست به آلومینیوم بزن احساس میکنی دماش مثلا 15 درجه هستش

حالا با توجه به این مسئله دمای واقعی هیت سینک رگولاتور در حالی که قطره آب رو درجا بخار میکنه چنده ؟؟؟
                            دوسته عزیز شما الان به جای رگولاتور یه المنت دارین ، فکر نکنم کسی تو مدارش همچین المنتی استفاده کنه.خیلی دارین توان و تلف میکنید.
                            ولی سپاس بخاطر اینکه گفتی تا 80 درجه اونم 40 روز کار کرد و نسوخت ، همیشه برام سوال بود در چه حرارتی امکان سوختنش هست.

رگولاتور 5 اگه ورودیش 7.5 -8 ثابت باشه بهترین راندمانو خواهد داشت اگه زیاد داغ نشه خروجی رو هم بهتر کنترل میکنه پس من از رگولاتور 12 بعد رگولاتور 8 و بعد از رگولاتور 5 استفاده می کنم چرا بار گرمایی رو سه جا نه مساوی ولی بهتر از قبل پخش گرما کردم
                            اینجوری که مدار از زیبایش انگار افتاده ، به راحتی توسط مقاومت وات بالاتر حله دیگه.
                            دیگه چرا اینهمه هزینه.
                            (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

دوسته عزیز شما الان به جای رگولاتور یه المنت دارین ، فکر نکنم کسی تو مدارش همچین المنتی استفاده کنه.خیلی دارین توان و تلف میکنید.
                              ولی سپاس بخاطر اینکه گفتی تا 80 درجه اونم 40 روز کار کرد و نسوخت ، همیشه برام سوال بود در چه حرارتی امکان سوختنش هست.
                              دوست عزیز این رگولاتور که میگم تو هیچ مداری استفاده نشده و فقط برای تست کردن استفاده کردم
                              دو عدد رگولاتور رو 45 روزه که تست کردم
                              25 روز اول 1 وات بهشون دادم
                              از اون موقع تا الان تو 2 وات دارن کار میکنن که در این توان اعمالی گفتم دمایی که با دماسنج جیوه ای اندازه گرفتم 80 درجه است

اما سوالم رو کسی جواب نداده
                              جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۴:۳۶ ۱۳۹۵/۰۷/۱۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X