پاسخ : برای یک دانشجوی الکترونیک چه زبانهای غیر از بیسیک و سی مفید است ؟
چند وقتی هست که من کتاب نخریدم. ضمنا لیست کتابهای من هم قدیمیه. اما کتاب خوب حتی اگر گوشه کتابخونه ات هم خاک بخوره بهتر از نبودشه. این کتابها یا معادلشون فکر میکنم در بازار باشه.
- برنامه نویسی به زبان C آقایان ریچی و کرنیگان
- VHDL و VERILOG آقای دکتر نوابی (زبان اصلی یا احتمالا ترجمه)
- برنامه نویسی دات نت (ویژوال بیسیک یا سی شارپ یا هر دو)
فعلا تا همینجا بسه. ولی قبل از نمایشگاه یک سری به خیابان انقلاب (تهران) بزن.
اگر هم اصفهان هستی که خیابون سید علی خان.
اینا رو هم به این خاطر پیشنهاد دادم:
- برای توصیف سخت افزار (کار با fpga , fpaa) حداقل آشنایی؛ با دو زبان VERILOG و VHDL. فقط اینکه VERILOG خیلی راحته. ولی VHDL هم بلد باشی خیلی بهتره.
- برای خوشگل بازی و ارائه یک برنامه اولیه به مشتری (که مطمئنا خوشگل بازی رو میبینه ولی زحمتت روی پروژه رو نه) دات نت. حالا راحتی سی شارپ نمیخوای همون بیسیک. فرق چندانی از بابت عملکرد (در دات نت) با هم ندارن.
- روی اغلب میکرو ها میتونی بدون دست به یقه شدن با اسمبلی با C کار کنی. قدرت بالا و امکان وجود کامپایلر برای این زبون روی اون میکرو بیش از بقیه زبونهاست.
سلام
من هننوز درست نفهمیده ام که vhdl یا VERILOG چیه ولی دوستان اگر به ادرس زیر برند و یک نگاهی بندازند و بگند کدومش بهتره و یکمی دیگه توضیح بدید درباره این زبان ها خیلی عالیتر میشه :NO:
http://www.adinebook.com/gp/search/861-9792366-5351232?search-alias=books&field-keywords=vhdl&Go.x=0&Go.y=0
اینم مربوط به ویژوال بیسیکه :NO:
http://www.adinebook.com/gp/search/861-9792366-5351232?search-alias=books&field-keywords=%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%88%D8%A7%D9%84+%D8% A8%DB%8C%D8%B3%DB%8C%DA%A9&Go.x=0&Go.y=0
اینا هم مربوط به سی و بقیه :NO:
لطفا کتابهای مناسبو انتخاب کنید و بهم بگین
یکمی دیگه هم برام شرح بدین برنامه هارو البته اگر حوصله دارین :mrgreen:
راستی آقا رضا من بچه ی سبزوارم
مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .
خوب.
اول اینکه فهمیدم سبز بودنت مال چیه! :mrgreen:
دوم اینکه بذار لری شو بگم (خودم بزرگ شده خرم آبادم. بیخود کسی دست نگیره؛ لطفا)
دیگه هیچ زبونی بلد نباشی که شماتیک کشیدن که بلدی. فرض کن بخواییم زبونی طراحی کنیم که بشه باهاش یک شماتیک رو (بر اساس گیت های منطقی؛ و نه آی سی ها) توصیف کرد. در این زبون مسلما اپراتور & میتونه برای AND کردن دو تا سیگنال استفاده بشه. یا مثلا دی مالتی پلکسر (مثل 74138) رو میشه با یک switch شبیه سازی کرد.
VERILOG و VHDL دو تا زبون هستن که طبق همین چیزی که برات گفتم طراحی شدن. مثلا فرض کن میخواییم یک چیزی معادل یک 74138 طراحی کنیم که بر اساس یک کلاک خروجی اش پدیت بشه. در VERILOG این رو میشه اینطوری توصیف کرد:
در این سورس توضیح دادیم که قطعه ای داریم بنام my74138 که سه تا باس sel و outs و clk داریم. یکی یک باس 3 بیتی ورودی. دیگری یک باس 8 بیتی خروجی لچ شده. و یکی هم یک سیگنال ورودی.
منطق: همیشه به ازای لبه پایین رونده سیگنال clk بیت متناظر outs صفر شده و بقیه بیت ها 1 میشن.
حالا اگر شما نخوای با FPGA هم کار کنی؛ باید با این زبون آشنا باشی تا بتونی یک منطق-ی رو که با این زبون پیاده سازی شده بخونی تا بفهمی. برای یک فارغ التحصیل رشته الکترونیک این دیگه جزء ملزومات اولیه هست.
چند وقت پیشا خواستم با PIC کار کنم. اولین مشکلی که پیش اومد؛ مشکلی بود که موقع کار با ARM هم قبلا پیش اومده بود. زبان اسمبلی! من باب اطلاعتون من با اسمبلی خیلی آی سی ها آشنا هستم. 8086 و Z80 تا PentiumII و خونواده 68000 و حتی پروسسورهای قدیمی ZE02. از 8051 و AVR هم بگذریم. تازه به اینا میشه کد های مجازی clipper و جاوا و MSIL رو هم اضافه کرد. اما این دو تا؛ دو تا کوفت بودن. نشد که نشد. اما پروژه هامو تحویل دادم. چرا؟ چون میدونستم چطوری با C برنامه بنویسم و هر دوی اینا هم کامپایلر C رو براشون داشتم.
درسته بعضی جاها که نسبتا مهم هم هستن اسمبلی حرف اول و آخر رو میزنه؛ اما هیچ عاقلی 90 درصد رو ول نمیکنه نهایتا 10 درصد باقی رو بچسبه.
پس هنوز C کار میکنم.
سلام
دوستان یک سوال دیگه
آیا اگر ما زبان ها رو باهم بخونیم قاتی نمی کنیم
مثلا من زبان بیسیک رو میشه گفت به اندازه 45 درصد یاد گرفته ام و از دیشب دارم سی رو هم میخونم
حااالا می خوام بدونم اینا قاتی پاتی نمیشه ؟
مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .
نوشته اصلی توسط iranesabz
سلام
دوستان یک سوال دیگه
آیا اگر ما زبان ها رو باهم بخونیم قاتی نمی کنیم
مثلا من زبان بیسیک رو میشه گفت به اندازه 45 درصد یاد گرفته ام و از دیشب دارم سی رو هم میخونم
حااالا می خوام بدونم اینا قاتی پاتی نمیشه ؟
کلا انجمن رو گذاشتی سر کار آخه این چه سوالیه
جوابش این میشه : به ضریب هوشی خودت بستگی داره
معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.
اتفاقا چرا خیلی ها ممکنه قاطی کنن. من بعد از سه چهار ساعت کلاس آلمانی رفتن هنوز به So میگم Zo. یا خیلی وقتا کد بیسیک مینویسم ';' آخر سطرهاش میذارم. اینا طبیعیه. مهم نیست. کامپایلر رو گذاشتن که به اینا گیر بده.
نوشته اصلی توسط reza_agha
اتفاقا چرا خیلی ها ممکنه قاطی کنن. من بعد از سه چهار ساعت کلاس آلمانی رفتن هنوز به So میگم Zo. یا خیلی وقتا کد بیسیک مینویسم ';' آخر سطرهاش میذارم. اینا طبیعیه. مهم نیست. کامپایلر رو گذاشتن که به اینا گیر بده.
سلام دیگه نزدیک شده برم به تهران
خواستم بدونم نظرت راجع به کتاب زیر چیه
http://www.fardab.com/index.php?option=com_bookcity&Itemid=58&ta sk=detailproduct&id=6458
دیدگاه