اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی تریاک به صورت عملی با میکروکنترلر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی تریاک به صورت عملی با میکروکنترلر

:rolleyes:
    خیلی ممنون علی اقا
    الان تنها مشکل من اینه که میترسم توی دراز مدت متور اسیب ببینه چون یکی از دوستان میگفت هنکام گذر از صفر تریاک نویزی توی مدار میندازه باعث تخریب سیستم متور میشه
    یه اسم خوبی داشت این نویز که هر چی فکر کردم یادم نیفتاد
    حدود ولتاز این نویز هم 1.5 ولت
    نمیدونم این ولتاژ میتونه روی متور به اون بزرگی اثر بزاره ؟
    الان مشکل در راه اندازی ندارم
    حدود 25 امپر با bta 40 سویچ کردم توی زمان 2 دقیقه با یه هت سینک خیلی کوچک دما به اندازه ای نبود که حتی با عث سوروندن دست بشه در حدود 60 درجه
    الان مشکل من اینه این طرح رو بدم به صاحب کار بعد یه مدت متورا بسوزه !! چون امکان نداره bta 40 بسوزه
    خیلی قوی هستش
    متوره انقدر سنگینه که نمیشه تکونش داد تازه !!! 2 تا با هم موازی کردم !!
    موقع روشن کردن با نیت ترکیدن صورتمو برگر دوندم در حالی که بعد از 2 دقیقه حتی نمیشد گفت ولرم شده فکر کردم شاید مدار رو اشتباه بستم و جریان از تریاک نمیگذره !! کاری کردم که توی 1 ثانیه 1 بار روشن خاموش بشه شاید جریان قوس استارت که میگن چند برابر جریان کاریه باعث سوختنش بشه !! ولی بازم نشد !!
    چیز خر کاریه !!
    حالا نمیدونم از کجا بدونم متور صدمه میبینه یا نه ؟
    البته توی مدار اصلی ممکنه توی 1 دقیقه فقط 2 بار روشن و خاموش بشه
    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
      سلام
      اقا من دارم خودمو میکشم جواب چند تا سوالو پیدا کنم
      1. اسنابر چیست ؟
      نبودنش باعث چی میشه ؟
      چرا تریاک نمیتونه بار های خازنی رو سویچ کنه و میترکه !!
      ایا اگه با تریاک متوری رو فقط روشن خاموش کنیم و هیچ زاویه اتشی در میان نباشه ممکنه عمر متور کم بشه ؟ ؟

ما چندتا پارامتر متفرقه تو ترایاک داریم !!
      یکیش di/dt هست: تغییرات عبوری جریان نسبت ب زمان !! اگر این تغییرات زیاد باشه باعث سوختن قطعه میشه !! چرا؟ چون ابتدا ناحیه کوچکی از از اتصال گیت و ... آماده هدایت جریان میشه و جریان زیاد میخاد از مسیر کوچیک عبور کنه در نتیجه اینرسی گرمایی یا همون چگالی جریان زیاد میشه و با توجه به اینکه سطح محل عبور جریان خیلی کوچیکه داغ میشه و باعث سوختن قطعه میشه !! برای محدود کردن این پارامتر از یه سلف کوچیک بطور سری استفاده میشه !!
      پارامتر dv/dt : از اسمش که معلومه : تغییرات ولتاژ عبوری نسبت به زمان :وقتی ولتاژ اعمال میکنیم به این عنصر تا زمانی که ولتاژ به گیت داده نشده نباید هدایت بکنه و اگر این ولتاژی که میدیم رو تغییرات زیاد داشته باشه احتمال داره ترایاک روشن بشه .چرا؟ چون لایه سد همون خاصیت خازنی داره و جریان خازن هم c.dv/dt هست . اگر تغییرات سریع باشه از خازن جریان عبور کرده و این جریان به عنوان جریان ضربه گیت باعث میشه ترایاک روشن بشه -- برا همین تغییرات ولتاژ نسبت به زمان ترایاک از چیزی که تو کاتالوگ اومده باید کمتر باشه تا .....
      برای محدود کردن این پارامتر هم یه مدار rc بطور موازی با قطعه قرار میدی.
      این شد خلاصه ای از شبکه sNABER
      [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

دیدگاه

سلام
        من میخام یه لامپ رو روشن کنم.این مدار رو به صورت عملی پیاده نکردم چون توی پرتئوس جواب نمیده ! پایه گیت چه تحریک بشه چه نشه ولتاژ داریم !!!! بنظرتون مشکل کجاست ؟

http://uploadkon.ir/?file=New folder_70.rar

چه یافت آنــکه تــو را گم کرد وچه گم کرد آنـکه تــو را یافت.

دیدگاه

برای راه اندازی ترایاک با اپتوکوپلر هم راهی وجود داره؟ منظورم اپتوکوپلرهای 4 پایه مثل 817 هست

دیدگاه

برای راه اندازی ترایاک با اپتوکوپلر هم راهی وجود داره؟ منظورم اپتوکوپلرهای 4 پایه مثل 817 هست
            من با ترانزیستور تونستم بکنم . ولی با کوپلر موفق نشدم . دلیلشم نتونستم بدونم . اصولا باید کار میکرد . احتمالا نسبت به ترانزیستور محدودیت جریان داره واسه اون نشد .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
              من با ترانزیستور تونستم بکنم . ولی با کوپلر موفق نشدم . دلیلشم نتونستم بدونم . اصولا باید کار میکرد . احتمالا نسبت به ترانزیستور محدودیت جریان داره واسه اون نشد .
              مطمئنی که خروجی نیم سیکل نیست؟؟؟؟ oo:

دیدگاه

مطمئنی که خروجی نیم سیکل نیست؟؟؟؟
                البته اینو یادم رفت بگم که تریاکو به جای رله استفاده کردم . وقتی ترانزیستور ON میشه دیگه نمیزاره جریانی به گیت بره . یعنی ولتاژ گیت - کاتد صفره و تریاک خاموشه . و وقتی OFF هست ترایاک کار میکنه .

دیدگاه

البته اینو یادم رفت بگم که تریاکو به جای رله استفاده کردم . وقتی ترانزیستور ON میشه دیگه نمیزاره جریانی به گیت بره . یعنی ولتاژ گیت - کاتد صفره و تریاک خاموشه . و وقتی OFF هست ترایاک کار میکنه .
                  فکر نمیکنم درست باشه

دیدگاه

فکر نمیکنم درست باشه
                    در ابتدا به ذهن میرسه که مدار درست نیست . اما کار میکنه .من نتیجه گرفتم شخصا . به هر کی هم گفتم باور نکرده .
                    شما فقط اینو در نظر بگیرین که ولتاژ گیت - کاتد صفره . در این حالت تریاک خاموشه
                    تو این فروم دربارش قبلا یه کم بحث شده :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=66563.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صادق ابراهیمی
                      سلام
                      من میخام یه لامپ رو روشن کنم.این مدار رو به صورت عملی پیاده نکردم چون توی پرتئوس جواب نمیده ! پایه گیت چه تحریک بشه چه نشه ولتاژ داریم !!!! بنظرتون مشکل کجاست ؟

یکی مارو دریـــابد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صادق ابراهیمی
                        سلام

چرا تریاک بار نداره .
                        پایه ی 6 اپتو تریاکو باید قبل بار بزنین ها .
                        220 اهم هم خیلی مقدارش کمه . 10 کیلو خوبه .

اگه شماتیکتون همینه پس چرا واسه اینور زمین نذاشتین ؟

دیدگاه

به نظر من بهتره از ترانزیستور برای روشن کردن ترایاک استفاده بشه نه خاموش کردنش
                          درضمن بهتره که از اپتو ترایاک برای ایزوله کردن خط دیجیتال استفاده کنید
                          اگه شماتیکتون همینه پس چرا واسه اینور زمین نذاشتین ؟
                          اینور که نباید زمین بشه در اینصورت وجود اپتو ترایاک معنی نداره !
                          [br /][hr]http://pcenter.ir[hr][br /]

دیدگاه

ینور که نباید زمین بشه در اینصورت وجود اپتو ترایاک معنی نداره !
                            من وشما اینو میدونیم که اینور و اونور باید ایزوله بشن . ولی پروتیوس که اینو نمی فهمه .

دیدگاه

من وشما اینو میدونیم که اینور و اونور باید ایزوله بشن . ولی پروتیوس که اینو نمی فهمه .
                              بله درسته
                              ولی چون ترایاک به هر دو پایه منبع AC وصل هست فکر کنم اگه بار هم قرار داشته باشه توی پروتیوس هم جواب بده
                              برهر حال بله تجربه نشون داده که توی شبیه سازی باید کلیه قسمتهای ایزوله حذف بشن و یا اتصال کوتاه بشن
                              [br /][hr]http://pcenter.ir[hr][br /]

دیدگاه

سلام دوستان
                                همینطور که گفتید برای ایزوله کردن از اپتوترایاک استفاده کردم و منبع سینوسی که دقیقا همون برق شهر هست که دیگه نیازی به گذاشتن زمین داشته باشم.البته قبلش برا اطمینان گذاشتم ولی تفاوتی دیده نشد.
                                چرا تریاک بار نداره .
                                پایه ی 6 اپتو تریاکو باید قبل بار بزنین ها .
                                من بار نگذاشتم وفقط از یک ولت متر استفاده کردم ولی یکی از بچه ها گفت که دیمر کارش تغییر جریان هست نه ولتاژ درسته ؟
                                در مورد جمله دومتون یکم توضیح میدین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X