اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط mreza17
    آقا شهرام گل پسر من با تکنیکای pcb آشنایی ندارم این مدار شما برای ظرفیت چتد آمپری طراحی شده؟ یعنی ضخامت pcb اون چقدر است؟
    بزنم به تخته این تاپیک دوباره راه افتاده ها روزی یک صفحه داره میره جلو! :mrgreen:
    خود شما چند صفحه قبل از متروکه بودنش می نالیدید! :mrgreen:
    خدمت شما عرض کنم که این PCB تا 10 الی 12 آمپر رو بدون مشکل جواب میده. خطوط تغذیه موتور که در لبه های فیبر قرار دارن، بدلیل الزام در کوچک شدن برد، به اندازه کافی بزرگ در نظر گرفته نشدن به همین دلیل، بهتره که اونها رو با سیم لحیم تقویت کنیم که در اینصورت تا 20 آمپر رو هم جواب میدن و اگر میخواید جریان بیشتری رو تحمل کنند، باید روی این خطوط سیم نازک ( مثل پایه های مقاومت ) بزارید و اون رو لحیم کنید که در اینصورت تا 40 آمپر هم مشکلی ندارند!
    اگر به عکس های ارسالی توجه کنید متوجه میشید که خود من هم این خطوط اشاره شده رو با سیم لحیم تقویت کردم.

در ضمن، من دیگه خیلی وقته که از گل پسری رد شدم، داداششش، حالا دیگه کم، کم دارم جزو پدر بزرگا میشم! :mrgreen:
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

اینم آخرین نسخه PCB ، راهنمای مونتاژ و شماتیک، سوالی بود بفرمائید.

http://s1.picofile.com/file/7284405913/BLMC_PCB_SCH_22.rar.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

یک سوال
        الان درصد و کیفیت بخش emf مهمه ؟ یعنی امکان داره با بهتر شدنش ، سرعت موتور بهبود پیدا بکنه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
          یک سوال
          الان درصد و کیفیت بخش emf مهمه ؟ یعنی امکان داره با بهتر شدنش ، سرعت موتور بهبود پیدا بکنه ؟
          با سلام،

اساسی ترین و مهمترین قسمت این مدار، همین قسمت نمونه گیری و مکانیزم Back_EMF هستش، غیر از این که چیز دیگه ای نداره! :biggrin:
          اگر این قسمت درست کار نکنه، به هیچ وجه موتور به دور مناسب ( یا نامی خودش ) نمیرسه، کارکرد صحیح مدار و موتور شدیدا به این موضوع ربط داره...

پیشنهاد میکنم دوستان حتما برنامه میکرو رو یه بررسی بکنند ( تا حد زیادی در بحث های انجام شده این امر اتفاق افتاده )
          با بررسی روند اجرای برنامه، دقیقا مشهوده که وقوع صحیح و به موقع کوموتاسیون که الزام کارکرد صحیح موتور هست، فقط و فقط به شناسایی دقیق، صحیح و به موقع Back_EMF و در نتیجه روشن و خاموش شدن به موقع ماسفت ها بستگی داره.....

فرض کنید که مکانیزم سخت افزاری و نرم افزاری Back_EMF بطور صحیح انجام نشه، چه اتفاقی می افته؟ ماسفت ها در موقعیت های نادرست روشن و خاموش میشن و در نتیجه روتور بطور مداوم با نیروهای مخالف روبرو میشه که میخوان اون رو به چپ و راست بچرخونند. حالا نیروی گردش به یک سمت قوی تره و نتیجه این میشه که موتور دوران داره ولی نیروی مخالف، هی میگیردش و نمیزاره با گشتاور و سرعت درست حرکت کنه و .....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

خبر آمد خبری در راه است
            در آستانه 33 امین سالگرد پیروزی انقلاب توجه شما براشلس بازای عزیز را به خبری مهم در ساعات آینده جلب می کنم.

دیدگاه

یه pcb می خوام بزنم ! ( اگر جناب تنبلی اجازه بدن ) همه قطعات از نوع DIP
              واسه emf هم می خوام مولتی ترن بزارم، داداش شهرام تأکید زیادی رو این بخش دارند. باید برسیم بهش
              فقط یه چی ! این vdr چی هستش ؟ تو شماتیک ؟

دیدگاه

ساخت اولین موتور براشلس در کشور :wow:(البته با برخی مواد اولیه چینی)
                همانطور که ملاحظه می کنید ساخت این موتور کاملا ارزان و آسان می باشد

اینم فیلم ها دیدنش خالی از لطف نیست
                http://s1.picofile.com/file/7288211391/bldc.rar.html
                امروز سه چهار ساعت وقت آزاد داشتم و یه سری وسایل از پروژه قبلی ام باقی مانده بود گفتم این موتور را بسازم تا علاوه بر اینکه شروعی برای سایر دوستان برای ساخت موتورهای کامل تری باشد سبب تسلط دوستان به عملکرد موتور شود.
                این موتور 4 مگنت و 3 اسلات دارد البته دیگه وقت نکردم اسپید را بسازم و موتور را تست کنم ولی فکر کنم به اندازه خودش جواب می دهدانشاالله در آینده نزدیک این کار هم می کنم
                ببخشید اگر ترافیک این صفحه را بالا بردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
                  یه pcb می خوام بزنم ! ( اگر جناب تنبلی اجازه بدن ) همه قطعات از نوع DIP
                  واسه emf هم می خوام مولتی ترن بزارم، داداش شهرام تأکید زیادی رو این بخش دارند. باید برسیم بهش
                  فقط یه چی ! این vdr چی هستش ؟ تو شماتیک ؟
                  با سلام،

برادر فرشاد، هونطور که قبلا هم گفتم، اصلا لزومی نداره که مقاومت های قسمت نمونه گیری دقیق باشن. فقط باید مقادیر درست داشته باشن که مقایسه کننده Latch-Up نکنه، فقط برای دقیق تر شدن قسمت Back_EMF بهتره که از مقاومت های یک درصدی استفاده بشه، البته برای رسیدن به دور بالاتر، که اون هم فکر نکنم در نهایت، توی دور بالا بیشتر از 100 تا 200 دور بیشتر اختلاف ایجاد کنه. در کل همون مقاومت های معمولی هم خوبه و بهتره آرایش مقاومت ها رو مشابه اون چیزی که توی پست 274 گفتم در نظر بگیری .....

و اما VDR هم VDR هستش دیگه برادر! :mrgreen: اونو برای حذف تغییرات ناگهانی تغذیه و حذف نویزهای الکترومغناطیسی گذاشتم ( خوبم جواب میده، هی نپرسید چجوری، قبلا یه جایی توی همین سایت کاملا توضیح دادم، بگردید، پیداش کنید [-( ) اگر نباشه، میکرو قاط میزنه، مخصوصا موقع استارت موتور....

به اینجا هم یه نگاهی هم بندازید :

http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                    ساخت اولین موتور براشلس در کشور :wow:(البته با برخی مواد اولیه چینی)
                    همانطور که ملاحظه می کنید ساخت این موتور کاملا ارزان و آسان می باشد
                    .
                    .
                    .
                    اینم فیلم ها دیدنش خالی از لطف نیست
                    http://s1.picofile.com/file/7288211391/bldc.rar.html
                    امروز سه چهار ساعت وقت آزاد داشتم و یه سری وسایل از پروژه قبلی ام باقی مانده بود گفتم این موتور را بسازم تا علاوه بر اینکه شروعی برای سایر دوستان برای ساخت موتورهای کامل تری باشد سبب تسلط دوستان به عملکرد موتور شود.
                    این موتور 4 مگنت و 3 اسلات دارد البته دیگه وقت نکردم اسپید را بسازم و موتور را تست کنم ولی فکر کنم به اندازه خودش جواب می دهدانشاالله در آینده نزدیک این کار هم می کنم
                    ببخشید اگر ترافیک این صفحه را بالا بردم.
                    ایول، خوبه :job:

شما که زحمت کشیدی، حالا که امکانش هست، 6 تا سیم پیچ براش بزار
                    اگر امکاناتش رو داشتم، حتما من هم میساختم.
                    کلا باحال بود، مخصوصا اون آهنگش که کلی حماسی بود، داداششش :biggrin:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

بابا ما کلی ذوق کردیم گفتیم اولین موتور براشلس کشور را ساختیم الان بچه های این فروم می آیند مارا تشکر باران می کنند ولی زرشک :cry2:
                      بازم دم داش شهرام گرم :nice:
                      آقا شهرام شما که تو براشلس هوا کردن برای خودت یه پا اوستا شدی :mrgreen:
                      چشمی ببین این موتور ما چند دور می زنه؟

در ضمن اون اولین موتور براشلس را که ساخته بودم تونستم راهش بیاندازم

http://s1.picofile.com/file/7291282903/my_bldc.rar.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                        بابا ما کلی ذوق کردیم گفتیم اولین موتور براشلس کشور را ساختیم الان بچه های این فروم می آیند مارا تشکر باران می کنند ولی زرشک :cry2:
                        بازم دم داش شهرام گرم :nice:
                        آقا شهرام شما که تو براشلس هوا کردن برای خودت یه پا اوستا شدی :mrgreen:
                        چشمی ببین این موتور ما چند دور می زنه؟

در ضمن اون اولین موتور براشلس را که ساخته بودم تونستم راهش بیاندازم:smile:

http://s1.picofile.com/file/7291282903/my_bldc.rar.html
                        با سلام،

خیلی خوبه اخوی، دمت گرم، خیلی حال کردم، خیلی هم خوب میچرخه! با چی راهش انداختی، فکر نمیکردم بچرخه
                        موتور هات فکر کنم که یه 200 دور بر دقیقه ای میچرخند، اگر از سخت افزار و نرم افزار خودمون داری استفاده میکنی که حدودا 300 دور بر دقیه هست.....

موتور دست سازت رو ازت میخرم، داداششش، مخصوصا که 6 تا سیم پیچ داشته باشه.... :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سخت افزار قضیه که برای خودتون است (ماسفت ها)البته بدون قسمت b_emf است در واقع به صورت تایمری دارم بهش ولتاژ می دهم
                          نمونه اولیش قراره بره موزه صنعت برق فروشی نیست
                          حالا چه گیری دادی به 6 تا سیم پیچ با سه تا هم داره کار می کنه دیگه

و یک سوال ؟ علت استفاده از mega48 داشتن 6 تا pwm و قسمت admux در adc است ؟ یا ویژگی خاص دیگری دارد که مثلا داداشش mega8 ندارد.
                          و باز یک سوال دیگر؟ قبلا گفته شد گرم شدن ماسفت ها تا حدودی طبیعی است. این حدودش چقدر است؟ یعنی از کجا میشه فهمید الان ماسفت ها دیگه دارن میسوزند؟

دیدگاه

جناب mreza17
                            کلی حال کردیم با این طرحتون، اونجا گفتی کسی تشکر بارانت نکرده، مطمئن باش حتی 1 نفر هم نپرسه ازت که "این چیه درست کردی"، یک ذره هم از ارزش کاری که شما وقت صرف این کار کردی تا به نتیجه برسی و مهمتر از اون اشتراک گذاری اطلاعاتتون کم نمی کنه.

دیدگاه

یک ایده ساده وجالب
                              موتوری که در زیر آمده است فقط با یک قطب مغناطیسی کار می کند این کار سبب می شود بجای اینکه موتور را به صورت سه فاز کنترل کنیم شبیه استپ موتور به صورت پالسی کنترل کنیم.

شرح عملکرد موتور هم خیلی ساده است وقتی مگنت روی R2 قرار می گیرد سنسور هال H2 تحریک شده و R3 روشن می شود وبا میدان S مگنت را جذب می کند و این الگو همین طور ادامه می یابد
                              در این حالت دیگر نیاز نیست با شش حالت سه فاز موتور را کنترل کنیم بلکه نیاز به سه حالت داریم در ضمن وجود سنسور های اثر هال نیاز به قسمت B_EMF را برطرف می کند(همان قسمتی که پاشنه اشیل طرح های قبلی است)
                              تجربه ساخت موتور قبلی به من نشان داد ساخت این موتور به صورت دستی نه تنها سخت نیست بلکه بسیار آسان و بصرفه از لحاظ اقتصادی است در این حالت دیگر نیاز به 6 ماسفت نیست بلکه 1 ماسفت به صورت pwm ولتاژ مثبت را کنترل می کند و 3 ماسفت کنترل معمولی بر روی سه پایه زمین دارد . سه تا پ امپ با مولتی ترن و یک میکرو معمولی از دیگر مواد لازم است نکته جالب اینجاست که میکرو فقط استارت و pwm مثبت را کنترل می کند و موتور در حالت روشن با سه تا پ امپ کار می کند.

لطفا دوستان نظر و پیشنهاد خودشان را در مورد این طرح بیان کنند چون که به زودی می خواهم یک مدل از آنرا البته با کیفیت بالا بسازم. :redface:

اگر هدف از این تاپیک ساختن اسپید برای موتور های براشلس توی بازار است که هیچ! ولی اگر هدف استفاده از موتور براشلس برای مدل های پروازی است ساختن آن آسان و ارزان است. امتحان کنید دوستان

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان کم پیدایید! :sad:

لینک زیر مربوط به راه اندازی موتور ساخت خودم با طراحی بر اساس الگو بالا است ( یه دونه l298 سه تا adc از میکرو و سه تا سنسور هال ugn 3503 )
                                خداییش خود باورم نمیشه انقدر خوب کار کنه :wow:
                                و خداییش اینکه جلوه های ویژه نیست سرعت موتور بدون بار به 7000rpm رسیده اونم با این سطح مواد اولیه
                                هرچه جلوتر می روم باورم براینکه __ میشود __ بیشتر می شود. چرا شما عزیزان امتحان نمی کنید واقعا چرا؟ :cry2:

http://s1.picofile.com/file/7300062468/my_brushless.rar.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X