اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

با درود . . .
    ببین چه میکنه برادر aivhl :biggrin:
    خوشحالم میبینم که میگی موتورت توپ داره کار میکنه :applause:
    از اولین باری که پامو تو تاپیک گذاشتم یه 10 صفحه ای میگذره و هر وقت میشینم میخونمش کلی فقط میخندم به راه طی شده!!! =))
    ما که قسمت نشد براشلس بگیریم و راه بندازیم، فقط نشستیم کنار و داریم مثل این بچه ها که تو پارک به بستنی خوردن بقیه نگاه میکنن، نگاه میکنیم
    اما همونشم افتخاریه!!! :biggrin:

بگذریم.
    اون دوستمون هم که با بسکام نوشته و مشکل داره، من ندید میگم از فرکانسه! چون میگه صدای صوت داره میاد. در اون اوایل اگر اشتباه نکنم برادر aivhl گفته بودن فرکانس در حدود 30 کیلو باید باشه. صدای سوتی که دارید میشنوید نشون از این داره که فرکانس کار پایینه(بین 15 تا 20 کیلو)

راستی کار PCB به کجا رسید؟ تموم شد؟

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
    بدرود . . .

دیدگاه

با درود بی پایان بر وحید خان گل، :applause:

کجایی برادر، یه نگاهی هم به ما بکن داداششش، چرا نسبت به ما کم مهری؟!

داش وحید، PCB که خیلی وقته تمومه، من دادم برام ساختن، یه دونه هم مونتاژ کردم، بعد از تست، نتیجه نهایی رو تقدیم میکنم اخوی :mrgreen:
      یه مشکل کوچولو هست و اونم اینه که ترانزیستورهای ماسفت های منفی با 12 ولت به شدت داغ میکنند ( حتی بدون موتور ) ولی با 5 ولت هیچ مشکلی ندارند، موتور هم با 5 ولت روشن میشه و توپ کار میکنه.
      اول شک کردم که PCB اشتباه داره یا موقع ساخت و مونتاژ مشکل دار شده، چک کردم، مشکلی نبود.
      من از نوع معمولی ترانزیستورها ( PN2222A ) توی برد تست استفاده کردم و اصلا مشکل ندارند ولی این SMD ها ( 1P یا MMBT2222A ) که بر اساس دیتاشیت باید خیلی از نوع معمولیشون بهتر باشن، درست جواب نمیدن، فکر کنم که ترانزیستورها تقلبی باشن!
      حالا میخوام برم یه نوع دیگه بگیرم تست کنم، نهایی که بشه، من مخلص شما هم هستم :mrgreen:

راستی، اگر در این زمینه نظری دارید ممنون میشم بفرمائید.

به مارمولکت هم سلام گرم و تنوری من رو برسون =))
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

سلام. باور کنین همه قسمتا درستن .دیگه مغزه خودمم هم داره سوت میزنه و هر از گاه تق تق هم میکنه.در باره کریستال باید بگم که 12 مگ با 8 مگ فرقی نمیکنه دوتاشو تست کردم.فرکانس اونم درسته من تمام رجیستر هارو طبق برنامه خود جناب نور بخش درست تنظیم کردم.اصلا بیسیکه غلط اما من با برنامه winavr هم همین مشکلو دارم کاکو ( هر موقع دوستان غیر شیرازیم میخوان شیرازی حرف بزنن یه دفعه یه لهجه ای میان ادم خندش میگیره :mrgreen
        یه چیزه جالب که فهمیدم و الان شاخم درومده :surprised: :surprised: :surprised:اینه که من این 3 تا سیم پیچه موتور رو هرجور وصل میکنم موتور کار میکنه و دقیقا مثل هم با این تفاوت که توی بعضی از حالات چپ گرد و بعضی از حالات راست گرده(مثل موتور 3 فاز فقط کافیه جای دو فازو عوض کنی جهت موتور عوض میشه) اصلا سر وسط و اولو اخر نداره هر کدومو بزنی جواب میده دقیقا همون صدا ماکزیمیم 3 امپر و ....به نظرم مشکل من اینه که سیم بندی موتورم با شما فرق داره.یه روزی ،یه جایی،یه سایتی ، یه مطلبی ، یه پستی ،یه شخصی،یه تحقیقی،یه نظری ، یه کسی .... داشتم میخوندم و نوشته بود این موتور ها توی دونوع ستاره و مثلث هستند.
        شنیدن کی بود مانند دیدن.از موتور فیلم گرفتم و دوربینو کردم تو دهنش تا صداش رو به خوبی بشنوید :mrgreen:
        http://www.aparat.com/v/d690abf6ccc7de6b76e5259ab5c8fffb115217

در باره SUMME_UVW باید بگم که مقدارش 3.12 هست که این خیلی عجیبه باید نزدیک 6 ولت باشه! و از همه جالب تر اینکه اصلا (حتی 0.00000001) هم در طول برنامه کمو زیاد نمیشه.تو خونه که اسکوپ ندارم ولی و فردا حتما میرم یه جا رو اسکوپ شکلارو ببینم

راستی اینم ویدیو با ملخه
        http://www.aparat.com/v/0c3a47a281c93d17be29146da83fb7c0115230

دیدگاه

با سلام،

در مورد کریستال، حق با شماست، من هم برای تست روی 8 و 12 مگاهرتز تست کردم، خیلی موثر نیست و مشکل قعا از اینجا نیست.
          در مورد سر سیم ها هم درسته! هیچ تفاوتی با هم ندارن ولی من متوجه شدم که در بعضی حالات بهتر کار میکنه، منظور من هم این بود که سیمی که به V بستی رو با سیم هایی که به U و W بستی عوض کنی ببینی بهتر میشه یا نه. و فرمایش شما کاملا درسته که مثل موتور سه فاز، وقتی که جای دو تا از سیم ها رو با هم عوض میکنی جهت گردش موتور عوض میشه، خوب این هم یه موتور سه فازه دیگه کاکو :mrgreen: ولی به نظر من بهتره برای تعویض جهت گردش موتور، سیم های U و W با هم عوض بشن ( این موضوع اصلا پایه و اساس علمی نداره! )
          ضمن اینکه، این ماجرای ستاره و مثلث هم تاثیری نداره...

و اما صحنه ها رو دیدم برادر! اونقدرها هم بد نبود، درسته که موتور خوب کار نمیکنه ولی فکر کنم که موتورت با ملخ یه 2 الی 3 هزار دوری میزنه.....

و اما در مورد SUMME_UVW باید در زمان روشن بودن موتور، با توجه به درصد PWM از حداقل 0.5 ولت تا حداکثر 3.5 ولت تغییر کنه و هر چقدر هم صاف و بدون رایپل باشه، بهتره!
          حالا که میخوای با اسکوپ ببینی، توجه داشته باش که، سیگنالهای B_EMF_x باید یه موج سینوسی متمایل به مثلثی باشند که دامنه اونها هم در زمان روشن بودن موتور متغیره و همیشه یه آفست DC هم داره و با تغییر دامنه این آفست هم تغییر میکنه.
          نکته اینکه SUMME_UVW همیشه وسط سیگنالهای B_EMF_x هستش، اینطوری : ( البته مونتاژیه ها! )

اگر غیر از این بود، باید قسمت نمونه گیری رو اصلاح کنی. ( برای اطلاع از جزئیات به PDF مربوطه مراجعه کن! ) و اینکه حداکثر دامنه B_EMF_x نباید از 4.5 ولت بیشتر بشن، وگرنه مقایسه کننده درست کار نمیکنه ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

کم مهری کجا بوده آقا شهرام oo:
            یه چند روزی گیر کارای شخصی بودم نمیشد زیاد بیام. :biggrin:
            خب خدا رو شکر که موتورت دیگه داره میچرخه
            راجع به داغ کردن ماسفت حق با شماست. مشکل از ترانزیستوره. اگر طبق دیتاشیت پایه ها رو تشخیص دادی باید بگم احتمالا جای کلکتور امیتر رو اشتباه گذاشتی(کلا باید بیخیال دیتاشیت باشی چون برادران چینی در دیزاین ها هم دست میبرن و نمونش همین 547 که با 10 مدل پایه بندی و قیافه تو بازار هست! )
            بهتره یه تست ازش بگیری.

راستی این مارمولکه رفته داداشش رو هم برداشته آورده ها!!! دیگه حواستونو جمع کنید !

راجع به اون کلیپ اولی اخوی علی رضا هم، چه ترسناکه!!!
            صدای موتور جت میداد!!!!! نترکه یهو!!!!!!!!!!! =))

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
            بدرود . . .

دیدگاه

یک مسئله ! :job:
              فرض اول – زمانی که b –emf در یک فاز تحریک می شود دقیقا زمان تحریک دو فاز دیگر می باشد (مانند موتور براشدار معمولی که زمان تغییر فاز روتور با زمان اعمال ولتاژ متناسب و بدون اختلاف زمانی می باشد. به خاطر وابستگی مکانیکی)
              فرض دوم –
              1 -زمانی که وقفه مقایسه (b-emf)اتفاق می افتد چند سیکل میکرو زمان می برد تا روتین تغییر فازها رخ دهد (t1)
              2- زمان لازم برای روشن شد ماسفت ها (t2)
              3-زمان لازم برای غلبه بر اثر خود القایی سیم پیچ ها (t3)
              حکم – زمان تاخیر (t1+t2 +t3 ) سبب می شود تا فرصت طلایی برای تحریک فازهای مقابل فاز b-emf در هر بار از دست برود و راندمان موتور پایین بیاید .
              اگر اینچنین باشد که من گفتم باید به روشی زمان تاخیر وقفه مقایسگر را برای حرکت در سرعت های مختلف به دست آورد تا با استفاده از آن بتوان به فرصت طلایی تغییر فازها دست پیدا کرد. یا بروشی دیگر؟
              نظر اساتید در این مورد چیه؟ :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                یک مسئله ! :job:
                فرض اول – زمانی که b –emf در یک فاز تحریک می شود دقیقا زمان تحریک دو فاز دیگر می باشد (مانند موتور براشدار معمولی که زمان تغییر فاز روتور با زمان اعمال ولتاژ متناسب و بدون اختلاف زمانی می باشد. به خاطر وابستگی مکانیکی)
                فرض دوم –
                1 -زمانی که وقفه مقایسه (b-emf)اتفاق می افتد چند سیکل میکرو زمان می برد تا روتین تغییر فازها رخ دهد (t1)
                2- زمان لازم برای روشن شد ماسفت ها (t2)
                3-زمان لازم برای غلبه بر اثر خود القایی سیم پیچ ها (t3)
                حکم – زمان تاخیر (t1+t2 +t3 ) سبب می شود تا فرصت طلایی برای تحریک فازهای مقابل فاز b-emf در هر بار از دست برود و راندمان موتور پایین بیاید .
                اگر اینچنین باشد که من گفتم باید به روشی زمان تاخیر وقفه مقایسگر را برای حرکت در سرعت های مختلف به دست آورد تا با استفاده از آن بتوان به فرصت طلایی تغییر فازها دست پیدا کرد. یا بروشی دیگر؟
                نظر اساتید در این مورد چیه؟ :nerd:
                با سلام،

در درجه اول باید بگم که من فقط برداشت و نظر خودم رو میگم و شاید این نظرات با نظر سایر دوستان مغایر باشه، پس از سایر دوستان خواهش میکنم بدون تعصب و جبهه گیری فقط نظر خودشون رو بدهند تا بتونیم به یه نظر درست برسیم و خدا بخواد یه چیزی هم یاد بگیریم

و اما نظر من اینه که در روشی که ما استفاده میکنیم، یعنی Back_EMF ، با توجه به گرفتن فیدبک از خود موتور برای تحریک بعدی، در هر بار وقوع وقفه مقایسه کننده و فراخوانی روتین کوموتاسیون این خطاهای زمانی ناچیز که شما به اونها اشاره کردی ( و کاملا هم درست هستند ) اصلاح میشن.
                توجه داشته باشید که فراخوانی روتین کوموتاسیون در یک موتور با 8 پل ( مثل همین موتوری که من استفاده میکنم )، برای هر دور موتور 48 بار ( 8×6 ) فراخوانی میشه! این یعنی اینکه موتور من که قراره با بار حداکثر 7200 دور بر دقیقه بزنه، در حداکثر سرعتش، حدودا هر 174 میکروثانیه کوموتاسیونش اتفاق خواهد افتاد و این در حالی است که با توجه به کریستال 12 مگاهرتزی میکرو، هر کلاک میکرو بیش از 2000 بار سریعتر از این زمان اتفاق خواهد افتاد....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                  با سلام،

در درجه اول باید بگم که من فقط برداشت و نظر خودم رو میگم و شاید این نظرات با نظر سایر دوستان مغایر باشه، پس از سایر دوستان خواهش میکنم بدون تعصب و جبهه گیری فقط نظر خودشون رو بدهند تا بتونیم به یه نظر درست برسیم و خدا بخواد یه چیزی هم یاد بگیریم

و اما نظر من اینه که در روشی که ما استفاده میکنیم، یعنی Back_EMF ، با توجه به گرفتن فیدبک از خود موتور برای تحریک بعدی، در هر بار وقوع وقفه مقایسه کننده و فراخوانی روتین کوموتاسیون این خطاهای زمانی ناچیز که شما به اونها اشاره کردی ( و کاملا هم درست هستند ) اصلاح میشن.
                  توجه داشته باشید که فراخوانی روتین کوموتاسیون در یک موتور با 8 پل ( مثل همین موتوری که من استفاده میکنم )، برای هر دور موتور 48 بار ( 8×6 ) فراخوانی میشه! این یعنی اینکه موتور من که قراره با بار حداکثر 7200 دور بر دقیقه بزنه، در حداکثر سرعتش، حدودا هر 174 میکروثانیه کوموتاسیونش اتفاق خواهد افتاد و این در حالی است که با توجه به کریستال 12 مگاهرتزی میکرو، هر کلاک میکرو بیش از 2000 بار سریعتر از این زمان اتفاق خواهد افتاد....
                  با سلام
                  یعنی موتور شما برای یک دور کامل به 48 پله نیاز داره ؟ :eek:
                  این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                  آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط Babak1367
                    با سلام
                    یعنی موتور شما برای یک دور کامل به 48 پله نیاز داره ؟ :eek:
                    با سلام،

موتورهای براشلس معمولا از 2 تا 20 پل دارند و یک کوموتاسیون کامل هم 6 مرحله داره پس برای یک دور کامل لازمه تا روتین کوموتاسیون به ازای هر پل یک دور کامل فراخوانی بشه که میشه 48 بار فراخوانی ......

در آخرین نسخه نرم افزاری که من ریختم روی میکرو و باهاش کار میکنم، تعداد دور موتور هم بطور نرم افزاری محاسبه و نمایش داده میشه ( البته خیلی دقیق نیست )، دونستن تعداد پل های موتور برای محاسبه نرم افزاری RPM موتور الزامیه

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام به حاج شهرام نوربخش راد
                      اگر برای اجرا هر b-emf کلاک میکرو 12 بار رخ دهد t1 برابر 1 میکرو ثانیه و با توجه به اینکه ماسفت ما به صورت طبقاتی با یک ترانزیستور روشن می شود t2 را برابر حدود 1 میکرو ثانیه فرض می کنیم. حالا برای اینکه شما هم مشتری ما شوید t3 را 5 میکرو می گیریم .
                      پس برای موتور شما زمان تاخیر حدود 7 میکروثانیه برای یک بازه 174میکروثانیه می شود درست است که در این حالت موتور به خوبی کار می کند و این خطا اصلاح می شود ولی اگر این تاخیر اصلاح شود راندمان موتور به سمت ایده آل تری حرکت می کند.
                      فرض را بر این مقرر کردیم اسپید موتوری طراحی کنیم در حد لالیگا ... ای حافظا ...
                      موتور من out runner می باشد 12 تا سیم پیچ داخل و 14 تا مگنت خارج آن می باشد این موتور موتور چند پل به حساب می آید؟
                      یه چیز دیگه برای بقیه دوستان هم این فروم به سختی بالا می آید یا مشکل از گیرنده ماست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                        با سلام به حاج شهرام نوربخش راد
                        اگر برای اجرا هر b-emf 12 کلاک میکرو رخ دهد t1 برابر 1 میکرو ثانیه و با توجه به اینکه ماسفت ما به صورت طبقاتی با یک ترانزیستور روشن می شود t2 را برابر حدود 1 میکرو ثانیه فرض می کنیم. حالا برای اینکه شما هم مشتری ما شوید t3 را 5 میکرو می گیریم .
                        پس برای موتور شما زمان تاخیر حدود 7 میکروثانیه برای یک بازه 174میکروثانیه می شود درست است که در این حالت موتور به خوبی کار می کند و این خطا اصلاح می شود ولی اگر این تاخیر اصلاح شود راندمان موتور به سمت ایده آل تری حرکت می کند.
                        فرض را بر این مقرر کردیم اسپید موتوری طراحی کنیم در حد لاکیگا ... ای حافظا ...
                        موتور من out runner می باشد 12 تا سیم پیچ داخل و 14 تا مگنت خارج آن می باشد این موتور موتور چند پل به حساب می آید؟
                        یه چیز دیگه برای بقیه دوستان هم این فروم به سختی بالا می آید یا مشکل از گیرنده ماست!
                        با سلام،

داش رضا، خیلی ما رو دست بالا گرفتی اخوی، ما رو چه به لالیگا داداششششش! :mrgreen:
                        بگذریم از اینکه ما ندید مشتری هستیم، ولی خوب قبول کن که این زمانها خیلی ناچیز هستند و رسیدن به اون حدی که شما در نظر داری هم، مقدور نیست!

به این هم توجه کن که موتور روی هر پل توقف کامل نمیکنه که بعدش بره به پل بعدی، بلکه در حال حرکته و این اینرسی، خودش این زمان ها رو یه جورایی جبران میکنه.

موتور من هم دقیقا مثل همینه که شما داری، تعداد سیم پیچ ها حتما باید ضریبی از 3 باشه و تعداد پل ها میشه تعداد کل سیم پیچ ها تقسیم بر 3 مشخص نمودن دقیق تعداد پل ها از طریق دیتاشیت امکان داره و یا اندازه گیری همزمان سرعت موتور ( با دورسنج )و زمان حداقل یک کوموتاسیون ( نرم افزاری )....

این رو هم ببین، بدکی نیست :
                        http://85.185.231.196/mekanik/Handbook%20of%20Small%20Electric%20Motors/electronicale.pdf

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

پس فعلا بیخیال ایده آل ایستی!!
                          یک سوال دیگه : دستگاه سانتریفیوژ هسته ای که با سرعت خدا oo: ( 60000 rpm ) دوران می کنه از موتور براشلس استفاده می کنه ؟ یا نه !
                          راستی صاحبخونه این تاپیک(کیهان اسدی) کجاست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                            پس فعلا بیخیال ایده آل ایستی!!
                            یک سوال دیگه : دستگاه سانتریفیوژ هسته ای که با سرعت خدا oo: ( 60000 rpm ) دوران می کنه از موتور براشلس استفاده می کنه ؟ یا نه !
                            راستی صاحبخونه این تاپیک(کیهان اسدی) کجاست!
                            این سانتریفیوژهای هسته ای موتوراشون معمولیه، برای بالا بردن سرعت گیربکس دارن، تکنولوژینگ بالایی هم دارن و در ضمن، یک ماه یا بیشتر هم طول میکشه تا به سرعت مورد نظر برسن

این برادر کیهان اسدی هم فکر کنم در حال مدرسه و کیف و کتابه! خیلی وقته که اینطرفا نیومده، ولی نگران نباشید، کلید رو داده به من که گلهاشو آب بدم، همه چیز حله، با اطلاع پاسگاهه =))

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سالام بر دوستان.من بلاخره شکلارو روی اسکوپ دیدم که به شرح زیر هستن
                              شکل زیر مربوط به یکی از فاز ها هست

شکل زیر مربوط به back_emf یکی از همون فازه

و شکل زیر هم back_emf به همراه SUMME_UVW

اگر میبینید که بعضی از شکلا چپکی هستن مشکلی نیست برای حلش کافیه که مانیتورتون رو بچرخونید مثلا روی بغل بخوابونیدش مطمئن باشد درست میشه شکله :surprised: :surprised: :mrgreen:

همونطور که از شکلا معلومه تقریبا درست هستند اما یه خطاهای جزئی توشونه و مثلما همین ها روی کار موتور تاثیر گذاشتم برای مثال در شکل اولی میشه این مشکل رو دید که مثلا زمانی که WH,VL فعالند با زمانی که WH,UL فعالند دقیقا یکی نیست و یکیش یخورده کوتاه تره
                              و یک مشکل دیگه که شکل BACK_EMF من تا حدودی متفاوت شده.خلاصه اینکه نمیدونم باید چیکارش کنم! :mrgreen:

دیدگاه

با سلام،

برادر علیرضا، من مونیتورم رو به بغل خوابوندم، اما تصویر آخری خراب شد!!! اون پرده توی شکل دوم هم پرده قشنگیه خداییش!!! =)) =))

.... میشه این مشکل رو دید که مثلا زمانی که WH,VL فعالند با زمانی که WH,UL فعالند دقیقا یکی نیست ....
                                این مال اینه که موتورت درست روشن نمیشه، درست که بشه، اینم خودش حل میشه :surprised:

دامنه ولتاژها چقدره داداششش، به نظر میاد که مقایسه کننده محترم Latch-Up کرده اخوی، درسته؟!
                                آفست back_emf چقدره؟!
                                فقط رایپل SUMME_UVW زیاده که البته بصورت نرم افزاری، توی روتین کوموتاسیون حل شده، ولی اگر کمتر باشه بهتره.

چرا اطلاعات ناقص میدی کاکو؟! میرم خودمو میکشم ها !!! :-((

در کل، شکل موج ها همگی خوبن و دعا گوی شما، براشون حرف در نیار دیگه!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X