اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط aivhl

برادر علیرضا، من مونیتورم رو به بغل خوابوندم، اما تصویر آخری خراب شد!!! اون پرده توی شکل دوم هم پرده قشنگیه خداییش!!! =)) =))
    مشالا چه دقتی . خودم ندیده بودم :eek::mrgreen:

شرمنده کاکو یادم رفت در باره مقادییر بنویسیم. ولت دیویژن دو شکل پایین روی یک هست و البته این نکترو هم بگم که شکل پاینی که از دو کانال استفاده شده شکلارو به میزان یک واحد به پایین دستی شیفت دادم چرا که قسمتی از موج حذف میشد.
    در حقیقت میتونم بگم که افست تقریبا 3.5 ولت هست.

نوشته اصلی توسط aivhl
    دامنه ولتاژها چقدره داداششش، به نظر میاد که مقایسه کننده محترم Latch-Up کرده اخوی، درسته؟!
    شاید ولی فکر نکنم چون در کل دامنه back_emf بین تقریبا 1.5 تا 5.5 هست.شاید دلیل اینکه زمانها هم یکی نباشن همین باشه نمیدونم با 0.5 ولت اضافه چقدر مشکل به هم میزنه
    البته اگه معنی latch_up رو درست حدس زده باشم دادا :mrgreen: (ولی خدایش کاکو قشنگ تره).

دیدگاه

با سلام،

برادر علیرضا، این قسمت نمونه گیری مشکل داره، داداشششش :mrgreen:

پیشنهاد میکنم که مقاومتهای R22, R23, R24 رو تغییر بدی، مثلا بجای مقاومت 4.7K یه پتانسیومتر 10K بزار ( کاری که من توی مدار تست خودم کردم ) و پتانسیومترها رو تقریبا روی 3.3K تنظیم کن، لازم نیست که دقیقا مثل همدیگه باشن! بهتره قبل از نصب، با اهمتر تنظیمشون کنی ....
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

دوستان این نسخه جدید هستش که محاسبه دور موتور هم داره، یعنی اینکه در اطلاعات ارسالی به PC دور بر دقیقه موتور رو هم ارسال میکنه :

http://s2.picofile.com/file/7274265799/SHN_BLMC3_uart.rar.html

البته باید اضافه کنم که این نسخه اولیه هست و دور موتور رو یه مقداری کم نشون میده ( حدود 100 تا 200 دور :surprised: )، توجه کنید که در فایل BLMC.h مقدار TURN_COMMT رو با توجه تعداد پل های موتور خودتون تنظیم کنید.

راستش اگر فرصت بشه و بخت یار باشه، قصد دارم که یه قسمت PID کنترلر به برنامه اضافه کنم تا بشه دور موتور رو تغییر داد ( برای کوادکوپتر ) برای همینه که دور بر دقیقه واقعی زیاد برام اهمیت نداره! البته نه اینکه رووش کار نکنم، ولی شما هم بالاغیرتا همفکری و کمک کنید :mrgreen:

لطفا یه نگاهی به برنامه بندازید و نظرات خودتون رو اعلام کنید ...

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام بر همه دوستان

جناب نوربخش من این سه تا مقاومت هم عوض کردم اما تغییری حاصل نشد که نشد! هنوز همون 3 امپر رو میکشه مثل این که سه گیر شده :cry: :cry2:
          حتی برا اینکه ببینم تاٍثیر این 3 تا مقاومت چقدره اومدم زمینشون رو از مدار قطع کردم اما اهیچ اتفاقی نیفتاد(توی حرکت موتور تست کردم که کاملا متوجه شم)
          حتی یه صدای سوتی از موتوره میومد با قطع کردن زمین اون قسمت درست شد! :surprised: :surprised:
          خدایا توبه
          با تشکر از این برنامه جدیدی که گذاشتین اما انمیتونم کامپایلش کنم
          این ارور هارو میده
          کد:
          -------- begin --------
          avr-gcc (WinAVR 20100110) 4.3.3
          Copyright (C) 2008 Free Software Foundation, Inc.
          This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
          warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

Compiling C: main.c
          avr-gcc -c -mmcu=atmega48 -I. -gdwarf-2 -DF_CPU=8000000UL -Os -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -Wall -Wstrict-prototypes -Wa,-adhlns=./main.lst -std=gnu99 -MMD -MP -MF .dep/main.o.d main.c -o main.o 

Linking: main.elf
          avr-gcc -mmcu=atmega48 -I. -gdwarf-2 -DF_CPU=8000000UL -Os -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -Wall -Wstrict-prototypes -Wa,-adhlns=main.o -std=gnu99 -MMD -MP -MF .dep/main.elf.d main.o --output main.elf -Wl,-Map=main.map,--cref   -lm
          main.o: In function `toSERIAL':
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:190: undefined reference to `xprintf'
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:191: undefined reference to `xprintf'
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:192: undefined reference to `xprintf'
          main.o: In function `main':
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:59: undefined reference to `xfunc_out'
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:59: undefined reference to `xfunc_out'
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:66: undefined reference to `xputs'
          C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:67: undefined reference to `xputs'
          هیدر های xitoa هم توی برنامه اینکلود کردم ولی فرقی نداشت :cry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza.r
            سلام بر همه دوستان

جناب نوربخش من این سه تا مقاومت هم عوض کردم اما تغییری حاصل نشد که نشد! هنوز همون 3 امپر رو میکشه مثل این که سه گیر شده
            حتی برا اینکه ببینم تاٍثیر این 3 تا مقاومت چقدره اومدم زمینشون رو از مدار قطع کردم اما اهیچ اتفاقی نیفتاد(توی حرکت موتور تست کردم که کاملا متوجه شم)
            حتی یه صدای سوتی از موتوره میومد با قطع کردن زمین اون قسمت درست شد! :surprised: :surprised:
            خدایا توبه
            با تشکر از این برنامه جدیدی که گذاشتین اما انمیتونم کامپایلش کنم
            این ارور هارو میده
            کد:
            -------- begin --------
            avr-gcc (WinAVR 20100110) 4.3.3
            Copyright (C) 2008 Free Software Foundation, Inc.
            This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
            warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

Compiling C: main.c
            avr-gcc -c -mmcu=atmega48 -I. -gdwarf-2 -DF_CPU=8000000UL -Os -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -Wall -Wstrict-prototypes -Wa,-adhlns=./main.lst -std=gnu99 -MMD -MP -MF .dep/main.o.d main.c -o main.o 

Linking: main.elf
            avr-gcc -mmcu=atmega48 -I. -gdwarf-2 -DF_CPU=8000000UL -Os -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -Wall -Wstrict-prototypes -Wa,-adhlns=main.o -std=gnu99 -MMD -MP -MF .dep/main.elf.d main.o --output main.elf -Wl,-Map=main.map,--cref   -lm
            main.o: In function `toSERIAL':
            C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:190: undefined reference to `xprintf'
            C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:191: undefined reference to `xprintf'
            C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:192: undefined reference to `xprintf'
            main.o: In function `main':
            C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:66: undefined reference to `xputs'
            C:\Documents and Settings\a\Desktop\New Folder (5)/main.c:67: undefined reference to `xputs'
            هیدر های xitoa هم توی برنامه اینکلود کردم ولی فرقی نداشت :cry:
            با سلام،

اولا، مشکل مدار شما قطعا از همین قسمت نمونه گیره! رووش کار کن. اگر از اسیلاتور داخلی خود میکرو داری استفاده میکنی، ممکنه مقایسه کننده نویزی بشه، با کریستال خارجی هم تست کن. همینطور بهتره زمین میکرو رو با فریت بید از زمین موتور جدا کنی ( در این مورد به پست های قبلی مراجعه کن، قبلا توضیح دادم که چرا! ) در نهایت هم میتونی موتورت رو برای من بفرستی تا با مدار خودم تست کنم ( جدی میگم، فقط یه هفته طول میکشه تا بیاد و تست بشه و برگرده ) ولی قبل از ارسال، حسابی باهاش وداع کن چون ممکنه دیگه موتورت رو نبینی =))

اگر داری از برد بورد استفاده میکنی که ~x( ، حتما منتقلش کن روی یه برد سوراخ دار و یا اینکه اگر برات مقدوره، براش یه PCB موقتی درست کن........

دوما، ظاهرا شما از داخل دایرکتوری خودش کامپایل نمیکنی؟ یه سری فایل ها رو منتقل کردی یه جای دیگه و در نتیجه فایل makefile درست نیست! این Xitoa یه فایل اسمبلی داره که باید توی makefile معرفی بفرمائید.
            یه نگاهی به Global_make من بنداز ( قسمت ASRC += Xitoa/xitoa.S ) و makefile خودت رو اصلاح کن ولی پیشنهاد میکنم که توی دایرکتوری خودش کامپایل کنی و مقدار F_CPU و MCU خودت رو در فایل Global_make اصلاح کنی و فایل های اختصاص خودت رو توی همون دایرکتوری کپی کنی...

در ضمن، هگز فایل های آماده در دایرکتوری Prepared HEX وجود دارند، البته برای mega88 و کریستال 12MHz اگر فقط با تغییر F_CPU و MCU کارت راه می افته، بگو تا با مال شما کامپایل کنم و هگزش رو برات بفرستم....

در هر صورت، ما منتظریم کاکو، میتونی روی ما حساب کنی :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام علیکم
              حاج علیرضا روزیطلب زحمت بسکام این ورژن جدید برنامه اخوی شهرام نوربخش راد می افته گردن شما :mrgreen:

دیدگاه

راستی، برادر علیرضا، هیچ دقت کردی که خودت هم توی این عکس هستی؟! =)) =)) =))

:surprised:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

حضرات براشلس بازا چند سوال ؟
                  چرا توی پروتئوس وقتی به موتور BLDC اون فقط به یکی از پایه هاش جریان DC وصل می شه شروع به دوران می کنه؟ :angry:
                  سوال دیگه اینکه چرا وقتی به اون سه تا منبع AC با دامنه 10 ولت و اختلاف فاز های 0 و 120 و 240 توی فرکانس های مختلف وصل میشه تکون نمی خوره ؟
                  بعد اگر در همین حالت در فرکانس یک هرتز ، 240 اختلاف فاز را 239 کنیم اون وقت شبیه گهواره شروع به تکان خوردن می کنه؟
                  چرا این دو عکس اینقدر باهم فرق می کند ! :biggrin:

نوشته اصلی توسط aivhl

دیدگاه

با سلام،

راستش من که با این پروتئوس خیلی حال نمیکنم، کلا درست جواب نمیده، یا بهتر بخوام بگم، من نمیتونم درست ازش استفاده کنم
                    من که موتور براشلس رو توی پروتئوس بستم و دوران هم داشت، سه مدل موتور هست، اونی که توی APP های میکروچیپ استفاده کرده رو استفاده کن....

ضمنا من این درایور براشلس رو توی پروتئوس بستم، ولی درست و حسابی در نیومد، اگر میخواید براتون بزارم شما ها رووش کار کنید شاید نتیجه داد!

در مورد اون عکس ها هم باید بگم که اگر دقیق نگاه کنید، هر دوتاشون یه عکس هستند، فقط اونی که من فرستادم با فتوشاپ نود درجه چرخوندم و سایه هاش رو هم کم کردم تا برادر علیرضا رو بشه تووش راحت تر دید. البته فقط محض شوخی بوده، انشا الله که برادر علیرضا ناراحت نشده باشن :bye

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

برادر مشیری، یه نگاه به این بنداز :

http://s1.picofile.com/file/7276439779/BLDC_01.dsn.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                        در مورد اون عکس ها هم باید بگم که اگر دقیق نگاه کنید، هر دوتاشون یه عکس هستند، فقط اونی که من فرستادم با فتوشاپ نود درجه چرخوندم و سایه هاش رو هم کم کردم تا برادر علیرضا رو بشه تووش راحت تر دید. البته فقط محض شوخی بوده، انشا الله که برادر علیرضا ناراحت نشده باشن :bye
                        با سالام بر دوستان.نه کاکو برای چی ناراحت بشه.اتفاقا خیلی هم خوشحال شدم اخه معلومه به شکلا خوب توجه کردین :mrgreen: :applause:
                        نوشته اصلی توسط mreza17
                        سلام علیکم
                        حاج علیرضا روزیطلب زحمت بسکام این ورژن جدید برنامه اخوی شهرام نوربخش راد می افته گردن شما :mrgreen:
                        گردن من از مو باریک تره اگه وزنه به این سنگینی بیفته روش میشکنه :mrgreen:

ولی برنامه درست کار نمیکنه!این موتوره بدون ملخ به نظرتون چند دور در دقیقست؟
                        13000 :surprised: :surprised:
                        با ملخه 7500 :surprised: :surprised:
                        فکر میکنم یه چند هزارتایی زیاد نشون میده که ازش میشه صرف نظر کرد :mrgreen:

دیدگاه

آقا شهرام لطف می کنید این لینک آخری را جای دیگه پ کنید من به خاطر مشکل فنی نمی تونم دانلودش کنم :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                            آقا شهرام لطف می کنید این لینک آخری را جای دیگه پ کنید من به خاطر مشکل فنی نمی تونم دانلودش کنم :smile:
                            با سلام،

چرا نمیشه اخوی، بفرما :

http://www.4shared.com/file/KkexGbHh/BLDC_01.html

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام به تمامی براشلس بازهای عزیز
                              من یه عزم جزمی کردم و یه چند دقیقه ای از جناب تنبلی مرخصی گرفتم و از شکل موجهای مختلف موتورم یه نمونه برداری کردم
                              طبق نقشه های صفحات قبل، زیر هر عکس هم توضیحات مربوط به اون رو گزاشتم

آبی summe_uvw ، سبز b_emf ( هر 3 خروجی تقریباً این شکلی هستند)

آبی ul سبز uh

آبی vl سبز vh

آبی wl سبز wh

این عکسها همه برای فاز u هستند. چند با stop زدم تا این عکسهارو گرفتم، همش تو این حالتها بصورت متغیر در حال حرکته. بقیه فازها هم همینجوریند

این عکس فاز w (رنگ سبز) با summe_uvw(رنگ آبی)

این عکس فاز w (رنگ سبز) با wh(رنگ آبی و اندازه ولتاژ هم نصف w)

این عکس فاز w (رنگ سبز) با wl(رنگ آبی و اندازه ولتاژ هم نصف w)

این عکس فاز w (رنگ سبز) با پایه g ماسفت 3710(رنگ آبی w)

این عکس فاز w (رنگ سبز) با پایه g ماسفت 4710(رنگ آبی w)

ماسفت ها هم بعضی ها داغ می کنند در حد تیم ملی، نمی کی دیگه وجدان درد بگیرم بشینم یه PCB بزنم تا ببینم چی میشه
                              ولی شدیداً می خوایم با آی سی های درایور ماسفت کار بکنم، چون با هرچی بزاریم چون قطعاتمون خیلی خوب نیستند و فکر نمی کنم بتونیم درصد بهره بالایی بگیریم.

دیدگاه

با سلام به همه ملت :smile:
                                یه سوال در مورد سخت افزار قضیه؟
                                چرا حتما الزام به استفاده از ماسفت وجود دارد مثلا نمی شود از این پایینی استفاده کرد
                                http://robocupshop.com/userfiles/file/datasheet/Transistor/2N%20Series/2N3055-STMicroelectronics-datasheet.pdf
                                قیمت 650 تومن تازه قابمله ای است برای پخت و پز نیز می توانید استفاده کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X