اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
    میگم این p channel ها خیلی داغ میکنند اما n channel ها انگار نه انگار...
    p channel هام IRF4905 هست
    مدار قبلی رو بستم منتها اون مقاومت 33 رو گذاشتم 2.2 کیلو
    با سلام،

برادر شهریار، شما این مدار ورژن 2.5 رو ببند، با همین مقادیر که هست، تضمینی جواب میده توپ، هیچ چیز هم داغ نمیکنه، تا 18 ولت و 14 آمپر تست شده....

اگر کار نداد، خوب، مال بد بیخ ریش من، بردت رو بفرست برای خودم!!! =))
    ( حال کردی دادا، به این میگن یه راه حل اصفهانی ناب که مخصوص خودمه! :mrgreen: )
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
      با سلام،

برادر شهریار، شما این مدار ورژن 2.5 رو ببند، با همین مقادیر که هست، تضمینی جواب میده توپ، هیچ چیز هم داغ نمیکنه، تا 18 ولت و 14 آمپر تست شده....

اگر کار نداد، خوب، مال بد بیخ ریش من، بردت رو بفرست برای خودم!!! =))
      ( حال کردی دادا، به این میگن یه راه حل اصفهانی ناب که مخصوص خودمه! :mrgreen: )
      ببینم باید هر ماسفتی 1/3 زمان کل روشن باشه؟مال من اینطوریه
      الآن بدون emf روشن کردم بالا 8000 دور میچرخه!(اینطور که من با تاخیر ها حساب کردم)
      منتها اولش باید یه دور سریع بچرخونیم!
      نقشه هم همون قبلیه هست با تفاوت در اینکه به جا اون 33 اهم یه 2.2 کیلو گذاشتم

دیدگاه

ببینم باید هر ماسفتی 1/3 زمان کل روشن باشه؟مال من اینطوریه
        الآن بدون emf روشن کردم بالا 8000 دور میچرخه!(اینطور که من با تاخیر ها حساب کردم)
        منتها اولش باید یه دور سریع بچرخونیم!
        نقشه هم همون قبلیه هست با تفاوت در اینکه به جا اون 33 اهم یه 2.2 کیلو گذاشتم
        با سلام،

این که بدون فیدبک 8000 دور میزنه که خیلی خوبه! دور موتور رو با چی اندازه گرفتی؟ واقعا به این دور میرسه؟!

درسته که زمان بندی همون 1/3 هستش ولی روشن و خاموش شدن به موقع ماسفت ها بسیار مهمه و در سرعت و گشتاور موتور خیلی تاثیر میزاره به همین خاطره که Back_EMF استفاده شده.

حالا این موتور شما گشتاورش چیطوریاست؟ آیا با بار هم به این سرعت میرسه و گشتاور مناسب رو میده؟

در ضمن، اون 33 اهمی هم فوقش باید 1.2 کیلو باشه که در اینصورت حدود 10 میلی آمپر از پورت میکرو میکشه....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
          با سلام،

این که بدون فیدبک 8000 دور میزنه که خیلی خوبه! دور موتور رو با چی اندازه گرفتی؟ واقعا به این دور میرسه؟!

درسته که زمان بندی همون 1/3 هستش ولی روشن و خاموش شدن به موقع ماسفت ها بسیار مهمه و در سرعت و گشتاور موتور خیلی تاثیر میزاره به همین خاطره که Back_EMF استفاده شده.

حالا این موتور شما گشتاورش چیطوریاست؟ آیا با بار هم به این سرعت میرسه و گشتاور مناسب رو میده؟

در ضمن، اون 33 اهمی هم فوقش باید 1.2 کیلو باشه که در اینصورت حدود 10 میلی آمپر از پورت میکرو میکشه....
          از تاخیر هایی که گذاشتم حساب کردم(ولی مطمئن نیستم)
          اینطوریه گه روی یه پورت ماسفت ها رو کنترل میکنم
          دونه دونه جلو میرم
          به علاوه آداپتور من 12 ولت 1آمپره که من جریان رو اندازه گرفتم رو 1.50 بود و افت ولتاژ خیلی بالا بود(رو 6 ولت)
          پس حتما سرعت 8000 تا نیست
          گشتاورش رو هم نمیتونم بررسی کنم چون اگه بگیرمش ثابت میمونه و باید بچرخونمش تا راه بیفته
          ملخ درست حسابی ندارم روش نصب کنم+نمیدونم اصلا چطوری براش ملخ بزارم
          این عکس موتور من:(اون دست راستیه+مخلفاتش)

دیدگاه

ببخشیدا میدنم پابرهنه میام وسط ولی این موتور براشلس رو شما برای چی استفاده می کنید.

دیدگاه

از تاخیر هایی که گذاشتم حساب کردم(ولی مطمئن نیستم)
              اینطوریه گه روی یه پورت ماسفت ها رو کنترل میکنم
              دونه دونه جلو میرم
              به علاوه آداپتور من 12 ولت 1آمپره که من جریان رو اندازه گرفتم رو 1.50 بود و افت ولتاژ خیلی بالا بود(رو 6 ولت)
              پس حتما سرعت 8000 تا نیست
              گشتاورش رو هم نمیتونم بررسی کنم چون اگه بگیرمش ثابت میمونه و باید بچرخونمش تا راه بیفته
              ملخ درست حسابی ندارم روش نصب کنم+نمیدونم اصلا چطوری براش ملخ بزارم
              این عکس موتور من:(اون دست راستیه+مخلفاتش)
              با سلام،

این که میشه با دست نگهش داشت، یعنی اینکه درایوش درست نیست ( این موتور بدون بار باید حداکثر 500 میلی آمپر جریان بکشه )، و با محاسبه هم نمیشه سرعتش رو بدست آورد، چونکه این وسطا، روشن کردن نادرست ماسفت ها موجب کم شدن دور میشه که توی این دور نمیشه تخمینی کار کرد، حتما دور سنج میخواد. ( بهتره یکی با AVR درست کنیم! :mrgreen: )

موتور شما از دسته بهترین موتورهای موجود در بازاره ( چند خریدی؟! پولدار! :biggrin: ) اگر درست راه اندازی بشه، گشتاور خیلی خوبی هم داره. گشتاور که میگم، نظرم اندازه گیری دقیق توان موتور نیست، همون زور موتوره، بطور خلاصه، اگر درست درایو بشه، عمرا بتونی با دست بگیریش، حتی توی دور های 3000 چه برسه به 8000 و 10000 !!!

این موتور 950KV هستش و ملخی که در بازار براش میشه پیدا کرد 4.5×10 هست که تقریبا میشه این :
              BL2215/25 12.0V 10X4.7(SLOW) 7250 16.5A 950g

یعنی با این ملخ، اگر درست درایو بشه، با باطری سه سل ( 11.1 = 3 × 3.7 ) جریان 16.5 آمپر میکشه و حداکثر دورش میرسه به 7250 دور ( حتما براش یه جدول کاری با ملخ های مختلف وجود داره، بگرد پیداش کن، لازمت میشه، مثل اونی که من برای موتور خودم، قبلا توی همین تاپیک گذاشتم )، با تراست 950 گرم که خیلی عالیه! پس این رو در نظر داشته باش که آداپتورت مناسب تست نیست، نهایتا برای تست میتونی از 12 ولت پاور کامپیوتر استفاده کنی.

اینم ببین، تقریبا همونیه که لازم داری :
              http://www.rchobby-bg.com/pdf/BL2215.pdf

و اما برای نصب ملخ، یا باید از اون مخروطی های تصویر سمت چپ بخری که بیشتر مخصوص هواپیماهاست...
              و یا اینکه باید اون گردالی که دو تا پیچ داره رو روی شفت موتور محکم پیچ کنی و ملخ رو با اون حلقه های کشی که باهاشه، روی اون محکم کنی، مثل این :

البته بهتره، اونجایی که افتاده دور اون پیچ ها رو یه دور هم بچرخونی تا محکم تر بشه، نترس خیلی محکم میشه، من خودم توی 7200 دور تست کردم، توپ توپه!!! :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                ببخشیدا میدنم پابرهنه میام وسط ولی این موتور براشلس رو شما برای چی استفاده می کنید.
                با سلام،

اختیار داری اخوی، خوش اومدی.....

این موتورها برای جاهایی هستند که نیاز به دور بالا باشه، مثلا هارد دیسک ها یا مدل های پروازی...
                ما هم برای کوادکوپتر لازم داریم، بسم اله برادر :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام
                  من هر چی تاخیر رو کم کنم سرعت بالا تر میره!
                  الآن طبق محاسبه من باید 14000 دور بره که خوب قاعدتا نمیره ولی نسبت به دفعه قبلش که مثلا 12000 دور بود سریع میره
                  ملخ هم روش بستم(از شانسم دقیقا همین ملخو و با همین رنگ :mrgreen: داشتم)فقط یکم نامیزونه تو دور بالا مشخص میشه اختلاف ارتفاعش
                  همچنان بدون emf
                  ولی یه نکته عجیب ماسفت ها تو دور بالا گرم نمیشند!!!
                  روش من هم همونه
                  الآن کاغذ های زیر موتور به پرواز در اومدند و یه باتری قلمی داشتم اونم قل میخوره میره یه ور
                  بعد هم اینکه تنها موتوری بود که فروشگاه سایت داشت ما هم خریدیم اینجا موتور براشلس پیدا نمیشه :cry:
                  قیمت 36 هزار تومان
                  الان چطوری دور موتور رو اندازه بگیریم؟

دیدگاه

سلام
                    من هر چی تاخیر رو کم کنم سرعت بالا تر میره!
                    الآن طبق محاسبه من باید 14000 دور بره که خوب قاعدتا نمیره ولی نسبت به دفعه قبلش که مثلا 12000 دور بود سریع میره
                    ملخ هم روش بستم(از شانسم دقیقا همین ملخو و با همین رنگ :mrgreen: داشتم)فقط یکم نامیزونه تو دور بالا مشخص میشه اختلاف ارتفاعش
                    همچنان بدون emf
                    ولی یه نکته عجیب ماسفت ها تو دور بالا گرم نمیشند!!!
                    روش من هم همونه
                    الآن کاغذ های زیر موتور به پرواز در اومدند و یه باتری قلمی داشتم اونم قل میخوره میره یه ور
                    بعد هم اینکه تنها موتوری بود که فروشگاه سایت داشت ما هم خریدیم اینجا موتور براشلس پیدا نمیشه :cry:
                    قیمت 36 هزار تومان
                    الان چطوری دور موتور رو اندازه بگیریم؟
                    یه چیزی برادر، اولا که با توجه به دیتاشیت موتور، عمرا بیشتر از 10 هزار دور بزنه، ثانیا، با ملخ و 8 هزار دور، اینقدر قدرت داره که خودتم از زمین بلند میکنه!!! :mrgreen: البته شوخی کردم، باید با این سرعت یه جسم 700 گرمی رو راحت بلند کنه، میتونه؟!

اینقدر به این روشت گیر نده، روش درستی نیست!

برای اندازه گیری سرعت هم یا باید دورسنج بخری یا اینکه با AVR بسازی ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

14000 دور!!! اصلا 10000 تاشم زیاده! البته یه هلکوپتر مودل نیمه حرفه ای ( غیر تیز پرواز داشتم ) که یه دفه رفت تو ال سی دی و یه ال سی دی خرج رو دستمون گزاشت . کلا حساب کردیم هر دفه از روی زمین بلندش کردیم هزار تومن خرج رو دستمون گزاشته بود. اونم موتورهای ریزی داشت که خیلی غیر طبیعی دورشون و توانشون بالا بود!

دیدگاه

سلام

این موتور طبق محاسبات 13320 دور در دقیقه میزند
                        راستی از این بهتر موتور هم می توانید پیدا کنید مثل مارک DualSky و ...
                        این موتور های براشلس رو به نظر من از فروشگاه های هابی تهیه کنید چون مستقیما وارد می کنن
                        مثلا همین موتور Emax BL2215/25 رو من سال پیش 4 تا دونه خریدم دونه ای 29 هزار از فروشگاه های هابی
                        http://vz.iminent.com/vz/39a77668-19...h-fishing.giff

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                          14000 دور!!! اصلا 10000 تاشم زیاده! البته یه هلکوپتر مودل نیمه حرفه ای ( غیر تیز پرواز داشتم ) که یه دفه رفت تو ال سی دی و یه ال سی دی خرج رو دستمون گزاشت . کلا حساب کردیم هر دفه از روی زمین بلندش کردیم هزار تومن خرج رو دستمون گزاشته بود. اونم موتورهای ریزی داشت که خیلی غیر طبیعی دورشون و توانشون بالا بود!
                          اینا محاسبات روی کاغذ بود
                          رفتم یه پاور کامپیوتر گرفتم وصل کردم روشنش که کردم تمام سیم ها رو پرت کرد یه ور!
                          اما متاسفانه زیر برد به شدت روشن شد و یکی از سیم ها ذوب شد(سیم لحیم نبود!)
                          بعد هم که یه ماسفت ترکید که p بود(خوشم میاد این n کانال ها انگار نه انگار مثل اینکه خبری نشده همینطور سرجاشون هستند)
                          خلاصه من یه برد کت و کلفت براش طراحی میکنم که دیگه اینطوری نشه...
                          یه چیزی ماسفت بهتر از این IRF4905 پیدا نمیشه؟
                          همینجوریش که خیلی از توانمون سر داغ شدن اینا از بین میره برای باتری دیگه هیچی

دیدگاه

متاسفانه توی ایران باید با توجه به اقلام موجود طرح رو انجام داد در حالی که تو فرنگ دست طراحان محترم به حدی در انتخاب قطعات بازه که گم میشن تو انتخاب!
                            همین 4905 هم برای کار شما خیلی توپ باید جواب بده. اگر دنبال جنس بهتر میگردی برو دنبال ماسفت های ژاپنی
                            مطمئن باش یا یه جای درایور رو اشتباه بستی و یا قطعه ا ت تقلبیه(خودم چند نمونه Z44 تقلبی دارم که میشه بجای اتو ازشون استفاده کرد!)
                            تو رو با جان همون براشلست قسم اون بک ای ام اف رو هم ببند :biggrin:

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                            بدرود . . .

دیدگاه

در فرکانس های سوئیچ بالا، برای تخلیه بار موجود در گیت سورس باید چه در زمان های روشن شدن و چه زمان خاموش شدن مدار مناسب در نظر گرفته شود. اگر در عملکرد مدار نهایی مشکل خاصی وجود ندارد که جای بحث نیست، اما در غیر اینصورت شرح آن را توضیح دهید تا برای برطرف کردن آن مواردی را بیان کنم. مطالعه متون زیر هم در این رابطه می تواند مفید باشد:

http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-1084.pdf
                              http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-936.pdf
                              http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-978.pdf
                              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام من یه برد برای درایور زدم که آمپر بالا جواب بده
                                اول که روشن کردم موتور رو با روش خودم بعد یه مدت دمای موتور بالای 100 درجه رفت!
                                اما بعدش فهمیدم زمانی که ماسفت ها باید روشن باشند باید خیلی کم باشه و اونطوری تونستم با دور پایین موتور رو بگردونم دیگه نه ماسفتی داغ کرد و نه موتور
                                [hr]
                                آقای نوربخش میشه در مورد الگوریتم برنامتون توضیح بدین؟
                                در مورد مدت زمان روشن بودن ماسفت ها و کنترل دور...

راستی مگنت های موتورم در اثر دمای بالا ضعیف شد :cry2:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X