اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط roboreza
    به سلامتی :nice:
    ولی بازم اون مقاومتا رو درست کن ببین بهتر میشه یا نه
    خوب همونجور که شما گفتید کردم ولی ورودی بیس رو یک کیلو گزاشتم و مقاومت کلکتور ها رو 470 اهم گزاشتم

دیدگاه

سلام من برنامه رو بدون سنس کردن حالت گذر نوشتم و تا وقتی که موتور رو وصل نکنم ماسفتا داغ نمیشه زمانی که موتور رو وصل میکنم ماسفت ها به شدت داغ میشه
      ممنون میشم کمک کنید

کد:
      $regfile = "m8def.dat"
      $crystal = 8000000
      Config Portd = Output
      Uh Alias Portb.2
      Vh Alias Portb.3
      Wh Alias Portd.5
      Ul Alias Portb.1
      Vl Alias Portd.6
      Wl Alias Portd.3
      Config Uh = Output
      Config Vh = Output
      Config Wh = Output
      Config Ul = Output
      Config Vl = Output
      Config Wl = Output
      '##########
      'dont H>L !!
      '##########

Dim A As Long
      A = 8000

Do
        's1
        Gosub Un
        Gosub Vp
        Gosub Wzero
        Waitus A
        's2
        Gosub Un
        Gosub Vzero
        Gosub Wp
        Waitus A
        's3
        Gosub Uzero
        Gosub Vn
        Gosub Wp
        Waitus A
        's4
        Gosub Up
        Gosub Vn
        Gosub Wzero
        Waitus A
        's5
        Gosub Up
        Gosub Vzero
        Gosub Wn
        Waitus A
        's6
        Gosub Uzero
        Gosub Vp
        Gosub Wn
        Waitus A

Loop
      Up:
        Uh = 1
        Ul = 1
      Return
      Un:
        Uh = 0
        Ul = 0
      Return
      Uzero:
        Uh = 0
        Ul = 1
      Retur
      Vp:
        Vh = 1
        Vl = 1
      Return
      Vn:
        Vh = 0
        Vl = 0
      Return
      Vzero:
        Vh = 0
        Vl = 1
      Return
      Wp:
        Wh = 1
        Wl = 1
      Return
      Wn:
        Wh = 0
        Wl = 0
      Return
      Wzero:
        Wh = 0
        Wl = 1
      Return

دیدگاه

سلام
        مگه نگفتی کار میکرد؟ پس چی شد؟
        موتور رو بدون back-emf روشن نکن هم به موتور فشار میاد هم به درایور.
        AYRIC

دیدگاه

میشه یه توضیح کوچیک برام بدید این فیدبکی که میگیرین چیه چه خروجی به ما میده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
            با سلام،

از نکات حائز اهمیت در ساختن این درایور اینه که بدلیل استفاده از مقایسه کننده داخلی میکرو باید به مسئله نویز دقت مضاعفی بشه ( به این مسئله قبلا هم اشاره شده! ) از طرفی بدلیل اعمال PWM بر روی ماسفت ها و بعضا عدم کیفیت مناسب موتورهای موجود در بازار ( که اکثرا چینی هستند! )، نویز ایجاد شده بر روی تغذیه غیر قابل انکاره که حتما باید به اون پرداخته بشه! استفاده از تغذیه های کامپیوتر ( که کیفیت مناسبی هم ندارند! ) بطور معمول، برای تست هم مزید علت بوده و به بحران نویز دامن میزنه!

از این رو، استفاده از قطعات مرغوب ( خصوصا خازن ها ! ) و دقت مضاعف در طراحی PCB و نصب خازن های فیلتر ها در محل های مناسبی از PCB و استفاده از فیلتر LC برای تغذیه میکرو کمک شایانی به رفع مشکل خواهد کرد ( البته ایجاد فیلترینگ نرم افزاری هم کمک میکنه، اما نه زیاد! )

ساختن درایور براشلس در این تاپیک فقط جنبه کسب تجربه داشته و بر روی سخت افزار اون کار چندانی صورت نگرفته و بیشتر به برنامه نویسی و تحلیل اون گذشته! لذا، مشکل اساسی درایور ساخته شده در این تاپیک، قسمت قدرتش هست که اگر میخواهید بطور جدی یک درایور حرفه ای بسازید، توصیه میشه که با توجه به عدم وجود ماسفت های مناسب در بازار، حتما از آی سی های درایور مخصوص ماسفت استفاده کنید.

و اما در مورد برنامه میکرو و سرعت پردازش میتونم به جرات بگم که با توجه به دور موتورهایی که ما استفاده میکنیم و انتظارات ما، با یک حساب سر انگشتی میشه به این نتیجه رسید که نوشتن کدهای خوب و بهینه نکته مهمیه ولی الزام چندانی به نوشتن کد به اسمبلی وجود نداره و هیچ تاثیر چشمگیری هم در نتیجه نهایی نخواهد داشت، ضمن اینکه سرعت پردازش میکرو هم از 8 مگاهرتز به بالا جوابگوی نیاز های موجود هست. ( در هر صورت من آمادگی هر نوع مناظره ای رو در این موارد دارم! :mrgreen: )

در ذیل هم آخرین نسخه نرم افزار میکرو رو با کلیه متعلقات، مجددا ارائه میکنم که بهینه شده است :

http://s4.picofile.com/file/7865976234/SHN_BLMC5_M.rar.html
            http://s1.picofile.com/file/7431863545/BLMC_25.pdf.html

پی نوشت : ضمنا، میکروی من هیچ وقت هنگ نمیکنه، اگر مال شما هنگ میکنه، باید یه سری به قسمت تغذیه مدارتون بزنید! :biggrin:

متاسفانه بنده نتونستم ATMega48 SMD پیدا کنم تا بخرم ( تو طالقانی اصفهان ) ، طبق نقشه آخر شما هم که با ( SHN_BLMC_ Ver2.5) SMD هست مدار رو بستم اما موندم این ADC7 رو چیکارش کنم آیا میتونم برنامه رو فقط از تغییر ADC7 به یه ADC دیگه استفاده کنم یا جاهای دیگه ای هم نیازه تغییر کنه ، و اینکه اگر بخوام از این نقشه برا راه اندازی 3 یا 4 موتور Emax2822 استفاده کنم و ماس فت هارو ( با قسمت درایور ) 3 یا 4 تا کنم برا هر UVW جواب میده یا نه / یعنی با میکرو فقط EMF و تعویض سر های سیم پیچ های UVW انجام بشه و از D های خروجی به بعد با یه ماس فت دیگه PWM اعمال کنم برا کنترل سرعت ، به عبارتی میکرو فقط بشه Osilator برای درایو موتورها و کنترل سرعت با مکانیزم دیگه ای انجام بشه /
            ( فقط Codevision کارکردم )
            ممنون از تلاش تمام دوستان /

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط reza javahery
              میشه یه توضیح کوچیک برام بدید این فیدبکی که میگیرین چیه چه خروجی به ما میده
              ببین شما باید یه سیم پیچ رو فعال کنی و وقتی موتور چرخید و به یه موقعیتی رسید سیم پیچ فعلی رو غیر فعال و سیم پیچ بعدی رو فعال کنی تا موتور بچرخه
              حالا کی میفهمی که کی باید سیم پیچ رو غیر فعال کنی و بری سراغ سیم پیچ بعدی؟ از روی همین back-emf
              اگر به مدار rc که پست سیم پیچها بسته میشه نگاه کنی میبینی که از هر سیم پیچ یه خروجی گرفته شده و از مجموع اونها هم یه خروجی. این خروحی که از مجموع اون سیم پیچها گرفته شده در واقع میانگین ولتاژیه که سر موتور افتاده
              حالا شما باید اون سه خروجی رو با این خروجی اصلی مقایسه کنی
              به اینصورت که یه سیم پیچ رو فعال میکنی یعنی یه سر موتور زمین و سر دیگه رو به 12 ولت ( در حالت ساده) وصل میکنی. تا موتور بچرخه وقتی موتور به موقعیت مورد نظر برسه یه اتفاقی میافته و اون اینه:
              خروجی مربوط به اون سیم پیچی که ول بوده ( نه به زمین بوده نه به 12 ولت) از مقدار اون ولتاژ مجموع میگذره در واقع یا ازش میزنه بالا یا میزنه پایین ( ما کاری نداری که مزنه بالا یا میزنه پایین فقط به گذر از ولتاژ مجموع نگاه میکنیم)
              وقتی این گذر اتفاق افتاد باید سیم پیچی که الان فعاله رو غیر فعال و سیم پیچ بعدی رو فعال کنی
              که ترتیب این کار توی عکس زیر نمایش داده شده:

اگر میکرو این تعداد مقایسه کننده رو داشته باشه میتونی این کار رو (مقایسه ولتاژ هارو ) با خود میکرو انجام بدی. که فکر کنم این avr ها این مدل های معمولیش هم داشته باشه
              AYRIC

دیدگاه

ممنون بستم خیلی قدرتش زیاده ماهم اومدیم تو جمع براشلس بازا
                سلام احسنت. :applause: :applause: :biggrin:یه وقتم برای ما بذار تا بیام ببینم و یه چیزی هم ما یاد بگیریم. تشکر
                به تجربه آموختم در آخر کار ،که قدر مرد به علم است و قدر علم به مال. (بهلول)

دیدگاه

ممنون کاملاااااااا متوجه شدم الان شروع میکنم یه کد در بیارم ببینم چی میشه

ما مخلص آقا امین هم هستیم شما جون بخواه

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

ممنون کاملاااااااا متوجه شدم الان شروع میکنم یه کد در بیارم ببینم چی میشه

ما مخلص آقا امین هم هستیم شما جون بخواه
                    با سلام،

این پست و چند تا پست اطرافش رو هم یه نگاهی بنداز :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52169.msg482041#msg48204
                    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

یه نفر یه 4 خط برنامه که تست کرده و جواب گرفته به زبان بیسیک به ما بده کامپایل کنیم تو این مگا 16، این براشلس ما راه بیوفته. کچلم کرررررررررردددددددددددددددد :angry: :angry: :-(( :-(( :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: یه نفر کمک کنه ه ه ه ه ه ه ه ه

دیدگاه

خب دیگه نمیخواد، زحمت نکشین راه افتاد! :read: :nerd: :wow: :job: :bye

دیدگاه

سلام

چند سوال از آقای نوربخش راد داشتم :

-ببخشید بنده یک موتور emax BL2220/07 دارم که ولتاژ نوشته شده روی اون 11.1 ولت هستش ، برای استفاده از درایور شما چه تغییراتی در قسمت قدرت باید اعمال بشه ؟

-کارکرد قطعه VDR چیه ؟

- نسخه smd میکروی مگا 168 نسبت به dip ، دو پایه مبدل آنالوگ به دیجیتال بیشتر داره، اگه از نسخه dip استفاده بشه در کد شما باید تغییری ایجاد بشه ؟ البته فقط از یکی از پایه های adc ، اون هم برای خواندن ولتاژ باتری ( نسبت به 168dip)استفاده شده .

( داخل شماتیک)

دیدگاه

با سلام.از دوستان کسی هست که با موتور براشلش دو سیمه کار کرده باشه؟

<<<<>>>http://iranrobotic.ir/step.gifتصویر ساختار داخلی موتور>>><<<

ممنون میشم کسی بتونه راهنماییم کنه...//

دیدگاه

من میخوام موتور براش لس رو با مدار رو ( ماسفت و خرت و پرتاش رو ) با آردونیو mega 2560 راه بندازم ولی نمیدونم چجوری برنامه رو استفاده کنم
                              ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aseok
                                سلام

چند سوال از آقای نوربخش راد داشتم :

-ببخشید بنده یک موتور emax BL2220/07 دارم که ولتاژ نوشته شده روی اون 11.1 ولت هستش ، برای استفاده از درایور شما چه تغییراتی در قسمت قدرت باید اعمال بشه ؟

-کارکرد قطعه VDR چیه ؟

- نسخه smd میکروی مگا 168 نسبت به dip ، دو پایه مبدل آنالوگ به دیجیتال بیشتر داره، اگه از نسخه dip استفاده بشه در کد شما باید تغییری ایجاد بشه ؟ البته فقط از یکی از پایه های adc ، اون هم برای خواندن ولتاژ باتری ( نسبت به 168dip)استفاده شده .

( داخل شماتیک)
                                با سلام،

همونطور که قبلا هم اشاره شده، این پروژه فقط جنبه آموزشی داره و تمرکز اصلی روی نرم افزار میکرو بوده.
                                برای ولتاژ موتور تا 18 ولت و جریان تا 25 آمپر، تغییرات چندانی لازم نیست.
                                ولی بهتره که در استفاده های حرفه ای تر و جدی تر، قسمت قدرت مدار با درایورهای ماسفت که قبلا هم در همین تاپیک پیشنهاد شده اند جایگزین بشه ....

VDR در این مدار نقشش حذف نویزهای اسپارکی روی خط تغذیه هستش که موتور باعث میشه ...

در آخرین ورژن فریم ور ارائه شده، در کانفیگ main امکان انتخاب برد تست و SMD وجود داره و نیازی به اعمال تغییرات خاصی نیست، سخت افزار های مربوط به برد تست و SMD هم که قبلا کاملا توضیح داده و ارائه شده اند.
                                مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X