اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فارسی نویسی در LCD های گرافیکی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فارسی نویسی در LCD های گرافیکی

سلام
    من طبق گفته های شما "برای اینکه دیگه چنین مشکلی پیش نیاد در programmers notepade ، در قسمت تنظیمات default codepage رو به UTF-8 تغییر بدید "
    تنیمات مربوطه رو انجام دادم ولی مشکل توی چند تا از هدرهاست

حالا شما گفتید که برنامه خودش هدرها یونیکد رو به برنامه اضافه می کنه چی کار کنم که این طوری نشه

شما فرومودید که من فایلی رو با برنامه WINHEX ایدیت بکنم ولی کدوم فایل رو ؟؟؟

کلا یه کم سطح ابتدائی اگه با روش تصویری بگی من از شرمنده گی ات در میام

ممنونم دوست عزیز
    موفق باشی

دیدگاه

ببین ، شما اونکاری که بهت گفتم رو انجام دادی ( اکستراکت دوباره و کامپایل دوباره ) ؟! میخوام ببینم اگر اینکارو هم کردی و باز هم مشکل پا بر جا بود پس یه جای دیگه میلنگه .

---

ولی کدوم فایل رو ؟؟؟
      هر فایلی که با programmers notepad ذخیره یا اوررایت کردی .

حالا شما گفتید که برنامه خودش هدرها یونیکد رو به برنامه اضافه می کنه چی کار کنم که این طوری نشه
      منظور من از برنامه همون pn هست . وقتی شما فایل یونیکد رو در pn باز میکنید و اونو با کدپیج های ansi ذخیره میکنید ، هدر هایی که ایدنتیفایر یونیکد هستن به عنوان کرکتر های معمولی در برنامه های دیگه ( از جمله کامپایلر ) شناخته میشن . برای اینکه این مشکل پیش نیاد شما باید فایل رو با کدپیج های یونیکد ذخیره کنید ( البطه قبل از اینکه ansi کنیدشون ) .

کاری که شما کردید اینه که فایل با کدپیج یونیکد رو به صورت ansi باز کردید و اون با کدپیج ansi ذخیره کردید .

روش تصویری نیاز نیست ، ( مثل اینه که بگی کلیک راست کردن به صورت تصویری به من یاد بده :mrgreen: ) .

شما فایل رو در WinHex باز کنید ( همون فایلی که ansi ش کردید ) . حالا از جدول سمت راست 3 کاراکتر یا از جدول سمت چپ 6 کرکتر ( معادل هگز ) رو انتخاب کنید و کلیک راست و remove یا delete یا ... رو بزنید تا این سه کرکتر حذف شند . بازم توصیه میکنم اگر موفق نشدید بیخیالش بشید چون فایل های دست نخورده رو دارید نیازی به این کارا نیست .
      فتو بلاگ من
      کاردستی ها :
      روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
      فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
      کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

سلام

بله وقت فایل شما رو باز می کنم کامپایل می کنم مشکلی نیست
        ولی وقتی make clean می کنم و دوباره میام ون رو کامپایل بکنم این مشکل روخ میده
        ضمنا منم اومدم فایل رو قبل کام÷ایل دوباره کد ÷یج ام رو روی یونی کد تنظیم می کنم ولی باز................ :redface:

دیدگاه

این رو هم امتحان کن .

tools > options > general > defaults > codepage رو برابر UTF8 قرار بده . این صد درصد مشکل رو حل میکنه .
          ---
          ولی وقتی make clean می کنم و دوباره میام ون رو کامپایل بکنم این مشکل روخ میده
          یعنی حتا اگر فایل رو سیو نکنید ؟! پس مشکل سر یونیکد نیست که . gcc اگر ببینه فایل کامپایل شده موجوده ، دیگه اونو کامپایل نمیکنه و طبیعتا اررور هم نمیگره ،

بزار من روی VM دیگه اینو تست کنم ، شاید پکیج مشکل داشته باشه .
          فتو بلاگ من
          کاردستی ها :

دیدگاه

سلام
            اقا عیدت مبارک شرمنده اول سالی اذیتت می کنم
            دوست عزیز من دقیقا از همین مسیر این کار رو کردم ولی می گم نمیشه
            حتی طبق گفته شما فیل main رو با winhex باز کردم و اون دو سه تا کاراکتر اولی رو رو حذف کردم ولی باز نشد
            نمی دونم مشکل از چیه فایل شما درست کار می کنه

من تازه سی یادگرفتم تازه دارم با مفاهیمی حرفه ای سی کار می کنم
            انصافا هم هرچقدر در مورد کار با Winavr می خونم ........... تمومی نداره

راستی فایل کتابخونه اتون خیلی توپه

به خدا دو شب که بیشتر از 5 ساعت نخوابیدم از حرصم شروع کردم و کتاب زبان سی دانشگاه پیام نور رو دارم دست نویسی می کنم :redface:

ممنونم تحملم می کنی دوست عزیز :redface:

دیدگاه

یعنی حتا اگر فایل رو سیو نکنید ؟! پس مشکل سر یونیکد نیست که
              آره ( ولی قبل کامپایل کردن مگه خودش اتوماتیک سیو نمی کنه هان :mrgreen

دیدگاه

یه سوال
                شما توی برنامه هاتون یه فایل هددرارین که توی اون هر حرفی یه جدول دیتا داره
                اگه میشه توضیح بدین شما چطوری نوشته های فارسی رو بصورت رشته وارد کردین و دونه دونه کد اونا رو براساس هدر فونتون در میارین
                ممنونم

دیدگاه

آره ( ولی قبل کامپایل کردن مگه خودش اتوماتیک سیو نمی کنه whistling هان icon_mrgreen)
                  شرمنده ، منظورم ایجاد تغییرات در فایل بود .

---

سال نو شما هم مبارک .

خوب بزار قدم به قدم پیش بریم .

---

من دارم رویه یک VM تست میکنم . در اولین فرصت خبر میدم ،

قاعدتا نباید مشکلی باشه . من از نسخه WinAVR 2006/04/21 استفاده میکنم .

شما پکیج اولی که گزاشتم رو دوباره اکستراکت کنید ، دقت کنید در پکیج دوم من maxlib و فایل تست رو نگزاشتم . فایل هگز رو پاک کنید یه ببرید به پوشه دیگری . حالا کامپایل کنید ، اگر اررور داد برام بزاریدش .

یحتمل شما دارید پکیج دوم رو کامپایل میکنید و به این مشکل بر میخورید . در همون مسیری که فایل های C هست ( یا دایرکتوری include ) باید پوشه ای به نام maxlib باشه . یا دایرکتوری و محتویاتش در پکیج اول موجوده ، اگر میخواهید از اخرین ورژن استفاده کنید ، باید فایل های persian.c و h رو در اون پوشه جایگزین کنید .
                  فتو بلاگ من
                  کاردستی ها :

دیدگاه

سلام
                    من از پکیج اولی ( که بعد از خطا دوباره اکستراکتش کردم ) استفاده می کنم
                    ضمنا فایل پک دوم که توش یه مثال رو چند تا فایلی که شما اپدیتش کرده بودی رو توی مسیر کتابخونه ریپلیس کردم

ورژن وین ای وی آر من مال حدود 3 ماه پیشه

یحتمل شما دارید پکیج دوم رو کامپایل میکنید و به این مشکل بر میخورید . در همون مسیری که فایل های C هست ( یا دایرکتوری include ) باید پوشه ای به نام maxlib باشه . یا دایرکتوری و محتویاتش در پکیج اول موجوده ، اگر میخواهید از اخرین ورژن استفاده کنید ، باید فایل های persian.c و h رو در اون پوشه جایگزین کنید .
                    نه من با پک اول کار می کنم

راستش من توی 4 روزه هم سی رو کامل خوندم روی برد برد مدار رو بستم
                    هم با بسکام هم با کدویژن هم با وین ای وی آر کد نویسی کردم همه اونا هم جواب داد

با نرم افزارهای فونت سازی هم فونت فارسی درست کردم

الانم دارم هدرهای شما رو می خونم چند تا مشکل داره

می دونید جالبی کار شما اون تایپ مستقیمه دوست دارم اونو راه بندازم

راستی کارتون درسته

راستی شما واسه عکس و نمایش کدهای هدرئی که توش عکس باشه تابع نذاشتین :mrgreen:

ضمنا من یه مشکل عجیبی دارم
                    هدرهائی رو که شما توی پوشه MAXLIB اینکلود کردین رو فقط وقتی می تونم کامپایل بکنم که فایل های .C اونا رو هم ضمیمه بکنم
                    نمی دونم چرا این طوری میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ممنونم

دیدگاه

پست اول اپدیت شد ،
                      فتو بلاگ من
                      کاردستی ها :

دیدگاه

الانم دارم هدرهای شما رو می خونم چند تا مشکل داره
                        چه مشکلاتی ؟

--

می دونید جالبی کار شما اون تایپ مستقیمه دوست دارم اونو راه بندازم
                        سورس کد رو که دارید ، کجاش رو متوجه نشدید ؟

راستی کارتون درسته
                        درست هست یا نیست ، من تازه کارم :redface:

راستی شما واسه عکس و نمایش کدهای هدرئی که توش عکس باشه تابع نذاشتین
                        oo:Error Analyzing Data oo:

اگر منظورت نشون دادن عکس روی glcd هست ، ربطی به این کتابخونه نداره ، من اونو جداگانه و برای مصارف دیگه ام نوشتم .

هدرهائی رو که شما توی پوشه MAXLIB اینکلود کردین رو فقط وقتی می تونم کامپایل بکنم که فایل های .C اونا رو هم ضمیمه بکنم
                        شما نباید فایل C رو اینکلود کنین ، باید فایل H رو اینکلود کنین ، فایل C بطور خودکار اینکلود میشه .

با ورژن جدید کار کنین ، یحتمل مشکلتون حل میشه .
                        فتو بلاگ من
                        کاردستی ها :

دیدگاه

سلام
                          سوالمو چشم می پرسم باید دسته بندی اش بکنم :redface:

اگه میشه کتابخونه مربوط به نمایش عکس رو بذارید ممنون میشم :redface:

در مورد اینکلود می دونم باید هدر رو اینکلود بکنم ولی خوب ............................ نمی فهمم مشکلم کجاست که تنها با فایل هدر کارم راه نمیفته :mrgreen:

راستی این کتابخونه جدید رو تست می کنم خبر می دم

موفق باشید

دیدگاه

سلام
                            اقا من تست کردم عملی جواب داد
                            منتها چند تا مشکل کوچولو داشت
                            1- وقتی که پیکره بندی پایه ها رو توی هدر config انجام دادم درست جوب نمی داد ولی وقتی که توی هدر ks0108 که اونجا هم پیکره بندی سخت افزاری پایه ها تکرار شده بود اون قسمت کد رو پاک کردم مشکلم حل شد

2- فونت pf مشکل داره مثلا شما کلمه داده رو بنویسید می بینید که ه بصورت چسبیده در میاره و درست نشون نمیده شما این فونت رو با چه نرم افزاری ساختین؟
                            اون یکی فونت هائی که با نرم افزار font gen ساختید عالیه

سوال : با توجه به کتابخونه هاتون اگه بخوام با یکی از نرم افزار های fontgen یا fontmaker یا LGF فونت سازی بکنم باید چی کار بکنم
                            می دونم هر کدوم از این نرم افزارها ساختار فایلی که درست می کنند فرق داره
                            fontgen می تونه عکس و فونت های کتابخونه رو به با توجه بزرگی اون به فایل هدر تبدیل بکنه و با توجه به بزرگی و کوچکی اون ساختار طولی و عرضی فونت تغییر می کنه
                            واسه قسمت عکس اون با توجه به سایز پیکسلی عکس تبدیل انجام می گیره و ساختار خاصی نداره

توی LGF هم با توجه به سایز جدول فونت ها فرق می کنه و اکسن فونت ها بصورت افقی از چپ به راست انجام می گیره

توی fontmaker که قدرتمند تره هم میشه اسکن رو عرضی یا طولی انجام داد با سایز فونت های متفاوت

در واقع اگه چطوری باید با توجه به این مثال توی هدر تغییر ایجاد بکنم

به نظر شما : به جای نوشتن مستقیم توی محیط برنامه نویسی بهتر نیست که با یکی از این نرم افزارها یا همه اش فونت ها و نوشته ها طراحی بشه و هدر ایجاد بشه

یعنی توی برنامه کلمات مورد نظر با فونت مورد نیاز نوشته بشه و برنامه اون رو تبدیل به کد بکنه

این طوری توی این نرم افزار میشه با توجه به نوشته ها مشکل رفتن کلمات ناقص چسبیده به سطر بعدی رو حل کرد

نظرتون چیه؟؟

موفق باشی

دیدگاه

1 - چک کردم ، مشکل نبود ، فایل های ادیت شدتون + شماتیک رو برام پخ کن .

2 - اون اسمش system هست ( فونت سیستم ) . بله در اولین ازمایش داده رو درست ننوشت .

gpprintf("داده"
                              closeWord();

ولی به این صورت تونستم داده رو درست بنویسم ،

gpprintf("داده "

یعنی بعد از داده یک اسپیس گزاشتم .

این مشکلات مربوط به فونت نیست ، ضعف سیستم تشخیص نوع کرکتر هست ، اگر هرکسی چنین مشکلاتی داره ، مثال بزنه تا با یک کیس جداگانه مشکل رو حل کنیم .

---

برای ساختن کتابخانه ، فعلانه هیچکدام از برنامه های فوق اون چیزی که ما میخواهیم رو به ما نمیدن ، فقط باید از توشون چیزی که میخواهیم رو در بیاریم و ...

دو نوع اسکن داریم ، یکی ستونی ( هر ستون یک بایت ) : این نوع ، درست کردن فونتش سادست ، و همچنین نمایش دادنش .
                              اسکن سطری ( هر سطر یک بایت ) : میدونیم که توی GLCD ما فقط میتونیم به صورت ستونی بنویسیم ، برای همین من مجبور شدم یک الگوریتم کمی تا حدودی پیچیده بنویسم . یعنی 8 بیت از 8 بایت رو بگیریه و خروجی یک بایت بده ، و ...

fontgen از الگوربتم سطری استفاده میکنه .

من برای ساختن اعداد از عکس استفاده کردم ، و در PS اعداد رو تروتمیز و کردم و بخورد fontgen دادم . البطه بازم من برای دادن هردونوع خروجی از فایل Raw برنامه RawConvertor رو نوشتم ( بعدا میزارمش اینجا ) . فونت سوم رو با همین برنامه ساختم .

fontmaker رو ازمایش نکردم .

در واقع اگه چطوری باید با توجه به این مثال توی هدر تغییر ایجاد بکنم
                              اگر اگه رو از جملت حذف کنم یحتمل منظورت اینه که چطور باید فونت بسازیم ؟!

خوب شما کرکتر هارو دونه دونه با طول و عرض مضرب 8 اماده میکنی ، به روش اسکن سطری یا ستونی . بعدش بیا بگو اماده کردم تا بگم چجوری جای بزاری ، البطه کاری هم نداره ، باید با یه ترتیب خواصی جایگزاری بشن .

بیشتر کرکتر ها 3 شکل دارن ، شکسته اول ، شکسته وسط ، شکسته اخر

شـ ـشـ ـش

بعض هاشون شکل کامل دارن مثل ش

بعضی ها مثل الف شکل شکسته وسط ندارن ، شما مجبوری اونجارو با 0 پر کنی تا ترتیب بهم نخوره .

شکل کامل هارو تو ارایه جداگانه نگه داری میکنیم .

حالا اینارو به این صورت مینویسیم ،

شکسته اول

شکسته دوم

شکسته سوم

کرکتر بعدی و شکسته هاش

و ...

و همچنین کدوم کرکتر کجا باشه هم ترتیب داره .

به نظر شما : به جای نوشتن مستقیم توی محیط برنامه نویسی بهتر نیست که با یکی از این نرم افزارها یا همه اش فونت ها و نوشته ها طراحی بشه و هدر ایجاد بشه
                              خوب تقریبا همین کارو کردیم دیگه وگرنه مستقیم با بایت ها ور رفتن که ....

یعنی توی برنامه کلمات مورد نظر با فونت مورد نیاز نوشته بشه و برنامه اون رو تبدیل به کد بکنه
                              من که فعلانه وقت و حال نوشتن چنین برنامه ای رو ندارم ، یه انسان شریف نیاز داره که بشینه پاش .

این طوری توی این نرم افزار میشه با توجه به نوشته ها مشکل رفتن کلمات ناقص چسبیده به سطر بعدی رو حل کرد
                              این مشکل هم ربطی به فونت نداره ، فقط کتابخونه مشکل داره ، که اگر وقت کردم و شروع به بازنویسی کردم الگوریتم اصلی رو تغییر میدم تا این مشکل پیش نیاد ، در حال حاظر هم میشه این مشکل رو برطرف کرد ، اونم با خوندن از رم LCD که من موفق به اینکار نشدم .

اگه میشه کتابخونه مربوط به نمایش عکس رو بذارید ممنون میشم
                              نمایش عکس که کاری نداره ؟! همیجوری بایت هارو پشت سر هم بنویس تو LCD . چیزی که من نوشتم فعلانه تویه پروژه ای استفاده کردم که کپیرایت داره و کد بسته هست ، ولی سه چهار ماه دیگه بعد از اینکه خرم از پل گزشت میزارم اینجا ، گرچند چیز خواصی نیست .

-----

درکل اگر هر کلمه ای رو دید درست نشون نمیده ، لیست کنید بزارید اینجا تا مشکلات بر طرف بشه . این خط فارسی هم ماشاله اینقدر زیرو بم داره که ...
                              فتو بلاگ من
                              کاردستی ها :

دیدگاه

با سلام :applause:
                                اقای shankimout چند تا مشکل توی نمایش حروف بود بازم تست می کنم اگه بود بهتون خبر میدم.

1-من کلمات زیر رو تست کردم رو به تر تیب توی ترکیب های زیر روی ال سی دی ارسال کردم کلمات تستی هم کلمات معمولی بود
                                ا ب ت ث این گروه هیچ مشکلی نداشت این حروف ها رو جابه جا کردم هیچ مشکلی نداشت.
                                ح ج چ خ توی این ترکیب هر کدوم که آخر ارسال میشه بصورت شکسته از راست نشون داده میشه
                                د ذ ر ز ژ این کلمات هم هیچ مشکلی نداشت
                                س ش ص ض این گروه هم هیچ مشکلی نداشت
                                ط ظ ع غ توی این گروه ط و ظ رو بصورت شکسته از راست نوشته میشه در حالیکه من اینا رو ساده نوشتم ع هم بصورت شکسته از چپ و غ هم بصورت شکسته از راست نوشته میشه
                                ف ق ک گ توی این گروه هم ف و ق از سمت چپ شکسته نوشته شد و ک گ از سمت راست شکسته نوشته شد.
                                ل م ن و توی این گروه به غیر و همه بصورت شکسته از سمت چپ نمایش داده شد.
                                ه ی تو این گروه هم فقط ه بصورت خالی به صورت ه دو چشم نمایش داده شد

2-وقتی که روی ال سی دی فقط جای خالی ارسال میشه کلمه ن روی ال سی دی نمایش داده میشه
                                3-حتی شما فرمودید که اخر کلمه جای خالی بذارم این کار رو کردم ولی واسه همه حالت های جواب نمیده و باز اون ن خالی رو روی ال سی دی میاره
                                4-ضمنا فاصله بین کلمات هم خیلی زیاده و کلمات بعضی هاشون نسبت به بقیه روی یک خط نوشتاری فرار نمی گیره (البته این مورد زیاد مهم نیست)
                                5-وقتی کلمه ای حرف اولش با الف با کلاه شروع میشه به جای اون ل نمایش داده میشه مثلا روی ال سی دی کلمه آسمان رو بنویسید
                                6-در کل وقتی حرفی قابل تشخیص نیست به جای اون ن نمایش داده میشه
                                7-در ضمن وقتی دو تا حرف توی یه کلمه چسبیده هستند سایزشون بزرگ نشون داده میشه در واقع چون هر دو حالت چسبیده در نظر گرفته شده این دوتا با هم شکل کلمات رو بهم میریزه در واقع باید جوری باشه در واقع باید برای کلمه های بیشتر از 5 حالت کلی یعنی خود کلمه شکسته از راست و شکسته از چپ و شکسته از هر دو طرف در نظر گرفته بشه یعنی باید برای حالت های شکسته کلا دو حالت شکسته دراز و شکسته کوتاه رو هم در نظر گرفت تا وقتی توی نوشته ها دوتا کلمه چسبیده با هم میادیکی رو بلند و یکی رو کوتاه در نظر بگیره

بدبختی اینه که زبان فارسی حالت های نوشتاری خاص زیادی رو داره

البته طبق گفته هاتون بله این مشکل مربوط به فونت نیست بلکه مربوط به توابع اون میشه
                                بازم اگه مشکلی بود اینجا می نویسم :redface:

ممنونم موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X